Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ezt a soros - párhuzamos viszonyítást jelen esetben nem teljesen értem (minden feszültségstabilizátor 'soros' kivéve a Zener-diódát). Ez egy aktív áramkör, önálló be- és kimenettel. Igen, ez egy IC, fizikai megjelenése többféle lehet, adott esetben kétféle tokozással készül (16 pines SSOP vagy DFN, sajnos mindkettő elég apró). Beszerzési helye kétséges, mert bár több hazai cég is forgalmazza a LinearTech cuccait (például RET, ChipCad, SOS Electronic), ezt nem találtam meg, csak az LTC3533-as, hasonló típust, és azt is rendelni kell. Egyébként a Linear-nak webshopja is van, csak épp a szállítás nem olcsó, UPS-sel küld, és itthon még erre is ráteszik a VÁM + ÁFA kombót (évekkel ezelőtt rendeltem már tőlük).
De nem kell elkeseredni, mivel a kapcsolás teljesen tipikus alkatrészekből épül fel, és elég sokfajta kapcsolóüzemű stabilizátor létezik. Mondjuk pont felfelé és lefelé egyaránt konvertálni képes típusból jóval kevesebb van, mint csak fesz. csökkentő (buck) vagy épp csak növelő (boost) konverterből. Érdemes körülnézni a következő gyártók oldalain, termékcsoportonként és paraméterezve biztosítanak webalapú szűrést: Linear Technology, Monolithic Power Systems (MPS), National Semiconductor, stb. -
Wind-Storm
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
[link] ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi