- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
bignor #10049 üzenetére
Nem ismerem a Huawei AX3 router felületét, az IP ütközés talán amiatt lehet, hogy mindegyik eszköznek azonos az IP-je. Először a B818-at állítsd be úgy, hogy a címe 192.168.1.1 legyen, majd az AX3 legyen 192.168.2.1 például. A B818 érdekessége viszont, hogy neki az IP címe csak normál módban változtatható, tehát a bridge módot addig ki kell kapcsolni, majd a beállítás elvégzését követően vissza.
-
Diák66
őstag
válasz
bignor #10041 üzenetére
A routeren kell majd beállítani a WAN kapcsolatot automatikus IP-re. (általában default)
A B818-ban ki kell kapcsolni még a wifit, mert azzal is működni akart nálam a bridge mód és ha egy eszköz foglalta a wifin a netet, a LAN-on nem volt semmi. Igazából a bridge módba ki kellene neki a wifit lőni, de lehet ilyenkor MESH routert keresne magának, hogy ne LAN-on, hanem wifin kommunikáljanak. -
4Grider
félisten
A telekomnál évek óta minden független.
Minden yeti előfizetés tudja az 5G-t.
Kettőt használok, de fontos, hogy nem router, hanem bridge módban, így teljesen stabilak. A router üzemmód használata (natolás, wifi, stb.) jelentős erőforrás igényt jelenthet (használattól függően), és ezek az eszközök nem igazán a terhelésre vannak kihegyezve (hanem a kommunikációra). -
Diák66
őstag
Az már 1 éve se nagyon volt, amikor szerződtem velük. A mai naptól "szabad" vagyok, bár router csere nem valószínű, hogy lesz. Igaz nekem elég lenne már egy Nokia Fastmile 2, vagy a ZTE MC7010D, vagy hasonló, akár kültéri mikrotik is, mert routerem már van, a 818 már csak modem szerepet tölt be. Csakhogy horror áron vannak ezek az eszközök, így még + 1 év lesz a Huawei modemnek azt hiszem.
-
mad823
őstag
Érdemes megnézni, hogy milyen sávon csatlakozik a router, illetve aggregál-e. A Huaweiket erre lehet manuálisan is "bátorítani". Aztán még azt tudod kipróbálni, hogy kültérre viszed a routert, hogy ott jobb-e a helyzet. Ha egyik sem hoz érdemi javulást, akkor egy cat1x eszköz sem fog.
-
Diák66
őstag
Sajnos nem, mivel nem használtam még és amúgy se elég elterjedt az 5G. Csak akkor vegyél ilyen routert, ha valóban van nálad 5G. Ja és nem a DSS fajta, mert az 700 MHz-en nagyjából semmit sem ér. Pont annyit tud, mint a 4G. A jelenlegi 5G router felhozatal amúgy se túl széles. Azt tudsz venni, ami van raktáron, de Telekomnál pl. csak a ZTE van. Yettelnél ahogy nézem 3 felé is, de csak adott díjcsomaghoz jár. (Vodafone nem is árul a 700 MHz-es DSS hálóhoz) Más forrásból még a 4G router beszerzése is nehézkes, nem hogy 5G. Plusz az ára az egekben
-
Diák66
őstag
A Huawei routert jól lehet konfigurálni, a yettel mostanság áttereli az ügyfeleket a 900 MHz-es 4G-re, ami lassú, hát még ha a 700 MHz-re lép át a 800 MHz-ről. Érdemes band selectiont használni. [link] [link] Ki kell próbálni mindegyik sávot, amit az előző hozzászólásban lévő linken megtalálsz majd.
-
cocka
veterán
Valójában gigabites NIC-kel (hálókártyával) összekötve is kb. ugyanezeket a sebességeket produkálta.
Most éppen ennyit tudott. De azt észrevettem, hogy pl. ha nagyobb feltöltési sebességet mérek, akkor csökken a letöltési sebesség és fordítva.
Fps játék közben a ping német szerókhoz csatlakozva kb. 80-100 közt mozog, ahol normál, vezetékes körülmények közt kb. 55 a ping. Viszont néha olyan kiugrások voltak benne, hogy 1892-es ping meg hasonlók. Szóval ha online akarsz játszani és fontos a "valós idő", akkor ne mobilnetted tedd.
-
cocka
veterán
Én is ugrottam az ismeretlenbe és vettem egy Archer MR200-at. De igazából csak esetenként használom, amikor elmegy a net, mert amúgy vezetékes is van.
Mit írjak? Cat4-es, 100 megabites portokkal, ami a valóságban inkább csak 94 megabit.
Firmware update-tel kellett kezdenem, mert az elején annyira bugos volt a felület, hogy szinte be se akart jönni. Most már jó. Két antenna külső antenna gyárilag jár hozzá hála jó istennek, úgyhogy plusz antennákat már nem kell hozzá vásárolgatni.
Ugyebár van 2.4 és 5 GHzes wifi is, mindkettő belső antennán keresztül megy. A két külső antenna a 4G-t veszi.
Az alapbeállításokkal nem működik, ezért mielőtt használni akarod át kell írni az APN és egyéb beállításokat. Sebességteszteken nem nagyon láttam 72 megabit fölé menni.
Csak feltöltőkártyás sebességkorlátozás nélküli csomagokkal teszteltem.
Trékomnál játszott olyat, hogy ha nincs bekapcsolva az MMS szolgáltatás, akkor nem hajlandó 4G-n működni. Lehet választani, hogy milyen legyen a csatlakozás típusa: automatikus, csak 4G, csak 3G. Na hát ebben az esetben, ha automatikusra tettem, akkor csak 3G pontosabban HSPA sebességen volt hajlandó menni, ha csak 4G-re, akkor meg egyszerűen nem csatlakozott. Ez a Trékom baromsága, nem a routeré.
Nálam eleve a trékomos 4G sebesség is fos volt, kb. nem érte el a 30 megabitet se. Szánalmas. Másrészt a Telenor viszont egész kellemes sebességeket produkált, ott fel irányban is simán megvolt a 30 megabit.
Amit nem javaslok: átkapcsolni a cuccot hagyományos vezetékes netet fogadó routerré, mert én nem tudom milyen okból kifolyólag, de egyszerűen nekem megbolondult.
A wifi sebességeket még nem teszteltem. Vagy ha teszteltem is már nem emlékszem az eredményekre.
Amúgy is rengeteg dologtól függ.
1. A mobilnetet osztod-e wifin vagy a vezetékes netet
2. A 2.4-est vagy az 5-öst használod.
3. A fogadó eszköz tud-e 5 GHzet.
4. Én csak PC-n tudom tesztelni úgyhogy még attól is függ, hogy milyen az adott usb port sebessége. De azért a gyakorlatban egy USB 2.0-nak is tudnia kéne 200 megabitet. Amúgy is 480-at hazudnak rá, de a 200 legalább valós adat.De nyilván ilyet az ember amúgy is mobilnet miatt vesz, szóval gondolom hogy a továbbosztott mobilnet sebessége a lényeg.
Amúgy tud DHCP relayt is, ami arra jó, hogy bár routeren keresztül megy a cucc, de kifele más-más IP-t kapsz. Azaz mintha lenne 4 különböző mobilnetes eszközöd 4 külön SIM kártyával.
-
radio100jozs
őstag
Otthoni mobilnetre Hipernet Home L csomagot ajánlanám a Telenortól 5912 Ft/hó, és 8-23-ig van 100 GB, és este 23-8-ig meg egy másik 100 GB, ha elfogy belassít, nem számolja a MyTV és HBO go-t, valamint ha elfogy utána is korlátlan az e-mail és böngészés, 2 év hűséggel ingyen van benne az asztali Huawei router, ami 1 Gbites duál WIFI + 4 LAN port is van, 0-24-ben atom stabil, és jó az érzékenysége. Valamint 14 nap visszavételi garancia van a Telenornál, azaz ki tudod próbálni.
-
Brandynew
őstag
Szia,
Nem nagyon van választásod, megfizethető árú korlátlan mobilnetje csak a Telenornak van. Én is Telenoros mobilnetet használok.
6 ezer Ft a Telenor Hello Data, hűségidő nélkül.
Én két helyszínen (Pécs, Budapest XI.) próbáltam, 100-120 Mbps-t mindig elértem, néha többet is. Valaki múltkor írta, hogy neki 80 Mbps a max. Tehát ez attól függ, hogy épp honnan használod, ki kell próbálni. Mindenképpen egy nagy jelnyereségű routerrel használd, egy kis USB-s mobilstickkel nem fogsz tudni jó sebességet elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Viccrovat
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest