Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabbie
újonc
A legegyszerűbb és legolcsóbb a CitySIM. 197 országban 85%os megtakarítást ígér, olcsóbb, mintha mindenhol külön külön vennél helyi simet.
A kártyák aktívak, nem kell külön aktiválni és nem évül el sem a kártya, sem az egyenleg. Nem kell a vásárláshoz semmilyen papír, teljesen anonim. Boszniában is a legjobb megoldás, de korábban a kamionos hozzászólásokra reagálva, sok kamionos cég használja GPS eszközben és telefonban is, EUban és EUn kívüli utakhoz is. Egy próbát megér, szerintem remekül működik!
https://citysim.net/
-
zichie
senior tag
Persze sok infó megtalálható a neten, de inkább a gyakorlati tapasztalatok lehetnek érdekesek. Milyen egyszerű hozzájutni? Kell-e "papírozni" vagy neten regisztrálni a sim csomag használatához? Szükséges-e bosnyák lakcím, vagy egyszerűen a boltban leveszi az ember a polcról vagy megveszi a trafikban és beaktiválja a netet, majd használja? ... stb.
-
Micuir_M
tag
Sziasztok!
Bosznia-Hercegovinába, csak adatra van tippje valakinek?
-
zichie
senior tag
Az 1GB adatforgalom 30 napra 1 euróért nagyon jónak tűnik, aki Szlovákiába megy néhány pár napra vagy a határ közelében lakik. Én Esztergomban is láttam a SWAN 4G hálózatát.
Ha jól látom, akkor maga a sim kártya 4 euró, ami 10GB adatforgalmat tartalmaz 2 hónapra. Ez is ütős. -
hbala
aktív tag
-
milenda
tag
válasz
H.Istvan25 #1251 üzenetére
A wikipédia azt írja, hogy a postákon kapható, bár a szolgáltatónak szervezetileg semmi köze a postához. A kártya ára 4 euró, ez teljes egészében lebeszélhető (tehát 100 perc).
-
hbala
aktív tag
-
hbala
aktív tag
Vettem egy angol feltöltős voda kártyát. EU Zóna 1-en belül hívásindítás 4penny, sms 1p, fogadás ingyenes. A hívás 30 másodperc után másodperc alapú. Létezik ennél jobb kártya roamig-hoz, ha nem kell net?
-
isoram
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #1240 üzenetére
Ezt megnézem jobban, mert ez tűnik a legegyszerűbbnek, talán.
-
isoram
csendes tag
EU sakk bajnokságon lesz a gyerek, és a készülésekhez kell a Skype, mivel a felkészítő edző itthon lesz.
Kell a videó is ,egyirányban biztos, mert különben nem látja az edző képernyőjét. Napi 1,5-2 óra minimum.
A Wifi ilyen helyeken soha nem használható, mert több ezer gyerek támadja le szinte egyidőben az adott szállodában. Ingyenes is igen lassú, és nem biztos, hogy jó Notival rohangálni a városban, mikor sokszor alig lesz idejük.
Most az U16 Olimpián (Szlovákia) is van Wifi, csak éppen használhatatlan.
Voltunk már pár országban, és általában ez a helyzet ilyen volumenű versenyeken.
Mivel közvetlen kisérő igazán nem lesz, így magának kell ezt ott helyben megoldani. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1240 üzenetére
Na az OpenCallra emlékszem. Amikor két éve Prágában voltam több helyen is láttam, de én inkább plázákban (Palladium, Galerie Harfa), ahol külön könnyen felismerhető standja volt.
Tavaly kapható volt Brnoban (gondolom Prágában is) trafikokban valami Vodafonos kártya 500 mega nettel, de most semmi ilyesmit nem láttam.
Ha jól emlékszem, akkor a DatArt műszaki áruházban láttam O2 kártyát. -
-
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1238 üzenetére
A kártya megvétele is problémás lehet neki. Nem tudom, hogy Prágában mennyi Billa van.
Én Brnoban egyet sem láttam amerre jártam, O2 shopot viszont kettőt is. Albert hypermarketben nem lehet kapni (én nem láttam), Tescoban talán igen, de ott nem voltam.
Azt sem értem, hogy miért kell 3GB 10 napi skype használathoz. Ha nem használ videó hívást, csak hangot, akkor napi átlag fél óra beszélgetés esetén 2*400 mega bőven elég 10 napra. Ezen kívül sok helyen van wifi is. -
isoram
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #1232 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az a bajom, hogy a gyerek nem beszél angolul, a kisérők meg nem tudom mennyire lesznek segítőkészek, így viszont bonyolultnak tűnik ha neki kell mindent csinálni. -
törölt tag
Arra mindenki nagyon figyeljen, aki nem akar helyi SIMet használni hogy EUn kívüli roaming esetén a Voda átlagosan másfélszeres vagy néhol dupla árat kér, ebben a kategóriában a Telekomnak vannak a legkedvezőbb árai.
-
zichie
senior tag
Bocs, kissé benézem a hozzászólásod, "3G" mobilnetet olvastam "3Gb" helyett... Kora reggel volt, álmos voltam, tabletről írtam...
H.Istvan25 ötlete lesz jó megoldás, azaz 150 koronás a sim csomag (200 korona egyenleggel) + 250 koronás feltöltőkártya, erre beaktiválva a 1,5GB/hó csomag automatikus megújulás funkcióval, amikor is 149 koronát levon a további 1,5 giga forgalomért.
Egy dologra vigyázni kell. Alapból a kártyán 75 MB/hét csomag van aktiválva, így mielőtt elkezded használni a mobilnetet, azelőtt kell még átváltani a 1,5Gb/hó opcióra, mert különben levon a 49 koronát a 75 megáért és nem marad 448 korona a kétszer 1,5Gb-ra. Ezért jobb inkább O2 shopban venni, ott mindent belőnek. Minimális angol tudás viszont kell (ha cseh nincs). -
H.Istvan25
senior tag
Az előbb említett O2-nél 1,5GB 299 korona, 5GB pedig 549 korona. Az 1,5 gigás csomagnál ha elfogy a net, akkor további 1,5 giga csak 149 korona, így 448-ból megvan a 3GB. Veszel 150-ért 200 korona egyenleggel csomagot (nem kell hozzá semmi, legalábbis én tavaly a Billában is meg tudtam venni mintha egy rágót vennék), teszel rá 250 koronát és meg is van a net
-
zichie
senior tag
Én múlt héten voltan 5 napot Brnoban és a környékén. O2 shopban vettem NA!DLOUHO csomagot. 150 koronába került, 200 korona egyenleggel. Ezen aktiváltattam be az üzletben a 400 mega/hét mobilnet csomagot, ami egy hétre 89 korona. Neked ezzel a lehetőséggel a 10 napból az első hétre 400 mega net lesz, majd a fennmaradó 3 napra szintén 400 mega. Ha másra nem használod, akkor is marad neked rajta 22 korona, ami fél év után nullázódik, mert ennyi az egyenlegfelhasználási idő.
Mivel én csak 5 napot voltam Csehországban, így a fennmaradó egyenlegből villamosjegyeket vettem sms-ben Brnoban és Olmützben. A 400 megából is csak 300 megát haszáltam el.
Én 4g-re használtam, de gondolom a 3g-vel sem lehet gond Prágában.
Ami viszont érdekes, hogy elhagyva Csehországot semmilyen külföldi hálózatra nem tudok rájelentkezni vele, pedig maradt rajta 44 korona.
Érdemes feltenni a moje O2 alkalmazást a telefonodra, mert ezzel tudod nyomonkövetni az egyenleged és a hátralévő adatforgalmad. Az alkalmazás által generált adatforgalom és az o2.cz oldalainak böngészése nem számít bele az adatforgalomba.
A kártyát sajnos csak Csehországban tudod beszerezni. Itthon nekem van két o2 kártyám, de az egyiken nincs egyenleg, a másikon lenne 44 korona, de ez kevés a mobilnethez. A min. feltöltés (O2 shopban) 250 korona. Jobban megéri új kártyát venni 150 koronáért 200 korona egyenleggel. Nekem az O2 shopban ezt tanácsolták a régi kártya feltöltése helyett. -
isoram
csendes tag
Hali,
Prágába kellene augusztusban 10 napra 3Gb mobilnet, Skype-hoz.
Aztán 1 évig semmi ilyen jellegű igény. Olyan kellene ami itthonról beszerezhető, esetleg egy 14 éves gyerek be tudja szerezni kint.
Köszönöm -
havri1
félisten
Köszönöm!
-
havri1
félisten
Helló!
Szlovéniába van esetleg valakinek tippje, 1 hétre csak adatra valami opció?
Vodafone jelenleg 990ft/nappal tudná adni azt, amit itthon használok, hátha van jobb..köszi! -
Herbali
tag
válasz
H.Istvan25 #1224 üzenetére
Ezt írtam èn is fentebb, hogy Mundo.
A kamionosoknak sorban mondja fel a Vodafone a Red szerződèst, mert nem tartják a külföld- belföld használati arányt, ami a szerződèsben van.
A redet nem arra találta ki a Voda, hogy szinte folyamatosan külföldön legyen valaki. -
Herbali
tag
válasz
H.Istvan25 #1222 üzenetére
Azért aki komolyan járja europát, pl egy kamionos, annak ez a "mindenhol veszek sim-et" nem lehet megoldás.
Európa 36 országába sim-et venni egy anyagi csőd lenne és enyhén szólva macerás. -
gaborba81
tag
Sziasztok!
Erről valakinek tapasztalata?
-
GreenAtis
tag
válasz
H.Istvan25 #1216 üzenetére
Köszi az infókat, azt a mundo-t megnézem. A román vodafone sem lehet rossz csak nem értem mit ír az oldal, mondjuk lehet jövőhéten átszaladok Romániába hátha van olyan voda bolt ahol beszélnek angolul vagy magyarul.
-
Herbali
tag
válasz
GreenAtis #1214 üzenetére
Ha a az általad írt telenoros hetijegyhez viszonyítok, akkor a spanyol Orange, Mundo sim kártyája Go Europa opcioval mèg mindig kedvezőbb.
1 eur/100 Mb. Europa 36 országában használható. Ès annyiszor fizetsz egy eur-t, tehát 100 Mb-ot, amennyiszer akarsz. Feltöltős.
ebay-ről rendeltem a sim kártyát. -
GreenAtis
tag
Sziasztok. Munkám miatt havonta 1-2 alkalommal külföldre kell utazak pár napra. Jellemzően Ausztria-Németország-Olaszország-Lengyelország, de van hogy Franciaország, Hollandia, Belgium, Csehország, Szlovákia. Keresnék valami nem tul magas költségű feltöltős csomagot amit lehet használni ezekben az országokban, egy utazás alkalmával jellemzően 3-5gb adatforgalmat generálok (navigáció, és internet). Eddig ezt Telenorosként EU hetijegy vásárlásával oldottam meg de az csak 1 hétre 1gb adatforgalmat ad, és van hogy az kevés, és alkalmanként ugye 3600Ft. Második telefonba raknék valami kinti, vagy itthoni kártyát, van ötletetek rá? Mostani előfizum nem akarom módosítani mert önkormányzati előfizetés, és igen kedvező, ezért akarok második kártyát. Ha bárki tud megoldást, ne tartsa magában. Előre is köszönöm.
-
Otthon
újonc
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy párom Bécsbenfog dolgozni és már van ottani egyéni vállalkozása meg lakcíme és hogy elég e hogy egy osztrák mobl előfizetést kössön,ha valaki tudna segiteni azt megkösszöném -
atala
addikt
válasz
H.Istvan25 #1207 üzenetére
Ahová mi megyünk egy kis város, (vagy inkább falu a hegyek között), ott 4G elérés van telekom hálózattal.
-
-
atala
addikt
válasz
Kalandor #1201 üzenetére
A Hofer-ben vegyél feltöltő kártyát. Megkérdeztem a kinti Hofertől, és a magyar Alditól is, mindkettő azt mondta, hogy nem kell kinti lakcím, bárki megveheti.
Kell egy start kártya (SIM kártya) ami ha jól emlékszem 2 EUR, és utána ezek közül választhatsz feltöltő kártyát.
[link]Én is megyek két hét múlva, és ilyet veszek. Nekem csak internetre kell 6,9EUR 3 GB.
Telekom hálózatára áll rá, aminek nagyon jó a lefedettsége.A Hot oldaláról:
Muss ich mich bei HoT anmelden/registrieren?
Nein. Sie können Ihr Handy oder Ihren Datenstick auch ohne namentliche Registrierung nutzen. Alle Tarife können Sie im Internet oder über unsere HoTline auswählen, lediglich für die automatische Aufladung ist die Angabe der persönlichen Daten notwendig.Wie aktiviere ich meine HoT SIM-Karte?
Die Karte einfach ins Handy oder in den Datenstick einlegen und einen ersten Anruf tätigen, eine erste SMS schicken oder im Internet eine Webseite öffnen und schon ist die SIM-Karte aktiviert – und das auch, wenn noch kein Guthaben aufgeladen ist.Zur Bestätigung erhalten Sie eine Willkommens-SMS. Bei neuen Smartphones kann die Aktivierung automatisch kurz nach dem Einlegen passieren.
-
-
Stanlee
őstag
válasz
Kalandor #1201 üzenetére
Meg nem vettem Ausztriaban simkartyat, de megneztem a Hofer meg a Lidl oldalat is, semmilyen regisztraciorol nem irnak, arrol sem, hogy a vasarlashoz kellene szemelyi, lakcimkatya vagy barmi mas. Ha kertek is a bankszamlaszamot, az azert lehetett, mert nem feltoltoset akartal venni, hanem havidijasat, ott kerik a szemelyes adatokat, szukseges a regisztracio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest