- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Aktív témák
-
-
luciferc
őstag
te is jól tudod, hogy semmit nem tudnak ezzel kezdeni, ezért is nem volt, nincs és nem is lesz ilyen eljárás.
innentől pedig értelmetlen a vita.
ha jól tudom sokáig a gyorshajtókkal sem tudtak mit kezdeni fotós tettenérés esetén, mert ha nem látsott az arca, akkor simán letagadta. most már talán van rá valami megoldás, de az is lehet, hogy nincs. gőzöm nincs. -
Flashy
veterán
és teljes joggal mondhatják hogy az általad használt telefon legális használatáért akkor is te felelsz ha használtan vetted az aluljáróban idegentől, miért nem mentél el bármely szervizbe ahol ingyen 10 másodperc alatt megmondták volna hogy független vagy sem...
-
Jégkokó
veterán
Én amikor vettem egy telefont egy boltba ,persze nem hivatalosba hanem ilyen gsm üzletbe és azt merték állítani arrol a telórol hogy gyárilag független.ezzel szemben ott éktelenkedett benne a vodkafon vap beállitásia meg minden vodafonos szar volt benne.Na erre mondjatok valamit
-
luciferc
őstag
már elnézést, de itt a jog nem ismeretéről szó nincs!!! Itt arról van szó, hogy tudtommal annak kell bizonyítania, hogy én kikódoltattam a telefont, aki ezzel vádol. nem?
és igazad van, pont arra hivatkozhat bárki, hogy nem ismeri a technikai hátteret, így miért is kellene tudnom, hogy mitől független a telefon. hm? -
col
addikt
Úgye nem baj, ha ezt nem árulom el
De kis utánajárással kiderítheted, csak a telefonok technikai specifikációját kell kicsit ismerni, és emellett a szervízeknek elég spéci hardver és szoftver felszereltsége van, direkt ehhez.. meg a telefonod azért elég sok mindent eltárol, attól függetlenül, hogy te, mint felhasználó nem tudod elöhívni, azaz nem tudod megnézni.. na ehhez kellenek a ''szervízeszközök'' -
Sianis
addikt
Mondjuk én nem vagyok jogtalan haszonszerző, hiszen nem akarom eladni a telefonom, garancia régen nincs rá, szolgáltatónál meg hűségnyilatkozat is réges régen elmúlt már.
Tudom, hogy ez nem enyhít ''bűnömön'', de hát istenem, a magyarnak is élni kell valahogyan, ha már a szolgáltató nem adja meg a lehetőséget... -
luciferc
őstag
Annyira nem értem ezt a problémázást a kikódoláson. Kikódoltatod és kész. Egy dologra figyelj, hogy a kikódoltatás közben ne kapjanak el. Utána már szvsz a szolgáltatónak, vagy a rendőrségnek kell bizonyítania, hogy te (azaz nem a haver és nem a tesó) kódoltattad ki. Vagy nem? és ha nem, akkor miért nem? Hiszen a telefoon nem látszik, hogy ki van kódolva, te honnan is tudnád.
De tegyük fel, hogy más szolgáltatónál használod. és? tehetsz te arról, hogy nem függő a telefon? mit reagálnának pl arra, hogy te ezt így kaptad, így adták át.
szóval szerintem soha nem fog valaki ellen eljárás indulni, mert kifüggetlenítette a telefonját, legfeljebb ha tettenérik. -
Flashy
veterán
amiket függetlenül árul azokat arra használod amire akarod. de amit szolgáltatói szerződés mellé kapsz kedvezményes áron azt nem. ezért olcsó. de ezt már elmagyarázták pár hozzászólással előbb. a függetlenítőkód puszta létezése nem azt jelenti hogy a használata minden körülmények között legális is.
ha a szolgáltatóval szerződésben állsz és kedvezményes áron kaptál tőle telefont és más hálózatban használod akkor lenne joga érte problémázni. hogy miért nem szoktak, annak az az oka, hogy egyszerűen nem csinálták meg, hogy a használatban levő telefonok listáját egymásnak odaadják és a hálózatba beléptetéskor ezt is ellenőrizze a rendszer. de nem azért mert nem tudják megcsinálni, csak nem csinálták még meg. -
col
addikt
Amúgy javaslom Neked - és mindenki másnak is, aki azt gondolja a ''kikódolás'' magánügy - ezt is elolvasni
Bővebben: link
és ezt:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Álom világban élsz. Neten fent van a csomó warez mégse legális azokat használni. Az pedig, hogy a Nokia gyárból hogy jön ki a telefon, teljesen értelmét vetsztett kérdés, ha nem tőlük veszed meg. Ahogy a szolgáltatótól kapod az az érdekes.
Amúgy sosem értettem ezt a témát. Mindenki vegye meg a telefont attól a szolgáltatótól amitől függeni akar, alig van árrés. Vagy ha ez nem tetszik, akkor meg lehet venni a gyártó üzletében, kikódolva, ja hogy az drága. Valóban az, de attól hogy erre fogod, a házi kikódolás még nem lesz legális. -
Sianis
addikt
Szerintem egyáltalán nem illegaláis az ha te kikódolod a mobilod.
A No,kia pl minden mobilját kártyafüggetlenül árusít. Szóval ha én megveszek egy ilyen készüléket, akkor nekem jogom van ahhoz, hogy úgy használjam, ahogyan az a gyárból kijött. És neten is fent vannak ilyen generátor programok, ahová IMEI szám beüt, beállítod, hogy most melyik szolgáltalónál van lekódolva, és dob egy szép szervízkódot, amit, ha bepötyögsz akkor független lesz mobilod. Én így kódoltam ki 3 jelenlegi telefonunkat, és eddig nem problémázott senki sem, persze mire fel problémázhatna... -
col
addikt
És ráadásul a sok alulképzett lúzer meg azt hiszi, hogy a ''kikódolással'' (SimLock feloldással) már minden el is van intézve és hogy ezzel nyom nélkül el is tünt minden szolgáltatófüggöség
Azzal, hogy a ''közkézen forgó'' Unlockerekkel leveszi a telefonról a lock-ot szinte semmi nem változik, söt. Inkább jól látható nyomot hagy a telefonjában, hogy manipulálták..
Aztán ha ''meglepetés'''' éri, gyermeki szemekkel csodálkozik
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
-
j.bravo
addikt
Vagy veszed a körúti pincében a XY GSM-ben, ráíratod az adásvételire (ld. vmelyik fenti hozzászólásod) hogy független vagy ezt nemm fogják ráírni...?
, és a szolgáltatónál meg csak sim kártyát veszel...
De reális opció - ha nem a legübrebrutálabbcsúcszuperebb kell - hogy Ele**ro Worldben vagy MM-ben vagy hasonló helyen veszel akciós független telót. Néha meg lehet csípni olyat ami kb. pariban van a prepaid csomag + pincebeli függetlenítés összköltségével. -
Jégkokó
veterán
szerintem is szemétség hogy csak a szolgáltató függetlenítheti ki a telefont persze jó pénzért.Persze a cd másolás is illegális de senkit nem érdekel hogy irod a lemezeket ezzerel.
-
snt
senior tag
A cd írás sem illegális, amennyiben saját eredeti példányról csinálsz biztonsági másolatot
Csakhát az eredetit mindenki véletlenül elveszti
Amúgy ha a szolgáltató így is lehúzza az embert, függetlenítse ott a franc, pár ezer pénzért bárhol megcsinálják és a kutya se törődik vele h illegális e vagy sem.. -
Jégkokó
veterán
szerintem is szemétség hogy csak a szolgáltató függetlenítheti ki a telefont persze jó pénzért.Persze a cd másolás is illegális de senkit nem érdekel hogy irod a lemezeket ezzerel.
-
luciferc
őstag
Az azért érdekes, hogy Franciaországban tök legálisan bemész egy kis mobilos boltba, és baráti áron kikódolják a telefont. legálisan. Milyen érdekes...
-
twollah
nagyúr
Csak a szolgaltato csinalhajta legalisan.
Es akkor a sok kis mobilbolttal mi van a CenterPlazakban?
Az elado fogja szepen a frissen vasarolt hasznalt mobilokat, elcaplat vele a 3 szolgaltato egyikehez, es szep sorban jo penzet kikodoltatja a mobilokat?
Na neeeeeeeeeeee!
Meg a vegen el is hiszem.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Viszont, ha nem azok, akkor honnan tudom, hogy legálisan kártya független-e? IMEI számból kiderül? Vagy pont azt változtatják meg? Meg azt nem értem, hogy miért nem lehet ezeket a boltokat ellenőrizni. Pl.: szúrópróbaszerűen kiválasztani egy telót és megnézni a sorszámát vagy ilyesmit és akkor már meg lehet nézni, hogy pl.: fél éve adta el a telót a Vodafone xy-nak és még 1,5 év hűségnyilatkozat van rajta, mégis független lett... Szóval csak kapacitás-hiány miatt nem foglalkozik ezzel a rendőrség?
-
Zoltán
őstag
Helló!
Úgy tudom, hogy ha lejárt a hűségnyilatkozatod, akkor teljesen legális a mobilod kikódolása, tehát kártyafüggetlenítése.
De a szolgáltató nagyon drágán akarja elvégezni. Ilyenkor mással is ki lehet? Gondolok itt akármelyik kis gsm boltra. Gondolom mindegyikben csinálnak 1-2 ezer HUF-ért kikódolást.
Másik: a GSM boltokban vett (használt) mobilok ugye általábban kártyafüggetlenek? De honnan tudom, hogy legálisan azok-e?
Köszi!
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest