- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
addikt
válasz alex_szander #1199 üzenetére
Megoldást eddig nem is kerestem, mert ma először jártam úgy, hogy nem tudtam a profilt módosítani. De szvsz a megoldás az újrakódolás lenne. Na azt én kihagyom.
[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy 25.000 fps-es videóm, amiről szeretném levenni a hangot és rátenni egy 23.976 fps-es .mkv videóra.
Ezt hogyan tegyem? mkvmerge GUI-val ha a hang strech by értékét állítom át 23.976-ra, akkor lejátszás közben itt-ott kicsit meg-meg akad (a hang)... ha a videót gyorsítom fel 25.000 fps-re, akkor jónak tűnik, csak nem tudom, hogy ez jó megoldás-e. Szerintetek? Hogy csináljam?
-
tototto74
csendes tag
sziasztok!
az után érdeklődnék,hogy hogyan lehet mkvmerge progival ketté szedni egy mkv filmet.előre is köszönöm a választ! -
-
HFMusic
csendes tag
Reference Frame-et mivel lehet csökkenteni 15ről egy normális 4-5-re?
Új vagyok a témában, de ahogy visszaolvastam nem találtam a megoldást. Úgy veszem ki hogy ez miatt nem játsza le a tv ezt a videót... köszi! -
alex_szander
csendes tag
válasz alex_szander #1203 üzenetére
Üdv,
Az újdonság próbája hozza a gondokat. Mostanra jó pár film a kezem közé akadt, így kijelenthetem, nem is annyira a @5.1 a Samsung PS51D550 problémája, hanem a 1-es 2-es reframes.
Mivel tudom módosítani, és valami leírás hogy mit hogy állítsak, kipróbálnám? -
HFMusic
csendes tag
válasz alex_szander #1207 üzenetére
Remélem hamarosan kapunk egy megoldóképletet, mert én is többször itt akadtam el
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Nagyjából ugyanazzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, amint feljebb Vodar kolléga is feltett...
Annyi fűszerezéssel, hogy:Van egy film, 2 db aviba szedve (cd1, cd2; 25 fps), ezért a magyar hangsáv 2 fájlban van. Ezt szeretném valamilyen úton módon a hd minőségű, 23 fps-es videóra rábiggyeszteni, de ehhez a hangot úgy ~5seccel késleltetni is kéne. Tehát, mi a teendő? Hogyan tudnám a 2 hangsávot egybeolvasztani, majd rátenni a 720p-s változatra, plusz a hangot is késleltetni? Ez utóbbira gondolom a "Delay" funkció lenne jó. A többihez sejtem a "timecode" dolgot kéne használni, de amit az example-ben találtam, nem sokat segített, nekem az kicsit magas volt.
Elvileg rendelkezek az mkvmerge nevű programmal. Teljesen analfabéta vagyok ehhez, most tanulgatom/tanulgatnám.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
myckie2
őstag
Üdv!
Egy problémával állok elétek. Egy 16GB-s mkv fájlt szeretnék szétvágni. A virtualdubmod-dal sajnos nem lehet mert nem kezeli, és úgy szeretném szétvágni, hogy a minőség ne romoljon. -
starboyz
csendes tag
Szia! tudnál nekem segíteni a problem az hogy egy mkv átkódoltam ts videóvá(5.1-et 4.1 -é) de a hang DTS maradt és az LG lw5500 tv csak az ac3 viszi,így most nincs hang!tudzs rá megoldást?Lécci-léci
-
Tutu7030
veterán
válasz starboyz #1214 üzenetére
Na, puff neki, nagy ügy. tsmuxerrel szétkapod, mkvmerge-vel összerakod( az fps értékre/felbontásra figyelj, ha nem állítaná be automatikusan, valamint az extra fül alatt a compression beállítása none legyen), és már használhatod is rajta az mkv2ac3 programot.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
alex_szander
csendes tag
Üdv,
Kérnék valami tájékoztatást, mivel és hogyan tudom a már meglévő MKV-t új reframes-szel, @4,1-el átkonvertálni tömörítés nélkül, minőségromlást elkerülve?
Köszi
-
Tutu7030
veterán
válasz starboyz #1218 üzenetére
Meg kell nézni az eredeti videó infójában is az fps értékét, mert ha a merge nem tudja kiolvasni a videóból, akkor is 25-öt javasol. A dts-ac3 átalakítás ideje gép függő, de a fél óra azért gyanús. De várj még vele, hátha tényleg csak lassú.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
alex_szander
csendes tag
válasz alex_szander #1216 üzenetére
Valaki ismeri az uncorpMKV progit, mert újra kódoltam vele az egyik filmet és működik, de nem értem miért csinál egy .mkv file-t, és egy ugyanakkora méretű .264 file-t (ez nem tudom mire való, és miért kell)
-
ppetike
csendes tag
sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem!
blu-ray-t konvertálok. tsmuxer-rel szétszedem, kiválasztom a videó fájlt és az ac3 magyar hangot. mkvmerge-vel pedig összerakom. csakhogy mikor le akarom játszani a tv-n nincs hang, hibát pedig nem ír ki. ha számítógépen játszom le akkor van hang.
valakinek esetleg ötlet, hogy mi lehet a baj? -
addikt
Sziasztok nekem olyan kérdésem lenne hogy nincs e olyan program az mkvmerge helyett amivel úgy tudnám a szinkronhangot rátenni a filmre hogy, egy sávban látom a film angol hangját(olyan nézetre gondolok mint mikor zenét szerkeszt az ember) egy másik sávban meg a rámásolandó magyar hangot látnám, tehát látnám 2 sávban egymás alatt a 2hangsávot és e szerint tudnám illeszteni? Mert az hogy egy filmet van hogy 15-20 próbálkozásra sikerül megcsinálni vagy 20.ra se az egy kicsit bosszantó. Válaszokat előre is köszönöm.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
hambi80
tag
hellótok nekem olyan progi kéne meglévö mkv tudom szerkeszteni pl hangot kitudom szedni tomoriteni a képet ha kell és blu-ray böl tudok mkv csinálni
-
receiver
csendes tag
Sziasztok.
Elakadtam. Van egy xy.mkv +xy.ac3
Ezt a kettőt kéne egy file-ba össze gyúrnom.
Ezekkel próbáltam: mkvmerge GUI;Total Video Converter;Avidemux 2.5;XMedia Recode
van amelyik elég gyorsan összepakolja, de ott vacak lesz a hang. Volt amelyik 24órát írt, azt nem vártam meg.
Válaszokat előre is köszönöm. -
gadosp
tag
Sziasztok!
Most próbáltam ki a mkvmerge progit. Tök jó lenne, de valami nem okés.
Ha átmuxolok egy filmet után, ha el akarom indítani a kész filmet akkor csak a kezdő képet mutatja és nem megy a film, az idő számlálója megy, de a kép nem. ha beletekerek akkor meg a kép olyan 5 másodpercenként ugrik, az időszámláló folyamatos.
Találkozott valaki ilyennel ?
Mi lehet az oka?
Valamit még be kell állítanom?
KMPlayert használok, a forrás filét hibátlanul játsza..köszi
-
djdragon
csendes tag
Van egy LG 42LW4500 3d tevem es nem birok bizonyos mkv et lejatszani ,mar probaltam ezt is
Ugy hallotam dts problema meg 6.0 hangot 4.1 be allitani es probaltam ezt a lenti ötletet is ,de megsem megy."1.TFM Audio Tool. (dts-AC3-ba)
2.TS Muxer (dts-t nem kijelölni+betenni az új AC3-at, átállítani 4.1-be)
3.Az így kapott ts. file már 99%-ban jó lesz.
Nekem ezidáig (kb.20 3D-s közül amit leszedtem 1 volt amit nem tudtam sehogy elindítani."De megsem megy .peldaul a
Conan.the.Barbarian.3D.1080p.BluRay.DTS.Half.SBS.H...
Harry.Potter.and.the.Deathly.Hallows.Part.II.3D...Peldaul a Conan-t nem is lehet hajtani elöre hatra ,az miert van?
-
holczi
csendes tag
Sziasztok,
Az LG weblap szerint ezeket játsza le a tv-m:
Video kodek DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVCViszont az Avatár x264-es.
Ez lehet a baj?
Mivel lehetne ezt konvertálni? -
lupu500
tag
Sziasztok! Van egy h264 hd video fájlom amiben a kép arány 2,2:1 és 1920:912 a felbontás. Át kellene tennem 16:9-be és 1280*720 vagy 1920*1080 ezeket szereti a tv is. Tud valaki valami olyan progit ami nem egy fél nap alatt kódolja át és nem lesz jelentős minőség romlás? A hang ok csak maga a video anyag így nem megy.
-
holczi
csendes tag
sziasztok,
Ha tsmuxer-vel megnyitom a fent nevezett Avatárt, akkor ezt írja ki:
"Some tracks not recognized. This tracks was ignored."
Ez mit jelent, illetve miért van?THX!
-
Georgi156
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy a lejátszóm néha nem játsza le a képet csak a hangot. Ezt MKVmerge programmal szoktam megoldani, de most valamiért nem sikerül.
Betöltöm a filmet elindítom a muxolást és a warning massage ablakban egy csomó hibaüzenet jelenik meg. Annyit sejtek, hogy a dts hang miatt szórakozik, ezért kivettem a pipát a dts elől viszont így elindul és pár prc múlva megáll. (kb 10 percnyi filmet átkódol és ennyi) Mit tudok tenni? Próbáljam meg egy újabb verzióval csinálni?
pls segítsetek!
Köszönöm! -
Core2duo6600
veterán
válasz Georgi156 #1231 üzenetére
Ha sérült esetleg az eredeti file, akkor nem fogja megcsinálni.
Végig kéne gépen nélzni, hogy az ominózus helyen átmegy -e , mert ha pl lefagy a lejátszó progi, pl VLC , akkor nincs mit tenni, sérült a fileGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz lupu500 #1229 üzenetére
Esetleg egy olyant lehetne, hogy ezek a streamek általában tartalmaznak vagy tartalmazhatnak a képarányra vonatkozó infot, hogy ezt magadva a tv felismerje és helyes, vagy helyes közeli képaránnyal játsza le, de ha magának a videonak a képpont arányába, képpont méretébe kell beavatkozni, akkor át kell számolni, és a legjobb esetben is minimálisan de romlik a minősége
Egy próbát mindenképpen érdemes tenni olyan progival ami nem van un. smart rendering funkciója, hogy csak azt számolja amit muszály, ilyen pl a Power director 10 es, de más progi is alkalmas lehet akár.
Szémtalan video editáló létezik.
Mindenképopen olyan kell, ami ismeri ugye a h264 estGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Georgi156
csendes tag
válasz Core2duo6600 #1233 üzenetére
Nem sérült, megnéztem, valami a dts-el kapcsolatban nem tetszik neki, mert a hiba üzenet ablakban muxolás közben pörögnek lefelé az üzik, tehát olyasn mintha dolgozna csak épp nem sikerül neki...
Azért köszi![ Szerkesztve ]
-
starboyz
csendes tag
Ismét kérdeznék :LG LW 5500 van normális ha a keret a tv két oldalán eláll a képtől kb 1cm !
Most vettem még észre ,mintha egy íj lenne ivben elhajlik a képernyőtől!
Szerinted ez normális vagy egyszerüen elengedte a ragasztó?1hónapos a tv csak nem akarom hülyeséek miatt kicibálni a garisokat!
Ha tudsz válaszolni megköszönöm,ha nem akkor is! -
starboyz
csendes tag
Akinek LG LW5500 tv-je van azoktól kérdeznék újfenn ,hogy nektek nem áll el a képernyő bal és jobb oldalán a keret?Mert már nekem anyira eláll hogy átfér az újjam a képernyő és a keret közt!
-
sixpack89
tag
Üdv! remélem tud valaki segíteni,más fórumokon is írtam már,de a legtöbb helyre már régen írtak válaszokat,leírom a problémámat egyszerűen,utána pedig részletesebben.
Convertxtodvd progit használok,és az utóbbi időben sok HD filmet töltöttem le,mivel gépen nem nagyon nézek filmeket,szeretem őket kiírni,majd később asztali lejátszón nézni.
Mivel ezek Matroska fájlok nem sok mindent tudok csinálni velük,ezért muszáj őket konvertálnom. Mielőtt elkezdek konvertálni beállítok értéket stb,mint mindenki más,viszont én hiába állítom be DVD-5 szabványra,vagy megadok egy értéket,nem akkorára konvertál hanem sokkal kisebbre,és ez bosszantó,a forrás 4.8 giga. és csak 2.5 gigára konvertál hiába adok meg sokkal nagyobb méretet,ezt szeretném kideríteni hogy mitől lehet. régebben is konvertáltam matroska fájlokat,de azokat akkorára is konvertálta amekkora méretet adtam meg,igaz az külföldi DVD volt,és nem HD. és ami furcsa hogy egy másik HD filmet pedig rendesen 4 gigára konvertált,szóval nem értem mitől lehet ez,hogy az egyiket annyira csinálja,mint ahogy beállítottam, a másikat meg nem. -
joefasalasso
aktív tag
Hali
Melyik program jó mkv szerkesztésére? Olyanra gondolok mint a dvdshrinknél az alapértelmezett hang/felirat beállítása.
Köszi
-
Locsi
senior tag
válasz joefasalasso #1243 üzenetére
Az egész topik erről a programról szól. Mkvtoolnix
-
Locsi
senior tag
válasz joefasalasso #1245 üzenetére
A könyvben ezt írják.
Kodek Felbontás FPS bitsebesség
DivX 3.11 / 4.x / 5.1 / 6.0 1920 × 1080 6 ~ 30 8000
XviD 1920 × 1080 6 ~ 30 8000
H.264 BP / MP / HP 1920 × 1080 6 ~ 30 25000
MPEG4 SP / ASP 1920 × 1080 6 ~ 30 8000
Motion JPEG 1920 × 1080 6 ~ 30 8000Ha ezekből valamelyikből kilóg akkor már ugat a tv. Illetve régebben olvastam, hogy az mkvtoolnixből a 3.2.0, vagy a 3.3.0 a megfelelő erre a célra, de előtte szét kell szedni az mkv extracttal sávokra, és ujramuxolni a programmal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretném a segítségetek kérni:
Van egy 720p-s mkv file, amit nem játszik le az asztali lejátszóm. A legfrissebb firmware van rajta, de mégsem tud megbirkózni vele. Az mkv file nem mostanában, hanem pár évvel ezelőtt készült, gondolom ez lehet a probléma (régebbi codec, vagy valami).
Létezik-e olyan program, amivel nagyon egyszerűen át lehet kódolni régebbi mkv-kat újabbá? Lehet, hogy bénán fogalmaztam , de remélem érthető.
Valami next --> next --> finish jellegű programot keresnék, mert egyébként nem nagyon értek a témához...Előre is köszönöm a segítséget
-
sixpack89
tag
üdv! angol nyelvű HD filmeket készítek mostanában szinkront rárakva.
adott a magyar szinkron 1:30:32 másodperc
szeretném megnyújtani 1:34:19 másodpercre.
besweet progival szeretném,de itt minden kínai annyi mindent be lehet állítani.
milyen értéket írjak be FPS-hez 25-ről mennyire? vagy hogyan vagy miképp? :S
az is a bajom,hogy angol. van a locations rész
ott miknek kell lenni? az első adja magát a besweet exe ok beraktam.
a második input részhez mit kell megnyitni?
a harmadik outpout az gondolom a mentési hely lesz.
látszik,hogy sok mindent lehet vele csinálni,de nekem sok kicsit,túl komoly számomra,valaki tudna segíteni?köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Melyik programmal a legegyszerűbb újrakódolni egy mkv-t?
5.1 szinttel kódolták és nem viszi az asztali lejátszóm. A headert átírtam 4.1-re és 4.0-ra is, de egyelőre nem segített a dolgon, valószínűleg újra kell kódolni az egészet, ezért érdeklődnék.Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
- Kingston HyperX FURY 2x4GB (8GB) DDR4 2666MHz MEMÓRIÁK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest