Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
válasz
Viktor0610 #7399 üzenetére
Köszönöm!
nincs bekapcsolva.
-
válasz
Peterhappy #7398 üzenetére
"Fejlesztői menüben nem találom a MIUI optimalizáció pontot"
Az nem baj. Egy ideje rejtve van a menüpont.
"A memóriaürítést sem találom."
Erre gondoltam: Beállítások - Akkumulátor - {fogaskerék} - Gyorsítótártörlés képernyőlezáráskor. Ez ne legyen bekapcsolva. -
Peterhappy
őstag
válasz
Viktor0610 #7397 üzenetére
Szia Viktor!
Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos tippeket adtál!
A kanosszát elvileg végigjártam. Már csak azért is gondolom, hogy jól, mert eljátszottam még két-három appal és azokat nem ütögeti ki.
Fejlesztői menüben nem találom a MIUI optimalizáció pontot
Pedig rémlik, hogy volt ilyen rég, de most nem látom. Háromszor végignyálaztam a menüt...
Battery alatt Battery saver-t látok (Monitor background processes and turn off sync.), na ez valóban ki van kapcsolva! Ez lenne a gond?A memóriaürítést sem találom.
Az előző telefonommal (Redmi Note 9Pro) soha nem volt gond a Garmin órámmal, csak ezzel. A frissen újrahúzott rendszerrel is.
-
válasz
Peterhappy #7396 üzenetére
Ismerős használt Garmin órát hosszabb távon MIUI-val (igaz, korábbi Androiddal), nem volt ilyen baja.
Nézd meg tuti, minden lépést beállítottál-e, nem használsz memóriaürítést, optimalizációt, nincs kikapcsolva a MIUI optimalizáció a fejlesztői menüben! -
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #7333 üzenetére
Sziasztok,
Erre a trópusi hasfájásra van esetleg valakinek valami tippje?
Annyi extra infot hozzá tudok azóta tenni, hogy immáron csináltam egy factory resetet is, és a probléma továbbra is fennáll.Előre is köszönöm az esetleges segítséget!
-
zsoltip
őstag
8-900 közötti kontaktból 13 nem jelenik meg "ma óta" a telefonon. Sem a MIUI EU, sem a Google féle Contact alkalmazásban.
Igen, telefonszám, e-mail egyaránt van és volt is hozzájuk... Eddig meg is jelentek.
Restart, Cache wipe, alkalmazás tárhely wipe egyaránt megvolt.
Böngészőben tökély.Másnál volt már ilyen csúfság?
-
amdni
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Frissítettem a Xiaomi Redmi Note 9s telefonomat MIUI 12-ről MIUI 14-re (Xiaomi.eu rom).
Probléma: a rejtett mappa tartalma (gyári, a fájlkezelőből) látszódik továbbra is, de semmi sem nyitható meg, a fájlok mintha sérültek lennének (dokumentumok, képek).Lehet valamit tenni?
Köszönöm. -
-
Mathiask
senior tag
Sziasztok,
A Mi 10 telefonom frissült a MUII 14-re. Azóta az NFC-s fizetés nem működik.
Mikor fizetnék, akkor a Wallet(ez új nekem, de itt utánaolvasva az a google pay utóda) alkalmazás egy pillanatra előugrik, majd a futó alkalmzások között megjelenik, de nem lehet rá váltani. A terminál pedig azt mondja, hogy próbálkozzak inkább a chip beolvasásával.
Valaki tapasztalt ilyet? Mit lehet tenni? -
D1L1ZS
őstag
Találtam egyet a Témák alkalmazásban:
Android Plus (Nikhil Laiju készítette)
Megváltoztatta a navigációs gombokat, helyettük csak egy pill shape navi gomb került!
Mivel én Niagara launcher-t használok, ugye a MIUI gesztus vezérlés már nem működnek, a három navi gomb nagyon nem tetszett alul. Ezzel a témával megoldódott a problémám.
Gesztus vezérlésre nagy megelégedéssel a MyGesture appot használom a play áruházból!
Így már nagyon clean a home screen!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
iPhone-ról fogadok rendszeresen névjegyet, vCard-ban. Néha megnyitja, néha nem a xiaomi.eu ROM SMS appja.
Mi lehet a titok, hogy mikor igen, mikor nem, és miért? -
zsoltip
őstag
válasz
Tompika777 #7384 üzenetére
Active
-
zzolika
aktív tag
válasz
Landsmann #7351 üzenetére
A 3 giga csak virtuális memória, mint a win-nél. Lehet azért vesz le többet amikor be van kapcsolva, mert fizikai ram is kell hozzá, oda cseréli/cacheli a háttértárból.
De érdekes a memóriakezelés, nekem is írt már ki kevesebb szabad ramot, amikor kiürítettem minden futó programot mint előtte.
Hogy mi fut még a háttérben, azt valahogy ki lehet deríteni?
Rendszerprogramok, de pl a viber, waccap is, hiába nem írja, az üzeneteket megkapom, akkor valahol rejtetten futnia kell. -
Lalika96
kezdő
válasz
Viktor0610 #7379 üzenetére
Nem kel root nekem sincs rootolva a Note11S és müködik.
Én is ez a videó alapján csináltam meg [link] -
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #7379 üzenetére
Témázáshoz root. Nem tudom hogy sírjak-e, vagy nevessek.
-
-
válasz
kopidoo #7372 üzenetére
Érdekes, hogy eddig nem tűnt fel, már a droid 12-ben is hasonlóan kellett volna kinézzen. (Bár, most hogy szóba került, a droid 13-mal mintha tényleg hangsúlyosabbá vált volna ez a színmizéria.)
A droid 12-vel jött ez a feature, ami a háttérkép színeihez igazítja a Google appok színvilágát.
Tehát másik (színvilágú) képpel tudod ezeket a színeket variálni. Kikapcsolásra tudtommal nincs mód. -
Walter_White
senior tag
válasz
Viktor0610 #7370 üzenetére
Nagyon köszi, sikerült kikapcsolni. Az első volt a jó megoldás
-
válasz
Walter_White #7369 üzenetére
Beállítások - További beállítások - Kisegítő lehetőségek - Fizikai fül - Művelet ideje (kisegítés időkorlátja) - Alapértelmezett.
Ha nem segít: A Beállítások - További beállítások - Kisegítő lehetőségek - Kisegítő lehetőségek menüje legyen kikapcsolva.
Ha ez sem, akkor a feljesztői menüben állíts alapra mindent, amit esetleg módosítottál. -
Walter_White
senior tag
Sziasztok, egy hatalmas, de leginkább baromi bosszantó problémába ütköztek, iphonerol jöttem vissza androidra, nem idegen tőlem a rendszer annyira, de itt megállt a tudomány .
Hogy lehet eltüntetni ezt a fajta értesítést? Mert igazából nem lenne vele gond ha az effajta értesítések nem 3 percig ekeskednenek a képernyőn. Képernyő lekapcsolasa után is.
-
tlala
addikt
válasz
thedarkfox #7366 üzenetére
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
RTL+ app videó lejátszást nem tudok kivetítésre küldeni az eddig próbált egyik TVre sem. Fekete képernyő megy át, és hang. Utóbbi megfelelően. Ez valamilyen titkosítás miatt lenne, korlátozás az appban? Sem teljes képernyős, sem ablakos nézetben az app tartalma nem látszik a külső eszközön.
Minden egyéb videót ki tudok küldeni, pl. VLC, YouTube. De az RTL+ böngészőn lejátszva (tehát nem a natív appban) sem megy át.Mi lehet ennek az oka?
És mi a megoldás?Köszönettel várom a gondolatokat.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Azt be lehet állítani valahogy, hogy a file átvitel mindig aktív legyen?
Android autó anélkül nem csatlakozik, és marha nehéz elkapni azt a pillanatot, amikor felugrik az usb csatlakozás ablak. És, ha nincs file átvitel bekapcsolva, akkor nem megy az Android autó sem. -
tlala
addikt
Ha a Revolut kártyámról átküldök egy-kétezer eurót a feleségem Revo kártyájára, az mindig (hétvégén is) díjmentes, ugye?
-
crok
nagyúr
Ilyen nem lesz, pontosan erre lett kitalálva az új encryption.. boot-kor minta beadása előtt van olyan előre meghatározott dolgok mennek csak mert csak azok nincsenek encrypt-elve (Telefon funkcionalitás (segélyhívás!!!), billentyűzet (PIN-t vagy jelszót ugye be kell tudni írni..), óra (mint beállítások része), SystemUI.. (Find device, etc..) szóval pontosan olyasmik amik boot-kor még felhasználói adatszivárgás nélkül mehetnek) de minden mást csak a CE decryption (minta|egyéb beadás után) tud csinálni a rendszer hiszen addig azt se tudja mi van ott.
Ez úgy Android 6-7-ig volt működő dolog talán, FDE encryption vs. FBE encryption azon belül is a Direct Boot és a CE vs DE storage.
-
p.t.r
aktív tag
Arra nem tudtok valami megoldást, ha reggel automatikusan bekapcsol a telefon, akkor míg fel nem oldom mintával, addigra betöltődjenek az alkamazások? Mint a korábbi miui (v. Android?) verzióknál. Kicsit bosszantó, hogy mikor felkapom, még arra kell várni, hogy összeszedje magát.
Azt, hogy ne kapcsoljam ki, azt tudom én is -
Landsmann
addikt
válasz
Tompika777 #7352 üzenetére
Minden esetre érdekesen működik. Megnyitok pár alkalmazást, megnézem, van 1,1 gb. Bezárom őket, leesik 848 mb-ra.
Aztán meg feljebb megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest