- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Sziasztok.
Miui 12. Smart TV-hez szeretnek csatlakozni,. Nem talalom ezt funkciot.
EU, magyar vasarlas.
Vagy masik romot kell feltenni?Egyszer a youtube valahogy automatikusan megtette.
:). -
juve600
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6346 üzenetére
Te mikor nyitottad ?
-
juve600
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6344 üzenetére
Egyik progi 336 órát ír a másik 168-at
Van olyan accountom amivel még sosem volt nyitva BL, azzal lehet engedné egyből ?
-
-
juve600
nagyúr
Sziasztok
BL feloldására hogy ne kelljen várni van valami megoldás ? Akár fizetős is érdekelne -
Tökimanó
senior tag
-
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6336 üzenetére
Régió váltás a készüléken, így instant magában, egy beállítási opcó. Ez kb nagy nulla dolog, azaz semmit nem ér. Szerintem. Max ha valami Ázsiai ország van megadva, akkor lesz egy plusz app, témák... vagy valami ilyesmi, de már az se biztos, nem tudom, mindegy, a lényeg, hogy így simán ez nem ér semmit.
Ha viszont pl egy másik régiókódú ROM -t teszel fel, ami gyári, akkor az Indiai, Indonéz régiókat javaslom, ha szabad javasolni, ezekben még van magyar nyelv, és van rendes miui dialer. (hívás, sms, kapcsolat app), ami tudja a hívásrögzítést jól.
Ha ezt szeretnéd fel tenni, akkor ehhez nyitni kell a bootloadert, e dolog nélkül csak és kizárólag azt a régiójú verziót tudod telepíteni, frissíteni, és vissza állni róla ami fut a telefonon.
Ha a gyári ROM -ról kikacsintunk, a közkedvelt xiaomi.eu álltal kiadott ROM -ra, ha létezik a te modelledre, akkor abba is eredeti, alap miui dialer van.
Ha esetleg tovább megyünk, és egy AOSP-t tennénk fel, akkor @crok Magisk témája kell, ahol meglehet ismerkedni Magisk modulokkal, és egy úgy nevezett google dialer modullal, aminek segítségével lehet hívást rögziteni, google tárcsázóból.
Én legegyszerűbben így tudtam összefoglalniHa a hívsrögzités fontos.
-
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6334 üzenetére
Gondolom a felvétel működik alap esetben, csak nincs hang lejátszás, mert tiltva van, vagy legalábbis korlátozás van rá...
Itt Európába be van tiltva hivatalosan azt hiszem, és pl ez miatt vannak sokak, hogy rendszert cserélnek a telefonon, mármint akiknek a hívrögzités nagyon fontos. -
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6331 üzenetére
Szia, android 12 miatt van, hogy ott megjelenik.
Hívás rögzités jól működik elvileg eu (xiaomi.eu) rom alatt.
Hívás rögzités jól működik, elvileg root -olt megoldással.
Hívás rögzités nem jól, vagy részben (egyik fél hallható másik nem) play store alkalmazásokkal, én amit halottam róla. -
crok
nagyúr
válasz
nullpoint #6329 üzenetére
"Például gps.conf fájl módosítása a jobb gps vétel érdekében már nem lehetséges." -- de, már hogyne lenne lehetséges hát erre lett kitalálva az un. "systemless" működés és maga a magic mount , csak ahogy te próbálod úgy nem lehet (RW-re mount-olni a /system-et és átírkálni majd elmenteni) de egy szeg egyszerű file lecserélő Magisk modulba beteszed az előre megírt gps.conf-t a megfelelő könyvtárba és jónapotkívánok, boot-kor le lesz cserélve a gps.conf-od amire akarod.
"ha akad még olyan program amivel tudsz tiltani a telefonon levő szükségtelen / kémprogramok közül" -- akár külön Magisk modul is van rá (debloater [1] [2] [3]) de egy Titanium Backup a mai napig alkalmas erre, a Swift Backup is, az SD Maid is.. fagyasztani akár az AirFrozen vagy az Ice Box is tud, az Ice Box amúgy device admin-ra állítva root nélkül is tudja ezt.. de ha már van root akkor egy terminál emulátorban su után ugyanúgy mennek az adb-ben kiadható pm parancsok amivel le tudod tiltani az alkalmazásokat.
A banki alkalmazások is megoldhatók, a Google Pay is - csak pont ezt írtam hogy oda kell rá figyelni, modulokat frissíteni, etc. de ettől függetlenül vastagon durvasokmindent meg lehet csinálni root-al, max nem tudsz róla.
-
nullpoint
őstag
válasz
zsoltip #6324 üzenetére
Mivel az újabb androidokon már szinte semmit nem csinálhatsz , hiába van root jogod, a root előnye kb. arra redukálódott hogy host fájlból blokkolhatod a reklámokat, meg ha akad még olyan program amivel tudsz tiltani a telefonon levő szükségtelen/kémprogramok közül, és root jogot kér, akkor arra jó.
Például gps.conf fájl módosítása a jobb gps vétel érdekében már nem lehetséges.
Ugyanakkor ha bankolsz akkor óriási tortúrával is szembenézhetsz ha rootolt a telefonod, mert sokaknál nem mennek a banki appok, hiába vannak rá megoldások, hol megy hol nem. (Én nem bankolok, ezt a fórumokon levők visszajelzéseiből tudom.)
-
válasz
zsoltip #6327 üzenetére
Mi nem dönthetünk helyetted. Csak te tudhatod, van-e olyan app, amit használnál és root jogosultságot igényelne.
Évekig az volt az első, hogy rootoltam a telefonjaimat. Aztán az NFC-fizetés, céges email/profil miatt leszoktam róla, plusz nem használok már olyan appokat sem, amikez ilyen hozzáférés lenne szükséges. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Készülék: Mi 10 ProElgondolkodtam, vajon MIUI 13 alatt, nyitott bootloader mellett, adhat-e pluszt vagy éppen mínuszt a root. Legutóbb, még Redmi 2 Pro készüléken volt ehhez szerencsém, dehát akkor még a gyártó adta ennek ki/be kapcsolási lehetőségét a menüben :)
Mi a véleményetek?
-
Landsmann
addikt
válasz
zolya1973 #6322 üzenetére
Kérdés, hogy ez a típus tényleg megtanulja amit kell, vagy amnéziás lesz mint a Redmi 6. Míg Android 8 volt rajta, tökéletesen működött. Ahogy jött az android 9, vége lett a jó világnak. Túl van byonyolítva. Nem is értem miért nem elég csak a fényerőt figyelni és ahhoz állítani a fényerőt. Régen így volt és működött is tanítás nélkül.
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna,hogy redmi note 11 pro 5g kijelző fényerején lehet-e valahol állítani.
Ha autómatán van akkor a sötét szobában túl sötét a napon meg egy fél perc amíg magához tér. -
egykori
őstag
válasz
mano660 #6314 üzenetére
Úgy tűnik, valamilyen ideiglenes fájlok, adatok törlődhettek, mert nekem a személyes dolgaimból semmi sem hiányzik és az appok is mind megmaradtak.
Már kezd megint növekedni, 0,3-0,4GB felrakódott a tárhelyre, úgy, hogy azóta nem telepítettem és töltöttem le semmi újat, sőt, két appot töröltem is a telefonomról. Persze, frissítések mindig vannak, lehet, hogy ekkor halmozódik a plusz adatmennyiség.
De azért megnyugtató, hogy nem csak nálam volt ilyen. Köszi. -
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6310 üzenetére
Mert ossze van drotozva a MIUI jogosultsagkezelovel (is) sajnos.
-
-
maglew
aktív tag
válasz
Viktor0610 #6305 üzenetére
Köszi szépen, ki volt kapcsolva, most már csatolja a Gmail. Miért okozhat ez gondot?
-
válasz
janakbacsi #6303 üzenetére
Lehet lopott.
Én kerülném. -
-
nullpoint
őstag
válasz
janakbacsi #6303 üzenetére
Kockázatos.
-
janakbacsi
őstag
Elfelejtett mi account jelszavas telefont meg merjek venni? Van reá gyógymód?
-
crok
nagyúr
válasz
janakbacsi #6301 üzenetére
Nem valtoztat. De szerintem vagy nem fuggo vagy a keszulek nem az ami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest