- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmedly
senior tag
Sziasztok. Van egy redmi note 10 prom. A telefonon létrehozott Beosztás mappából álandóan kitörli az xlsx kiterjesztésű táblázatot. Miért? Hogy lehetne megértetni a Tisztítóval (?) hogy ne törölje? Nem futtatom, letörli magától néhány nap mulva valami.
-
crok
nagyúr
válasz
Füleske #4447 üzenetére
Arra tényleg marad min. az ADB ha nincs root.. de nekem kicsit olyan.. szóval aki nem szeretne ilyesmit a készüléken futtatni annak van némi elképzelése hogy miért nem szeretné ezt, annak meg szerintem van némi elképzelése hogy hogy kell az ADB-vel bánni és|vagy utána is megy ha kell. Persze ettől függetlenül nem mosdatom se a Google-t se a Xiaomi-t mert akit meg nem érdekel annak az orra elé nyomnak egy OK / mégse kérdést hogy beleegyezel-e és ötkilences valséggel' megmondja bármelyikünk hogy gondolkodni se fog hogy lentebb elolvassa a terms and conditions-t vagy a mégsét válassza.. csak megy az OK-ra mert az eleve szines és tudja hogy nem tud továbbmenni amíg arra ott rá nem tapicskol. Szomorú de igaz. Nyilávn ha van root akkor meg már tengernyi app is van (és a legtöbb root-ot használó backup app is megoldja (Swift, TiBu..)), tengerny megoldás, annak nemigen kell elmagyarázni hogy mit miért nem akar a készüléken látni. Ha már MIUI.. ami lehetőség még van, az az, hogy a régiót okosan választod ki, pl. ha Témákban akarsz betűtípusokat akkor India (letöltés után meg vissza..) de akkor van több reklám (ami ugye kezelhető), aztán ha meg csak "nyugalomra" vágysz -meg mondjuk több hangerőre- akkor olyan ország, ami nem EU tagállam (nem él rá a hangerő csökkentési "szabály") de lehetőleg közeli, pl Szerbia / Svájc. Ah, annyi minden vackolás van, sose fogom leírni mindet
A Xiaomi abból (is) tudja olcsóbban adni a készülékeket mert a "discount" itt az adat amit adsz nekik
-
mizoli
addikt
válasz
tknof1871 #4440 üzenetére
Igen, a Xiaomi elég kíváncsi, de ezt nem ma kezdte.
Szerencsére majdnem minden letiltható, legalábbis úgy néz ki...
Reklám biztosan nem jelenik meg.
Nagy vonalakban minden olyan appot fagyasztok, amiben a "mi" és a "google" szó benne van. A telefon kiválóan megvan nélkülük, velem együtt 🙂
Nekem a Play áruház bőven elég.
Frissítésekre figyelj, ismét nézd meg a tiltott appokat.
Ajánlom az AFWall+ tűzfalat (root kell hozzá), ezzel mindennek tudod tiltani/engedélyezni az internet hozzáférését. Ha megnézel egy logot, meg fogsz lepődni.Szerencsére a Xiaomi telefonokra vannak egész jó custom romok.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
tknof1871 #4440 üzenetére
A google (és persze az iOS is) és a Facebook konkrétan mindenhez hozzáfér a telefonodon!
Nem akarom lerombolni a világodat, de akkor is hallgatózik, mikor le van zárva a telefon.
Ehhez képest a MIUI kismiska.Egyébként kikapcsolható a reklám, gyárilag benne van a lehetőség!
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A MIUI tényleg reklámokat dobál fel?
Tényleg vannak funkciók, amikhez a Xiaomi/Poco megköveteli a hozzáférést a helyadatokhoz, vagy a névjegyekhez, kontakt listához, pedig a többi gyártó telefonjain ezek a hozzáférések nem kellenek és az a funkció még is teljesen jól működik. Most nem jut eszembe, melyik funkció ez. Szóval túl jól akarja ismerni a felhasználó szokásait, kapcsolatait, személyes dolgait?
-
-
crok
nagyúr
Xiaomi Listák: pl. a GoodbyeAds Xiaomi listája vagy eboye Xiaomi listája (nyers lista itt de elég ha a GitHub gist-ben a Raw-ra kattintasz és másolod a linket). A hogyanhoz meg ezt ajánlom átolvasni, majd látod melyik megoldás szimpatikus és használható nálad (Blokada-ba meg AdAway-be pl. simán importálható-betehető (Blokada-ban szerintem csak bekapcsolni kell mert eleve benne van mint kiválasztható szűrőlista), Energized modulba csak kézzel talán..)
-
RoBos
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4421 üzenetére
"...Xiaomi-hez meg vannak külön host listák is..."
És azt hol és, hogy kell használni?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Mi 11 Lite-on nem tudtam beallitani, hogy az always on display ne csak koppintásra mukodjon, hanem tenyleg always on legyen..:D köszi:D -
Mathiask
senior tag
Sziasztok!
A Galéria app(Mi Note 10 Light) videó lejátszása után nem ugrik automatikusan vissza a többi videóhoz, hogy egy balra húzással a következő videóra tudjak lépni és elindítani azt, hanem videó lejátszás után olyan mintha a lejátszóban ragadna és megjelenik egy "visszajátszás gomb", így ha a következő videót szeretném elindítani, akkor előtte a bal felső sarokban a "vissza" gombra kell kattintani és akkor utána már ki lehet választani a következő videót.
Van erre megoldás? Régebben nem így csinálta, valami vagy el lett állítva, vagy frissítéssel változott. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni. -
crok
nagyúr
válasz
#03740288 #4419 üzenetére
MIUI és reklámok ügyben ezt a két írásom ajánlom a figyelmetekbe: [link] és [link] Ja, és a MIUI-ban levő rendszerappokban levő reklámokhoz nem Adguard kell hanem "ajánlás" kikapcsolás meg pl. az MSA (MIUI System Advertisemenst) letiltása. AdGuard és bármi egyéb nelkül sincs egyetlen darab reklám se, az MSA meg egyéb rendszerkomponens appok pedig akár root nélkül adb-vel is letilthatóak, ahhoz segítség (mármint programok az app letiltáshoz) [link]
Ha meg kéretlen reklámokat kaptok akkor oda megint más kell, azt itt találjátok [link].
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4421 üzenetére
Azért kérdeztem, mert van Adguard.
Ha jó ellenük akkor a vásárolható készülékek között marad a Xiaomi.
-
törölt tag
A MIUI reklámokkal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az Adguard ki tudja azokat lőni? Ne kelljen már a beállításokban mászkálni.
-
Landsmann
addikt
Tegyétek fel a Könnyű magyar billentyűzet 2-t. Külön gombot kapnak az ékezetes karakterek is, nem kell hosszan nyomni. Egész jól testre szabható, a hangbevitel ugyanúgy használható.
-
-
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy amikor ékezetes karaktert akarok írni, akkor például "á" betű esetén a fordított aposztrófos változata az amit alapnak felajánl.
Be lehet állítani valahogy, hogy ékezetes betű hosszan történő nyomásra a normális aposztrófosat adja be és ne az "à"-t? -
-
yanna
addikt
Nekem 5 perce frissítette a Google t a playből, megoldódott úgy néz ki.
-
Landsmann
addikt
Azt csináltam, hogy az utolsó 5 nap Google frissített appokat, (Gmail, Youtube, Google fotók, stb) leszedtem. Ezzel megszűnt a hiba. Playbe belépve ott voltak a frissítések. Felraktam őket és most jó. Valószínűleg valamelyik hibás lehetett ami utóbb frissült és az új frissítéssel ez nem állt helyre. A korábbiak eltávolítása és az új felrakása viszont járható útnak tűnik. Jelenleg nekem nincs frissítésre váró app.
-
crok
nagyúr
válasz
dethroner #4402 üzenetére
Biztosan lesz csak az a gond hogy bezárhatod, adatait törölheted.. de a Play záros időn belül frissíteni fogja mert rendszerapp. Ha még olyan megy majd ki ami még nem javított akkor kezdődik a kör elölről. Azért jobb egy időre letiltani viszont az a gomb itt, a MIUI alkalmazáskezelőjében ki van szürkítve - ellenben ott, ahol mutattam ott 100% hogy nincs szürkítve. Így ha legközelebb megint lesz valami furmány-ármány már tudni fogja mindenki hogy hogy lehet az épp aktuálisan elkettyintett appot "hatástalanítani"
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4400 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest