- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
Szép, 645 csalásért 2 év... nyilván a csalt összegen is múlik, de szerintem ez 10 évet simán érdemel.
A héten amúgy felhívtak a székesfehérvári rendőrségtől, mivel az elmúlt fél évben 3x cseszegettem őket, hogy haladt-e bármit az ügyem. Konkréten a főkapitány hívott fel és közölte velem, hogy nyugodjak le, ez a folyamat évekbe telik. Mondom dehát már novemberben be akarták hívni az elkövetőt kihallgatásra, most meg mindjárt május van.
Beazonosították az elkövetőt, nem sikerült lefoglalni tőle a pénzt és részükről ez kb. ennyi volt. Majd évek múlva esetleg kap egy ejnye-bejnyét, de meg is mondta a kapitány, hogy kb. engedjem el a pénzemet, nem fogom viszont látni. Mondtam is neki, hogy jó tudni, hogy mindenféle következmény nélkül lehet megkárosítani ma az országban bárkit többszázezer Forinttal. Csak hümmögött a telefonba. Jó helyre mennek az adó Forintjaink.
-
PandaMonium
őstag
válasz
envagyok #3373 üzenetére
Azért hívtak fel téged, mert több károsult volt és összevont ügy lett belőle, így komolyan kellett venniük a dolgot. Ha csak 1 károsult van akkor futhatnál a pénzed után, semmi nem lenne belőle nagyon nagy eséllyel. Illetve attól mert Te nem tettél feljelentést még több másik ember tett vagy tehetett, és hónapokat/éveket vártak az eredményre. Tudom miről beszélek, fél éve folyamatban van egy feljelentésem, illetve évekkel ezelőtt volt egy hasonló ügyem, mikor az elkövető telefonszámát is tudtam, és így sem sikerült a rendőrségnek beazonosítani az elkövetőt.
-
PandaMonium
őstag
Ez látszattevékenység az OTP részéről, esetleg pár ezer Forintos kárt még megtérítenek, de ahogy nagyobb összegről van szó azt mondják, hogy menj pereskedni, mert ők jogilag nem felelősek (ami egyébként igaz is). Igaza van janeszgol-nak, ha előre utalsz semmi garancia nincs rá, hogy visszakapod azt a pénzt.
-
PandaMonium
őstag
válasz
janeszgol #3368 üzenetére
Az egész jogi rendszer úgy ahogy van az online adásvétel körül működésképtelen. Gyakorlatilag bármilyen lehúzást, bármekkora összeggel meg lehet csinálni és a rendőrség részéről semmi következménye nincs, mert egyértelmű eseteket se hajlandóak kinyomozni. De ha még sikerül is nekik és bizonyíthatóan bűnös az elkövető, akkor se kapod vissza a pénzed. Egy normális világban az államnak vagy a bankoknak kéne fedezni ezeket az anyagi károkat, és majd ők szépen behajtják az elkövetőn a tartozást, nem a sértettnek kellene eredménytelenül évekig pereskednie.
-
PandaMonium
őstag
válasz
brabbitz #3359 üzenetére
Nem kell feltétlen polgári perre vinni (sőt, ekkora összegnél biztosan nem kell, mert nem akarsz egy huszasért évekig bíróságra járni), szimplán a rendőrség oldalán online ügyintézés keretében jelentsd fel. Egyrészt ha másokat is átvert, akkor össze lehet vonni az ügyeket és gyorsabb az eljárás, szigorúbb büntetéssel, másrészt legalább berángatják kihallgatásra a rendőrök meg kap tőlük egy kis leb*szást, hátha annak lesz annyi hatása, hogy legközelebb nem csinál ilyet.
Jelzem amúgy engem ugyanígy vertek át egy fél éve (csak sokkal nagyobb összeggel) és már bőven aktív a nyomozás, úgyhogy ha írsz privátban nevet/számlaszámot/közleményt, hogy hova-hogyan kellett utalni, akkor meg tudom mondani, hogy össze tudjuk-e vonni az ügyeket.
-
PandaMonium
őstag
Ez nem igaz egyébként, én 300-at utaltam előre, 1 nappal később jeleztem a Raiffeisennek, hogy átvertek (nem is tudod ettől hamarabb, ha pl. postáznak, mert várnod kell mire "megérkezik") és annyi volt a válasz, hogy menjek rendőrségre. Ha önszántából utal az ember (tehát nem pl. feltörik a bank fiókját és elkezdik róla lehúzni a pénzt) a bank semmit nem csinál, a rendőrséggel lehet szenvedni. (#3329-re akart válasz lenni).
Narxis: Én szimplán vagy elutaznék érte, vagy ha nem megoldható a személyes átvétel elengedném a dolgot. Rengetegszer vettem előre utalva dolgokat HA-n, egyszer kell, hogy átverjenek és most hónapok óta a rendőrséggel szenvedek. Nézd meg mennyi pozitívja van az embereknek akiket ebben a fórumban jelentenek az emberek, rendszeresen sok (50+).
-
PandaMonium
őstag
Smalls fórumtárs megkárosított 295.000Ft-al a ma/tegnap folyamán. Tegnap volt még egy fél tucat hirdetése, köztük egy amiben bontatlan M2 Macbook Pro-t árult, aminek a felét foglaló formájában kérte (ezt buktam be látszólag) előre utalni, mert állítólag több érdeklődője is volt. Úgy volt, hogy a mai nap érkezik Pestre és hív telefonon, ehhez képest reggel eltűnt és se telefon, se üzenet. Az összes hirdetését törölte, így "jelenteni" nem tudom.
Kedden külföldre utazom, úgyhogy ha holnap délelőtt nem tisztázódik az ügy akkor megteszem a rendőrségi feljelentést. Számlaszámom és egy nevem van, más nem igazán. Ha esetleg más is károsult akkor kérem, hogy keressen privátban és összevonjuk a rendőrségi ügyeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged