Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wyll

őstag

Sziasztok

80+ pozitívos eladó, Street681 hirdetett meglepően jó áron VGA-t. Dec. 27-én este telefonon beszéltünk. Szimpatikus csevej, egyeztetés, minden okénak tűnt. Lebeszéltük az üzletet január 4-ére amikoris utazik haza németből Nyíregyre, és út közben személyesen odaadja nekem Pesten.

Na azóta nem történt meg az üzlet.

Viszont folyamatosan hitegetett, ígérgetett, és konkrétan semmi nem úgy történt ahogy újra meg újra (nagyon hihetően) megígérte. Bár nem utaltam előre, de közvetetten mégis megkárosított.

Ilyenek voltak, nevetségesen hosszadalmas sztori jön:
    - mégsem jan 4-én utazik haza, hanem majd 8án
    - 8án nem jelent meg, nem írt, nem értesített
    - 9én írt hogy megállt az autója éjjel a határon, ő haza sem jutott csak a csomagok, másnap (10én) elpostáztatja nekem valakivel, egy nap és itt lesz -- nem lett itt 11-én
    - 12én állítólag a csomag tuti feladásra került, másnap érkezni fog -- nem érkezett meg 13án
    - csomagszámot ezután 5 napon keresztül hiába kértem, nem kaptam
    - 18-ára végre kiderült hogy valójában mégsem került feladásra a csomag (fiatal megbízhatatlan testvér). bocsánatot kér, ő már nem akar hitegetni, csak személyesen lenne már csak megoldható --- mondom hogy hát oké, végülis elmehetek érte nyíregyre (tényleg nagyon jó áron volt a kártya, meg még az üzemanyagba is beszállt volna)
    - 20-án írt hogy mégis talált valakit, aki 21-én pénteken feladja nekem tutira a csomagot 1nap alatt 100% hogy itt lesz saját kézbe. (üzleti csomaghoz valóban van szombati kézbesítés, kértem hogy ez legyen) Nos nem kaptam meg 22-én szombaton, sem azóta.
    - 24én írt hogy simán tehát kétnaposan lett csak feladva a csomag, tehát 25-én kedden kapom meg. nos 25-én sem kaptam meg a csomagot, meg az egész héten sem, de postákra jártam, hogy kiderítsem merre lehet a csomag, mert csomagszámot továbbra is hiába kértem tőle
    - 29-én ilyet írt hogy nincs meg a feladóvevény sajnos, de kérdezzem le telefonon feladó neve és címe alapján (ezeket leírta nekem) megadják a csomagszámot, ami persze kamu, a posta kizárólag a ragszám alapján tárol csomagadatokat, ezt meg is írtam neki
    - 31-én elvileg ideges, mert nem tudtak a postán segíteni neki, pedig bement (úgy látszik hazajött közben külföldről), de másnap újra bemennek és akkor aztán kiderül a csomagszám
    - 1-én írt hogy este felhív és mindent megbeszélünk. kértem hogy pontban 18:20-kor hívjon, mert nagyon sűrű lesz a napom. oké 18:20kor hívni fog. nem hívott. egy ismeretlen számról volt egy nem fogadott hívásom 19:12-kor.
    - 2-án írta hogy hétvégén menjek le hozzá nyíregyre, választok kártyát, megalkuszunk, megoldjuk
    - 2-án még azt is írta hogy közben visszakapta a csomagot (elvileg azt a címzett nem vette át és nem is kereste), és szerinte a postán valamit nagyon benézhettek, mert a csomagszámot neten lekérdezve nem is létezik. de nekem nem küldte el. most már csak személyesen akarja ezt intézni!
    - 2-án este még felajánlott több másik között egy 1080Ti kártyát csak nekem specielbe 150ért, írtam hogy oké, meg van beszélve, kell! legyünk túl rajta, megyek hétvégén!
    - 3án kérdeztem hogy akkor ha szombat este megyek az neki megfelel-e. Igen, neki tökéletes a szombat is. Ekkor szállást foglaltam szombat estére nyíregyre (nem visszamondható).
    - 4én kértem hogy írjon címet hova menjek és mikor. válasz: majd 17 óra után minden fontosat leír. 20órakor írta hogy legyen mégis inkább vasárnap, akkor egész nap jó neki. jeleztem neki hogy vasárnapra már mást terveztem, tuti nem-e jó a szombat. nem válaszolt!
    - 5-én szombaton 16 órakor írtam neki, hogy én akkor a megbeszélteknek megfelelően indulok. írjon időpontot és címet hogy hol talizzunk. tényleg el is indultam. 17 órakor írt, hogy sehol, mert hogy én zaklatom őt telefonon (amit soha nem vett fel), az 1080ti-t tudja adni max 230ért, de ez az üzlet velem sosem fog létrejönni, ő ezt lezárta és nem akar már vele foglalkozni. ha károm keletkezett azt megfizeti.
    - én ezt már az autópályán haladva kaptam meg, kiálltam pihenőbe hogy ne okozzak balesetet idegességemben, de lenyugtattam magam és normálisan válaszoltam neki, hogy én már úton vagyok, írjon címet időt és megoldjuk. nem válaszolt. Este megérkeztem nyíregyre, próbáltam emészteni a helyzetet és még reménykedni.
    - másnap 6-án vasárnap reggel írtam neki, hogy itt a tökéletes nap, én itt vagyok, szóljon írjon, bármit megoldok, zárjuk le valahogy.

Most vasárnap este van. Azóta csend és hullaszag.
    138 privit váltottunk, és bár nem utaltam neki pénzt, számomra egy rémálom volt ez a szűk 1,5 hónap, és persze az 500km -nyi üzemanyag, pályamatrica, szállás ára, kp felvételi díj stb elég sokba vannak.

Szerintem speciel meggondolta magát időközben, talán rájött hogy túl jó áron akarta adni a kártyát, csak nem merte megmondani ezt, és most elég masszívan átb...va érzem magam. Leginkább nem is pénzügyileg (bár úgy is), hanem a bizalmammal élt vissza. Egy 80+ pozitívos embertől azt hiszem joggal várnék többet.. Persze lehet hogy én is hibás vagyok, de ezt csak egy kívülálló tudná eldönteni a részletek ismeretében. Igyekeztem korrekt lenni miközben folyamatosan információhiányom volt.

Mit tudok, mit érdemes ilyenkor tenni?
    Ha nem egy félmondatos választ kapnék, megköszönném, nem vagyok járatos ezen a negatív térfélen :R

Felhasználó kérésére módosítva.

[ Módosította: philoxenia ]

Új hozzászólás Aktív témák