- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszollai
újonc
Sziasztok
Nemtudom, hogy volt-e már téma de szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mielőtt valaki esetleg úgy járna mint én. Elnézést ha már volt róla szó de eddig nem láttam.
Bízok benne, hogy az olyan naív emberek segítségére lehet mint jómagam.A történet, hogy meghirdettem egy laptopot eladásra és gyakorlatilag pár órára rá érdeklődtek is e-mailben. Ment minden rendben a maga útján. Érdeklődött én válaszoltam. Sikerült megegyezni a potenciális vevővel, aki mint kiderült Londonban él. Nemsokára kaptam egy teljesen hivatalosnak tűnő e-mailt az egyik angol banktól, hogy utalást indítottak el a nevemre, de addig zárolva tartják az összeget amég el nem küldöm a küldemény azonosítóját. Mivel még soha nem küldtem csomagot külföldre (és nem ismerem az ottani szokásokat) el is indítottam a csomagküldést EMS gyorspostával, majd a követési számot és a feladó szelvényt elküldtem a "banknak". Az ígéret szerint legrosszabb esetben másnapra már a számlámon kellett volna, hogy legyen az összeg. Az összeg helyett azonban egy újabb e-mail jött a "banktól", hogy fizessek be valamilyen adót. Ekkor kezdtem el gyanakodni. Rövid keresgélést követően a postacím alapján találtam meg az én potenciális vevőmet a scamwarners.com weboldalon. Mikor rájöttem a csalásra már majdhogynem késő volt. Azonnal kapcsolatba léptem a postával és kértem a csomag visszafordítását, majd feljelentést tettem a rendőrségen. A postán azt mondták, hogy a csomag már külföldön van és mivel az Egyesült Királysággal nincs csomag kiadatási szerződés így gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a csomagot, így ők nem tudnak segíteni. A javaslatuk az volt, hogy amint lehet jelentsem a rendőrségen. Végül rengeteg szerencsével és segítséggel sikerült visszaszerezni az elindított laptopot. Ehez szükség volt a barátaim, a Magyar Posta, a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Magyar Rendőrség segítségére, amit ezúton is köszönök. A gép visszakerülésében az is szerepet játszott, hogy a repülő amivel a csomag utozatt volna az Egyesült Királyságba törölve lett (POKOLI SZERENCSE).
A Magyar Posta munkatársai szerint sajnos rengeteg ilyen és hasonló csalással találkoznak, ahol a csalók azt használják ki, hogy a cél országból gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a kiküldött csomagot. Az eladók pedig mire rájönnek a csalásra addigra már általában késő.
Tudom, hogy a saját felelőtlenségem vezetett ehez a kellemetlen szituációhoz, és nem azért született meg ez az iromány, hogy sajnáltassam magam.
A célom, hogy ha valaki olyan naív mint én annak ne kelljen végigjárnia ezt az igen kellemetlen utat.UI.: az alábbi linken találjátok azt a címet ahova postáznom kellett volna a laptopot. Ha ezzel találkozik valaki gyakorlatilag 100%, hogy átverés.
https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?t=190140&p=405071Remélem segítettem.
Üdvözlettel:
KisZollai
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- eBay
- Flint 2 OFF topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest