- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent_
aktív tag
Én teljesen meg tudom érteni, hogy valaki miért nem ad szívesen fel utánvéttel/futárral csomagot. A vevői oldalt (az elvárást, az igényt) persze könnyű belátni és megindokolni (bizalmatlanság, "úgyisátvernek", stb.), de az eladói oldalon azért kicsit más a helyzet.
Én pl. futárt rendelni azért nem szeretek, mert egyrészt csak munkaidőben jönnek ki, és 100% biztosan akkor fog érkezni, amikor pont nem érek rá, bármilyen okból, és egyszerűen nem tudok elszakadni. Ez fel sem merül a vevőkben, hogy az eladó nem tud egész nap a megcsörrenő telefonra várni, csak hogy elvigyenek tőle egy csomagot. Ha már postázni kell, akkor hadd intézzem én ott és akkor, ahol és amikor nekem jó (és ne a munkaidő közepén, random állítson be a futár, hiába írom bele megjegyzésbe, hogy fél órával előtte hívjon).
Másik "elvárás" amibe rendszeresen belefutok, hogy sokan a postára adást teljesen automatikusnak, grátisz, ingyenes plusz-szolgáltatásnak gondolnak. Mintha fürtökben teremnének otthon a csomagolásra felhasználható egységdobozok és a csomagoló eszközök, a postára pedig hobbiból járok, a sorban állás pedig kimondottan örömet okoz számomra. Ugyanez igaz a személyes átvételre is, itt is szükséges azért némi kölcsönös (!) rugalmasság.
Amikor utánvétes, bőven 1000 Ft feletti kézbesítést előre kifizet az eladó egy számára ismeretlen embernek, az persze a vevői eladói oldalról teljesen logikus és elvárható (főleg 0 közeli pozitívval). Fent leírták már, hogy ha a kedves vevő közben meggondolja magát/talál másikat/megbetegszik a macska, stb.-stb., és bármi miatt nem veszi át a csomagot, akkor a feladási díj mellett a visszakézbesítés díját is bukja az eladó, ha vissza akarja kapni a feladott terméket.
Ezek miatt szoktam azt a köztes megoldást javasolni, hogy utalja/fizesse be bankszámlára legalább az utánvételes feladás díját, a többit pedig majd az átvételkor kiegyenlíti. Persze sok esetben ez sem működik (pont azért nem utal, mert pl. nincs bankszámlája, befizetni pedig nem tud, mert messze van a banktól). Olyankor tényleg bizalomjáték indul, ahol - még egyszer hangsúlyozom - csak az eladó veszíthet az utánvétes ügylettel. Vevőként erről sokan megfeledkeznek, vagy végig sem gondolják a másik oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Formula-1
- ASUS routerek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- MSI MECH 2X RX 6600 XT - eladó!
- Újszerű Topping D10s - USB DAC 32bit 384KHz DSD256
- PCLab Pro P-689 Ryzen 7 9700x / 32GB DDR5 / RTX 5070 - halk, prémium 1440p/4K gamer PC
- 2019 MacBook Pro 16" i9 Radeon Pro 5500M 4gb 32gb RAM 1TB SSD eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő