- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
And
veterán
Persze hogy hülye vagyok, hiszen én írok ilyeneket:
''Persze hogy romlik a képminőség az a/d-d/a átalakítás során, de nem ez a lényeg a fő romlást a kábel ''csinálja''! ''
Aztán egy hozzászólással később, a kazettával kapcsolatban:
''Én már vagy 20-adjára használom fel. Mivel digitális jel nem romlik. Vagy tudja olvasni, vagy nem. De gy idő után (kb. 30-50-szeres használat) lehetséges, hogy szétmegy!''
Ahha, szóval a kábelen (felteszem árnyékolt, jó minőségű, rövid, stb.) sokat romlik a jel míg elér egyik végéről a másikra, de bezzeg a párezer Ft-os Bt8x8 alapú tunerek csúcsminőségű a/d átalakítóján... a sérülékeny szalagon meg még sokszor 10 lejátszás után sem, mert digitális (nem vitatom, csak kevéssé tűnik ésszerűnek a szalagos jeltárolás biztonságába vetett bizalom az analóg videójel kábelen történő átvitelénél.) Hiába, mindig tanul az ember :D
''De lényeg a lényeg, hogy ugyan kicsit ront a képminőségen, de ez annyira minimálisat, hogy észre se lehet venni!''
Igen, a fw-kábel és a digitális jelátvitel is rengeteget ront a jel- és képminőségen.. Én azt sem vitatom hogy a tunerek milyen képet tudnak csinálni analóg jelforrásból, mert elég sokat próbálkoztam vele.
''Lehet velem van a gond!''
Elgondolkodtál már ezen a lehetőségen? :F
[Szerkesztve] -
And
veterán
''de az, hogy neked csúsztat, az nem a tuner csinálja, hanem a tömörítő. Nekem a tuner ha 2 órás forma1-et veszek fel, akkor se csúsztat 0,1s se, mert akkor már észrevenném! A tunerrel tudni kell bánni egy picit, és akkor a legolcsóbb tuner is gyűnyörű képet vesz át és csúsztatást el lehet felejteni. Pl. Sose szabad tunerrel olyan tömörítőt használni, ami a képkockák közötti differencia elvén tömizik. A tunerrel csak képkockánkáént szabad tömöizni, tehát minden egyes képkockát ki kell írni tömörítve, legyen minden kocka kulcskocka.''
Ebben igazad van, bár ez a téma sokszor ki lett tárgyalva már itt a ph!-n, meg gondolom máshol is. Az elcsúszással lehet elég sokat szenvedni, de ha egyszer sikerült megszüntetni, jó esetben többé nem jön elő ugyanazokkal a capture-beállításokkal és programmal (pl. iuVcr).
''Ha utánna ezt az előtömizett avit utántömöríted xvid-del vagy divx-szel, akkor gyakorlatilag ugyanolyan méretű és minőségű videót kapsz mint az FW-vel!''
Ezt ugyan elég régóta hangoztatod, de idáig nem sok embert sikerült meggyőznöd. Szerinted ez véletlen? ;] Nem sok ember hiszi - és tapasztalja - azt, hogy a plusz d/a és a/d átalakítás nem ront a képminőségen.
''Ja és a tunerrel átvétel közben is full-ban nézheted a videót, nem pedig egy kis szar előnézeti képen, ami még szeret szaggatni is.''
Há' nemtudom, egy-két capture programot már kipróbáltam, de vagy nem is lehetett nagyméretű előnézeti képet varázsolni velük, vagy nem volt túl sok értelme (rossz felbontás, színmélység, szaggatás miatt). Ez persze lehet programfüggő, de persze olyankor másra is kell a processzoridő.. :P. Egyébként minek erőltetni a teljes méretű előnézeti képet? Az eredmény legyen szép, szvsz. az a lényeg.
''Márpedig ha valaki nem vizsgálja meg a tunert is, az hogy a fenébe jelentheti ki, hogy a tuner szar és az Fw a nyerő? ...
Ez egy kicsit olyan, mintha folyamatosan azt hirdetnéd, hogy két svhs-magnót nem szabad az alapsávi svideo-kábellel összekötni másoláskor, csak az rf ki- és bemeneteken keresztül. Lehet azokban bármilyen jó a modulátor és a tunermodul, akkor sem fogsz olyan képminőséget kapni a végén, mintha alapsávi jelet vittél volna.
''Akinek ez nem tetszik használjon bátran FW-t, mert csak magának okoz feleslegesen problémát! Én megpróbáltam segíteni!''
Nem, meglátásom szerint te nem segíteni próbálsz, hanem téríteni - ráadásul néha kicsit erőszakosan! Más kérdés, hogy analóg kamerával nincs más (olcsó) módszer a digitalizálásra.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest