- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
MZperX75 #11868 üzenetére
A másik kétes dolog ilyen szempontból pedig ahogy írod az alulfeszelés lehet. És a terhelés kérdése.
Alulfeszelés is szerencse kérdése mennyire fog jól menni, persze ha megy akkor legalább már biztosra lehet menni onnantól. Ha stabil akkor lehet számolni a csökkentett fogyasztással.
A max terhelés viszont kritikus ilyen szempontból. Szerintem arra muszáj tervezni. Hiába nem vesz fel HD lejátszás közben maxot, bármi előfordulhat. Egy rosszul kódolt film, egy másik folyamat, akármi. Én is néztem teszteket és gyári feszen talán egy 3300 sem fér bele a 65W-os teljes fogyasztásba.
Épp a hetekben merült fel bennem, hogy ha kellene az Ion helyére egy gyorsabb gép kis fogysztással, akkor mi férne bele 65W-ig. Azt láttam, hogy így a Llano vonal kilőve, esetleg a legkisebb proci+alulfeszelés jöhet szóba max.
Ami beleférhet, egy kis2 magos Intel proci, pl. G530-G540. Maxon is elvan 65W alatt a konfig és jóval erősebb. Ott persze a vga a kérdéses, DXVA és 24p... külső vga-val meg már megint nem olyan rózsás a helyzet. Talán a DXVA mondjuk nem kell, mert önmagában is elég erős, de a 24p még mindig ott marad.
Úgy látom még mindig nincs jó megoldás sajnos. -
HookR
addikt
válasz
MZperX75 #11859 üzenetére
Ez csak az érem egyik oldala. A másik meg, hogy nem ismerjük a Gigabyte MIB 5140 paneltápjának paramétereit, leginkább azt, hogy 12V-on hány A-el terhelhető.
Feltételezem ezt a 120W-os paneltápot vetted. Láthatod, hogy mindössze 4A-t tud 12V-on. Lassan már menetrendszerűen visszatérő sirámom, hogy szinte nincs egy épkézláb paneltáp valamirevaló 12V-os ággal. Ilyen szempontból (is) jobbak a picoPSU-k.
Egyetlen kivétel és egyben fény az alagút végén a Realan E.mini LR1106-250W12VDCX2, aminek a 10A-es terhelhetősége 12V-on már kellően erős ahhoz, hogy ne csak 35W TDP-s asztali processzorokat merjen az ember róluk meghajtani.Tehát továbbra is erősen kétlem. De ha tudsz a MIB 5140 paneltápjának paramétereit részletező forrást mutatni, meggyőzhető vagyok. Addig azonban a mottó legyen egy ízes népi bölcsesség: Más fa**ával ne verjük a csalánt!
=====================================
Amúgy erősen fontolgatom, hogy rendelek néhányat a LR1106-250W12VDCX2-ből... ha érdekel valakit.
-
NTX
tag
válasz
MZperX75 #11862 üzenetére
Nem fogok vele játszani, kizárólag dedikált htpc lenne. Itx alaplapot keresek és amd megoldást, ehhez házat. Mivel van egy ilyen processzorom és ez a ház megfelelne, azért erőltetem ezt a megoldást, fusion vagy helyett. A legnagyobb terelés szerintem indulaskor lenne, mert csak xbmc futna rajta, mint hálózati lejátszó, általában bd, bd iso filmekkel. Legrosszabb esetben marad a plusz külső táp vásárlás.
-
NTX
tag
válasz
MZperX75 #11859 üzenetére
Köszönöm az infókat, ha jól értem, akkor egy openelec megoldással optikai olvasó nélkül biztosan elég a 65w? Igazából a bd/dvd olvasó csak telepítéshez kellene, ha w7 megoldást teszem rá. Ezen kívűl nem találtam olyan házat, ami hasonló méretű, és nekem méretben ilyen kell.
-
-
mr_ricsi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Telekom mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest