Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DanielLong

senior tag

válasz dugo_ #44939 üzenetére

Üdv a klubban :))
    Bár nekem picit nagyobb házban, egy Sugo SG-07-ben van egy Asus Dual RX 580. Nálam a gyári 1150mV / 1360MHz helyett 1020mV / 1320MHz-en fut. Ez stabilnak tűnik több órányi játéknál is. Így kb a 140-150W helyett eszik 110W-ot. A memóriát húztam 2000MHz-re, a Samsung chipek szerencsére jól bírják a dolgot, de ez +5-7W volt.
    Teszteltem még a 970mV-ot is 1275MHz-el, az is jó volt, úgy még 10W spórolható. Számszerűleg ez már 85fok helyett mondjuk 68fok a gyári venti beállítással, de azt is állítgattam és inkább 72-75fok között igyekszem tartani a kártyát még elfogadható zaj mellett.
    AMD Wattman segítő társ, így néz ki nálam.

A jelenlegi verzióban sajnos a ZeroRPM funkció nem működik manuális tuning esetén, de már javítás alatt van. Másik probléma pedig, hogy nem mindig engedi az alacsony feszültséget beállítani, így hiába mentek el egy beállítást, utána a következő rebootnál nem tudja automatikusan betölteni, hanem nekem kell próbálkozgatni később...

Még egy tanács: a különböző PStatekre (állapot a magyar verzióban) kattintva meg tudod adni, hogy az legyen a maximális és/vagy minimális állapot a GPU-nak, így egyrészt gyorsan tudsz tesztelni, másrészt könnyen limitálod a hőtermelést.

Tanács+1: Az áramfelvételi korlát mehet +50-re, ez elvileg csak pár ritka peak esetben engedi el a gyeplőt. Én nem tapasztaltam vele plusz teljesítmény felvételt, legalábbis Furmark alatt immunis volt.

• 3RROR

aktív tag

válasz dugo_ #44939 üzenetére

Na erről egy részletes beszámoló érdekelne mert pont ugyanezen a kártyán gondolkodom szintúgy node 202-be. :))

Új hozzászólás Aktív témák