- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz
DanielLong #44710 üzenetére
No sziasztok újra! Talán még emlékeztek, hogy 4 napja elsírtam itt a bánatom az új ITX gépem építésének bonyodalmai kapcsán. Azóta picit javult a helyzet, így beszámolnék az eredményekről, hátha valakinek hasznos lesz.
Kezdjük a rosszal: Gigabyte B450I lapomba rendeltem másik MX500 M.2 SSD-t, de meglepetésre ugyanaz a probléma -> úgysejtem, hogy esetleg túlságosan is új ez az SSD és ezért nem látja se a lapom az új december BIOS-szal, se apám laptopja.
A jó: az RX580 VGA-t teszteltem alulfeszelve. Gyárilag a VGA package fogyasztása 144W Furmark alatt 1.15V fesszel 1360MHz-en. Ebből tudok közel 1260MHz-cel 1030mV-tal 120W-tot csinálni, de még valszeg mehet lejjebb is a feszültség. Néztem még az 1160MHz-et, ott 950mV még jó volt, az már 110W alatt van. Így a hőfokot 75C körül tartva a venti csak 1500-at pörög, ami sokkal jobb, mint a korábbi 2100. Megpróbálok majd egy 100W körüli fogyasztást is belőni, hosszú távon a 100 vagy 110W lehet csak kivitelezhető halk hűtéssel.
Érdekes mód másodszorra a VGA VRM felől csak kifejezetten halk ciripelés jött, pedig a gyári beállításokkal is megnéztem. CS:GO alatt 180-240 közötti fps-em van, próbáltam lockolni max 144-re az AMD driverben, de valamiért nem hallgatott rám. (talán a teljes képernyős ablak beállítás a gond?) Egyébként CS:GO alatt a furmarkos 120W helyett csak 110W van teljes terhelésen.
A hűtés miatt érik bennem egy komplett vízhűtéses gép gondolata, na majd talán jövő karácsonyra.
A proci még mindig halk, egyelőre 1,35V @ 4,1GHz a beállítás, így max 60 fokos CSGO alatt, míg a Prime95 pedig 64 fokig tudja fűteni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Isten hozott az itx topikban.
-
HookR
addikt
válasz
"De arra nem számítottam, hogy a hűtőborda már a gyártásból úgy jött ki, hogy picit lefelé hajlik a teteje, tehát nem párhuzamos az alaplappal, hanem kb 3 fokban lefelé áll."
Esetleg óvatosan megpróbálhatod szétfeszegetni (úgy, hogy sem a lamellákban, sem a talpban futó egyenes rész ne görbüljön el).
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged