Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz Patice #28320 üzenetére

Köszönöm a választ és a tanácsokat!
    FreeNAS-t használok, az fut pendrive-ról is (pontosabban, indítást követően beteszi magát RAM-ba, tehát nem írkálja a pendrive-ot feleslegesen).
    7/24-ben megy, ezért fontos a fogyasztás. Nézegettem a T-s procikat, azok jól fogyasztanak, de összességében drágább egy ilyen rendszer, mint egy integrált.
    Jelenleg egy Atom D510-et használok, ez a régebbi CPU is bőven kiszolgálja a házi NAS-t, tehát nem kell sokkal erősebb. Még egy asus E35m1-M lapon gondolkodom, ez is régebbi, de 5db SATA van rajta ami már elég lenne. Az egyetlen dilemmám az AMD, még soha nem volt ilyen processzorom.

"A NAS-t meg olyan helyre rakhatom, ahol nem látszik, hallatszik."

+1
    Én a garázsba száműztem a NAS-t, ott visíthat kedvére, ráadásul a hűtéssel sincs gond mert stabilan 20fok körül van a külső hőmérséklet. A kliensek pedig -1db munkaállomás kivételével-, passzívak.
    Ennél jobb megoldást nem tudok elképzelni...

• bozont

veterán

válasz Patice #28320 üzenetére

Ez a Node 304 kellemes darabnak tűnik, még el is fér. Most méregettem egy kicsit, 30x35cm hely van max a TV mögött, magasságra akár 60cm is.
    A passzív hűtést a procira értettem ,de ahogy olvasom neked is úgy van megoldva, házhűtés természetesen lesz. Előre a 2db 92mm-es venti helyére belehet tenni egy 12 vagy 14cm-est?
    Amúgy mekkora zajt generál ennyi RED egymás mellett ha egyszerre forognak? Filmezésnél zavaró lehet? Alváskor szerintem nem lesz probléma, úgy állítom majd be, hogy kapcsolja le azt a vinyót ami nincs használatban.

Új hozzászólás Aktív témák