-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem az 50 mm teljes magasság az nagyon karcsúk, legalább 3-4 cm helynek kellene lennie a pcb és a hűtő között, és egy méretes lik felette, hogy "szabadon" áramoljon a felszálló meleg levegő helyére igyekvő hideg levegő.
Egy NH-L12 vagy egy Nexus Low 7000 kivitelű hűtő már alkalmas a feladatra.
Még talán ő (PH-TC12LS) aki befér ebbe az 50mm-be, de nem lesz túl intenzív a légáramlás, hiába melegszik fel nagyon a borda.Amúgy T-s i5 is elketyeg ilyen körülmények között átlag használatra, semmi akadálya "komolyabb" 35-45W-ot alá tenni a hűtőnek, még lehet a hatásfoka is jobb mint a penyának.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #40828 üzenetére
Ha beférne, oda lehet tenni a takarólemez fölötti kivágáshoz, átmadzagolod 4 pin-es ventilátor csatlakozóra, és garantáltan cseréli a levegőt a kártya körül.
Nálam 2 db két oldalt nyitott blower ment a 5870CF fölött, 4U-s rack házban, nagyon bevált.
-
törölt tag
válasz
mpierre #40706 üzenetére
Ha lehet egy feltöltő tartályt és arra szerelhető pumpa helyét javasolnám betervezni, Jó a kompakt pumpa, de nem lehet a rezgéseit csatolás-mentesíteni a doboztól, a feltöltő tartály meg a légtelenítést teszi sokkal egyszerűbbé.
Ezektől eltekíntve, nekem tetszik a vázolt 12.8L-es koncepció.
-
törölt tag
Elég elme-borult szerkezet, egy aprócska bajom van vele, hogy az eloxált mivolta okán kérdéses, hogy ad e stabil villamos kontaktot a bele csavart alkatrészeknek/tápnak.
Az animációban: A portable and light benchtable for travelling penthouses-t olvastam első és második nekifutásra is
-
törölt tag
válasz
mpierre #40680 üzenetére
Ez meg az 535-öm:
09 Power-On Hours 0 100 100 706 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written 0 100 100 1.4 TB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read 0 100 100 2.2 TB Rendben: Mindig rendbenWin10 alatt kb.: Háromszáz óra után elérte 0,7/1,5TB-t, amit teljesen indokolatlannak éreztem. Míg ugyan azzal a partícióval, ugyan azokkal a beállításokkal, ugyan azokkal a felhasználói szokásokkal az új ssd majdnem 10x annyi idő alatt érte el ezt az írásmennyiséget. Az OS eredetileg egy 3.-ik SSD-re volt telepítve, szóval mindkettő azonos eséllyel indult!
A lapozó-file nem aktív, de minden más oda szemetel, kivétel a download mappa.
Sajnos fogalmam sincs mi okozta, mivel SSD csere megoldotta a sok írást és a szaggatást is, illetve W7-el nem produkálja, gondoltam hogy valami kompatibilitási gebasz.
-
törölt tag
válasz
mpierre #40667 üzenetére
Akkor lehet hogy csak rossz hónapja volt. Róla átmozgatva másik ssd-re az OS-t, teljesen hibátlan lett (abba maradt a szaggatás/ 0-ra csökkent a CPU terhelés idle, és nem írt kb.: kétszer annyi adatot a lemezre, mint amit olvasott róla). Egyetlen értelmes magyarázatom erre, hogy: nincs benne gyorsító tár, ezért sokat várt a disk-re, egyfeszt logolta rá hogy sz@r a diszk teljesítménye.
Muterom négy éves Win7 Pro-ját migráltam át tesztből, azon nem mutatott hibát, ott is hagytam végleg "tesztelődni".Most így áll az új SSD:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
09 Power-On Hours 0 100 100 2447 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written 0 100 100 1.5 TB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read 0 100 100 1.5 TB Rendben: Mindig rendbenA tiéd mit mutat?
-
törölt tag
Szia!
Biosban ezeket a beállításokat próbáld ki:
Advanced/Intel Speedstep Technology (Disabled)
Advanced/CPU Cstate support (C1/C6)
Advanced/Power Gear (Sport)Amúgy a memóriát és az SSD-t csekkolnám, hogy jól van-e beállítva, illetve milyen reakció idővel fér hozzá az OS.
Ha használtan vetted a lapot akkor egy bios reset, illetve a soc hátoldalán ellenőrizném hogy mennyire meleg valójában.
A másik felére: teljesen mindegy sima/energiatakarékos processzort veszel közel azonos mennyiségű energiát használnak el a azonos probléma megoldásra csak az elkészülési idő különbözik.
Win10 alá van olyan SSD ami nem OK. Én intel 535-el jártam pórul...
-
törölt tag
válasz
AxBattler #40654 üzenetére
Ennek nagy része a szellőzést szolgálja, az arányai jók, van benne cable-managment. ehhez képest szerintem 26L-el még nem gáz (igaz volt ekkora térfogatú mATX házam, amibe teljes vízhűtés befért, csak nem volt ilyyyen szép elegáns)
Igaz hogy igényes a kivitele, csak ottlétével leleplezi, hogy ez egy PC, nekem így illúzióromboló.
A "Kuka" kívülről 17.x L ez is "nagy", csak szerencséje van hogy sudár, és lehet a földre tenni, meg jobban is néz ki így, mint asztalon. Ezt a +10L bevállalnám, ha asztalra kellene költözni a konfiggal, és mondjuk nem akarnám flex-el és reszelővel a kezemben indítani a barátkozást a gondolattal.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #40628 üzenetére
Nálam alapon megy, így a melegedési tapasztalatom is irreleváns. Minden pöcre működött, persze a legkevésbé költséghatékony memóriával-processzorral. Az alaplapot nem volt nehéz kiválasztani, mert akkor még nem volt más, úgyhogy ezek nem fognak neked segíteni.
Egyedül a mugen 5 amit bátran ajánlok, ha a kiválasztott alaplapdal együtt befér a házadba.
De!:
Végignéztem pár ryzen-OC-s gameplajt és 99%-ban döbbenet szarok voltak, eddig ez az egyetlen egy, ahol szerintem normálisan fut egy játék: [link].
Azt mondanám hogy az OC jól hangzik, de kell hozzá szerencse az alaplappal, gyors, alacsony késleltetésű ram. Nagyon nem elég, hogy stabilnak mutatja magát a CPU, ki kell tweek-elni a bios beállításokat, amíg legalább ilyen folyamatos mozgást nem látsz a képernyőn.
0 tapasztalattal nem az OC-val kezdeném, hanem a bios összes beállításának a kiismerésével, majd összehozni egy ilyen jó beállítást alapon, majd CPU OC-val, összehasonlítva a kettőt K/D arány szempontjából, melyiket találod produktívabbnak.
Szándékosan nem álltam neki itt győzködni senkit, téged sem akarlak se rá/se lebeszélni. Nagyon fura volt i7-i5-ök után, nekem jó értelemben, lehet más nem ezt keresi, vagy nem tudja majd megszokni, de lehet beállítani sem. Ezek miatt nem akarok emiatt állást foglalni hogy ez tetszeni fog-e nekik/Neked.
A videót érdemes megnézni, semmi érdekes/különleges/zavaró dolog nincs benne, és ez a "fura" ebben a cuccban.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #40623 üzenetére
XT óta így adják meg a kártya hosszát az OEM-ek. Az hogy n oldal beleméri az IO bracket fülét is az már más tészta.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #40621 üzenetére
Kártya hosszát a fém hátlap sík része és a tőle legtávolabbi pont között "értik".
-
törölt tag
válasz
Nixon18 #40576 üzenetére
Seasonic alatt nem nagyon láttam még olyan minőségű krimppelt hüvelyeket a korbács végeken, ami nem szopósodi ki attól, hogy éveken keresztül be van dugva.
De még a seasonic sem tökéletes, új állapotban moduláris kábellel, 11,88V ig lement a VGA tápfeszültsége. A táp felől fixre kötött kábellel, meg 12.06 az alja beterhelve. olyan 1,7W-al kevesebb teljesítmény alakul át hővé a korbácson, 250W terhelést, 21A számolva. -
törölt tag
-
törölt tag
Oldal irányba nyertek 4mm-t, de a magassága 4 mm-t nőtt, hogy a hosszra kevesebb, meredekebb hőcső mellé is beférjen a slim venti.
Ezzel együtt a korábbi verziót megszüntették
-
törölt tag
válasz
Apollyon #40476 üzenetére
Hirtelen rákeresve 4-5 gyártó indított terméket. Ez is egy Intel-féle szabvány, a thin-itx iránt is hirtelen halt el az érdeklődés, lehet hogy ennek is az lesz a sorsa, de az esélyt, és egy két hátba verést az induláshoz adjuk meg neki.
Sajnos amíg itt van kizárt hogy sokan szándékosan ide jönnének a kérdésükkel, így a forgalmunk akadályozza az információ cserét, felfutását. Egy HTPC topikban lehet jobb helye lenne, de ide küldenék a usereket tanácsért hűtés-táp ügyben, akkor még szétszórtabb lenne az infó.
Ha születne egy logut cikk az alá belehetne gyűjteni, kiraknám összefoglalóba, alá mehetne a csevej.. ha valaki megírja kiteszem.Ez legyen az út vagy egy új topkiindítás?
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #40473 üzenetére
Te leszel az úttörő a topikban!
Amíg nem lesz túl felkapott - havi 50 hozzászólás - addig itt maradhat, aztán ha eléggé beleástad magad nyithatsz neki külön topikot, esetleg modi.-tól kérünk segítséget átmozgatni a hsz.-eket.
Jó lenne ha továbbiakban külön HSz.-be kerülne az STX-el kapcsolatos párbeszéd, ne legyen ez akadálya a hsz. mozgatásnak!
Ez azért lenne jó, mert könnyebb keresni, itt azért nagy a forgalom, elvesznének a hsz-ek, és még nincs több olyan lakó akik elég nagy rendelkezésre-állással a témában supportot tudna nyújtani az érdeklődőknek. (sajnos az én időmbe nem fér bele annak az útnak is a taposása)
-
törölt tag
Szia!
Sokat foglalkoztam a témával, de ha nincs valami "magasabb cél" mint a hatásfok növelése nem ajánlanám, mert sok buktatója van, és nem lehet olcsóbban megúszni mint hagyományos táppal ha a hatásfokra-megbízhatóságra törekednél, sőt.
VGA-nál fent áll a veszély hogy megjelenik egy játék, ami matt egy kategóriával erősísebb VGA-ra cserélnél, ezt vagy belekalkulálod előre, vagy újratervezel és vásárolsz annak megfelelő tápot, egyik esetben se lesz optimális-olcsó a megoldás.Kiváló hatásfokú +90% 12V-os tápok, U-frame formájában szerezhetők be, ezekre többféle teljesítmény van megadva: ezek természetes szellőzéssel, ill. kényszer-szellőzéssel meghatározott légsebességgel értendőek. Ha egy 150W-os kimeneti teljesítményű tápot szeretnél, amit megfelelő perforációjú külön dobozban elhelyeznél(természetes szelőrés) akkor egy valójában "250-300W"-os-nak tervezett-gyártott tápot kell keresned ami 150W-ot tud ilyen számára előnytelen körülmények között túlmelegedés nélkül.
Ha megfelelő légáramlatot tudsz biztosítani, megveheted az olcsóbb, kisebb maximális teljesítményűt, de akkor meg jó eséllyel be kell építeni a házba a ventilátor elé. Ezeknek elég hülye formájuk/arányaik vannak, lehet hogy sehogy sem fog elférni, új házat kell venni.Alaposan előre kell gondolkodni, különben pillanat alatt a jó minőségű-hatásfokú ATX táp ára fölött jön ki a projekt és emellett be kell vállalni hogy korlátozottan lesz bővíthető, vagy csak nagyobb költségen, nagyobb átalakításokkal.
Nekem akarlak elrettenteni, csak felhívni a figyelmet hogy elég összetett a probléma, nem biztos hogy "akarnád" ezt azért végig tapasztalni, hogy 110W helyett 102W mutasson a fogyasztás mérőd 82% vs. 88% közti hatásfok különbség okán.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
AxBattler #40436 üzenetére
Bennem is felmerült, hogy az oldallapra kerülhetne 140mm-es venti, de még ha rendesen becsavarozom, kocogtatásra akkor is zörög kicsit az alumínium lap. Nem tudom, egy folyamatosan forgó/működő venti milyen rezgéseket generálna?
Nem triviális a probléma, a morex3777 felbővítésénél erre a megoldásra leltem: A keretre a csavarozási pontok felezőjére kell 1-2 mm vastag, 10 mm hosszan szilikon csíkot ragasztani, majd befeszíteni a ventilátor keretet sarkait, koppanásig be csavarozva.
Ennek feltétele hogy ne pelenka anyagból legyen a lemez, ventilátor. A harangozást abbahagyta a fedél, minta egy műanyag habot kopogtatnál, és a ventilátor sem képes semmilyen, zizegést/mormogást átadni neki.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #40394 üzenetére
Igazad van.
Kérdés számomra, hogy ezen a bakplate-en kondenzátorok nélkül meg lesz-e békében 2db SAS SSD.
És a frontlapi USB mennyire szabványos kivitel, lehet-e upgradelni a verzióját.(#40396) Seep: 4 lemezes NAS már van, ez egy future-proof WS lenne, aminek 5 évet ki kellene húznia teljes újratervezés nélkül.
-
törölt tag
három nap vajúdás után ezekben látok fantáziát, hogy - némi átalakítás után - beleférhet egy komolyabb CPU teljesítményű WS, amit lakókörnyezethez mérten minimális hangerő mellett tudnék üzemeltetni... ők maradtak versenyben:
Chenbro SR30169 200x270x310 16,74L ~7Kg
Silverstone CS01S 210x322x210 14,24L ~4Kg
Árban nincs differencia köztük, még könnyebb lesz dönteni.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40350 üzenetére
Erre megoldás lehet egy SFX táp ATX adapterrel, Most lesz levegő a vga-nak az alatta lévő rácson keresztül, Később ha lecseréli a házat kisebbre akkor is kényelmesebb lesz a kisebb táp.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez ellen milyen alternatívát tudtok ajánlani? :Silverstone SST-CS01S
A VGA már ki van nézve: K1200
A munkagép költözne át a veterán Morex 3777-ból, ezzel előkészíteném a terepet egy majdani AM4-es upgade-hez.
Én tenném bele a AC-DC-t ~150W-ig, az férjen el benne.
-
törölt tag
Összeférceltem, ha nagyon ügyes vagyok 145-140mm-re le tudok menni a 160-ról!
A bökkenő annyi hogy SFX táppal is orális szex jellege lesz: Lenne hely neki, igaz hogy el.. a szellőzést, és az alsó részen az "ívnél" ki kellene vágni, de megoldható...Ebből is legallyazott ATX táp lesz, méretre gyártott kábelekkel
(#40266) vighpeter: Gondold át alaposan, a kábelek elvezethetőségéig bezárólag mindent, ha minden egyértelmű, és kivitelezhető csak akkor rendeld meg az alkatrészeket.
Esnek be a jobnál jobb H-s alaplapok, én meg nem számoltam velük@40252
inni kéne
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #40262 üzenetére
"Pont akkora" de ha leveszed az előlapot akkor könnyeben be lehet küzdeni a helyére:
A képen 10mm-el hosszabb táp van, mint a tiéd.
Lian li-ből ebben az árkategóriában nem kapsz rendes aktív szellőztetést, ami a csend alapköve gyári hűtés mellett.
Kolléga által linkelt házak is szépek, még igényesebb megmunkálásúak mint a metis, ha tetszenek az arányai azt is választhatod.
Metis+nak annyi előnye lehet az U1/U2 vel szemben, hogy nem reked meg a ház felső részében a meleg, és a rács pont a passzív borda felett van, biztos hogy kifelé fog igyekezni róla a meleg.
A halkabb, alacsonyabb fordulatú HDD is erősen ajánlott, akár 2,5" méretben, ahogy a kolléga írta!
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #40258 üzenetére
-
törölt tag
Az ilyen lapos-de széles koncepcióra épülő megoldásokat megnéztem, de nem találom szépnek.
Ha nem pont szemből nézzük a monitort, egyből a parazita tűnik fel rajta, mint egy jóllakott kullancs, kevéssé látszik benne az integráció.A monitorom és a talpa hátsó része között van ~100mm mélységben, ha kiváltom a tartó funkciót és csalok hozzá +60mm, attól még nem kellene használhatatlanná/elhelyezhetetlenné válnia, mint monitor?!
-
törölt tag
válasz
Tanisz #40251 üzenetére
Ezek "Z"-s lapok tudják, azok közül is a komolyabb felszereltségű, drágább modellek. Zx70 től felfelé csak asztali CPU-t támogatnak, ECC-t el lehet felejteni.
Ami érdekes lehet: van pár Embened ITX lap integrált CPU-val ami rendelkezik ennyi sata portal, ezeket használtan annyiért kapod meg mint a fent említett alaplapokat újonnan.
Ha nem sűrgős a dolog akkor kereshetsz Z87/Z97-es itx lapokat is, és hozzá jóval olcsóbb 4 generációs processzorokat, akár xeont-is.
Ezek a Z-s lapok meg vannak hintve minden földi jóval, és nincs annyira kicentizve a VRM, ezért átlag 3-5W-al többet fognak kívánni a konnektor-ból.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #40249 üzenetére
Adott egy 240x240-es alaplaptálca, a síkjában helyeznék el 2 db 120mm-es ventillátort ami a user felé a monitor alatt kinyúló három támasztó között vételezné be a levegőt, a támasztó végei két oldalt usb csatlakozóban, a középső power gombban végződne. Hátúról a puttony rész a talptól a hátlap ívesen kanyarodna fel, annyi helyet hagyva alatta, hogy a VGA tápcsatlakozóit kényelmesen be lehessen dugni. Tovább haladva felfelé újra szűkülne egészen a VGA felső síkjáig.
A hardvert fogadó rész 240x360x160mm lenne, mínusz az ívek és a lejtő a 160mm-ból.
Megcsinálom kartonból és megnézem hogy néz ki, hova kerülne a tömegközéppont, mennyire kellene a lábaknak előre nyúlni.
-
törölt tag
válasz
Tanisz #40246 üzenetére
Szia!
Írd még azt is le, hogy: hány darab sata portra van szükséged a rengeteg HDD-hez, vagy azt, hogy, mennyi PCI-express csatornán kommunikál a raid vezérlőd.
Fontos lehet.
Többiekhez:
Mekkora létjogosultsága lenne egy monitor tartóként funkcióval ITX háznak?
Szokásos kémény jellegű kialakítás kis módosítással, és legalább 300W TDP-s VGA kiszolgálása 320mm-ig, és nem kellene hozzá riser!? -
törölt tag
Részleteiben sok hasonlóságot vélek felfedezni a Cooltek Coolcube irányvonallal.
Ha elég olcsó lenne, kellene egy ilyen, hogy kicsit átszabhassam(#40237) AusWolf: Ha a léghűtőd jobb hőmérsékleteket produkált álj vissza rá, mert az lesz a vége hogy: lecseréled a tápot kisebbre, lecseréled a házat nagyobbra, lecseréled a compakt-vizet még erősebbre, csak azért hogy kompakt víz legyen a CPU-n...
A végén lesz egy nagy drága házad, drága tápegységgel, hangos de sz@r szellőzéssel, 10 fokkal hűvösebb CPU-val.Megéri ez?
-
törölt tag
Nekem projektorral volt ilyen problémám, bedugott HDMI-vel már összerántotta a lapos képernyőjét (a proji 4:3-ra volt állítva, klónozva a két megjelenítő) de nem adott képet a projektor... vajon mi volt az ok?!
Kicsi b. kínai nem csavarozta annyira közel az IO-board-ot a készülék hátlapjához, én meg csak magamba káromkodhattam, mert 100-an néztek hogy meg tudom-e menteni az előadást.
-
törölt tag
Ezzel az alaplap elrendezéssel nincs több opció torony-hűtőre, ami natívan(barkácsolás nélkül) felszerelhető a PCI-Express mellé.
Az adatbázist HDD-ről átteszed SSD-re, azzal lehet segíteni a CPU-n. Használtan aprón kifoghatóak DC-S3500/3700 meghajtók 3-400GB-s kiszerelésben.
-
törölt tag
Ha alacsonyabb órajeles CPU van alatta, akkor egy TX3 evo + Noctua NF B9 egy LNA adapterrel untig elég lenne szerintem, az atlas abban az esetben szükséges, ha valami 95W-os szörnyeteget dédelgetsz.
Mindkét hűtőm volt/van 3570 ill. 3570K-val.
Ez egy nas lesz, amiben min.: 90%-ban idle lesz a CPU, nem tolnám túl a helyedben a bordát, a ventilátor minőségén viszont nem spórolnék.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #40107 üzenetére
Kizárható hogy a merevítő rosszul van felrakva?
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40009 üzenetére
Nem írom OFF-ba mert sz@rul néz ki hogy offolunk
Az üreges idővel megrogyhat a terhelés hatására, mivel a 4 lábon nem egyforma a súly, különböző mértékben deformálódnak, amitől megborulhat a gép.
Remélem elég téma specifikus
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40007 üzenetére
tipp.: Ha találsz a környékedben hangszerbolt, aki rendszeresen rendel az elimex-től, Adam Hall-tól akkor a szállítási költség nagy részét meg tudod spórolni.
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #40001 üzenetére
Szia!
Mind a kettő 8-10mm magas.
Elimex: [link]
A sima hengeresek esztétikusabb, minőségibb gyártmányok, mint a kúposok.
(#39987) megema : nem fogsz találni, akinek ilyen igényei vannak, arra van egy két HTPC-t, hangstúdióba WS-t, megrendelésre építő cég aki ráállt. De azt ki nem fizeted.
-
törölt tag
válasz
megema #39960 üzenetére
-Szétszegecseled a házat. Azokat az éleket amelyek végigfutnak egymáson, kihúzod vékony réteg szilikon ragasztóval, összeszegecseled.
-A Lemezeknek (lehetőleg külön hogy ne interferáljanak) készítesz tálcát ami vízszintes síkban engedi kitérni a lemezt(ebben az irányban produkálja a lemezmotor a rúgásokat), függőlegesben minimálisan. Erre nagyon jó minőségű szilikon tüske a legalkalmasabb, mert nem öregszik el, és nagyon jól csillapítja a rezgést. A táp, jel kábelezést is úgy kell megoldani hogy legyen bőven ráhagyás, szabadon mozoghasson, ne tudja átvinni a rezgést, a környezetnek.
-A ház összefüggő sík felületeit (ahol nincs sűrűn besajtolva merevítő borda a lemezbe) beborítod olaj-és benzinálló 2-3mm-es gumi lemezzel.Gumi csík a két pelenka lemez között, az energia átadást fogja segíteni, valami elkezd majd rezegni a házban/házon attól az energiától amit az átad. Ha azt a valami-t megszünteted mint "energiafelvevőt" akkor megint a betáplálás (HDD) környékén fog valami rezegni, és így tovább...
Így nagyon sok időt el lehet vele tölteni, amit írtam azzal látszatra sokkal több a munka, de első bekapcsolásra működik.(#39965) energy4ever: Nagyon tetszik, a kitartásért szintén jár poros pont
Alul az 120-as vagy 140-es venti? milyen típus az, ami bírja zajosodás nélkül a rotorral lefelé való üzemet?!
Noctua?
(#39969) Melorin : 3
-
törölt tag
válasz
megema #39948 üzenetére
Szia!
Ha jól értem a leírást ezek az öntapadós szivacslapok a házban keletkező zajokat akadályozná meg abban, hogy az oldallapokon, nyílásokon keresztül környezetbe jusson.
Nincs kétségem hogy csinál valamit, de nem biztos hogy abban az alacsony frekvenciatartományban nyelne el jelentős mennyiségű energiát, amiben a HDD lemezmotorja a rezonanciát kelti.
Nagyon leegyszerűsítve három dolog lehet célravezető :
-El kell hangolni a fém elemeket(házban, teljes szerkezetet) arról a rezonancia frekvenciáról amivel a HDD működik. (növelni kell az elemek, szerkezet tömegét, az egymás közti kapcsolatuk minőségét)
-A HDD és ház közti kapcsolatnak minimális rezgés energiát szabad átengedni.
-Az elemekre/szerkezetre mégis átkerült energiát, fel kell etetni valamilyen elasztikus anyaggal. -
törölt tag
válasz
gyorol #39927 üzenetére
A Core V1 140mm magas toronyhűtőt eszik meg max.: [link], a hűtő 155mm magas.
A front ventilátor zaj-légszállítás arányát az előtte levő porszűrő+rács gyengíti.
Hűtés szempontjából nem nagyon számít melyiket teszed oda, mert mikor már dolgozna, onnantol akadályozza a rács, hangos lesz, vissza szabályzod, halk lesz, de nem szállít levegőt.A színe szép, sokáig nem zörög, de ennyi, többet ne akarj tőle
Lehet top-flow hűtőben is gondolkodni, annyira nem erős a V1 szellőzése a cpu körül, hogy megállítsa a légáramlást egy ilyen hűtő.
-
törölt tag
válasz
gyorol #39909 üzenetére
Ezzel a verzióval nem találtam semmilyen visszatérő hibát a felhasználói visszajelzésekben.
Mennyire szeretnéd túlzásba vinni? Mert egy bizonyos terhelési szint felett nem a hűtő teljesítményén múlik menyire tud felmelegedni a CPU mag. Én megvárnám hogy mennyire sikerült jól a kupakot/pasztát feltenni gyárilag. Mert ha szerencséd van, akkor 5000 ft-os hűtő is bőven elég a 65W-hoz, ahogy normális lenne, de lehet hogy drágábbat kell nézni hogy "legyőzze" a pasztát.
Ha kapsz hozzá gyári hűtőt, akkor elsőnek azzal meg kellene próbálni, hogy látni lehessen a hőmérséklet változás mértékét/meredekségét. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #39887 üzenetére
Ha az adapter kézzel körbefogdosva nem tűnik nagyon melegnek és eddig egyszer sem tiltott le az áramvédelme (gép leáll, és csak az adapter kihúzása-visszadugása után indítható) akkor nem aggódnék.
A passzív üzem, magasabb CPU hőmérséklet okán, nagyobb szivárgó áramot és nagyobb fogyasztást okoz, ami ebben az esetben nem tűnik célravezetőnek.
Nálam az alulfeszelés - igaz erősebbik cpu-val - nem jött be, látszatra és mérve stabil volt, valami -150-200mV-al is, de eldobálta a lan kapcsolatot netes rádió hallgatás közben még -75 mV-is! Így inkább visszaraktam alap állapotba.
A ramon tudtam 50mV-ot "nyerni". Ezt a lap saját dc-dc-je és 90W 19V-os DELTA psu-val csinálta. -
törölt tag
válasz
sevi90 #39882 üzenetére
Caseking.de be lehet rendelni ide is. Vagy Merlin, aki szintén német nagykerekből hozza. Nálam egy fillérrel nem volt drágább mint a caseking.de-n vettem volna.
A Plexi anyagától, színezettségétől, életkorától függ mennyire bírja a mechanikai behatásokat.
Ahogy látom a sarkok be vannak védve, de a csavarok alatt lehet hajszálrepedés, ha egyszer túlhúzod mert nincs menet ragasztva a metrikus csavar és rendszeresen kilazul.
a súlyésztett fejű lemez csavart nem szereti az biztos.Ez szerintem elég kényes egy "ékszerdoboz".
-
törölt tag
válasz
Feriboy2 #39880 üzenetére
Azon kívül hogy a DDR4 egy újabb szabvány, nem sok haszna lenne, ebben a felhasználásban.
Mert nem produkálna sokkal magasabb átvitelt mint a DDR3, az "alacsony" órajeles magok (Mobil CPU) ki sem hajtják egyiket sem, így mondanám elhanyagolhatónak a különbséget.
Az IGP az L4-re (128MB) van kötve ami ua. az órajellel megy, mint a rendszer memória, az sem gyenge sávszél, és így szinkronban van a rendszer-memóriával.Annyira nem lehet ciki amit tud
Nálam egy hd 2500-as IGP van kb.: ekkora teljesítményű CPU-val aka.:3770T Nem olyan ciki "általános feladatokra", rendes SSD-vel 25%-ig nem tudom tartósan kiterhelni a CPU-t, mert pik-pak végez a feladattal, és párhuzamosan is megeszik bármit, anélkül hogy megrándulna a bajsza.
Ha lenne 2db dp kimenetem...boldog ember lennék, vennék egy második monitort is képszerkesztésre...
-
törölt tag
válasz
#25954560 #39873 üzenetére
ha az sg05-ot orra allitod, pont azt kapod, amit szeretnel
Ezért írtam a 05-öt
(#39865) Mercutio_ :Mennyi pénzed van rá, megcsinálja más?!
(#39866) kisoroszlány: van PHaprón számodra /szerintem/ ideális lap, integrált CPU-val : Ilyen Veszett jó IGP van benne, általános dolgokat elég jól elgurítja a 4C/8T cpu.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #39854 üzenetére
Az SU GO 05 is ~2 mm-el (magasabb) szélesebb mint a 170-es kritérium ha leveszed a lábait, az FT-03-mini 19mm-el szélesebb.
Igaz hogy szélesebb mint 170mm de:
A variáció:
Metis-t arcra lehet fordítani, lábakat csinálni neki, és egy ventilátort vágni a front lapba.B variáció:
Szintén metis, az alu előlap és az azt tartó vas lemez közé távtartót tenni, lenne 1-2 cm rés, amin be tud áramlani a levegő.Amúgy ha monitor mögé kellene kerülnie, egy alaplap-tálcából + vékony rétegelt lemezből elkészítheted a "csövet".
-
törölt tag
válasz
milkabrams #39845 üzenetére
Ebből az alaplapot, SSD-t, HDD-t, házat megvenném boltból. (ssd-ből lehet hogy 1-el nagyobbat vennék a helyedben, ha egyszerre akarsz, több feltelepített játékkal játszani. Én eddig megvagyok 100GB-n, de az az én igénytelenségem)
A többi alkatrészt összevadásznám apróról, VGA-t, PSU-t minden félképpen garanciával.Csinálj egy kalkulációt, mennyivel lenne így barátibb a végösszeg.
(#39848) Goose-T: Dobj privátban egy címet, kapsz egy ilyen légkavarót:[link]
-
törölt tag
válasz
AxBattler #39832 üzenetére
kb.: 2 hete nem merem bekapcsolni a játékos gépet, no nem azért mert nem bírja a hűtése, hanem én nem bíróm azt a poklot, amit a szobából csinál.
Ha 1-2 fokról van szó engedd jobban forogni az 1db 12-es ventit, meg a VGA venti-vezérlését, ha az a baj hogy a boost-ot veszi vissza a VGA. A cpu-val nem hinném hogy lenne bármi.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #39822 üzenetére
Van hova tenni, és rájuk tudod csukni a szekrényajtót addig nincs baj.
Voltam anonim alkoholbetegek gyűlésén /dolgozni/ amit ott hallottam azzal leltem némi párhuzamot a kütyübuzulás és az alkoholizmus között.
Mind a kettőből ki lehet gyógyulni, csak be kell ismerni saját magának és a közösségnek hogy függő. Ez az első lépés.Ha igény van rá csinálunk neki egy topikot.
-
törölt tag
válasz
betyarr #39818 üzenetére
IGP+megjelenítő drivere Win 10 alá, próbaképpen egy másik HDMI bemenet a TV-n.
Amiket leírtál, abból az látszik, hogy nincs fogalma az OS-nek mi van rádugva.
Lehet hogy nevetségesen hangzik, de várj pár napot amíg teljesen felfrissíti magát a Win, és akkor telepíts egy friss IGP drivert.
Szerk: Win10-es topikba is benézhetsz a kérdéssel.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #39789 üzenetére
A mikrosütőt és a "középső ujjat" megkaptam a céges kollégáktól is, úgy látszik csak ezt tudja kiváltani az emberekből.
Keresek valami működő mikrót/sütőt imitáló képernyővédőt.
Egy hordozható/rackelhető lejátszó/felvevő lesz - amíg nem kell külső monitor, addig ITX alapokon -, ami szerintem elég jó minőségben eddig (~2 éve) stabilan dolgozik.
Ez már a második etap lesz, mert egy 8"-os 800*600-as ipari kijelző vs. win10 menetben a 800*600 már alul maradt, az sem volt olcsó kisérlet. Az 1280*800-at ( ami a mikrosütő jellegét adja) a legtöbb audio szoftver min. követelménynek tekinti, és a tuch rész még kifinomultabban működik Win10 alatt.A belső térfogat a tápegység és a passzív/csendes hűtés miatt esszenciális, persze negyed ekkora térfogatban Coolcube mini-ben is meg tudtam volna oldani, ha elég lett volna hozzá 8"-os kijelző (nagyon-nagyon jól nézet ki!). De gyakorlatban jobb lesz így a hangnak, - hogy nincs mm-re összezsúfolva - és lesz elegendő felület a "kényelmes" kezeléshez, mégsem egy Laptop + külső hangkártya szeszélyeit kell elviselni.
Jöhetnek a fiatalok példát mutatni
A ház bemutató darab volt, 0 beépítéssel: belül picit poros, kívül patent, a bolti árának töredékért, apróról.
-
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39742 üzenetére
Be lehet azt játszani némi előre hajlítással és egy kábelek közé dugott lapos fejű csavarhúzóval.
Kifele, már lehet hogy ki kell venni a hátsó ventit.Sukár a hűtő és a memória
Más: Úgy látszik hosszú évek után lesz végre normális ATX házam :OrigenAE
S21T HTPCNem kell megijedni ITX lesz ez is, de kell a hely a sok AC-DC-nek, meg a meleg levegőnek felszállni.
-
törölt tag
válasz
djsiegfried #39712 üzenetére
Az a két komponens elsődlegesen 12V-ról táplálkozik: 60 és 65W-ot eszik max. állandósult üzemben, (aktiválódott TDP limit miatt)
Legalább ezt a ~11,5A~125W tudnia kellene a tápnak 12V-on. Ennyi elvileg elég is lenne, VGA limites helyzetben, ha nincs pl.: 3,5"-os HDD, sok ventilátor betervezve.Ez igaz hogy 200W-os, de csak 7A tud 12V-on. (ha jól látom a címkét)
-
törölt tag
válasz
djsiegfried #39706 üzenetére
Olyan helyre "ajánlott" ahol mindegy hogy kell-e karbantartani, vagy mennyit áll a gép. Vagy nincs jelentős terhelés rajta, és olcsónak kell lennie, pl.: régi atom lapok újrafelhasználásához 1db hdd-vel.
Ezekből a kópiákból is a drágát szabad megvenni, abból nincs kispórolva a réz meg a csatlakozó minősége sem förtelmes, összeszerelési minőség sem annyira gáz. Ha 5+ évre tervezel vele, akkor inkább az eredetit vedd
"saját felelősségre"
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39644 üzenetére
Azért írtam az OC-t mert a userek 90% ezzel kezdi és vagy az OC megy rendesen vagy a memória.
Ez azért is valószínű, mármint hogy jobb hatásfokú a vmr-je, mert sokkal magasabb frekvencián üzemel, ezt támasztja alá a kisebb induktivitás, és a terhelés felőli nagyobb értékű kapacitások hiánya.
Kíváncsi vagyok hogy feszültség-stabilitásra mit mutat majd, a biostar-on mint a szikla.
-
törölt tag
válasz
Goose-T #39638 üzenetére
Remélem tetszeni fog.
Ne a CPU-OC legyen a legelső első prioritásban és 1.0.0.6 után garantáltan nem fog meglepetés érni.A CPU hőmérséklete egyáltalán nem lesz magas 50-60C°, de a VRM miatt érdemes egy picit az indokoltnál feljebb állítani a CPU hűtő ventilátorát.
látatlanba 800RPM alá nem engedném ha intenzívebben terheled.
Nálam 50-60C° között 1000-1200 között szabályoz, így bios-ba belépve ~3 óra alatt 56C°-ra áll be 1120Rpm-el 25C°-os szobában.
800RPM-el csak 58C°-os a CPU, de fogásra kifejezetten kellemetlen a VRM borda néhány perc elteltével, 1100-al még éppen viselhető ~3 óra után.Próbáltam huzamosabb terhelést OS alatt, 100%-ra állított min. cpu kiterheléssel az energiagazdálkodásban... a (7x3700-1x4100Mhz) CPU 4-5C°-al magasabb, de a VRM kb.: ugyan ennyivel hidegebb volt mint BIOS alatt.
Nekem nem tűnik így hangosnak, de lehet hogy lecserélem a gyári ventit noctuára, mi alacsonyabb fordulaton is több levegőt szállít.
-
törölt tag
válasz
djsiegfried #39603 üzenetére
Nagy a kontaktus átmeneti ellenállása, kicsi az érintkező felület. Ha huzamosabb ideig túl terheled melegszik, és megolvad.
14A-re min.: 4 pin-es mini ft. jr [link] az is határ eset lehet, mert 5-6,5A van megadva mint avg. terhelhetőség/pin. (9A a Wire-to Wire)
-
törölt tag
válasz
Nerazim #39558 üzenetére
LC-1500bmi 190mm-t ad meg max. vga hossz-ra, és a kártya 216mm-es.Egyértelműen nem fér bele.Szerk.: ITX méretű kátyák esetleg amelyek nem lépik túl a 170mm-t, némi hely a szellőzésnek is kell a VGA körül. Jellemzően olcsóbb egy picit nagyobb házat választani mint egy ilyen vga-t.
Szerk.2: van olyan mod. különítmény itt, aki nem foglalkozik ezekkel a korlátokkal, kivágja, kireszeli ha kell.
Keres a fórumban Metis szóra.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #39482 üzenetére
Az 2mm-es
Annyira nem séta a parkban, főleg kivenni a törött tüskét, és kitakarítani a furatokat az ROHS óntól. Rutinos-felszerelt szaki megcsinálja. 2-3 sörért.
(#39484) Kvelstadt:
A szerelésnek nem kell egyben megtörténnie, feltétlenül rá kell hagyni kicsit, ha az előre kitalált forgatókönyv borulni látszik. Inkább gondolkozni, legyen 10 perc szünet, levegőzés, utána meglesz a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest