- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
-
user137
őstag
de én nem 3D Márkkal játszom!
különben is játszani egy PS3 való, van is
nemaszontam (már megint, a szövegértés vajommí?), hogy ezért kell új gépet venni, hanem azt mondtam, h én már nem tutujgatnám a C2D konfigokat folyamatos frissítéssel, hanem megéri lecserélni őket - már ha valaki amúgyis cserélne vagy fejlesztene. A C2D architektúra mondjuk 2-3 év múlva kikopik (lásd mostani P4-ek, hétvégén vettem egy Dellt kompletten 10 pénzért), akkor már egy jobbfajta kabátgomb is többet fog érni. Az új gépet 3 év múlva akkor is meg kell venni, csak az árába nem számolhatók bele a most még jó áron elmenő C2D/i945/DDR2 elemek.
Persze lehet, h nincs igazam, de én így látom
-
user137
őstag
bocsánatot kérek, h a saját példámat hoztam fel
csak ugye a shuttle-ön nem volt még használható diszkrét VGA, azért kellett bele 1. És ahogy kiveszem, a Clarkdale prociba integrált GPU-ja nem rosszabb sokkal egy 2600XT-nél - amire nekem kell, arra biztos jó.
akinek E8xxx-es szériája van, annak tényleg nem biztos, h megéri váltani. De egy régebbi Core2 konfigot (régebbi alaplappal) sztm megérheti eldobni, és a árkülönbözetből(!) rászánni az új gépre annyit, h mondjuk a fele visszajöjjön. Azt senki nem állította, h egy gép kitermelné a saját költségét bármikor is.
és azt ugye beleszámoltad, h egy Core-i5 sokkal erősebb egy E8200-nál (meg hogy az E8200 mennyit enne partiban lévő teljesítményre felhúzva)?
-
user137
őstag
-
user137
őstag
jah hát akinek mindenből a jobb kell....
nekem szumma 70k-ért elment a shuttle XPC Core2Duoval, és 100k volt az új gép (110k DVDíróval), ennek a 40ezernek a negyedét megspórolom áramon évente
igaz a specifikáció nem lett szignifikánsan erősebb, csak újabb. Azt a 40k-t nekem 2-3 évente megéri (nézz csak hito-ra
), h mindig uptodate maradjon a konfig, különben az elévült HW fillérekért megy el csak később.
szerk: ez a DFI lap elég nyami, de hát ilyen áron....
-
user137
őstag
válasz
Iginotus #2441 üzenetére
mindenképp érdemes megválni a core2-es konfigoktól. minimális ráfordítással cserélhetsz procit és ramot, a vége meg egy jobb, erősebb architektúra, ami kb fele annyit fogyaszt => kb 1 év alatt visszajön a váltás ára 24/7-ben.
egyetlen hibája, h a mini-itx lapokat nem lehet itthon kapni szinte egyáltalán.
-
user137
őstag
urak, gagyimérővel kimértem ma a zotacot.
a konfig:
SG05 80+ táppal, Core-i5-650 3.2Ghz, 1x2GB RAM, OCZ Vertex Turbo SSD (USB webcam, egér, bill), GPU a prociba integrált, minden alapon.idle: 35-40W
full load 4 magon prime95-tel: 84-88W
Starcraft2 gameplay: 70Wnem szar
mindenesetre még befigyel egy picoPSU, simán még 5-6W-ot fognak esni ezek az értékek....
-
user137
őstag
a kérdés a másik topiklakótól is áll: meg is fogod építeni? szeretettel várjuk (én még egy PÜ-t is küldök emellé).
viszont, amit szem előtt kell tartani:
* 120-as venti alatt nincs normális légmozgás zaj nélkül. ha ilyen lapos házat csinálsz, akarva akaratlanul be fogják a userek lakni mindenféle lapos (kis magasságú) helyre, ahol könnyen megfulladhat egy erősebb konfig friss levegő nélkül, főleg, ha mondjuk alulról akarsz egy VGA-t táplálni 1cm-es talpakon állva (mínusz porszűrő). Azért egy "kompromisszummentes" Corei7+egy 300W-os videókályhának kell a tüdő rendesen.* a másik issue, h jelenleg a zotac lap nem kapható itthon, se az ECS mini-itxe, se az inteles lap, amellett, h kurvadrágák (a lap 35k, egy hűtő 10k, riser 5k = 50k és még el se kezdtünk építkezni :-)).
* akinek kicsi kell, annak vagy szép kell, h legyen (és csendes), vagy q sok hely kell neki, és berakja a sufniba a LAN switch mellé. Előző usereknek kell egy slim ODD és notebook vinyóból építkeznek úgyis, mert hatodannyit fogyaszt (!), negyedannyi hangja sincs és negyed helyen elfér. Utóbbi userek megvesznek 5k-ért egy házat meg 20k-ért egy D510MO alaplapot és kivágják hálózatra a vinyókat a pincébe.
Mindazonáltal: ha van fizikai megvalósíthatósága a dolognak, beszéljünk, mert szűk a piac, hátha tudok segíteni. :-)
-
user137
őstag
ezzel az anyaghasználattal egyetértek. az SG05 24 pénzbe kerül, ebből 10k körülinek beszámítom a tápot, oszt csók. egy ~tizesért meg lehet igénytelen egy picit, ha jó kialakítású belül (ugye fogdosod sokat, hm?
).
ha végre elmegyek a computermode-ba egy 9V-os toldóért, akkor az első venti 1000rpm-jét leveszem olyan ~700-ra, onnantól tényleg full kussban lesz, mert a big shuriken meg 650rpm-en "forog", hely meg lenne benne még dögivel a grafkártya miatt. de a legjobb megoldás majd az LC12 lesz, remélem, az még szép is. :-)
nekem előtte 2x shuttle XPC-m is volt, mind a kettő full 1mm alu, öröm volt beköltözni, belakni, nem nyikogott, minden illesztett dolog mm-re passzolt, de megmondva az őszintét (
) drága volt mind a kettő, mint a turistakolbász, és a kikapcsológombon kívül nem érintkeztem velük egyáltalán. Nézni meg fekete az is.
az Antec nagyon jó, én a picit néztem (300-65), de ahhoz kevés a táp, ez a nagy meg túl drága egyelőre.
nu, majd képeket várunk, h mi lesz :-)
-
user137
őstag
postán van az LC12!
-
user137
őstag
kolléga
* a SATA csatik számossága miatt csak Zotac lappal lehetne megcsinálni (6x SATA)
* pont keresztbe menne az összes kábel a házon, nem beszélve az ATX24 csatlakozóról
* minek ennyi 3.5"-es eszköz egy házba? egy áramzabáló nehéz zörgő izé lesz belőle, pedig az ITX-et pont nem erre találták ki. ki lenne a célközönség? -
user137
őstag
válasz
chesterboy #2358 üzenetére
codegen 9011 szervertorony, FSP HEN táp
ennyi pénzért vagy a passzív táp lesz szar, vagy a ház (vagy mindkettő...)
-
user137
őstag
válasz
chesterboy #2353 üzenetére
mit keres egy htpc-ben 3.5-es hdd és 5.25-ös ODD hely?
big no-no...
gamingre egy SG05 kell (single-slot kártyák ritkák és hangosak), nem gamingre meg felesleges egy ekkora ház.
-
user137
őstag
visszajött a Zotac lapom, nagyon zsilett a hétvégén bonanza van!
-
user137
őstag
jah és ha valakinek kellene egy picoPSU150-es (hito, cannibal?), szaré-hugyé (35USD) lehet ebayről szerezni, többet rendelve jobb lenne.
ha hito szerezne egy voltmérőt végre
akkor meglátnánk, h elférünk-e 120W-on, vagy kell a 150W. én szeretném hosszútávon picoról hajtani a gépet.
-
user137
őstag
bocs, de az a progi, ami 24 fok ambientre 30 fok alatt hazudik egy procira, az rossz chipet olvas.
az Atom 330 volt a passzív D510MO-ban és egy 12-es ventivel (indirekt) hűtve olyan kézmeleg (25-30C), és az 8W TDP, nem 73W
egyébként nekem amíg 1dB-el is halkabb bárminél, megéri a melegedés, a procinak úgysem árt
-
user137
őstag
ez egy buta ház, még ha jól is néz ki. pont belelóg a táp a CPU feje fölé, amikor rakhatták volna le is, fentre meg elfért volna egy slim hdd meg egy slim odd is... na, csak persze nem ez volt a szemük előtt tervezéskor
láttam tagot, aki 150W picoPSU-val tolta ezt a házat, neki elfért a picoPSU bárhol, a procin meg volt egy bitang nagy hőcsöves rettenet, úgy már barátibb a történet.
-
user137
őstag
nem várnék semmi jót. az ottani kolléga azt mondta, h "hát ha kéthetene küldünk RMA-t, akkor az már sűrű". ez az itthoni hozzáállás.
az osztrák boltnak írtam, h "nemjó a lap"
, erre írtak egy mélt, h sajnálják, és küldik azonnal a cserét, amint megkapták vissza a postán az enyémet. hát kérem így kéne működnie egy hw-üzletnek.
-
user137
őstag
mylemon.at a Zotacra, 120 EUR körül van szállítva, ha akarod rendelek neked egyet, munkatárs hetente jön Bécsből, vagy +10 euróért haza is elpostázzák.
itthon a Ramiris a zotac disztribútor, de nem foglalkoznak ezzel a lappal.
-
user137
őstag
válasz
user137 #2127 üzenetére
nu, egyelőre jó minden
egyedüliként a drótos hálózatot nem látja, mármint a hálókártyát.
a BIOS képeket kellene összehasonlítani, h másnak mi van ott, de a southbridge-ről, ahol a NIC lenne, senkinek nincs képe.
mindegy, addig tolom wifivel, este meg megkapja a driver CD-jét, hátha annak örülni fog.
-
user137
őstag
urak, nincs valakinek kölcsibe egy socket 1156-os bármilyen hűtője?
-
-
user137
őstag
válasz
user137 #2116 üzenetére
nos, USB-ről olvas valamit, de se kép se speaker, úgyhogy nem tudom, h miért nem sikerül neki. lehet a clarkdale videó támogatás nem alap a BIOSban. azaz hűtő leszerel, pci-e kártya betol, bios update újrapróbál.
szükségem lenne egy pc speakerre megy egy bármilyen stock coolerre így vasárnap butapesten... valaki esetleg?
-
user137
őstag
note to self: SOHA ne hidd azt egy BIOS flash alkalmazásról,h triviális a felület, katt-katt és kész.
nem volt jó a standby állapot az eredeti BIOS image-en, gondoltam megfrissítem windózból. 2 checkbox kimaradt a "flash" gomb előtt, azóta se kép se hang. ha nem áll fel USB-ről a bios recovery, akkor megy vissza a lap gariba
-
user137
őstag
válasz
user137 #2104 üzenetére
na más bukta nem volt, habár 1-2 dolog elég idétlen a házban, pl az iszonyat hosszú tápkábelek. de egyelőre rend van és csend, a kábelkötegelést is szépen meg tudtam oldani.
a front kék LED az a leragasztós fajta sajnos. meg az alaplapon is van egy zöld mikro-LED, de az is brutál világos. ezekkel majd elbánok.
most épp Win7 újrainstall, mert a teljes platformváltást rosszul tűrte a drágám
éjjel még rakok fel képeket.
-
user137
őstag
na urak, tada.wav!
Silvestone Sugo SG05 - 24k
Zotac H55-ITX - 31k
Intel Corei5-650 3.2GHz (with Intel HD Graphics) - 24k
Hynix 2GB DDR3-1066 RAM - 11,5k
Scythe Big Shuriken - 9,5k
(+OCZ Vertex Turbo SSD - ezt átemelem a shuttleből)szumma 100k
A Scythe Shuriken elfért volna úgy, h a PCI-E slot is használható marad egy dual slotos VGA-ra!
de egyelőre ezt nem tervezem, addig a big shuriken meg csendesebb...
móka indul
jelentkezem ha kész.
-
user137
őstag
-
user137
őstag
Atom 330 vs Celeron 420 vs C2D E5300.
szerintem szánalmasan lassú az atom. miondazonáltal raktam össze D510MO-t, a HD tartalmak kivételével egészen korrekt volt. 1080p esélytelen az intel NM10-en, a 720ből is csak a gyengébb kódolású cuccok mentek döccenésmentesen.
mindennapira nem tudom, Office alkalmazások, böngésző OK volt 10-15 tabbal, nagy stressztesztnek nem tettem ki (background torrent, zenelejátszás, 20+ tabos böngésző, skype, etc), de ha bírsz egy picit várni dolgokra, elvégzi azt is. A D510MO egy SSD-vel 25W-ot fogyasztott üresben, 32-33W-ot 4 magon tekerve.
Ha Atommal számolsz asztali gépre, egy Ionos megoldást javaslok, azok is megállnak 60 wattból, és legalább filmet tudsz velük nézni.
-
user137
őstag
megjött az SG05, hétfőn jön a Zotac, jippííí
-
user137
őstag
jó lesz az az i5... neked megvan már?
holnap kapom a házat elvileg, hétfőn jön a Zotac, jippííí
valakinek egy olcsósított Shuttle? Simán lenyomja az atomokat ugyanolyan árban, cserébe a háza egy picit nagyobb.
-
user137
őstag
mindig ez a régi gondolkodásmód... egy Win7 települ 100Mhz alatt is, pendriveról gyorsabb is, mint CD-ről, támogat mindent, memóriaigénye sincs több az XP-nél, hidd el.
-
user137
őstag
urak, visszatértem a wellnesszből (Szalajka Liget Hotel, Szilvásvárad, highly recommended egyébként
) és 2 dolgot találtam:
- Corsair H50 vízhűti
- MX31 ház (igen igen...)ezt a fenti kettőt szerintetek össze lehetne párosítani valahogy okosan? Mekkora a nyílás az MX31-en hátul?
-
user137
őstag
ez nekem ideálisnak tűnik, egyetlen hibája az ára
de ha adnak hozzá egy 120W-os picoPSU-t vagy előre becsavart paneltápot, még jó is lehet 40 pénzért. Oldalra meg 2x12W slipstream venti, egy passzív 12centi magas borda és kész a hangtalan gép.
mit szóltok?!?
-
user137
őstag
urak, tart igényt valaki Zotac H55-ITX-re? 32pénz körül van, osztrákoktól rendelve. A jövő héten hétfőn leadom a rendelést, ha valakinek kellene még, akkor szóljon priviben.
-
-
user137
őstag
ezt a paneltápot hova találták ki? mármint úgy értem, h kell neki valami felfogatóhely. az SGbe biztos nem lenne egy ilyen jó az SFX táp helyére
és hajt valaki ilyen paneltápot valami combosabb rendszeren, mondjuk egy corei5-tel?
-
user137
őstag
nem tud valaki eladó egy 120W-os PicoPSU-ról? power kockát hol találok hozzá?
szörnyű, h itthon semmi sem default, h kapható bárhol is
-
-
user137
őstag
válasz
Mattanyahu #1903 üzenetére
jól hiszem, h ez a mostani legerősebb single-slot kártya?
egy 5570-es gyengébb ennél? vagy miért pont ezt választottad?
-
user137
őstag
válasz
Mattanyahu #1897 üzenetére
muti!
-
user137
őstag
nos urak, két hír: egyrészt a D510MO NAS dobozra megjött a SATA kártya és egy pár vinyó játszani, 8W darabja pörögni, így a gép 26+16 = 42W idle. A végleges setup 4x1.5TB EcoGreen Samu, azok 5W körül pörögnek, 46W idle, sztm az korrekt egy 6TB torrent+seedgépért
a másik: megrendeltem egy SG05-öt a pcgeartől (23 pénz), a Zotac lapért holnap megy a rendelés (29 pénz, 10Ft-ot drágult az euró 1 nap alatt
), proci van, jövő héten összeállhat
ahogy elnéztem, ezek a procik a gépek olyan 40W idle-el elvannak a mostani C2D-m 85W idle-je helyett, úgyhogy a konfig évente olyan 5-6 ezer forintot hoz nekem áramból úgy, h gyorsabb a mostani gépnél. win-win.
-
user137
őstag
megjött az árammérőm a korábban írt randa házhoz (D510MO, Enermax 82+ táp, 1x SSD) - 26.5W idle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Hollow Knight
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest