- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Az a tipikus tdp 65W... Kérdés, mennyire tud az megszaladni. Szerintem legalább határeset, talán inkább ellenjavallt. Nagyon jó táp, kb 7 éve használok egyet, de 35W tdp-s Celeronnál komolyabbat nem akasztottam rá (igaz abban volt 2 darab 3,5-es 7200-as vinyó fixen, meg alkalomszerűen egy harmadik 5900-as is
)
-
Pista0001
addikt
válasz
Apollyon #48202 üzenetére
Még 2012-ből, de már nem emlékszek, hogy feladósba vagy kabinosba kellett-e tenni. Mellesleg az enyém nem is volt összerakva, ház nélkül hoztam csak a komponenseket.
Kinyittatták a táskát, és amikor kiderült, hogy mi az, a kislány azért felvonta a szemöldökét, de átment :)
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48050 üzenetére
Jól megdőlhetett a kamion a kanyarban...
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48046 üzenetére
A bóti ára ugyanannyi. Kb 30e forint a Prodigy, a Prodigy M, a Phenom és a Phenom M is.
Amúgy kb ilyen hardverhez (ha az ember nem háziszervert épít) a Phanteks Enthoo Evolv itx nekem jobban tetszik, és olcsóbb is a harmadával.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48040 üzenetére
Ott a Bitfenix Phenom, az gyárilag fületlen Prodigy
-
Pista0001
addikt
válasz
gothic20 #47850 üzenetére
Köszönöm.
Sajnos nem fér be (átalakítás nélkül) a 160-as radi, pedig nem lenne rossz.
AxBattler: Nekem is az jutott eszembe az ML10-zel kapcsolatban, jó látni, hogy annak legalább egy hibáját javították, mégpedig hogy nincs előlapi USB-je. Ami kérdéses lesz, az az árfekvése. A Chieftec tesók 8e körüli táp nélküli, és 20e körüli paneltáp+kockás ára igen jó.
-
Pista0001
addikt
válasz
gothic20 #47837 üzenetére
Sima 25 mm vastag véntivel így is lenne értelme kipróbalni (kb 2500 forint 2 darab F8 PWM
).
Annó próbáltam 20 centist Bitfenix Prodigy-ban, hangos volt, a hűtéshez viszont nem tudott érdemben hozzátenni.
AxBattler: Mit kell megoldani? 115x rögzítés van hozzá, AM4-gyel is kompatibilis, mert az AMD rögzítés a gyári műanyag alappal kompatibilis, az meg az alpalapi rögzítést nem számítva nem változott a 754 óta.
-
Pista0001
addikt
válasz
gothic20 #47833 üzenetére
A hátfal és a hűtő között mennyi hely van? Hasonló elrendezéssel használtam i5-760-at Ninja Minivel. A hűtőn nem használtam ventit, csak hátul volt 2 darab 8 centis PWM-es közösítve, az alaplapról vezérelve. Arctic F8 Prokat hasznaltam, ez a típus 38 mm vastag, ha nincs annyi hely, akkor a sima is jó. Olcsó és halk típusok, egy próbat megér, hogy neked is elég-e. Komponensektől függően lehet, hogy előre befúvó venti nem is kell. Ha mégis, akkor ha van rá mód, nem hasznalnék 20 centist, inkább kisebbet.
-
Pista0001
addikt
válasz
shteer #47638 üzenetére
Pedig azon nincs mit faragni, bármi is belefér
&rew: Azért használnám a 160-as radimat (2×80), mert ha az SFX tápot kitolom az oldallap felé, akkor be lehet ereszteni az alaplap és a táp közé talán
Persze ehhez kellene méricskélni egy kicsit, de jó esetben befér. Az 5,25-ös hellyel az a baj, hogy nem lehet szépen megszűntetni. "Rendes" dupla radi szerintem nem férne bele, az alapla számára kb 20 centi hely van, kb 4,5 centi az 5,25-ös hely, ez meg csak a 2×120-at adja ki, a radi egyik oldala majd' 1 centi, a másik több, mint 2, ha jól rémlik. A 160-assal bent maradhat az 5,25-ös tartó, az előlapon minimálisat kell faragni.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #47632 üzenetére
Nézegettem már sokat én is a Q07-et, van nekem is egy elfekvőben. Nem egyszerű értelmes gépet kihozni belőle, talán úgy csinálnám, hogy vagy rövid ATX vagy SFX táppal az elejébe faragnék 120-as vagy 140-es vizet, nem a tetejébe (illetve ha saját készletből állnék neki, akkor 160-ast használnék
). Ha akarsz bele VGA-t is, akkor megtartanám az 5,25-ös
helyen a 4×2,5-es rack-et (nekem sima 1×3,5 volt ott), a aljára meg mehet perforáció.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #47510 üzenetére
Elektronikai alkatrész szaküzletekben is kaphatsz jó eséllyel, ha van a környékeden. ;) Egy füst alatt megnézheted, milyen kapcsolóik meg nyomógombjaik vannak :P
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #47499 üzenetére
M3-as egyik végén fiú, másik végén lány távtartót tudsz rendelni ebayről vagy aliról a szükséges méretben, én azzal emelném.
-
Pista0001
addikt
válasz
enginev3.0 #47240 üzenetére
A core v1-ben voltak 80-as ventik hátul?
-
Pista0001
addikt
válasz
misirulez #47169 üzenetére
Nézd meg azért az oldalukon a támogatott procik listáját, ha a 3400 köztük van, akkor hajrá!
A Chieptec-hez meg csak annyit, hogy az úgy elég drágának tűnik, a "vízben" a 01 és a 03 is 23e alatt van táppal együtt (nem ház plussz táp, hanem gyárilag is szerelik ugyanezeket a házakat ugyanezzel a táppal IX-0x-85W néven).
-
Pista0001
addikt
válasz
enginev3.0 #47101 üzenetére
Szerintem M.2 -> SATA adapter is van, akár több portos is.
-
Pista0001
addikt
válasz
BullZeye #47002 üzenetére
Szerintem vidd vissza. Ez az egesz ram kompatibilitás b***mság szerintem. Az lehet, hogy nem tudja bizonyos típusokkal ugyanazt a teljesítményt, de hogy el sem indul vele, azt túlzásnak érzem. Én ilyet még soha nem tapasztaltam. Amit még kipróbálnék előtte, esetleg, az a dvga, sandy celeronnal jártam úgy, hogy az egyik alaplapban nem adott képet az igp az alaplapi kimeneteken. De ha biztosra akarsz menni, vidd be a boltba, próbálják, adjanak másikat. ;)
-
Pista0001
addikt
válasz
Pgraph #46827 üzenetére
Hozzáteszem, ilyen picom van nekem is, jelenleg egy Kabini van ráakasztva 3 db 3,5-es vinyóval (átmenetileg pár hónapja, eredetileg 3 db 2,5-es volt csak), de vitt asztali 2. gen Celeront is szintén ugyanennyivel (alkalmilag, jellemzően csak 2-vel üzemelt, belső hot swap rekesz volt a 3.) úgyhogy valóban masszív darab, de ha nekem itt a hanyatló nyugaton elszáll, elég egyszerűen tudom pótolni.
-
Pista0001
addikt
válasz
misirulez #46819 üzenetére
Nincs velük tapasztalatom, a 65 W TDP-vel kalkuláltam, az alapján bele kell(ene) férnie. Ha 110-120 watt az igény, ahogy dugo_ irja, akkor a "kommersz" darabok ki is esnek, 10 ampernél nem nagyon tudnak többet 12 volton (tartósan).
Esetleg az Asrock DeskMini A300 [link] nem jó? Ehhez a platformhoz tervezték, szóval a betáppal nem lehet gond, ugyanúgy 2 darab 2,5-es háttértárat fogad, M.2 is van, úgy rémlik, és még kisebb is, mint a Chieftec ház. Talán hűtőből fér bele picivel kisebb...
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Bocsánat, de butaság, hogy a VGA hőjét így vagy úgy mi kapná. Maga a chip 70 fokos, a borda talán 50, talán annyi sem, a róla leváló levegő talán 30-35, ami mar csak kb fele az SSD hőmérsékletênek, tehát hűti az SSD-t. A házban minél nagyobb a légáram, annál alacsonyabb lesz a házban a levegő hőmérséklete, ez pedig egyertelműen javítja a komponensek hűtését. Ha nincs, vagy minimalis a légmozgás a házban, az egyik komponensnek se jó.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pakmara #46277 üzenetére
Tt ventit nem javaslok, nem valami csendesek. Olcsó de csendes modelljei az Arcticnak vannak pl, több kisebbel jobban járnál szerintem. Annó i5-760+5770 párost szellőztettem 2 db 8 centissel, a procin mini Ninja volt passzívan, a ventiket az alaplap szabályozta procihőmérséklet alapján, mindkettő a házból szívott kifelé, tehát alacsony nyomású összeállítás volt. A procihűtő mögé, az i/o shield fölé tenném a ventiket, a fiók alján alakítanék ki nyílásokat a friss levegőnek, lehetőleg a venti(k)től legtávolabbi részen.
-
Pista0001
addikt
válasz
DanielLong #45248 üzenetére
RGB mellé minek power led??
-
Pista0001
addikt
válasz
Oliverda #45211 üzenetére
Kb 6 éve van egy mini-box-os 160XT-m, ebből legalább 3-4 évet ment már 24/7-ben, eleinte Sandy Celeronnal, 2 darab 3,5-es vinyóval, +1 2,5-es SSD, + alkalomszerűen egy harmadik 3,5-es rackben, belépőszintű VGA-val (nem ment az integrált, valószínűleg pár láb görbe volt a foglatban), egy ideje A4-5000-rel, 2 db 2,5-es vinyóval, +1 SSD. Hogy a többiekhez képest milyen, azt nem tudom.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44917 üzenetére
Arra figyelj majd még, hogy a fúrt lemezrész legyen jól alátámasztva, nehogy elgörbüljön. Pl egy satuba befogsz erősen egy erős fahasábot, vagy asztalos szorítókkal egy erős asztalhoz rögzíted úgy, hogy bő 30 centi kilógjon, erre a kilógó végére tudod tenni a házat, így nem kell szétszedni sem. Ha van pereme annak a lemezrésznek, gondoskodj róla, hogy ne azon támaszkodjon, hanem feküdjön fel a fúrt lemez. A másik, hogy lassan fúrd, és a furatok között tarts szünetetet, hogy az anyagnak legyen ideje lehülni (5-10 furatonként tarthatsz hosszabb szünetet is). Az se baj, ha használsz kenő-hűtő anyagot a fúróhoz (vágó-fúró-üregelő spray, vwgy ilyesmi).
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44915 üzenetére
Használj lépcsős lemezfúrót, sokkal szebb lesz, mint sima csigafúróval. Én kívülről csinálnám, mert egyszerűbb, aztán belülről csak sorjáznék (a lépcsős lemezfúró erre is tökéletes, gondolom ez látszik rajta
)
-
Pista0001
addikt
válasz
chef69 #44332 üzenetére
Például. Bocs, hogy csak egy üzletet linkelek, amelyik szimpatikus, arra rákereshetsz gyűjtő oldalakon (árukereső, árgép, nem tudom, mik vannak még), hogy hol olcsóbb. Vannak komplett gépek is, meg barebone-ok is, ezekbe jellemzően memóriát és hattértárat kell rakni. Ja, ezekbe a kis gépekbe többnyire laptop ram és 2,5-es hdd/ssd kell, plussz 10-15 forinttal számolhatsz ezekre (4-8 giga ram apróról, 60-64 giga ssd új, boltból)
Vagy ha teljesen komplett gép kell, de lehet használt is, akkor innen csemegézhetsz, talán oprendszer is van rajtuk
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44314 üzenetére
AxBattler linkjén újdonságnak írják, még beárazva sincs sajnos. A type C csati is erősen arra utal, hogy új típus
-
Pista0001
addikt
válasz
AiRLAC #44203 üzenetére
Ez (vagy a 03, az kicsit szebb, és olcsóbb is) lett volna az én ötletem is, kb 23-24e forint a kiegészítővel és táppal együtt. A 2,5-3,5 kombó belefér, plussz hdd viszont már nem. Ha csak 2,5-eseket használ, akkor kis barkácsolással belefér 4, barkács nélkül kis extrával 3 (nekem ez a felállás van most
).
odrif: alaplap fronton is nézz körül, spórolhatsz ott is, ha mATX lesz amúgy is a ház. Ami bekavarhat, az a RAM, az asztali modulok drágábbak lehetnek, mint a SO-DIMM-ek.
-
Pista0001
addikt
Ez esetben nem biztos. Ha a meglevő ês a tervezett plussz hdd 3,5-es, akkor nem.
A méret számít? NAS funkcióra nem választanék ilyen (drága, dizájnos) házat. A legolcsóbbat venném, amibe belefér, amit szeretnék. Amennyiben nem számít a méret, és szem előtt sem lesz, akkor a legolcsóbb 4-5e forintos mATX/ATX házat választanám, adott esetben mATX lappal, ami olcsóbb sokszor, mint az ITX
-
Pista0001
addikt
Az a paneltáp 6A-t tud 12V-on, kizártnak tartom, hogy az lenne a baj. Ne keverd össze a korábban széles körben elterjedt paneltápokkal, amik 4A-t tudnak csak.
Hogy építetted össze a gépet? Ha esetleg a hdd tartó lemezt nem használod, megvenném
Ugyanilyen házban van egy integrált procis gépem, de kéne még egy ilyen lemez, hogy be tudjak tenni összesen 4 darab 2,5-es meghajtót (1 ssd, 3 hdd)
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #43919 üzenetére
A Windows elég jól viseli (van egy rendszerem, amit P55-ön telepítettem, járt Z77-es gépben, most Kabinis gépben van), Linuxot egyszer próbáltam költöztetni, nem akarta a dolgot.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van esetleg valakinek felesleges Chieftec IX merevlemez tartó lemeze?
-
Pista0001
addikt
válasz
Neil Watts #42780 üzenetére
A Gigabyte Brixek között is nézelődhetsz (Gaming és Pro széria elsősorban), de a HookR által említett negatívumok mellett a nagyobb zajszinttel is számolnod kell.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #42739 üzenetére
Kis adalék, az IX gyári paneltápja nagyon jónak tűnik, 1A-rel marad csak el a pico 160XT-től. Szerintem megéri azzal venni plussz kb 10e forintért (ha nincs korábbról más, mint nekem), és azzal hasonló kompatibilitási probléma sem valószínű, mint amibe én belefutottam. Csak a kábeleknek kell elférniük.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #42735 üzenetére
Ez volt nekem is az első ötletem, végülis nem ezt a Samu 830-at szánom bele hosszabb távra, hanem egy kis buta Sandisk műanyag házasat
Mercutio_, még nem tudom, egyelőre a (szerintem) paneltáphoz való távtartókkal rögzítettem a hdd tartót, de így ugye az amúgy is tök rácsos fedelet nem tudom felszerelni.
-
Pista0001
addikt
Csak kifelejtettem, hogy ne legyen arany áron, és ne sokszáz wattos, komoly 12V-os ágú darab legyen
Valami régi típusra gondoltam inkább, ami a régi iskola szerint lett méretezve, gyengébb 12V-os ággal (4A még sok is jelen esetben), de komolyabb 5V-ossal. Esetleg a Modecom Feel 202/302 tápjáról tudsz/tudtok részleteket? Én nem találtam.
-
Pista0001
addikt
Figyelem, megvalósíthatósági tanulmány, tessék nem nevetni!
A pico és paneltápokkal kapcsolatban gyakori probléma, hogy -jellemzően- a 12V-os ágon nem tudnak adni elég "kakaót". Van egy ötletem, de táp ügyileg a ló tuloldalán érzem magam
Szóval, integrált procis mITX alaplappal gondoltam adatszervert építeni, csak 2,5-es tárolókat használnék (5-öt tuti, de inkább 7-et), így már az 5V-os ág kezd szűk keresztmetszetnek tűnni. Tárolónként 7-800mA az igény, ez 7 egységgel 5,5A környéke, marad az eddig általam ismert tápokkal (8A@5V) 2,5A. Tekintve, hogy a tápot nem szeretném a határain járatni, ezt keveslem. Ismer valamelyikőtök olyan fix bemeneti feszültségű típust, ami legalább 10, de inkább több ampert tud 5V-on? Köszi.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #42415 üzenetére
Úgy emlékszek, van/volt valami Chieftec is (mostanában nagyon tolom a márkát, adhatnának már valami prémiumot
), de nem veszek rá mérget.
Szerk.: A BT-04-re gondoltam, megtévesztett az a pici rács felül, szóval csak 2 hely van, de lehet, hogy befér a 3 slotos alaplap.
Ispy: Na, az is igaz
-
Pista0001
addikt
válasz
choco01 #42391 üzenetére
A legkisebbet kerested, és nem barebone-t, arra azt tudom ajánlani. Brix meg Intel Nuc is létezik olyan teljesítményszinttel, amit szeretnél, az valóban még kisebb. Csak ramot meg az 1 darab 2.5 vinyót kell belepattintani, minden más benne van a csomagban, és annál kisebb megoldás nincs. Azok a CM házak mindkét megoldáshoz képest óriásiak, az ATX táp nem teljesen néma, de ez mondjuk a Brix-re meg a Nuc-ra is igaz lehet, szerintem ventisek (notebook hűtés jellegű lehet bennük, mint a Core procisokban).
Pete55555: találtam francia webshopban, 85€ a fekete, 100€ az ezüst, van készleten nekik
-
Pista0001
addikt
válasz
choco01 #42374 üzenetére
A Chieftecek (IX-01B ésIX-03B, csak az előlapjukban különböznek, ugyanaz a befogadóképességük, mint az Antecnek), amivel kezdtem a hsz-omat. Aquában pl van mindkettő táppal is 19e forint környékén, más boltban nem néztem, de a megfelelő keresőoldalon tuti lesz bőven találat
-
Pista0001
addikt
válasz
choco01 #42371 üzenetére
Chieftec IX01B/IX-03B. Elérhető paneltáppal vagy annélkül is. Ennél is kisebb az Antec ISK110 VESA, azt hiszem, ez csak paneltáppal van, de úgy tudom, leálltak már vele, korlátozott a készlet és az elérhetőség. Ezekbe 2 darab 2.5-ös hdd/sdd szerelhető az ITX alaplapon kívül, paneltáposak (ha táp nélkülit veszel, integrált tápos alaplapot vagy pico tápot is használhatsz), bővítőkártyát nem fogadnak.
-
Pista0001
addikt
válasz
csemiubi #42307 üzenetére
Asrock Deskmini Olvasgass utána. Ház, alaplap, táp a készletben, kicsi, kompakt megoldás. Csak procit, ramot és a két háttértárat kell belepattintanod, másnak nincs is hely benne.
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #42023 üzenetére
Ritkán használok irodai szoftvereket, eddig nem volt gondom velűk. Ha meg csak megjelenítésre kell az egész, akkor a Huawei Mediapad 8.4-emen van minden, ami kell gyárilag, csak abban nem vagyok biztos, hogy MHL kompatibilis-e az USB-je, hogy lehessen kötni rá külső megjelenítőt, viszont teljesen néma, és kevesebb, mint 100e forint
-
Pista0001
addikt
válasz
Ringman #41989 üzenetére
Szerintem ami already compatible, ahhoz semmi nem kell. Ezek a gyári AMD keretre rögzülnek (ér ilyet írni??), az meg kompatibilis visszafelé tudtommal. Akkor kell kit, ha a gyári keret helyére, az alaplap lyukjait használva kell rögzíteni a hűtőt, mert azok már nem ugyanott vannak, mint a korábbiak AM2-től kezdve. A gyári keretes megoldás viszont egészen S754-ig kompatibilis visszafelé.
Pete55555: Mivel a hatásfok százalékos, nagyobb fogyasztásnál nagyobb nyereség érhető el
Amúgy ne vedd komolyan, csak trollkodok
-
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo #41846 üzenetére
QC5000-rel szívok mostanában, csak 2 sata tartozik a sochoz, a másik 2 külső vezérlővel van, ezekre csatlakoztatott eszközök rakoncátlankodnak win7 és linux alatt is. Ennek a biostarnak gondolom mind a 4 sataja a socra/sb-re van huzalozva, ez előny lehet. Emellett a dc ram is jobb (amennyiben kit az elfekvő ramod), és a proci is lehet erősebb.
Szerk.: A sata mizéria érintheti az inteleseket is, úgy rémlik, azon az oldalon is csak 2-rlt tud a soc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP 635 laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest