- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Mondjuk úgy, hogy délutáni ujjgyakorlat... Abból indult, hogy nem találtam normális méretű itx-es vízhűtéses házat. Tehát csak vízhűtés. Ebből adódnak mondjuk fix méretek.
- A vízhűtéses vga egy slotot foglal. (Ez fury nano, csak azért, mert ilyet találtam a 3d warehouse-ban)
- Prociblokk, pumpával egybeépítve. (Ez épp Swiftech, bár Alphacoolnak is van)
- EK Coolstream se radik. + 2db 120×120×25 mm kopter + 1db 120×120×15 mm kopter
- Mindenképp merev csövezés. (Lusta voltam berajzolni)
- A kábelezés miatt kicsit több hellyel számoltam, meg a csövezés miatt.
- Tápnak teljesen mindegy a hely, ráadásul így adja a lehetőséget akár 2, vagy több kétésfeles hdd / ssd elrejtéséhez, megfelelő légáramlással megtámogatva. (Az alaplapi tálca mögötti elhelyezés véleményem szerint a nulla szellőzés miatt, kb egyenlő a hdd kivégzésével. Ssd-nek tök mindegy.)Mondjuk úgy ez az 'A' verzió:
Készül majd egy 200 mm széles változat is.
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #40668 üzenetére
Az általad írt sorok, így néznek ki nálam:
09 Power-On Hours: 1270 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written: 4916,16 GB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read: 4432,66 GB Rendben: Mindig rendbenMondjuk, nálam, sem a Temp mappák, sem pedig a user fájlok nem ssd-n vannak, hanem egy öreg velpciraptoron. A Temp-be alapból baromi sokat ír kb minden program, a user mappákat meg én terhelem.
Szerk.: A Küszöb Érték, Legrosszabb Adat, ilyeneket nem ír az intel toolbox, csak normalizált, meg eltérés adatot. Ezen soroknál 0 az eltérés, a normalizált meg 100. Bírom az ilyen - nem mondom meg milyen adatot látsz - oszlopokat, se %, sem pedig mértékegység nincs mellette.
-
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #40615 üzenetére
Alacsony fpi-s radiátor mellett talán elég lesz egy T-s intel proci, meg egy gtx1060 lehűtésére... De mivel a program mindent elbír, mehet az 20mm vtg ventivel is. Amúgy valóban jó a statikus nyomás, de kb az összes ventinek alacsony fordulat mellett siralmas a statikus nyomása.
@hegegabi80: Ha megvagyok, akkor még a SketchUp fájlt is oda tudom adni (ingyenes a program), ha kell. Abból már akár a gyártmánytervek is összehozhatóak.
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #40613 üzenetére
Én is előkaptam a SketchUp-ot és nekiálltam 2,0 mm-es dibond lemezből megtervezni a dupla 240-es slim radis itx házat. 15 mm vastag ventikkel. -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #40586 üzenetére
Dremel?
Problem solved.
Amúgy meg ja, vagyon ilyen elrendezésű. Az lenne inkább "hiánypótló", ha készülne egy itx házikó 2 db 240 radi supporttal, sfx táphellyel és ne kocka formája legyen. Annyit beszélek róla, hogy a végén megcsinálom.
-
mpierre
veterán
Mínusz 5 db pci-e slot-nyi magasság és kb kész is az itx verzió. Végül is nem is rossz ötlet.
Dremel, meg 2mm vtg alucobond (dibond) lemezből újragyártott oldallap hátra, meg előlap, a látszó oldalra pedig egy edzett üveg. Még is csinálnám, ha most kéne itx gépet építenem.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #40372 üzenetére
Valóban jól néz ki, ellenben a kivágás keskeny. Ez pedig szélzajt fog generálni, mert a ventik kb 1-1 cm takarásban dolgoznak. Ez tapasztalat. Corsair 750d előlapja mögött 120-as ventinek van kivágott felület, de 140-es is felrögzíthető. Pont 1-1 cm-t takar ki a fémlemez a kopterekből. Meg is van a székzaj.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #40204 üzenetére
Nézd meg jobban a képet. Van egy "A" verzió és egy "B" verzió. Tehát melyiket szeretnéd használni a 3 csavaros rögzítéshez? Valószínűleg az "A" verziót. Ami amúgy teljesen megfelel a 4 csavaros rögzítésnek is...
Egyéb kérdés?
Szerk: A furatméreteken és a lyukak átmérőjén még lehet finomítani.
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #39411 üzenetére
Akkor már csak a kis fsp táp ventibekötését, meg a méretét (sz'tem 80 mm) kell kiderítenem... mert nem erőltetem, ami a pénztárcámnak a kelleténél jobban árt.
Jó lett volna csak a hdd-k kerregését hallani, mert az elit 110 elejébe rakott 14 cm-es apache black 640rpm-n hangtalan. -
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #39404 üzenetére
Az elite 110 is pont ilyen fedéllel szerelt, ott a merevítésben szerencsére a hdd tálca is segít. De a végeredmény azért elég masszív kis koceka lesz.
Mondjuk ilyen fedelet még a régi P2 - P3 időkben láttam. Felrakni is jó móka.
Jut eszembe. Ezek a (hd plex?) panel tápok - gondolom - megbirkóznak egy j1900 + 8GB ram + 4 hdd összeállítással? Mert akkor lehet, hogy a kis xpenology szerveremből kivágom azt a zajongós matx tápot.
-
mpierre
veterán
válasz
velizare #38730 üzenetére
Hmm. Mondjuk egy jó 10 mag, 20 szálas procival vizezve, egy vizes zotac 1080 minivel egész jó kis gépet lehetne belőle faragni.
De hogy nem itx házba, az is tuti.
Na jó, ha megkérnének, hogy a corsair 900d-t faragjam át, nagy duzzogva megtenném, de csak, hogy biztos beleférjen a dupla 280-as radi, D5-tel.
-
mpierre
veterán
Szerintem ez viszi a prímet. egy Technics erősítőbe került a gyári nidec helyett, mert az megállt.Szerk.: M8-S3 került bele. Semmi hangot nem ad és az erőlködő végre nem izzik.Tárgytalan, most látom, hogy 15 mm vtg kéne.... Pardon, gyorsabban olvastam, de a felfogás reggel még döcögős.
-
mpierre
veterán
válasz
shteer #38304 üzenetére
A giga pont narancssárgán világít: [link] Sz'al adott. Talán a ház is kap egy narancssárga betétet. Majd meglátom.
De látnád a vizes gépemet. Az pl sárga-fekete, plexicsővel, sárga lötyivel. Stb, stb...
Szerk.: A vga-t kell majd jól megválasztani, vagy plasztidipezni fogom a hűtő burkolatát. Most az asus mini gtx760 elegendő indulásnak.
-
mpierre
veterán
Nah sikeresen beköltöztem az id cooling t60 sfx-be:
Hogy is mondjam. Azért a fene se gondolta, hogy minimum "nőgyógyásznak" kell lenni egy ilyen gép összeszereléséhez. De azért meglett és mindenki megúszta külsérelmi nyomok nélkül.
Közben alakultak a távlati célok is, mert ez így nem teccik:
Oldallap instant csere lesz valami plexire, de ha azt cserélem, akkor a kábelezés kap narancssárga harisnyát. Meg átszabott kiosztást.Ehh, olyan ez, mint a vízhűtés. Sose lehet elég jó...
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #37270 üzenetére
A tuti az volt, amit az Abit csinált. Külön chip (mGuru) a hőmérséklet figyelésnek és a referencia értékhez viszonyított venti vezérlésnek. Mindezt biosból. Persze volt hozzá win progi is, de azt nem kellett telepíteni, csak ha állandóan babrálni akartad (512 MB ram mellett jó is volt, hogy nem kellett
). Egyszer beállítottad, azt kalap-kabát. Na erre tudtommal más még nem vetemedett.
-
mpierre
veterán
Hardveraprón nézz körbe modding cuccok közt... Akad ott pár ember, aki korrektül meg tudja neked oldani.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #36837 üzenetére
És akkor mi a gond? 5 mm hosszú M3 süllyesztett fejű csavar, míg a másik oldalra egy anya. Talán 30 Ft lesz a csavarboltban.
Szerk.: Ha a likon meg nem megy az M3, majd Tarzan megoldja.
Kifúrod.
Szerk. 2: Amúgy a házba a felső átkötő lemezen lévő 2 db hdd hely nem elég? Ezt úgy fogom megoldani a xpenology szerveremnél, hogy a hdd-t rögzítem az átkötőre, majd a hdd oldalsó rögzítéseibe belerögzítek két lemezt, ami tartja a másik vinyót. Mert nekem kevés a 2 db hdd hely és oldalára állítva nem szeretem a vinyókat üzemeltetni. Talán érthető.
-
mpierre
veterán
Nálam a sima a cm elite 110-ben lakik a xpenology nas, matx táppal, passzív bordás j1900-s deszkával, stb. Igen, a táp kilóg hátul, plusz még add hozzá a 230V-s dugaszt is. Így kb 10-15cm-re kerül a faltól a gépház. Vagyis ezzel számolj.
Az első venti rögzítése elég vicces azzal a merev műanyag áttolós pöcökkel, de ezt lehet, hogy az új változatban orvosolták. -
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
tomi5244 #36226 üzenetére
Jó lesz az a 6400T, elméletben elég nehéz megsütni a nem K-s procikat. Nekem majd egy 6700T lesz, de az egy kicsi a bors, de erős gépbe kerül majd.
Passzívban azért nem gondolkodnék. A 35W is tud fűteni, főként egy kis házban.
Filmekhez nem feltétlen a proci kell, hanem inkább integrált vga. Az meg ugyanaz talán.
[ Módosította: radi8tor ]
-
mpierre
veterán
válasz
radi8tor #36152 üzenetére
Gyakorlatilag kimeríthetetlen forrás. Harisnya mindig van, és mindig felszalad rajta egy szem...
Oké. Peremfeltétel az otthoni "asszonyállat" megléte.
Szerk.: Mivel a harisnya lábaszára egy cső, így garantált, hogy 2 réteg áll a por útjában. Ennél már csak a légkezelőkben használt zsákszűrő a hatékonyabb. De az sajnos fehér-kék - eddig csak olyat láttam - színben pompázik. Ha poros, meg fekete, de akkor a levegő se jut át rajta.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #36150 üzenetére
Ha már porszűrő, akkor sima rács és mögé 'zasszony harisnyájából egy keretre felhúzott darabka. Csak a nagyon finom por megy át rajta, így nem lesznek pororoszlánok a gépházban. Hátránya, hogy sűrűbben kell takarítani, mert elég ótvarul néz ki ha poros.
-
mpierre
veterán
válasz
customer114 #35903 üzenetére
-
mpierre
veterán
Na úgy érzem megvan a házikó is: [link] Porszűrő ugyan nincs benne, de az megoldható. Ja, meg cérnakesztyűben kell szerelni...
-
mpierre
veterán
Na alakul a ren'cer. Letettem az asrock mitx lapokról. Helyette lett egy Giga phoenix b150n + i7 6700T. Majd valami vga is lesz...
Már csak el kéne döntenem, hogy víz, vagy ájer. Mert az határozza meg a házat.
-
mpierre
veterán
Lehet, hogy mégse lesz vízhűtés. Végre valakinek - zalman - megjött az esze és csinált egy kiforgatott bordás tornyot.
Szerk.: Talán off...
-
mpierre
veterán
Akkor inkább a Raijintek Styx. Itx lap mellett simán befér pl az Alphacool xt45-s radija + venti a tetőbe, ugyan alul mókolni kell, de oda is befér egy slim 2×120-as radi. Ami nem igazán gömbölyű benne, hogy alulról a táp melegét szívja vissza, ha az ember bebarkácsol oda egy dupla radit.
Szerk.: Most épp a Raijintek a méreteivel barátkozom, mert a Cougar qbx igen passzentos lenne vizezéshez, nem lehetetlen, de egy szerelési rémálom lenne.
-
mpierre
veterán
válasz
Csokilama #35381 üzenetére
A pumpa - tartály megoldására szerintem ezt használnám: [link] (Vagy az erősebb változatát.) Elméletben ez elegendő lenne 1db 2×120mm és egy 1×120 mm-s radi + cpu blokk és vga blokk megkergetésére. (Proci:6700T; vga rx470, vagy rx480, táp valami sfx méretű, beépítő lemezzel, m2 ssd, 2,5" hdd.)
-
mpierre
veterán
Üdv!
Egy ideje keresgélek olyan itx kuckót, ami kb hozza cougar qbx, vagy az n-case m1 méretét, de még be lehet szuszakolni a vízhűtést.
A cougar-t azért át kéne szabni, mert az alsó 2db 120 venti nem radiátoros kiosztású, de dremel, meg 2×120-s beépítőkeret is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest