Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
szponzor
üzenetére
A klasszikus "bénaságokat" ez a lap is hozza. Elsősorban a proci foglalat elhelyezésére gondolok, de szerintem ezt meg kell szoknunk. A másik ami szemet szúrt az pedig a 4 pines tápcsati elhelyezése. Hát az egy kicsit pocsék helyen van
. Viszont a felszereltsége kiváló, nincs is ennél többre szükség (Wi-Fi, USB 2.0, SATA 6 Gbps, stb).Nyugodtan cseréld le a hűtőt, vissza lehet rakni bármikor a gyárit, kutya nem mondja meg hogy hozzányúltál.
-
Pista0001
addikt
válasz
üzenetére
Szemre legalább 3 centi van a procihűtő ventije fölött úgyhogy szerintem jó lesz az, csak alaposan meg kell szellőztetni a házat mert a kicsi űrtartalom miatt nem tud túl sok hőt fölvenni. Én arra törekednék hogy a tápon kívül legyen még legalább 3 db 7 vagy 8 centis venti, 2 befújásra, egy elszívásra (plusz ugye a táp is kifelé szív). 7 centisnek például nagyon jók a régebbi AMD gyári procihűtők ventijei (amiken még hologramos matrica van), azok nagyon halkak, mellesleg azok csak 15 mm vastagok, tehát nem kell nekik sok hely.
-
Pista0001
addikt
válasz
PongiBandi
üzenetére
A 36 mm-es hűtő még befér abba a házba, de a 96 W lehet hogy nem bírná. Alulfeszelve jó lehet, a kérdés az az hogy indulásnál a nagy áramfelvételt bírná-e.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
szponzor
üzenetére
A konditól ez már elférne de most vettem csak észre a venti aljzatokat
. Én ezt javaslom, úgy fölszerelve hogy a magasabb rész essen a hátlap felé, és a fülek pont fordítva legyenek, azaz a hosszabb részük legyen párhuzamosan a hűtő alatt és csak a rövid végük lógjon ki. Így a hajlított rögzítők pont jó pozícióba kerülnek és mindenki boldog (feltéve hogy a procihűtő nem kavar be). Máshol akár olcsóbb is lehet.Alex123: szerintem még el kell hogy bírja.
-
Pista0001
addikt
válasz
szponzor
üzenetére
A Xilence-el szerelés ügyileg nem hiszem hogy gond lenne, de az a 4 centis venti nem túl szimpatikus. A Zalmi tuti csöndes viszont nem biztos hogy fel tudod szerelni. A hátlappal párhuzamosan szerintem nem tudnád fölszerelni, legalább is nem lenne praktikus a 4 pines tápcsati és a sata csatik miatt, a hátlapra merőlegesen meg nem is lehetne fölszerelni mert a hátlap felőli rögzítő kar nem férne el a 4 pines aljzat miatt. Én is ilyesmit szívok az alaplapomon. A további szívás az az hogy hőcsöves NB hűtők közül is kiesnek az egy csövesek a csiptől a hátlap felé eső kondi miatt.
-
Pista0001
addikt
Köszi! Az első bejegyzésben részletesen le van írva az is. Amúgy DFI LanParty MI P55-T36, Intel Core i5-760, Scythe Ninja Mini, 2*2 GB CSX CEC-1600, Sapphire HD5770 Vapor-X 1 GB, 1 db 3,5 HDD, 1 db slim ODD, SFX táp, utóbbi a szabványtól eltérően 120 mm hoszú.
HookR: alaplap-memória inkompatibilitás szerintem nem valószínű, egyrészt a Kingstonra nem jellemző, másrészt a memória vezérlő a prociban van.
-
Pista0001
addikt
Látom többen is tervezgettek egyedi vagy moddolt házat. Célszerű nem a lehető legkisebbre tervezni a házat mert a beköltözésnél sok buktató lehet. Az egyik a kábelezés, a másik pedig - részben pont a kábelezés miatt - a szélzaj. Az én házam már készen van (és meg is mérettetett az MTH-n
), annak a tapasztalatai alapján írok. A fölső résszel nincs nagy gond, alul viszont éppen hogy elférnek a kábelek, a levegő alig tud átkászálódni köztük ezért sokkal hangosabb mint amire számítottam. -
Pista0001
addikt
válasz
üzenetére
7-esnél az energiagazdálkodáshoz nem kell(ett nekem soha) nyúlni, mennie kell a CnQ-nak ha BIOS-ban engedélyezve van. A proci szorzónak célszerű lehet utánanézni.
zodo: a proci szorzó variálása a CnQ, a ventiszabályzás más téma. Egyik barátomnak van MINIX lapja, de jó kacifántos a ventiszabályzás beállítása arra emlékszek.
-
Pista0001
addikt
Hali!
Silverstone SG05/SG06 tulajok figyelem! Van egy NT06 Evolution hűtőm, meg is keresett vele kapcsolatban egy kolléga de nem tudtam neki mit mondani a teljesítményéről mert én végül nem használtam mert nem volt jó oda a hova szántam. Lenne kedve valakinek kipróbálni hogy mégis mit tud? A gyári oldalán csak alsóventis ATX tápokhoz van ajánlás, arról nem tesznek említést hogy alsóventis SFX táppal mire képes. Biztos befér mert a kis SUGO-kban ugyan annyi hely van a procihűtőnek mint a nagyokban. Ami egy kis gondot jelent az az hogy nincs hozzá 1156-os rögzítőm, csak AMD-hez és 775-öshöz való, mert ez még régebbi darab (az újabbakhoz adnak 1156-ost is).
-
Pista0001
addikt
Üdv urak (és hölgyek?)!

Pár hónapja én is mini-ITX tulaj vagyok, de csak kb 2 hete tudok a topikról, Kisza25 kolléga invitált. Azért írok ilyen soká, mert van egy olyan rossz szokásom hogy mielőtt írnék elolvasom a topikot.
A konfig: DFI LanParty MI P55-T36, Intel Core i5-760@2800/3460, CSX CEC3-1600 2*2 GB@1333, Sapphire HD5770 Vapor-X, 250 GB Samu belül, 500 GB Seagate e-SATA-s külső házban, noti DVD író, Gaba MC6800 táp (SFX méret csak nem 100 hanem 120 mm a hossza, 450W csúcsteljesítmény). Megvan már az új táp is (Be-Quiet SFX power 350), de az majd csak az MTH után kerül a házba. Ja, a ház pedig egyedi, itt megismerkedhettek vele. 
Új hozzászólás Aktív témák
- G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5-6400 CL32 típusú memória 2 32GB(64GB) Kit.
- Asus TUF B450M Plus II használt eladó.
- Új, bontatlan Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance Grey EXPO - 10 év bolti garival!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2X16GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Beast White EXPO - 10 év bolti gari!
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256 GB Használt, megkímélt 93% akku 2026. 02. 27-ig
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / RTX 2060 6GB / 512GB SSD
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Viszont a felszereltsége kiváló, nincs is ennél többre szükség (Wi-Fi, USB 2.0, SATA 6 Gbps, stb).

. Én
), annak a tapasztalatai alapján írok. A fölső résszel nincs nagy gond, alul viszont éppen hogy elférnek a kábelek, a levegő alig tud átkászálódni köztük ezért sokkal hangosabb mint amire számítottam.
A konfig: