- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Alex123 #4894 üzenetére
milyen játékban nem elég 5770 fullHD-re
(ne hallgass rám csak irigykedek)
kb 20W-al fogyaszt többet a 6850 az 5770-nél,
az én gépem hasonló mint a tied, csak VGA gyengébb, a HD4830-al 185W volt a mért max fogyasztásom konektorból, ez kártya 100-110W max TDP-vel rendelkezik, mint a HD5770, ehhez hozzá adsz 20W-ot még mindig csak ~200W környékén jársz,
gépedben 300W-os táp van, ami le is tud adni annyit, tehát elvileg elbírja -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
előtte egy chiftec GPS 350W volt, annak tényleg nem volt semmi hangja(csak hatásfoka már gyengusz volt), most ezzel a 2eFt os ventivel vagyok kb. uo.
Az a fura, hogy XFX HD4830-ra mindenki írta, hogy hangos idle, erre a tápra meg, hogy halk és idle XFX halkabb volt a tápnál
Adorjant: ja nagyon erős szélzaja voltnem is bírtam sokáig és lecseréltem benne a ventit
csak ezzel gari is ugrott egyből, de hát ez van, ha az embernek házi barkácsal kell kijavítani a gyártó hiányosságait
-
kisza25
félisten
Már nincs benne rásegítés, mert cseréltem egy FSP 80+ APN-re és az már nem melegszik, igaz a ventiét én túl hangosnak találtam, pedig esküdöztek a "szakértők", hogy az egyik leghalkabb, és azt lecseréltem a tápban egy 9,5dbA cooling swif2 800RPM-re, most lett végre hangtalan a gép, én is ockodtam codgánytól, de több dolog szólt mellette mint ellene,
már 20-30x biztos szét volt szedve, még tartja magát
de talán most egy darabig nem kell szerelgetnem, mert most véglegesnek tűnik minden,
nekem sorba van kötve 3db PWM-es venti, egy hátulról szív, egy a VGA-t hűti, egy ugye a CPU-n ami van és mindet annak a hőmérséklete szabályozza, persze én is bele tudok nyúlni, "i" betüs boltban, 8eFt codegen és 18eFt Sapphire HD5570 GDDR5 és 17eFt HD5550 GDDR5 -
kisza25
félisten
már mondtam
, codegen mx31,
és igen így hűtöm -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
szponzor #4760 üzenetére
ez a program rajta van a DVD-n amit az alaplaphoz kaptál az utility-k között,
ha biosban beállítottad a PWM-et onnantól működik, be tudod állítani a CPU hőmérséklethez a venti fordulatot
pl. kezdeti érték CPU 38fok ehhez én 40%os ventit állítok(~800RPM) és a következő érték CPU 55fok venti 100% és akkor ennek megfelelően szabályozza,
fű most olvastam végig mit írtál
akkor rakd a biosban V módra és akkor 300-400RPM-ről indul, minden további beállítás nélkül -
kisza25
félisten
gyere át a lap topikjába és oda leírom,
egyből 4Ghzahhoz nekem kellett egy pár óra kísérletezés, de leírom szívesen
-
kisza25
félisten
ha idle módban lett telepítve akkor nem indul el ahci-vel,
ha a nem-et választod akkor mi van?
ET6-al azzal nekem sem mentek ezek az előre beállított tuningok, pedig biosból 4,4Ghz-ig jutottam
amúgy utólag is be lehet állítani AHCI-t csak trükkösen -
kisza25
félisten
csak most jutott eszembe
, de ebben tuning terén csalódni fogsz, minden beállítás után újraindítást kér
de a biosba tudsz 8profilt menteni
amúgy kipróbáltam passzívan a VGA-t 73fokig ment el furmark alatt 45fokos szögben ívelt a melegedés, nem is gyötörtem tovább, mert nemlátszott a vége -
kisza25
félisten
na ja én is ritkán játszom, de mikor elkap a játszhatnék akkor menjen rendesen a cucc
idle +8-10W load meg 30W nem vág földhöz, ma 2 és fél órámba telt, de készen van a gép, kicseréltem a tápventit(ehhez mindent ki kellett szerelnem a gépből), elrendeztem a vezetékeket, átalakítottam a VGA hűtést, megb@szott az áram...meg ilyenek
amúgy azt néztem, hogy ezen a VGA-n kisebb a borda, mint a HD4670 Powercoloron volt,
de ez is AC gyártja, mert leszedtem a hűtőt és rajta van
power color hd4670 gddr4
Saphire 5570 gddr5
sapphire hd4670 gddr4 -
kisza25
félisten
még csak ezt az egyet, de azok nincsenek is meg, demo van esetleg valamelyikhez azt megnézem szívesen
közben néztem egy kis tuningot, 750/1050-ig van a csúszka, persze ezt simán viszi, csak
furmark alatt már 70fokos, de ezt tartja már 5 perce, innen nem megy tovább,
nem volt még GDDR5öm, itt 4-es a szorzó? 1050*4=4200Mhz? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
sziasztok
lecseréltem a HD4830-as kályhát(TDP110W), egy HD5570 GDDR5-re(~HD5670) 40W TDP
fogyasztások teljes gépre értendőek:
idle 157/300 load 650/1000(4000)
hang 0-a, nem szabályozza a ventit, de volt annyi eszük, hogy kb 30%-on pörög,
fogyasztás idle 57-58W
load AVATAR dx10 1920*1080 2*AA 55-60 FPS98W(HD4830-al 30-45FPS 700/1000-re húzva)
furmark multi GPU max 54fok minimum 38fok 109W max fogyi,
everest stabiliti+furmark multi GPU 120-128W között ingadozik
proci 1Von mint mindig
meg a táp hangja megőrít ezért vettem bele egy cooling SWIF2-őt
[link] -
kisza25
félisten
mutatok valami durvát alaplap fogyasztással kapcsolatban
Cyrin: az a hűtő minimum 1200RPM-en pörög ezért halkabb nem lesz és a teljesítménye is max 73W tehát hűteni sem fog jobban -
kisza25
félisten
szia a GIGA lapban ezzel a procival működni fog az IGP,
az 1600Mhz-es memória alapon 1333Mhz-en fog menni, de O.C.-val (overclock, vagyis tuninggal) tudod 1600Mhz-en járatni, a boxos procihoz jár hűtő, ha nem tuningolsz az elegendő is lesz, a 8cm-es hűtőnek egy Arcticcooling-ot ajánlanék, mindenképpen PWM-est,
a 180W-os táp elég ehhez a rendszerhez, mert fogyasztás a következő prime 95alatt:
2,93Ghz 1,2V 105-110W 1750RPM 59-60fok BCKL 133 PQI 2926Mhz RAM 1333Mhz 7-7-7-20 1,5V ehhez hozzájön az igp még akkor is bele kell, hogy férjen -
kisza25
félisten
az SSD nem arra való, hogy sok adatot tárolj rajta, arra ott a HDD,
az SSD-re az oprendszert rakod és a programokat, az elérési ideje 50-100x gyorsabb amire rákattintasz az 1mp-en belül elindul,ennyi,
nem igazán szerencsés összehasonlítani az SSD-t a HDD-vel, mert kb annyi közük van egymáshoz, mint a memóriának a processzorhoz,
sokszor gyorsabb lesz a géped, ha veszel bele egy SSD-t, mint egy új processzort -
kisza25
félisten
én azóta már ügyelek rá, hogy a légáram áthaladjon rajtuk, nem véletlen lehet kapni HDD hűtést is külön
egyébként ez a SSD kevesebbet fogyaszt/kevésbé melegszik egy humbug, simán bekajál annyit, mint egy 2,5" os notivinyó(2-5W) és a hőmérséklete is hasonló mint a sima vinyónak,
ez most csak így eszembe jutott -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
én csak a számok alapján tudom összemérni(pl. everest),
a 2800+ sempron (intel pentium 2800Mhz-nek felel meg)is teljesen jó, netre, irodai munkára, filmeket nézni, DVD-t lejátszani...amíg ezeket külön külön csinálod, egyszerre már azért hamar el lehet fogyasztani, én csak azt írtam, hogy az atom nem lenne előrelépés(inkább csak fogyasztásban) és munkára én az E5400-at ajánlanám inkább -
kisza25
félisten
válasz
szponzor #4554 üzenetére
nekem alpin 11PRO van a gépben és a házhűtők is AC-k, de hiába mert a leghangosabb az FSP APN 400W tápom
és ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni,
a chiftec GPS 350W-nak hiába volt 70-75%-os a hatásfoka mégis halkabb volt,
a lényeg az egészben, hogy ennyiből maradhatott volna a gyári hűtő is, mert az is halkabb volt, mint az FSP -
kisza25
félisten
bocsi, de fater gépében most is egy sempron 2800+ van és tökéletesen tisztában vagyok a teljesítményével, az Atom hiába újabb teljesen a fogyasztásra van kihegyezve, GPU gyorsítás nélkül nem sok mindenre való
ez egy erősebb példány atomból mint egy szóban forgó és az asztali sempronnak a mobil 3000+ felel meg
az athlon x2 QL65 az pontosan az x2 4000+ teljesítményét hozza(nekem van ilyen notim)
a Pentiumból nem találtam magasabb órajelűt a listában
akkor most jó volt az összehasonlításom vagy nem -
kisza25
félisten
pfű a 95W TDP-ről teljesen elfeledkeztem
akkor marad a AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz, ennek nagyobb a teljesítménye majdnem 1,5*, mint Phenom II-nek, csak cach-ben van eltérés
az aprón már letesztelt 4magosítható procit tudsz venni, ha boltból veszel 2magos Phenomot az lutri, hogy aktiválhatóak a magok de akkor ne erőltesd -
kisza25
félisten
az a helyzet, hogy annál kisebb fogyasztás csak sempron le-140/145 (45W)
vagy energiatakarékos, de azok meg drágák,
add ezt oda az asszonynak, te meg vegyél egy (nem tudom mennyit szánsz rá)
AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz AM3 BOX 18,5eFt azért ezt mert ez már mindenre elég, magas az órajel nem kell tuningolni és mindössze 700Ft al drágább a 435-nél(2,9Ghz) és 300Ft-al a 440-nél(3Ghz),
ha 4 magot akarsz az már rögtön 23eFt
AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX , de nem látok bele a pénztárcádba
ha 25,5eFt ot rászánsz akkor itt az aprón kapsz:
X2 555 BE(3.2GHz)--->X4 B55 BE:25,5k ami hosszútávon a legjobb befektetés lenne, ha az új lap tudja a magaktiválást
de ha ez a lap az akkor tudja -
kisza25
félisten
1évig amíg ingyenes volt a Win7 64bit, addig használtam, de nekem semmi +nem nyújtott,
és egy dagadt disznó, telepítés után 13,5GB on terpeszkedik és még rakhatod fel a kedvenc PRG-ket, szemben az XP minden telepített programmal 7GB,
persze ez csak azért gond, mert 30GB-os SSD-n van a rendszer, win7 alá 64GB-kellene ami+14eFt lett volna, na meg wi7 home premium is 25eFt környéke -
kisza25
félisten
én is 32 bites oprendszerrel használok 4GB-ramot, így csak 3,49GB áll rendelkezésre, mert 512MB a VGA nak van kiosztva(ugye 4GB memóriát képes megcímezni)nagy kaland, 2GB néha már kevés, a 3GB nem biztos, hogy DC-ben megy(láttam már DC-ben)
vegyél nyugodtan 4GB-ot a 32bites rendszerhez -
-
kisza25
félisten
pedig ott van CPU support alatt
ha még így se menne
van is egy pár mushkin a listán -
kisza25
félisten
válasz
Mattanyahu #4414 üzenetére
ezek mikro atx formátumú lapok
ez mini-ITX topik -
kisza25
félisten
köszi
neveztem is a Logout Díj 2010 I-es kategóriára
már kaptam is 2 szavazatot
aki olvasta és tetszett neki, azt arra szeretném kérni, hogy szavazzon a cikkemre -
kisza25
félisten
kiraktam logoutra az eddigi saját bejegyzéseim összegyúrt változatát
ha van ötlet mitt rakjak még bele szívesen fogadom
Mini ITX gép építése A-Z-ig -
kisza25
félisten
egy kis bemutató mit is jelent egy SSD a gépben
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
ja csak győzd végigolvasni
közben felhomályosítottak, hogy a TRIM állítólag nem is műkszik XP alatt, de a toshiba chipben van valami, alternatív megoldás is TRIM-en kívül lehet ennek köszönhető, hogy nem lassul nekem
én 22eFt ért vettem, de ilyen szintű gyorsulást a 4magos proci sem hozott a gépbe
igaz a mondás, hogy a géped mindig olyan gyors mint a leglassabb alkatrésze -
kisza25
félisten
hű ezt nem is ide akartam írni
de most már mindegy
nem akarok win7-et volt egy évig ölég volt(igazából eredeti XP-m van és +25eFt ot nem ér a win7 nekem)
én kb 5-10 perc alatt megoldottam XP alatt az AHCI-t és a TRIM-et
van egy nagyon frankó leírás itt a PH-n
az eredménye az SSD-nek: minden program szinte azonnal megnyílik, ha valami másolás vagy ilyesmi fut akkor sem lassabb a többi PRG...teljesen érezhető még a barátnőm is csak ámult -
kisza25
félisten
na megvan a kingston 30GB SSD-m
kérdés az normális, hogy mikor nem volt rajta semmi leformáztam futtattam rajta HDtune-t és 0,2 ms volt a késleltetés,
ráraktam wint (XP) 0,4 lett a késleltetés,
beállítottam AHCI-t XP-hez 0,4 maradt a késleltetés,
felraktam AHCI drivert 0,5 lett a késleltetés
TRIM látszólag műkszik,
már többször teleírtam és letöröltem és utána is kb ua. a teljesítményt hozta,
mindössze pár MB különbség van a tesztek eredménye között hol jobb hol rosszabb, ATTO-val is, csak ez a 0,2 vs 0,5ms nem tetszik -
kisza25
félisten
na megint nem bírtam magammal és vettem egy SSD-t(kingston 30GB) és egy 80+ os tápot
majd még jelentkezem
-
kisza25
félisten
hát igen ez úgymond már a hobbimmá vált
persze a régi VGA meg el lett adva, így mindössze 5eFt-ba fájt az új, a másik gép meg faternak van tartogatva,
egy igazi gyöngyszem a költséghatékonyság jegyében
egy 2 magosított sempron 3,4Ghz-en járatva 8eFt (Athlon II X2 265 nek felelne meg)
egy freezer pro felpolírozva 3,5eFt
Asrock GXH/128M 18eFt HD3200 al 128MB VRAM(mikor vettem ez volt a legolcsóbb amiben lehetett magokat aktíválni)
2*2GB kingmax 1066@1200Mhz cl6 13,5eFt
egy GMC R2 toast házikó 5eFt
350W Chiftec 7,5eFt
ez eddig 55,5eFt egy nem is gyenge halk gépért+
pioneer dvr-108 ez még 20eFt volt 2004!!!-ben na igen ez megnyomja az árát, de ez már 6évesen 0 forintosnak is tekinthető
na meg egy WD160GB ami szintén volt vagy 18eFt a maga idejében, most egy 1TB-ost kapni ennyiértszal próbálok azért mindig költséghatékonyan építkezni
a jelenlegi gép is a legolcsóbb procit+Alpin 3eFt, 2*2GB RAM 16eFt+HD4830 18,5eFt, ház 9eFt a legolcsóbb slim DVD 8eFt a lapon nem volt sok variálási lehetőség -
kisza25
félisten
nem tudom volt már?
CULV alapú mini-ITX alaplapok és mini PC-k a Zotactól -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3949 üzenetére
már HD4670-el is fagyogatott,csak akkor nem volt időm vele foglalkozni,
közben én is FSP felé kacsintgatok
az okosok azt mondták ez a legjobb döntés 10eFt környékén
a cicergést megnézem, az még a gyanúm, hogy először túlmelegedett a házban a táp és azért fagyott, most meg lehet a VGA általam beállított PP-je miatt fagy -
kisza25
félisten
válasz
Mattanyahu #3944 üzenetére
egyre jobban gyanakszok a tápra, hogy elhalálozik, mert terheletlenül cicergő hangot ad ki és a gép továbbra is random fagy terheletlenül és semmi nincs tuningolva
-
kisza25
félisten
az AC venti célja, hogy a VGA által hátrafújt meleg levegőt kitessékelje a házból
ezt a tápot mindenképpen cserélnem kell, mert nagyon rossz a hatásfoka és igen sok üzemidő van már benne
a tápnak szerintem az tesz be a házba, hogy fölé raktam egy vinyót és annak a melegét szívta be közvetlenül, csak most otthon hagytam a külső rack-et és nem akartam csupaszon kiköltöztetni
ez egy ideális táp lenne csak ne lenne ilyen drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest