- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59412 üzenetére
Én egész egyszerűen csinálnék egy keretet belőle, azaz csak a külső egy centi maradna, majd hangszóróselyemmel, vagy előte fekete női harisnyával egész egyszerűen behúznám. A szellőzés és a porfogás duplán előnyös, ennél több levegő nem fog átáramlani semmi más megoldással.
-
Rick4
félisten
Na ilyet se láttam még. Áprilisban vetem 3 ARGB-s Arctic P12 PWM PST ventit a kis gépházamba, ezek hátra, és felül a venti alá és fölé kerültek és vettem egy 140-est is, ami alulról fújja keresztül a gépházon. Tök jól működött idáig, alig 850-es fordulaton mentek, és 40°C alatt volt a cpu sima böngészős használat közben.
Ma szúrtam ki, hogy az alsó 140-es csak féloldalasan világít, a másik felén nem mennek a ledek, sőt, ha úgy van elosztva, hogy az a többi elé kerül a led tüskesor elosztásban, akkor a mögötte lévőket is blokkolja...
Igaz 120 hó gari van rá, de most vihetem vissza...
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59375 üzenetére
Pont ilyenje volt itt valakinek, főtt benne minden... Nem biztos, hogy egy régi paszív bordás cuccon kívül érdemes bármi mást belerakni ezekbe.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #59343 üzenetére
Mindenképp építeni akarsz? Van egy ilyenem, szervernek szántam, de nem jön össze, úgyhogy lehet mennie kell, nem hirdetés, árat se írtam, meghirdetve sincs.
Dupla 2.5G lan + AX210-es wifi kártya+ BT, sd+usb-c csatlakozás, dupla NVME SSD hely, dupla 3.5" vagy 2.5" HDD hely csúszós fiókkal, saját tépegység, 6 mag 12 szálas ryzen 5 5500u proci, 2X8GB ddr4 ram, DP+HDMI, pofás, kicsi, mindent tud. 20 cm magas, 16 cm széles. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59339 üzenetére
Ha a szükségtelen kábelek a táp mögött vannak összekötegelőzve, és csak az jön ki, ami kell, ugyanannyit látsz a kábelekből, mint ha moduláris tápod lenne. Nem tudom ki találta ki azt, hogy az átalakító közeépre kell az sfx-nek a lyuk. Semmi értelme.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59336 üzenetére
Ha az atx-sfx adapter kijjebb hozta volna a tápot, kényelmesen elfért volna mögötte a kábelrengeteg.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59323 üzenetére
Errefelé is sűrűn előfordul ilyesmi, benne van. Ettől szép ez, hogy lassan készül.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59319 üzenetére
Mindenre én sem emlékszek, mostanában rengeteg dolgom van, és nem mindig tudok egy kommentet se megírni úgy, hogy ne jönne közben két telefon, ne kellene másik 10 kérsédre válaszolnom, lehet neked van igazad, és mindenkinek nyilvánvaló a történeted, de annyira részletesen tényleg nincs előttem az, hogy te milyen vizes gépet bontottál szét, pláne hogy ennyire széthúztad a beszerzést- öszerakást, ennyi idő alatt nálam igen sokminden történik, néha a magam dolgaira sem emlékszem két hét után!
Szerintem tényleg nem kevertelek, a vízhűtés apró sajátosságait meg jószándékból írtam, én se sértésnek szántam, ezért is volt ott a szmájli..
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59311 üzenetére
Asszonynak a ryzen 7 mellett van egy jó kis 450-es FSP-je, de hiába van a VGA a gépében (hogy takarja a lyukat), még 3D alkalmazás sincs a programok között!
Rowon:
A pontos konfig a saját konfigom, ami az adataimnál megtalálható... -
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59309 üzenetére
Nem keverlek senkivel. az eddigiekből nekem sem az nem jött le, hogy mióta van vízhűtésed, sem az, hogy hova van betéve a radi. A jótanács meg ingyen volt!
Ráadásul ez a műanyag védőburkolattal felrakás se erősítette bennem azt, hogy te kéne összerakd a következő gépemet! -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59302 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59278 üzenetére
Csak egy jótanács aio cpu blokk kapcsán. Ugyan elmélet, viszontha egy ilyen rendszerben van bármennyi levegő, az célszerű, ha a hűtőben van, amennyiben a cpu blokkot fel tudod úgy szerelni, hogy a csövezés felül legyen, ki tudja nyomni a levegőt a radiba, és az ott jó helyen van, plusz a logikus elhelyezés is alul cpu blokk- felül radi, azaz rövidebb cső esetén is úgy fog jól állni és működni, he a radi felé áll a cpu blokk csövezés. Ez is úgy állt?
Igaz most látom, hogy az oldalán van, ami csak io porttal felfelé állított lapok esetén fog felfelé állni. Hát igen, egy gép építésekor ezért is fontos egy ház felépéítése, sok múlhat ilyenen, bár a te esetedben duplán sikerült rosszul, de hidd el, jó lesz az! -
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #59281 üzenetére
Ennél hitványabb gumicsövek vannak mindenféle autóban, és kibírnak ajtó rácsukást, 80°C-os motorhőmérsékletet- -20-os hideget úgy, hogy 20 évig semmi bajuk. Ennek sincs az égvilágon semmi baja.
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59278 üzenetére
Nem kell aggódnod, semminek se lett baja. [link]
gianni85: A reisser csavar vezeti el a hőt!
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59272 üzenetére
Az a műanyag lap elég jól szigetel, még szép, hogy fellforrt szegény... Még szerencse, hogy a kartondobozból azért kivetted!
gianni85: Az, de az a sztoriban a legkevesebb, nézd meg a cpu hűtőt!
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59268 üzenetére
Ha forró lett, az nem lényeg, elvileg 105°C-nál lekapcsol a proci, már 20 éve tudják a régi P4-ektől kezdve, hogy hűtetlenül nem sül meg semmi, ha nincs hűtő a procin, akkor is megy 1-2 percet max, és kikapcsol...
Pont erről a hűtő mizériáról jut eszembe!
Nem tudom, egy ilyen "hűtő" meddig bírhatja, de ahogy nézem, a ram tuti jól húzható, akár jobra, akár balra is, viszont mikor szóvátettem az adminnak, hogy ilyen emberek és ilyen posztok hogy lehetnek abban a csoportban, tökéletes helyzetfelismeréssel hozta meg a legjobb döntést, és engem rakott ki a csoportból!
Azóta is hálás vagyok neki, ha valaki bent van a csoportban, innen is köszönöm az admin áldozatos munkáját, így legalább nem nekem kellett kattintgatnom!!
Párszáz idiótával kevesebb, akiket napi szinten a fb-on látok! :D
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59247 üzenetére
Mondom én!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59241 üzenetére
végre - többnyire - elfér a kezem benne
Akkor az nem is igazi ITX ház!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59228 üzenetére
Ha ez a másik 100 ezer lenne, már megvettem volna. Azért annyira nincs nagy baj itt fejben, a szépet szeretem én is, a funkcionalitás mellett viszont nem lehet elmenni...
Az a csúcsos fosch minden bizonnyal egy teljesen más kulturális alapokkal rendelkező környékre készülhetett, amit mi itt nem tudunk megérteni!
-
Rick4
félisten
Nem rossz, de azért a méret odabax.
Ez minden, csak nem itx, igaz így legalább nem volt olcsó, még a lap se volt az, de belefér minden, azaz kb pont ott vagyok, mint ahogy már századjára beszéljük, ennyi erőv el vehettem volna microATX-et, csak itt nem volt olyan megkötés, hogy olcsónak kell legyen, szóval azért akartam ilyet, mert ilyet kaartam, és ennyi.
A következő a segotep slath mini lenne, az első kifogás, hogy nincs feketében, a második, hogy az viszont tényleg értelmetlenül drága ház.
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59212 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
laychi #59199 üzenetére
Mindenképp neked kellene nézelődni, mert az elképzelés egyik része ízlés, amin nincs értelme vtázni. Az itx vonallal ház méretekben nyersz két oldalra jó esetben 5-5 centit, esetleg vehetsz nagyobb házat is, mint egy mATX méretű másik, és pluszban kifizetsz egy csomó pénzt, szóval ezért is írtam, hogy ha neked bármilyen szempontból is nézni kell a pénz oldalát, akkor rossz döntés az itx vonal.
Azon túl, hogy az itteni csoporttagok leginkább a bajt keresik maguknak, mert szeretik az olyan kihívásokat, hogy tuti nem működik, de azért mégiscsak megpróbáljuk, az kb ugyanaz, mint amikor az üveg belsejében kis hajót építesz csipesszel! Megmagyarázni nem nagyon lehet, de időtöltésnek, kihívásnak jó! -
Rick4
félisten
válasz
laychi #59196 üzenetére
Szia!
Biztos mini itx vonalat keresel, miközben a legolcsóbb árazásról beszélsz?
Minden itx cucc durván túl van árazva egy micro ATX-hez képest, alaplapok, tápok, minden egyéb is, ráadásul jóval szűkösebb a kínálat, garantáltan nagyobb a xopásfaktor, mert elsőre úgy tűnik, hogy befér, végül mégse fog, és sok sok szívás árán derül ki valami apróság, amire elsőre nem figyeltél.
Hogy ebből olcsó megoldás nem lesz, az borítékolható! De sok sikert, és kitartást, meg sok pénzt kívánok a dologhoz! -
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59194 üzenetére
Másodszorra elolvasva már tök világos...
Háát, ilyen is van, elvileg előzetes bejelentés nélkül minden gyártó változtathat a terméken, bár ehhez célszerű lenne hozzáigazítani a kis papírt, a feltöltött pdf-et, és meg van oldva... -
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59189 üzenetére
Minden bizonnyal benne volt a datasheet-ben, mekkorák azok a csavarok..
-
Rick4
félisten
válasz
gianni85 #59180 üzenetére
Természetesen egy jó ventinek ezt bírnia kell, azaz már kuka lehetett, ez csak neked jó, mert így minden bizonnyal gariidőn belül lehet vele mozdulni, és nem utólag jön ki...
Nyilván sok ventinál lehet nem is egy csinálja, hanem több erősíti fel egymást, de én mindig így csináltam, pillanatok alatt ki lehet deríteni, melyik nincs kiegyensúlyozva, és hol a bibi...Sajnos ez ilyen sport, minél több venti van annál esélyesebb, hogy valami zaj jön majd belőle...
-
Rick4
félisten
válasz
gianni85 #59177 üzenetére
Mi volt ezen a nehéz? Egy kézel fogod a házat, hogy érezd a nem hallható részét is, másikkal kézzel pedig egyesével megállítod a ventiket a közepükön megnyomva, ahol nem lehet, ott alapátok közé nyomva. Semmminek nem lesz semmi baja, ha félted az ujjad, szerválj egy hurkapálcát, fa spatulát, bármelyik mol benzinkútról egy fa kávékeverő lapátot, és akkor mélyebben fekvő dolgokat is elérsz, rácsokon is keresztül tudsz nyúlni.
Ahol abbamarad a rezonancia, az a venti nincs kiegyensúlyozva, cserés, és ennyi. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #59152 üzenetére
Ryzen 7-5700G van az asszonynál, B550-es lapban a 3600-as ramok 3800-on mennek nála fixen.. Azaz nem hinném, hogy a chipseten ennyi múlik, mennie kellene.. Amúgy mennek 4000-en is, de neki mindegy, nekem meg így nem kellett tesztelgetni a 3800-at.
Viszont mindezek a sebesség értékek sehol sincsenek egy jó ddr5-höz képest. Nem hülyeség ám másik platformra átállni..
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59150 üzenetére
Persze, ez is egy megoldás, de hidd el, sokkal egyszerűbb első körben megcsinálni...
-
Rick4
félisten
válasz
gianni85 #59148 üzenetére
Hmm, én mindennel ezt csinálom, ami 3000ft-nál drágább, asszony fogja a telefont, én bontok. Az a + 10 másodperc (repcsi mód, kamera, vaku, stb) megér minden elbaxott félórát, mikor magyarázkodni kell, mert amióta így van, sose kellett magyarázkodni. Ezt kaptam, cseréld azonnal, pont!
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59141 üzenetére
Mármint normális boltból...
-
Rick4
félisten
válasz
gianni85 #59139 üzenetére
Amennyiben nem jelölték, úgy megtévesztés, tehát ha van egy kis eszed, vagy megírod nekik, hogy nagyon sürgősen érkezzen vissza a pénzed a számládra, és küldják a futárt ők, vagy akkor futkorászol te, de akkor teljes költségtérítést kérsz, én egy nagyon csúna leb@szós mailben hoznám a tudoműsukra a dolgot!
De egyébként is van 14 napod mindenféle indoklás nélkül elállni, szóval annyira nagy baj ezzel nincs. Én mindent videoval bontok ki, ami rendben van teszt után, annak a videoját törlöm, ha gáz van, elküldöm, ilyesmi után még sosem kellett magyarázkodni. . -
Rick4
félisten
válasz
gianni85 #59133 üzenetére
Pedig hidd el, nem rossz az, ízlésről felesleges lenne vitát nyitni, viszont a kialakítás totál rendben van, egyrészt elfér kis alapterületen, körbejartható, és mindenhol belátsz, alul + felül+ hátul lehet a levegő irányokkal variálni, tehát pl alul be, felül ki, és még egy pici mehet befelé oldalról is, azaz a kéményszerű kialakítás miatt elég jól megoldható a szellőzése, nem látszanak a kábelek se bent, se kint, és combos VGA is belefér, elől van az usb és a bekapcs gomb is. Meg lehetett volna csinálni ugyanezt, egy jó 15 centivel alacsonyabb házzal is, és akkor rövid vga fér el, de nem az volt a preferencia. Kevés ház tudja ugyanezt, ez a másik, ami az említett méretekből spórol, és még rátesz egy lapáttal a hajlított üveg miatt, de ennyit még én se adok egy házért.. [link] pláne hogy nincs feketében!
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59131 üzenetére
Ilyen házam van, csak feketében, itthon kb 40 ezer, szóval annyival nem több, amennyiből kintről hazajut, ráadásul ezt 1 hónapos szállítással vállalnák, de nem tudom, ezen mit kell összeállni, ha egyet rendelsz, a szállítás 25 euró, ha 4-et, akkor 4x 25 euró!
És akkor még országon belül postázgatod további 2-3000 forintért?
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59121 üzenetére
Epoxyba én fúrnék rendes menetet, de a gond ott is az, a jelenlegi furatban a menet rész megsérült, azaz ha valamibe az epoynak is kapaszkodnia kell, mibe fog? Ha elsőre még úgy is tűnik, hogy fog tudni kapaszkodni, meddig bírja?
A helicoil lehetne a tuti, mert nem hőtermelő tevékenységgel járó dolog, illetve egy sima önfúró lemezcsavart is belepróbálnák, simán kifúrod vele a menetet egy behajtóval, kézi csavarhúzóval is.Valójában már látom, mi a gond, egy ilyen vékony lemezen nem lenne szabad menetet, és ahhoz kapcsolódóan lefogatási erőt generálni, mert nem fogja bírni. A minimum egy talpas anya lenne a másik oldalon odaforrasztva- hegesztve...
Talán még egy vékony szegecs is jó lehet, vagy alulról felfelé dedugva a csavart, felül anyával lehúzva. De ahhoz el kell hajligatni a lamellákat... Bajos a dolog rendesen.. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59119 üzenetére
Benne van sajnos a menethiba, anyag puhasága, bármi, nézz utána még a helicoil kifejezésnek is, autóiparban használják leginkább, és aluba fúrt menetek acél betétezésére szolgál, amennyiben van ebben a méretben, az is egy jó megoldás, végleges és nem drága.
Emaitt eldobni kár is lenne, valójában semmi baja. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59117 üzenetére
Mondjuk ez a menet megszakadás nem feltétlenül Jonsbo specifikus dolog, mindent tönkre lehet tenni, minden bizonnyal te ebben láttad a megoldást, holott egy ilyen csavar menetnek is van max meghúzási nyomatéka, ami kevesebb, mint amivel te húztad, sőt, belátható, hogy egy adott ponton túl nem fogsz tudni plusz lefogató erőt generálni, mert leértél az aljára....
Én pl kiönteném azt az egy lyukat alumíniummal, újrafúrnám, vagy ha a kereszt rudak engedik, eggyel nagyobbra fúrnám azokat a lyukakat, és vennék a boltban 4 db nagyobb csavart hozzá 10Ft-ért.
Amúgy mindenféle túlfeszítő húzás nélkül is ugyanígy kiül a zsír, pont az a lényeg, hogy a felesleget kinyomja, az maradjon bent, ami kitöltő szerepet játszik. -
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
Erre a proci hőfok mizériára csak egy észrevétel:
Pont úgy jártam az i7-13700K prcimmal és az atctic liquid freezer II 120 aio hűtőmmel, hogy picit magasabb volt a hőfok, de max 4-5˛C-ról beszélünk, illetve a leszedett hűtőn és a procin is féloldalas volt a paszta lenyomat.
Ennyi látszott csak:Aztán elkezdtem előszedni a cpu blokk keretbe csavart menetes fémtüskéket, és egy bizony hosszabb volt, volt, a csomagban meg is találtam a negyedik rövidet, ugyanis az 1200-as foglalatra passzoló tüskék 0.6mm-rel hosszabbak, mint az 1700-as foglalatra valók, az alaplapra rakott cpu foglalat és a cpu magassága a két foglalatnál ennyivel eltér.
Szóval nálad nem lehet olyan, hogy vagy vegyesen, vagy fixen az 1200-as foglalathoz tartozó tüske került be véletlenül, és nincs rendes kontakt?
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #58951 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy több teljesítmény érdemi csíkszélesség- csökkentés nélkül kihozható, a TDP egy normális procinál 65W, valójában 100W-ot gond nélkül be tud nyelni.
Van itt azért épp elég nagy verseny a két gyártó között, papíron kevet fogyaszt minden, de a valóság mindig más... -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58892 üzenetére
Ne a robosztusságod helyezd előtérbe, hanem az átfolyó áram erősségét és a teljesítményt, és az ebből keletkező hő mennyiségét, ami el kell vezetni. Senkit se érdekel az áramkör robosztussága, ha a hőelvezetés az egyik helyen jobban meg van oldva..
Én se csípem ezeket az értékeket, de mint minden, ez is olyan, hogy lehűthető az elfogadható hőmérsékletre, csak kérdés, milyen módon, milyen energia és anyagi befektetéssel tudod mindezt megtenni. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58876 üzenetére
Szerintem ezen egy sima kis 2000ft-os akasa hűtőborda volt, és bár én figyelek, hogy a cpu foglalat és környéke mindenképp kapjon hűvös levegőt, nem tűnt fel, hogy forró lenne, de ahogy a kép mutatja, még crystaldiskmark után se volt melegebb az abszolút válllaható 50°C-nál.
-
Rick4
félisten
válasz
coccolino #58871 üzenetére
Nyilván az is kérdés, mi és hogy szellőzteti át a házat, nekem egy 140-es venti fúj be alulról, egy 120-as hátulról, felül egy 120-as a radi alatt, és egy 120-as a radi fölött, szóval a vrm és minden más is viszonylag jól hűtve van, miikorben a ventik 900 körül némán forognak.
-
Rick4
félisten
Hmm, a markolót néztem már, létező dolog: [link] de abszolút nem volt idő ilyesmire mostanában...
Fele ennyiért nyilván igen, ilyen érdeklődés mellett hamarosan csökkenni is fog az ára.Coccolino: de a KC3000-re meg 73-at írnak, nálam meg sose volt annyi, ott a fotó, látszik azon is, alapon 33°C, és nem hűtőházban van a ghép... Szóval hűtés és borda nélkül tesztelték, nem egy rog strix lapban egy 150 grammos alu borda alatt..
-
Rick4
félisten
válasz
coccolino #58857 üzenetére
Toltam a fury-nak egy crystaldiskmarkot, nagy duzzogva a végére felment 48-ról 50°C-ra. Szerintem elég brutál az a gyári borda, vagy ennyire meleg a 970 evo plus, vagy más a gond.
De mondjuk megcsinálhatták volna rendesen két pozícionáló tüskével, hogy egyből a helyére menjen.
-
Rick4
félisten
válasz
coccolino #58846 üzenetére
Ilyen lapom van, most cseréltem benne az 512-es Kingston KC3000-est egy 1TB-os Fury SSD-re, asszony gépébe ment a KC3000, övéből meg kivettem az 512-es 970 evo plust, még itt van az asztalon, ezzel a lappal szívtam én is. Asszonynál egy Asrock B550-ben ment a samsung, amin még annyi borda sincs, mint a rog strix B760i-n, és 40 körül elvolt, viszont ennek rog strix lapnak a bodája szerintem elég szar megoldás, rajta van az a ragasztós rész, és gyönyörűen összehajtogatta a KC3000-es alu- grafén hűtőlapját., mert hogy az ssd bemegy ugyan a helyére, de akora a borda, és annyira semmi sem pozícionálja aherlyére, csak a 3 csavar, hogy 3-4x kellett levennem, mire a helyére került.
Nem maradt neked fent rajta a belső felén a műanyag lap, amivel gyárilag jön?
-
Rick4
félisten
válasz
Francia91 #58767 üzenetére
Nálam a szolgáltatói eszköz csak egy modem, semmi más, ha csak azt használnám, akkor abban a pillanatban, ahogy elmegy a net, a modem nem tud belső hálós szolgáltatást adni, nekifog újraindulgatni, azaz a net mellett megszűnik a belső háló is, se kamerák, se router, se nyomtató, ezért már vagy 10-12 éve működik az utána kötött saját routeres megoldás, az openwrt tudja azt, hogy bármi is van wan oldalon, a belső háló működik, sőt, 5 másodperc alatt megosztom a telefonom mobilnetjét, a router felkapcsolódik a telefon által sugárzott SSID-re, és az egész belső hálónak van továbbra is net.
Ezek a szolgáltatói eszközök csak nagyon alap dolgokra alkalmasak, nem céljuk minden szinten kiszolgálni az ügyfeleket. -
Rick4
félisten
Akkor viszont a rács miatt lesz, nekem is volt lyan ház, ahol a rácsot kivéve néma volt, visszatéve vagy a keresztüláramló levegő gerjesztett hangokat, vagy valami turbulencia alakult ki, nem tudom. Sajnos erre nincs egységes tapasztalat, mindenkinek más. Én igyekszem minden ventit kb 30%, vagy 1000 rpm alatt tartani, és akkor szinte zajmentes minden, ha meg valami olyan történik, ahol a hűtés kell, akkor lehet hangja...
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58730 üzenetére
Hát igen, száraz technikai adatokkal nehéz egy gépet eladni, a fizetőképes kereslet kis %-ának elég néhány paraméter, viszont a nagy többség ilyen "adatokból" ért...
Ára 110K 16GB Ddr4 notirammal és 512-es SSD-vel, és mivel két m.2 nvme SSD foglalat van, a két hdd foglalat mellett, arra leszek kíváncsi, megy-e majd a read- write ssd cache, mert az igazán tuti lenne, de ha nem, akkor se lesz baj, a venti meg minden másban, gondolom ebben is a piacról választott, szabvány méretű darab, ami cserélhető.
Vasárnap rendelem, hogy hétfő reggel már náluk legyen a rendelés, utána majd mesélek, milyen... -
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #58721 üzenetére
2x annyi pénzért fele olyan erős benne a proci, vagyis a szín mellett semmi se szól mellette. kisgép lett volna, ha ssd-t akarok használni, de pont az a lényeg, hogy maradnék a 3.5"-os vinyóknél, kevés eszköz van, ami kicsi, de egy belefér, olyan meg pláne nagyon kevés van, ami kicsi, és kettő is belefér, és még egy erős proci is van mellé, a dupla 2.5G lan már tényleg csak a hab a tortán.
Hun-Sector: a mostani node304 is ilyesmi jellegű, 2 db 80-as venti beszív elölről egy kis 15mm széles rácsozott résen, és keresztülfújja a vinyók között a levegőt, teljesen normális 32°C-on van a vinyóm most is, ennél több nem kell.
"a másik két lemez díszlemez" Most meghajtóról beszélünk, mint lemez? vagy az ssd-kről?
Nekem egy kicsi cucc kell, nagy van, és nem tetszik, még szerencse, hogy el van dugva, és nem látom, de annak az ára kiad egy ilyet, és ez jobb annál.
-
Rick4
félisten
Mit szóltok ehhez? Kár, hogy nincs fekete belőle, de minden más paraméterében jónak tűnik: [link]
-
Rick4
félisten
Megmérhető a tüskék magassága a házban, megmérhető a hátlapból kiemelkedő SSD magassága, így könnyen kiszámolható, mekkora vastagságú thermal pad kell a hátlap és az SSD közé, de én még azt is megcsinálnám, hogy felragasztanék a hátlan megfelelő részére egy alu vagy réz közdarabot, elég egy 5X 10 centis. Ha a hátlap vagy a közdarab vezeti el a hőt, és nem fő az SSD, akkor megoldottad a feladatot.
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58653 üzenetére
Én nast használok, a gépen egy SSD két részre van osztva, minden más a felcsatolt mappákon van, olyan, mint ha a vinyó a gépben lenne, tehát gép szempontjából nálam mindegy, ez mindig a nas vonal, amivel fejben küzdök, hogy épp az nem jó, mai itt van, és rendben működik!
SMR még egymagában sem az igazi... [link]
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58645 üzenetére
Oké, persze, de most cseréltem le a 3.5"-os 6Tb-os vinyót 8TB-osra, ez egy wd red plus, technikailag inkább jobb nas felhasználássra, mint egy 2.5-ös, t elvinné az ár és a teljesítmény hiánya, akkor meg inkább marad a mostani, amivel amúgy semmi baj, csak nem tudok sokáig egy helyben ülni...
Qkacka, passzív hűtő, de egy kis gyümölcskosárnak elmenne... Nofan CR-80EH a becsületes neve..
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58638 üzenetére
Elég amatőr a fószer, ez inkább kókányolás..
A cpu hűtő pl így sose lesz jó, egyrészt a gyári bordára rak VGA hűtőt, ami nem lehet halk és hatékony is egyszerre, ráadásul azért is gyengék a gyári hűtők, mert a rárakott venti motor része a közepéből kb 50%-ot kitakar, azaz kb a fele fele felület nincs hűtve, és a hővezetésre van bízva a hatásfok, plusz erőlködik a kétoldalas ragaccsal, ahelyett, hogy becsavart volna két csavart a hűtő két kis rögzítő karja végénél a bordák közé...
Ezekkel a ragasztott alaplaptartó tüskékkel léggé home made... Ennél szerintem csak jobban lehet megcsinálni. -
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58632 üzenetére
Benne van, sajnos szerencsétlen dolog, amit én akarok, megint van két kiszemelt, és mindkettőről lemondok, mert nincs értelme a házra locsolni ennyit.
In win MS0401
Jonsbo N2
Amiből a kialakítás miatt utóbbi lenne a nyerő, de mindkettő 60-70 ezer.
Ennyit nem ér, bármennyire is ki tudom fizetni. -
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #58627 üzenetére
Nem drágán vettem a node304- ét, használt áron számoltam mindent...
De a kolink valamiért nem volt jó,.már nincs előttem, mi volt a bajom vele. Talán az alacsony CPU hűtő lehetett, vagy nem volt elől venti hely, ami átszellőzést tesz lehetővé, már tényleg nem tudom.
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #58622 üzenetére
Na igen, pont a tákolás elkerülése a cél, viszont nem tudnám másképp megoldani, max akkor lenne értelme, ha nagyon kedvező áron kijönnek majd ezek az N100-as procis ITX lapok, amit viszont a jelenlegi árak (Asrock J4125 kb 50-55K) miatt nem nagyon hiszek..
Marad akkor így, nincs vele baj, azt hittem, könnyebb szülés lesz.
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #58616 üzenetére
Jaja, az lenne, igazából ha lenne egy 1-2 lemezes pici ház, amiben ez épp elfér, az a középút egy J4025 és egy i3-10100 között, előbbi picit lassú, másodiknál a sebességgel nincs gond, de vinyó nélkül is kb 100 ezer ft értéket képvisel házzal- táppal, és 30W körül kajál, ha ezt ki tudom váltani jobb, és kevesebbet fogyasztó cuccal, elgondolkodom rajta, de még csak ott tart a dolog, hogy megoldható-e egyáltalán?
100 ezerért meg nem kapok olyan nast, ami annyira erős, mint az i3-as, ez kb a feléből megvan, a sallang max még 10, ami már elgondolkodtat.
HookR: na ezt az 5V-12V dolgot nem tudtam, ez sajnos így felülír mindent, akkor ezek ismeretében csak egy irány maradna, egy HDD vagy mini szerver ház több fiókkal, amit belül be lehet kötögetni pl ebbe a gépbe. És belül lenne ez a kis ház, vagy csak az alaplapja...
Ilyesmire gondoltam, ahogy a képet nézem, NVME SSD és 2.5"-os noti HDD hely is van belül. -
Rick4
félisten
Nem elég neki a kis vinyó tápja? a pcx-es linken egy adat+táp átalakító cucc van, azaz nincs lehetőség külön tápolni. Ez itt egy alis kábel, 3.5-ös vinyót is írnak. [link]
Valamit rosszul csinálnak, és nem tudják, hogy sose fog menni, vagy esélyes, hogy jó legyen?A másik kérdés már csak az lenne, hogy egy ilyen sata csatiról lehet-e 2-3-4 satás megoldást csinálni, mint ahogy a 2280-as nvme ssd helyére is tud menni 4 satás elosztó, vagy azt végképp felejtsem el?
-
Rick4
félisten
Srácok! Hogy lehetne egy ilyen minin PC-re dugni egy 3.5"-os 8TB-os HDD-t? rátéve, mellétéve is jó, nem kell beépíteni a házba, de a belső sata csatlakozóra hogy tudom rászerkeszteni? [link] Egy ilyesmi elég? [link] És ha egynél több hdd-t akarok rácsatlakoztatni, vagy normális házat szeretnék a vinyónak, mi lehet a tuti?
-
Rick4
félisten
Van fractal node304-em, amit nasnak használok, a 6 lemez hely előnyös, plusz egy jó nagy cpu hűtő, meg egy 1660 super is kényelmesen befér, de az csak egy 35mm vastag kártya, és már a ház széléig ér.
Viszont van kolink rocket heavy-m, ami még mindig a gyári dobozban pihen, de most volt volt 3 percem hogy kivegyem, megmértem, ugye ez a kiemelős kábeles megoldással van megcsinálva, tehát nem a lapba dugod a kártyát, hanem tulajdonképp elé, pontosan mérve a slot közepétől az üveg oldalig simán befér az 50mm széles kártya, 3 slot van hátul, felülre meg a gyári leírás szerint is mehet 240-es AIO.Egyre kell figyelni, sfx táp megy bele, amiből egy 450-es is 24 ezer, igaz a ház se olcsó, 45 körül mennek..
-
Rick4
félisten
válasz
HUN_Sector #58594 üzenetére
Na szóval azt akartam írni, hogy nem csutkán teker, HA a proci 40°C--on van...
Azaz lassan kering a víz, lassan forog a venti, amikor megmelegszik hirtelen a proci, ott lesz egy kis csúcs a hőmérsékletben, utána a lap utánaszabályoz cpu hőfok alapján, és tekeri a pumpát, ventit, ami szépen visszahűti a procit. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58591 üzenetére
Köszi, tényleg jónak tűnik, rádugtam egy lapot procival, és a fülemet már darálja a venti, annyira oda kell tolni, de nincs hangja... Gondolom valami fordulatszám szabályzós megoldás lesz, mert hihetetlen lassan forog, valami 300 körüli fordulatnak tippelem.
Hun_Sector: a hőmérsékleti peak? Ez az, amit pár napja írtál hogy kész lett? A vízhűtés ventije, meg a pumpa sebessége hogy van beállítva? Gondolom nem csutkán tker mint, amikor a proci 40°C környékén van...
Azért kérdem ezeket, Mert nálam alapból alig 30%on megy a venti és a pumpa is, viszont mivel ez vízhűtés, és a proci egy terhelés elindulás esetén egy pillanat alatt felmelegszik, de a lap a cpu hő függvényében tekeri fel a pumpa és a venti sebességét, lesz a kettő között egy kis lag.
Másik gépben i7-10700-nál is ugyanez van, elindítok egy prime 95-öt, megtolja a proci, felszalad 65°C-ra, majd miután megindul a pumpa és a venti is, visszahűl szépen 50°C körülire, és akár órákig ott van. Jól van egy így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Asrock B360M Pro4 microATX
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest