- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56098 üzenetére
igen ahogy a többiek is mondták, önmagában nem probléma, bár lehet az is. mivel a bányában ugye ez munkaeszköz, ebből adódóan azért a legtöbben figyeltek rá hogy ne legyenek szénné hajtva. meg tudtommal sokan amúgy is inkább underclockolták/undervoltozták hogy optimalizálják a fogyasztást.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56095 üzenetére
igazából 3000 felett már nagyjából jó vagy RAM terén, a sweet spot tudtommal 3600-nál van, de nem vesztesz túl sokat lassabb memóriával. arra figyelj, ha mégis low-profile hűtőt veszel, a RAM elférjen alatta, én ebbe majdnem belefutottam.
ha már használt kártyát nézel, én az RX 6000 szériát javaslom. most szórják ki őket a bányákból, ki lehet fogni jó dealeket.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56074 üzenetére
ha találsz 5600X helyett X nélkülit olcsóbban, vedd azt, ugyanaz a szilícium, kicsivel nagyobb turbót kapsz csak ami BIOS-ból két kattintás a sima 5600-on is.
táp szintén sok, ehhez a kombóhoz 500W körüli is bőven elég, 650 már szuper biztos.
procihűtő ha mindenképp low-profile kell: alpenföhn Black Ridge: olcsóbb, erősebb, házba bőven elfér ez is.
de amúgy ebben a házban elfér egy sima torony hűtő is, amiből csomó jó opció van, Arctic Freezer 34 esport pl.felszabaduló zséből én RTX 3050 helyett én egy RX 6600-at vagy 6600 XT-t vennék, vagy ha bele tudod zsúfolni akkor akár 6700XT.
#56081 bocsi az angol silicon tapadt a nyelvemre
-
FireKeeper
nagyúr
valaki tudna ajánlani nekem topikot ahol tudnak nekem segíteni: egy thingiverse-en talált dizájnt szeretnék kicsit megmódosítani? egy vízhűtő radi felfogató keret tervét kéne nagyon picit módosítani, hogy 2x12cm venti felfogató keretet csináljak belőle némi szabadságfokkal a ventik pozíciójával kapcsolatban.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54948 üzenetére
én a videokártyámat akarom deshroudolni, valszeg arra teszek ilyen P12 slimeket, mert a sima szerintem nem fog elférni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
KaiotEch #54757 üzenetére
azt nem árt észben tartani hogy a pumpa sebessége egy bizonyos pont felett már nem javít a hűtési teljesítményen, így azok a hőfokok valószínű a radiátor+venti teljesítménye által vannak limitálva.
igaz én elfogult vagyok a meshi irányába, én a kettő közül tuti azt ajánlanám, igaz idehaza annak a pce3.0 riseres változata is 50 körül mozog, táp és AIO nélkül
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Mclovin #54718 üzenetére
valóban, elírtam, Smart Access Memory-ra gondoltam.
asszem jól jártam hogy tavaly letudtam az átépítést. 50-ért Giga B550I Aorus asszem jó vétel volt. egyedül a Type-C header hiányzik róla a meshlicious-höz, de amúgy sincs type-C eszközöm, pláne amit a fenti IO-ra kötnék.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PROTRON #54659 üzenetére
egyelőre leginkább csak a videokártyák piaca volt veszélyes ebből a szempontból (hetek óta ott is zuhannak az árak), de nyilván az orosz-ukrán konfliktus meg a kínai lezárások ebbe beleszólhatnak negatívan. de ez minden irányba igaz, a darabonként összelegózott módszernél is simán benne van, hogy mire vennéd az XY alkatrészt, felmegy az ára a fenébe, és akkor ott állsz hogy vagy kiperkálod, vagy kivársz, és ott porosodik a használhatatlan félgéped.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54657 üzenetére
szerintem jobban járnál inkább félretenni és egyben megvenni. már csak azért is, mert simán lehet hogy pl megveszed a deszkát két hónapra előre, lehet hogy később olcsóbban, vagy ugyanannyiért jobbat vehetnél. és mivel félkészen nem használod a gépet semmire, semmivel nem vagy hátrább ahhoz képest hogy egyszerre veszel mindent.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54651 üzenetére
esetleg egy custom kábel építésén gondolkozom de gondolom az nagyon drága mulatság
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #54649 üzenetére
én is olyat vettem, szintén 31-ért
állítólag terhelés alatt elég hangos, de szerencsére az én gépemnél terhelés alatt sem indul be a venti - mondjuk a 3600 + 6600 XT komból teljes össz fogyasztása max a 200-220 W-ot nyaldossa, a táp meg ugye 650-et tuda kábelei tényleg nagyon jó hajlékonyak, viszont nem tetszik ahogy az erek el vannak rendezve, gondolkozom hogy megmoddolom a gyári kábeleket, bár gondolom azzal buknám a garit, amit nem kéne, mert ugye 10 év jár rá...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54639 üzenetére
CM-el vigyázni kell, mert két revízió is van a piacon, és a korábbi rev-nek van egy olyan idegesítő tulajdonsága hogy mikor aktív üzemmódba áll át, rövid ideig maxra járatja a ventit mielőtt beállna egy alacsonyabb fordulatszámra. az újabbaknál ezt már kijavították, de ugye online rendelésnél nem feltétlen látod ezt.
a corsair szerintem kicsit túlárazott, ahogy az EVGA is. ha az házban elfér, én azért átgondolnám az SFX-L-t, 12cm-es venti csak jóval többet tud.
vagy ha SFX, asszem olcsóbb opció a Thermaltake Toughpower -
FireKeeper
nagyúr
imádom hogy a Meshyt kollektívan mindenki becézi
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Grave_444 #54338 üzenetére
ha csak annyi ventit kötsz rá amit az alaplapi port meg tud hatjani, nem hiszem hogy ezzel az elosztóval gond lenne.
az usb 2.0 terhelhetősége emlékeim szerint 500mA. nem biztos hogy bírni fogja ha az RGB mellett még ventiket is akarsz hajtani róla.
amúgy ez jutott eszembe
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
#16939776 #54291 üzenetére
nálam visszatérő probléma volt a pumpazaj, hiába szenvedtem rajta, kísérletezgettem napokig-hetekig (az AIO topikban visszakereshető a kálváriám). szerintem a meshlicious kialakítása miatt van ez, egyszerűen túl magasan van a pumpablokk, hiába tűnik úgy hogy jó lesz, mivel technikailag magasabban van a radiátor mint a pumpa.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hszilard666 #53926 üzenetére
R5 3600 mellett, játékra, igen. ha tuningolnék, vagy dolgoznék rajta, úgy már valszeg olyan fordulatszámra kéne kapcsolnia a ventinek, ami sok lenne - bár azt hozzá kell tenni én a hangra elég háklis vagyok.
-
FireKeeper
nagyúr
miután az EK AIO-al "befürödtem" (szerencsére nem szó szerint), kapott egy léghűtőt a meshlicious, nagyon elégedett vagyok vele így
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #53772 üzenetére
igen és igen
-
FireKeeper
nagyúr
megjött az SSUPD meshlicious, eddig nagyon fincsi, viszont én olyan HDMI kábelt kaptam ami nem oldalirányba, hanem lefelé van megdöntve 90 fokban. így kicsit meg kell gyötörni a kábelt. cserébe jó hosszú a kábel, külföldi review-kban írták, hogy a rövid a mellékelt kábel.
-
FireKeeper
nagyúr
sajnos nem, mert a kártyámon a portok úgy vannak egymás mellett, hogy két DP, aztán két HDMI, szóval szerintem a két HDMI egymás mellett akkor se férne el, ha mindkét kábelen 90 fokos csati van. ezért keresnék displayportot, de se kábelt se adaptert nem találtam, csak kínából (1 hónap szállítás) vagy a kábelvilág.hu-n ami meg csak postázni tud.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
no eladtam az egyik vesém és beruháztam egy Meshlicious-be, elvileg jövő héten jön. Ha jól tudom a dobozban adnak hozzá egy HDMI kábelt, aminek 90 fokos csatlakozója van, viszont nekem két monitor lenne rákötve. keresnék ehhez vagy balos displayport adaptert, vagy olyan kábelt amin balos 90 fokos csatlakozó van. egy helyen találtam csak, de az vidéki webshop, majdnem annyi lenne a szállítás mint maga a cucc. Budapesten tudtok ajánlani esetleg üzletet, ahol találok ilyesmit?
-
FireKeeper
nagyúr
minimális sávszél veszteségen kívül lehet bármi hátrányom ha PCIe 3.0-ás riserrel szerelt házat veszek? gondolok olyanra hogy ha
valaha a rohadt életbeúj VGA-m lesz ami 4.0-ás, nem ad képet riserről BIOS reset után vagy hasonlók? meshlicious-ben gondolkozok de nagyon nem akarok 70k-t kipengetni a 4.0 riser-es változatért. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #53303 üzenetére
ez megeshet, bár a bordát kézzel nézegettem anno, nem vettem észre enyhe melegedésnél többet.
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontaktamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni, nem bonyolult. kell egy coldplate, egy heatpipe, meg egy jó sűrű finstack és kész. folyton ezeket az edgelorg mega gémer szarokat erőltetik, csak a dizájn az érdekes ferde vágások, párducok, tankok. meg persze RGB.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #53290 üzenetére
köszi. az nekem teljesítményben, és árban is overkill. a gagyibb FS 450-hez úgy nézem nem adnak ilyet
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
mostanság indulok
pénzkidobásönsz.patásakarom mondani a játszós gép ITX-esítése útján. a terv az hogy komponensenként cserélném le a cuccokat, és a házcserét csak akkor lépem meg, ha már minden többi alkatrész készen áll. táppal kapcsolatos kérdésem, SFX tápokhoz szoktak adni ilyen adapter keretet amivel ideiglenesen be tudom építeni mATX házba, vagy azt külön meg kéne vennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged