- Honor 400 Pro - gép a képben
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #38934 üzenetére
Én is ilyesmire készülök, van némi hardverre elkölthető keret a cégemben.
Viszont én még megvárnám a Gigabyte és az ASRock AM4 ITX ajánlatát, elvileg júliusban mindegyik megérkezik. Sajnos Raven Ridge nincs még, így egy Ryzen 5 1600-at néztem ki, szoftverfejlesztésre bőven jó lenne. Menne mellé még 16GB RAM, meg valami Radeon RX550, hogy adjon képet is.
Szerintetek elvinné ezt a konfigot egy nem túl régi FSP 350W-os táp? A proci 65W-os, a VGA 50W. Raijintek Metisben jól szellőzne a gyári AMD hűtővel, vagy inkább valami toronyhűtő kellene rá? Van még egy 2TB-os vinyó is a gépemben, ami a videokártya felett helyezkedik el.
-
Goose-T
veterán
Csak én vagyok itt a trú Metises, hogy nem moduláris ATX táppal nyomulok?
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #36183 üzenetére
Tévhit, a venti nem nyomja el a cicergést. Saját tapasztalat sajnos. Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi lapom van, az cicereg, nincs VGA benne, és két különböző táppal is ugyanúgy cicergett. Igaz, mindkettő táp FSP belsővel rendelkezett, az egyik egy Be Quiet SFX Power 2 300W, a másik egy OEM FSP 350W-os.
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #36147 üzenetére
Nem fog susogni, és legalább néz ki valahogy. Legalábbis jobban, mintha egy sima krómrácsra applikálnál egy harisnyát. Harisnya nélkül meg rekordgyorsasággal porosodna a gép..
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #36143 üzenetére
Ha kivágod, akkor inkább egy ilyesmit tegyél rá, ez legalább megvéd a portól. Én is átbarkácsoltattam a régi házamat így.
-
Goose-T
veterán
válasz
Plasticbomb #36073 üzenetére
Gamer laptop helyett akkor inkább érdemes egy mobile workstationt venni (pl. ezt), az alá nem kell 10 centi vastag hűtőalátétet rakni, hogy ne kapcsoljon ki öt perc játék után, és tovább is bírja, de ez már nagyon off.
-
Goose-T
veterán
válasz
szabi__memo #35996 üzenetére
Igen, fixen pörögnek, mert a PWM jelet a negyedik vezetéken kapnák. Egyébként vannak olyan alaplapok, amik PWM nélküli ventit is tudnak szabályozni szimpla feszültségváltoztatással, nekem is volt ilyenem. Érdemes lenne utánanézned, hogy a te lapod tud-e ilyet.
-
Goose-T
veterán
Volt nekem is ilyen házam, belefér egy nagyvinyó és egy kisebb is (SSD/HDD). A szellőzése sajnos gyárilag nem túl jó, meg kellett vágnom az oldalát, úgy viszont sokkal jobb lett, itt találsz róla képeket. Azóta átköltöztettem azt a konfigomat egy Raijintek Metisbe, csak mert az jobban tetszett.
A moddolt BT-02B-m még megvan otthon, van benne egy alig használt 300 wattos Be Quiet SFX tápegység is, egyelőre az van, hogy majd anyósomnak adom egy régebbi konfiggal, amit majd lecserélek egy AMD Raven Ridge alapú konfigra, de az még nagyon messze van, addig még bármi történhet.
-
Goose-T
veterán
válasz
Balupapa #35368 üzenetére
In Win Chopin, bár nem olcsó, de 150W-os, és nagyon szép. Mondjuk nem sokkal drágább az Antecnél, csak olyan 4-5 ezer forinttal.
-
Goose-T
veterán
válasz
Pgraph #35366 üzenetére
Azért drágább, mert ritkább, ilyen a piac működése. Csak nem mész csődbe egy-két ezrestől. Ja, és ablakos verziót is lehet itt kapni, nem csak a simát.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
cinemazealot #35275 üzenetére
Nem 15-öt, csak 5 ezret spórol, mert akkor is kell venni még 10 ezerért egy megbízható tápot, ami a 20 ezres Chieftecben már benne van.
-
Goose-T
veterán
válasz
#46372352 #35269 üzenetére
Egy i3-as proci alsó hangon 30 ezer forint, a legeslegtrébb alaplap is 16 ezer hozzá, rendes ház táppal 20 ezer. Ez eddig 66 ezer, és még nincs RAM és háttértár. Ennyi pénzből ha újat akarsz, akkor olyan 90 ezret kell rászánnod, hogy ne legyen kidobott pénz, és az még nem is i3. Ennyiből kijön egy ilyen:
Asrock H110M-ITX alaplap: 19 878 Ft
Chieftec FI-01B-U3 ház: 19 869 Ft
Corsair 2x4GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Black memória: 16 801 Ft
Intel Pentium G4400 proci: 16 102 Ft
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD: 14 978 FtÖsszesen: 87 628 Ft
A 120-as SSD még szűk keresztmetszet lehet, egy 240-es Crucial BX200-zal 92 686 Ft lenne az ára.
-
Goose-T
veterán
Ezek a csíkokból álló szellőzőnyílások nagyon divatba jöttek, de nekem egyáltalán nem tetszenek. Ráadásul a csíkos szellőzőnyílások majdnem a legrosszabb eredményt érték el ebben a szellőzőrács-tesztben zaj és légszállítás tekintetében is.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
#63761920 #35097 üzenetére
A legolcsóbb ITX házak, amikbe ATX tápot tudsz rakni, 13 ezertől kezdődnek (például a Cooler Master Elite sorozat). Nem olcsó játék az ITX. A legolcsóbb ITX házak, amiket elfogadható tápegységgel adnak, 20 ezertől kezdődnek (például a Chieftec FI-01B-U3). Vannak még az LC Powerek 15 ezer körül, amikben fene tudja, mennyire jó paneltáp van, nekem volt egy, egy évig semmi baja volt, egyebet nem tudok róla mondani.
-
Goose-T
veterán
válasz
#63761920 #34628 üzenetére
Egy kis kiindulópont, hogy tudd, mire számíts.
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #34603 üzenetére
Álmodik a nyomor.
Az nem japán jen, hanem kínai jüan, és 41 a szorzó. (Álmaitok pukk...
)
-
Goose-T
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #34485 üzenetére
Szerintem egy ezüstszínű, ablakos Raijintek Metis is jól nézne ki abban a környezetben, és abba mehet bármilyen ATX táp, sokféle VGA és rendes toronyhűtő.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #34442 üzenetére
Szerkeszteni akartam, de közben összefosta magát az oldal, ezért külön hozzászólásba írom. Szóval egyébként meg mi értelme egy háromventis házba passzív tápegységet rakni? Sokkal olcsóbb és tartósabb lenne egy nagyon halk ATX tápot belerakni, az önmagában csinál elegendő huzatot, és el lehetne felejteni a többi ventit, ha már úgyis olyan házak kerültek szóba, amik ATX tápot fogadnak.
-
Goose-T
veterán
válasz
BennyRay #34249 üzenetére
Az a keresztmerevítő simán kicsavarozható belőle, nekem is van egy BT-02-m, és kivettem belőle.
-
Goose-T
veterán
Van egyébként egy megfordított modja ennek a háznak, bár csak az alaplaptálcát fordítják meg, a táp marad a helyén. Viszont nagyon könnyen kivitelezhető, gyakorlatilag két lyukat kell fúrni az egyik lemezbe, a többi szerelés adja magát.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #34080 üzenetére
Tökmindegy, milyen hűtőt teszel a procira, az akkor is ugyanannyi hőt fog termelni, csak hatékonyabban fogja szétteríteni a környezetében, ami még tovább is ronthatja a helyzetet. Az én Metisemben egyébként először úgy próbáltam ki a hűtést, hogy a hátsó venti kifelé fújt (nincs a képen), de úgy nagyon rossz volt a hatásfok. Miután megfordítottam, hogy befelé fújjon, sokkal jobb lett.
Amúgy lehet, hogy jobb lenne a gépembe már egy toronyhűtő, ami szépen beleállna a légáramba, de ez a konfig jövőre (Raven Ridge-re várok) úgyis menni fog egy Chieftec FI-01B-be, abba meg csak ezzel a hűtővel fér bele. Addig meg már nincs kedvem tökölni a hűtőcserékkel, mert az nem egy kellemes meló ITX méretben.
Nem is maga a hűtőcsere, hanem szétszedni és összerakni a gépet. Örülök, hogy most egyben van, és működik.
-
Goose-T
veterán
válasz
Minstrel #33314 üzenetére
Az i5-6400 TDP-je 65W, ennek tükrében a fogyasztása sem nagyon megy 100W fölé, így egy max. 150W-os VGA-t (tehát amin csak egy darab 6 tűs tápcsatlakozó van) még röhögve elbír a 324W-os 12V-os ágával. Nagyobbat én nem tennék bele, mert ha el is bírja, már biztos hangos lenne.
-
Goose-T
veterán
válasz
Minstrel #33305 üzenetére
Azt nagyon félreolvastad akkor. A Chieftec BT-04B-hez adott SFX-350BS táp az egyik leghalkabb SFX táp a piacon. Persze adják kisebb táppal is, de figyelni kell, mit veszel.
-
Goose-T
veterán
válasz
kinghaxor #33242 üzenetére
Eleve kevés TFX tápos házat gyártanak, táp nélkül meg nem is nagyon kapsz újat. Van az In Win BP sorozat, meg van a Chieftec Flyer sorozat. Az In Win BP-ket viszont nem is lehet itthon kapni. Vegyél egy Chieftecet, és add el belőle a tápot.
(Elég jó tápot adnak hozzá egyébként, csak eladni nehéz.)
-
Goose-T
veterán
válasz
julius666 #32929 üzenetére
Talán a Chieftec FI-01B (vagy az FI-02BC praktikus kártyaolvasóval) a legkompaktabb ház, amibe még lehet tenni optikai meghajtót. Kapsz hozzá egy nagyon jó tápegységet, igaz TFX a szabványa, de azért abból is van bőven választék a hazai boltokban.
Szerk.: most látom, hogy 5,25"-ös vinyó kell bele, hát azok már régóta kimentek a divatból.
Nem 3,5"-ös akart az lenni?
-
Goose-T
veterán
válasz
wmarci #32790 üzenetére
Mondanám, hogy overkill az a ház ehhez a konfighoz, de kb. ez a legolcsóbb ITX Chieftec, amit kaphatsz hozzá. Ha számít a méret, akkor még érdemes megnézni az IX-01B-t, az IX-03B-t, az FI-01B-t és az FI-02BC-t. Ezek mind kisebbek a BT-04B-nél, ugyanúgy elviszik a konfigot, viszont drágábbak egy-két ezressel.
-
Goose-T
veterán
válasz
#31600896 #32653 üzenetére
Nekem van egy BT-02B házam, de annyira rossz volt a szellőzése, hogy kivágta nekem az oldalát Imibogyó, itt vannak róla képek. Mondjuk egy 95W-os A10-7850K-t kellett hűteni benne egy Scythe Big Shuriken 2-vel, szóval nem egyszerű eset. Utána már jobb lett a hűtés, azóta viszont lecseréltem a házat egy Raijintek Metisre, ATX tápot is vettem bele, azzal azért csendesebb lett. Mondjuk csöbörből vödörbe kerültem, mert mivel halkabbak lettek a ventilátorok, ezért sokkal jobban hallatszik az alaplap ciripelése.
-
Goose-T
veterán
válasz
Grave_444 #32435 üzenetére
Nekem Metisem van, VGA nélkül használom, egy AMD A10-7850K alapú konfig van benne. Itt vannak képek róla.
-
Goose-T
veterán
válasz
Patice #32407 üzenetére
Már ha lehetne kapni. Az árából kijönne egy Scythe Kozuti, egy Arctic Freezer 11LP és még egy minőségi ventilátor is, ha a gyári túl hangos lenne.
-
Goose-T
veterán
Mivel az ATX táp rögzítőcsavarjainak a furatai aszimmetrikusan vannak elhelyezve, ezért barkácsolás nélkül csak egyféleképpen tudod belerakni.
Szerk.: bár vannak olyan házak, amikbe kétféleképpen is bele lehet rakni az ATX tápot, a Node 304 nem úgy néz ki a képeken, mint ami támogatná ezt.
-
Goose-T
veterán
Fentebb is írtam, hogy fölösleges volt megrendelni az átalakítót, mert dupla csatlakozó (USB2/3) van az előlapi USB vezetékén.
-
Goose-T
veterán
válasz
instantwater #32198 üzenetére
Ezt a szintet már öt éve meglépte az AMD Brazos, szóval szerintem nagyjából bármelyik mostani alacsony fogyasztású platform megfelelő lehet neked. Egyébként a Flash halott, én már nem is telepítem a gépeimre, és szinte sehol nem hiányzik, egy-két elavult honlapot leszámítva mindenhol lecserélték már HTML5-re.
-
Goose-T
veterán
válasz
csendes #32099 üzenetére
Egyféle van. Amúgy most látom, hogy már van az oldalán is szellőzőnyílás, amikor én vettem, akkor még anélkül gyártották.
-
Goose-T
veterán
válasz
KaiotEch #32069 üzenetére
Dehogy kell hozzá! A drágábbik változathoz adják a paneltáppal együtt. Az olcsóbbik változathoz nincs se paneltáp, se adapter.
lolchief70: itt írják, hogy opcionálisan van hozzá paneltáp és adapter is (opcionális = drágábbik változat). Itt pedig a hozzá tartozó adapter. Szóval megnyugodhatsz, a 19 ezres változathoz van minden.
-
Goose-T
veterán
válasz
lolchief70 #32062 üzenetére
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32059 üzenetére
Az analóg átvitelnél mindenképp jobb az egyszerű SPDIF is szerintem. Analógnál biztos lehetsz benne, hogy a kábel két végén a jel jóindulattal is csak hasonlít egymásra, míg digitális átvitel esetén azért többé-kevésbe egyező. Ja, és vannak már teljesen digitális erősítők is, ahol egy centit sem megy erősítetlen analóg jel, ennél jobban már szerintem nem lehet minimalizálni a veszteséget.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32057 üzenetére
Már helyesbítettem, mert sokan felhúzták a szemöldöküket. Ilyen a trollok élete.
Egyébként olyan tíz éve jártam félig-meddig a Kandóra (BMF-KKGK volt akkor), mert akartam egy második diplomát, de annyi volt a maszek programozási melóm, hogy már nem volt kedvem villanytanra és pénzügyre tanulni (műmájer szakos voltam), így otthagytam két szigorlat és másfél év után. Ja, és nem kellett felvételiznem, mert az első diplomám alapján kapásból felvettek egy kis beszélgetés után.
-
Goose-T
veterán
Itt most az analóg jelre rakódó zajra gondoltam, amit a hangkártya rak rá mindenféle külső zajforrás segítsége nélkül, na az nincs az SPDIF-nél. Egyéb elektromos zaj meg valóban nem megy át az optikai kábelen, ami plusz pont. Egyébként meg ha rendesen van szűrve a fogadó eszköz bemenete, akkor a koaxiális kábelen felszedett elektromos zaj sem lehet tényező, szemben az analóg kábel zajával, amit nem lehet olyan egyszerűen leválasztani.
-
Goose-T
veterán
válasz
Patice #32053 üzenetére
Hagyjuk már a hifis arcokat, jézusom.
Akik képesek ezt is elhinni, vagy ezt, azokkal én nem mozgok egy szellemi síkon. A jitter pedig a fogadó eszköztől is függ, nem csak a küldőtől, és sokkal kisebb mértékben befolyásolja a hangminőséget általában, mint a legkisebb elektromos zaj. De most zárjuk is le ezt a témát, mert kivágatom egy modival, ha bárki folytatja. Ne hozzuk be ide az audio-ezotériát, maradjon tiszta és ártatlan ez a szegény topik.
-
Goose-T
veterán
válasz
Plasticbomb #32051 üzenetére
Ha S/PDIF-en megy ki a hang, azt nem érinti semmilyen elektromos zaj, mert digitális. Sőt, a hangkártya típusa sem igazán befolyásolja a hangminőséget. Nekem is optikain megy ki a hang az erősítőre (a másik gépen meg HDMI-n, ott még hangkártya sem kell).
Nekem van GA-F2A88XN-WIFI alaplapom. Egy 7850K-t hajtok benne közel két éve, abszolút problémamentesen, a VRM-je 4+2-es digitális és hűtött, ennél jobbat szerintem nem találsz ITX méretben FM2+ foglalattal. Annyi bajom van vele, hogy cicereg a C6 miatt, ha idle a proci. Szerintem nem a táp csinálja, mert most cseréltem (nem a cicergés miatt, csak házat is cseréltem), de az újjal is ugyanazt csinálja. A régi egy be quiet SFX Power 2 300W volt, az új egy FSP350-60APN lett, szóval nem gagyik. Igaz, mindkettőnek FSP belseje van.
-
Goose-T
veterán
válasz
D1Rect #32026 üzenetére
A hangminőség-probléma gordiuszi csomóját egy ilyen erősítővel vágtam át az egyik ITX-es gépemnél. A tévére kötött gépnél meg adta magát a HDMI-s erősítő. Le is tilthatnám az alaplapi hangkártyákat, csak az egyik gépen jackes mikrofonnal Skype-olok néhanapján, oda még kell. A másik gépre webkamera van kötve, annak van saját mikrofonja.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #32006 üzenetére
Elhoztam, beszereltem. Ez volt, ez lett. Amennyivel halkabb lett, annyival idegesítőbb a percegés.
Szerintem a VRM lesz az, mert a tápot kicseréltem. Bár jelentősen nem lett halkabb, este kipróbálom befelé fújó hátsó ventivel, mert most kifelé fúj.
Szerk.: kemény volt a szerelés, még kanyarcsavarhúzót is használtam.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #32007 üzenetére
Valamint milyen DDR4-es ram felel meg valós teljesítményben egy HyperX Savage 1866/CL9 DDR3-nak?
Miért kérdés ez? A késleltetés nem sokat oszt-szoroz, egyébként is a CL értékét az órajel függvényében lehet csak vizsgálni. Olvasnivaló erről.
Ha mégis egyszerű válasz kell: bármelyik DDR4 RAM gyorsabb lesz, amelyiknek nagyobb az órajele.
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #32002 üzenetére
Majd meglátom. Az ablakos verzióra azt írják, hogy érdemes megfordítani úgy a ventit, hogy befelé fújjon (mert kifelé fúj gyárilag), és ha toronyhűtő van a procin, akkor el lehet vonatoztatni a levegőt a tápig, ami kifújja. Mivel én nem az ablakos verziót veszem, és top flow procihűtőm van, ezért először megpróbálom úgy, hogy kifelé fúj a házventi. Így a három venti egyszerre csökkenti a légnyomást az ablak helyett lévő szellőzőrács alatt, ahol így nagy mennyiségű friss levegőnek kell beáramolnia. Legalábbis így spekulálok, aztán majd meglátom, hogy működik ez a gyakorlatban. Az a tapasztalatom, hogy ha egy venti úgy fúj befelé, hogy sok dologban akadhat el a levegő, akkor hatékonyabb megfordítani, mert egyébként csak csapkodja a levegőt feleslegesen a tárgyaknak, amivel elveszik a légáram energiája. Kis házakban pedig elég gyakran ez a szituáció.
-
Goose-T
veterán
válasz
Benőke #31999 üzenetére
Igen, azt írták az Iponos hozzászólásoknál is, hogy rövidek a kábelei, de ez egy ilyen kicsi házban inkább előny, mert kevesebb kábelt kell begyömöszölni a ház üres részeibe.
Emiatt is lett szimpatikus nekem ez a táp.
Szerk.: így néz ki egy jó kis kábelgyömöszölés, hogy legyen mihez viszonyítani:
-
Goose-T
veterán
Elegem lett a Chieftec BT-02B által nyújtott szűkös lehetőségekből, és megrendeltem helyette egy fekete Raijintek Metis Classicot. A be quiet SFX Power 2 300W-os tápot sem költöztetem át, marad a házban, és majd megy le anyósomhoz a régi Trinitys konfigommal, ha megjelenik a Raven Ridge, addig meg behajintom a szekrénybe. Így vettem még egy FSP 350W-os tápot is, az talán halkabb lesz, mint az SFX.
Ezektől várom a csendesedést:
1. 12cm-es ventijű ATX táp a 8 centis SFX helyett
2. 12cm-es házventi a 8 centis helyett
3. Remélhetőleg nem cicergő táp (meglátjuk)
4. A Metis gyári 12 centis házventijét kapásból lecserélem egy Coolink SWiF2 120P-re, ami a procin volt korábban, csak lecseréltem egy Enermax Twister Pressure-re.Ezt a konfigot költöztetem:
* AMD A10-7850K APU (95W)
* Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
* 2x4GB DDR3-2133 RAM
* WD Red 2TB
* Intel 520 SSD 240GB
* Scythe Big Shuriken 2 rev.b hűtő az Enermax Twister Pressure-relMajd referálok, ha megjött a cucc, és összedobtam.
-
Goose-T
veterán
válasz
instantwater #31983 üzenetére
Még valami: a tápos topikban találtam ezt a hozzászólást. Az általad kinézett EVGA táp gyártója a HEC, ami nem igazán ajánlott gyártó. Csúszócsapágyas venti, préselt rács? Kőgagyi.
-
Goose-T
veterán
válasz
instantwater #31983 üzenetére
A vinyó és a RAM elmegy, a többi fos.
Komolyra fordítva a szót:
1. Minek ekkora böszmenátor ház annak a 35W-os procinak? Egy Cooltek U2-t sem tudna felfűteni, ha nem raksz mellé VGA-t.
2. Ez csak az én személyes preferenciám, hogy a Samsungtól legfeljebb mikrosütőt vagyok hajlandó venni. Épp elég gond volt az EVO SSD-kkel, hogy továbbra fenntartsam ezt az előítéletemet. Crucial vagy Intel, azokhoz nincs sok köze a Samsungnak.
3. EVGA táp? Sosem értettem azokat, akik átmatricázott tápokat vesznek. Ugyanazt megkapod FSP/Chieftec/Seasonic néven, amit az EVGA/Corsair/Thermaltake és társai árulnak, csak olcsóbban. Legfeljebb nem lesz fekete, de úgyis a házon belül van, nem tökmindegy? Amúgy a 430W is overkill, ezt a konfigot egy laposelem is elviszi. Ha túl erős a táp, akkor az optimális teljesítmény-intervalluma alatt dolgozik, és nem lesz olyan csendes, amit elvárnál tőle. A legkisebb értelmes ATX táp az kb. a 350W-os FSP, de akár még PicoPSU is szóba jöhet, vagy egy ilyen ház esetleg. -
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #31922 üzenetére
Pont most írta HookR, hogy nála 3 év után kezd megfingani a DA-2. Ennél még egy Vargáné is tovább bírta régen, a P4 előtti időkben.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #31890 üzenetére
Hogyne létezne, nemrég mutatták be: Chieftec HF-200B. Lehet ezt is itthon kapni, mint a Streacomot, de nem olcsóbb.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
adalbert1 #31867 üzenetére
A Chieftec Flyer házak szerintem nagyok jók ilyen célra. Nekem már több, mint három éve megy egy ilyenben a konfigom. Netezésnél, filmezésnél totál csendes, csak akkor pörög fel a venti benne, ha játszom.
Szerk.: ha már best buyról volt szó, akkor az FI-01B tényleg ajánlható, a ~20 rugós ára egyáltalán nem vészes, és ebben benne van egy csendes, minőségi 250W-os TFX táp is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Pista0001 #31694 üzenetére
Nem, az optikai kábelnek nincs akkora sávszélessége, hogy átvigyen 6-8 csatornányi tömörítetlen hangot. Dolby/DTS enkódolással működhetne, de ahhoz olyan hangkártya kell. Vagy a játéknak kell tudnia, de licenszköteles a technológia, nem igazán használják játékokban.
Szerk.: amúgy megszívtam, mert DVI-I-t adtak DVI-D helyett, és ez nem megy bele az alaplapba a négy extra tű miatt.
-
Goose-T
veterán
Lehet, hogy egy kicsit offtopic lesz a kérdésem, de talán itt többen vannak, akik tévére kötve használják a gépüket. Szóval most a tévére kötött gépem úgy néz ki, hogy a gépből kijön egy HDMI kábel, az belemegy egy splitterbe, onnan meg megy a tévébe és a HDMI-s házimozi erősítőbe. Azért nem lehet az erősítőn keresztüldobni a képet, mert az erősítő kikapcsolt állapotban nem továbbítja a HDMI jelét a tévé felé. Amikor bekötöttem a splittert, akkor viszont a tévé audiojel-fogadási tulajdonságait vette alapul először a Windows, és csak sztereó jelet adott ki magából. Egy kis EDID-override-dal meghackelt saját készítésű monitordriverrel el tudtam hitetni a Windows-zal, hogy nyugodtan küldhet mindenféle audiojelet a tévének, ez nem is gond.
A gond a splitter: ha kikapcsolom a tévét, amíg be van kapcsolva a gép, akkor nem jön vissza rendesen a kép, csak ha megnyomom a reset gombot a splitteren. Még ez is belefér, de a kölök is szereti nyomkodni a reset gombot, és nem tudom eldugni előle sajnos. Meg amúgy sem szeretem az ilyen hackeléseket, mert kicsit kényelmetlen, és időnként újra kell telepíteni azt a drivert, meg néha úgy indul a Windows, hogy nincs hang (nagyon ritkán).
Ezért arra gondoltam, hogy veszek egy DVI-D->HDMI átalakítót, a DVI jelét ráküldöm a tévére az átalakítón keresztül, a HDMI kimenetet pedig kizárólag hangtovábbításra fogom használni az erősítő felé. Valaki szerint ez hülyeség, vagy vágjak bele? Fél óra múlva indulok megvenni a DVI-HDMI átalakítót, kemény 890 Ft-ba kerül, ha addig nincs ellenvetés.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #31652 üzenetére
Olyan nincs!
1-5 között csak a 2 hiányzik, minden más van.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #31444 üzenetére
Még én is csak 65W-os APU-t használok az FI-01B-ben, 95W-ossal még nincs tapasztalatom. Bár tervben van, hogy ha kijön a Zen APU, akkor építek rá egy új konfigot, az A10-7850K-t pedig beleteszem az FI-01B-be a mostani A10-5700 helyére. Ha nem tudna lehűlni 95W-on, még akkor is egy gombnyomással le lehet szabályozni 65W-ra. A Scythe Big Shuriken 2 jó választás hűtőnek ebbe a házba, csak a ventijét cseréltem le egy 20mm vastagra a 12mm-es helyett. Az USA-ból nagyon drága szállítási költséggel rendelhető Yate Loon helyett pedig már az itthon is kapható DeepCool GS120 is megfelel.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #31325 üzenetére
Semmi értelme a HDMI-t erőltetni, amikor vannak ilyen kábelek. A Displayport interface egyébként is magában foglalja a HDMI kompatibilitást, és még fizetni sem kell érte. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy gagyi kábel, meg drága aktív átalakító kell, annak üzenem, hogy van otthon ilyen kábelem, és tökéletesen működik. Amikor még nem volt meg a tévére kötős gépem, addig egy Displayportos laptopot kötöttem a tévére, és azon néztük a filmeket, még a hang is tökéletesen átment.
-
Goose-T
veterán
válasz
@aMoRF #31296 üzenetére
Nekem volt LC-1340mi házam, nálam még jól működött majdnem egy évig, de eladtam, és az új tulajnál pár hónap múlva elfüstölt. Pedig csak egy brazosos konfig volt benne (25W), de az is mindig a határon volt melegedés szempontjából. Raktam bele 4 centis ventiket is, de azok sem értek sokat. Felejtsd el azt a házat. Most egy Chieftec FI-01B házban üzemel egy A10-5700-as konfig (65W) már több, mint három éve, erre már lehet építeni. Játékra is sokat használom, de mindig stabil és hűvös marad. Kicsit nagyon, mint az LC, de még ez is aprónak számít a 6,45 literével azokhoz a leviatánokhoz képest, amit itt egyesek ITX háznak neveznek.
(Bitfenix Prodigy és társai...)
Szerk.: még három év után is jó példának tartom a gépemet, itt írtam róla. Azóta már sokkal jobb, 250W-os táppal adják ezt a házat, szóval már azt sem kell lecserélni. (Nem mintha nekem le kellett volna, de nagyon olcsón találtam azt a Seasonicot.) Egyébként pár hónapja került egy SSD is a gépbe a kisvinyó mellé, de azzal sem melegszik jobban.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #30775 üzenetére
Még másfél év is lehet a Zen alapú APU-ig. Viszont fél év múlva elképzelhető, hogy lesz desktop "Carrizo" (Bristol Ridge = Excavator + GCN 28nm-en) AM4 foglalatba DDR4 memóriával, azzal simán ki lehet húzni a Zen APU-ig.
Szerk.: és mivel a Bristol Ridge már SOC lesz, ezért az alaplapok is olcsók lesznek hozzá.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hack3er #30741 üzenetére
Chieftec BT-04B-U3, és kapsz hozzá egy csodálatos 350W-os SFX tápot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest