- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56413 üzenetére
Huh régi szép idők. De szerettem azt a kis gépet. Először nekem is normál ATX táppal volt benne, de aztán kapot egy Kolink 350W sfx tápot és pluszban előre egy ventit. Sőt én még a tetejére is tettem egy ventit a hdd tartóra, csak erről pont nem találom a képet.
Itt kezdődött az itx elmebaj.
Mégis csak megvan a kép. SFX táp és két Coolink SWiF2 120p ventivel.Így még táp fölött is jött plusz levegő. Na nem mintha indokolt lett volna a 750Ti esetében, de a tutod.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #56389 üzenetére
Szerintem nem lehet valami stabil azokkal az akril elemekkel. Bár az ilyen kis kuckókat elég egyszer összerakni, aztán pár évig nem nyúlni hozzá.
Ennyiért jó vétel, mikor én akartam venni gyártótól borsosabb ára lett volna posta költséggel együtt.Hirtelen nálam is beindultak az agymanok, de gyorsan elhessegettem őket.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
freelanced #55929 üzenetére
Nem kell azért menekülni, van olyan itx ház, ami nagyobb egy kisebb matx-től.
Vagy fordítva. Pl nekem matx van (Cemo M1), de vetekszik a kisebb itx házakkal.
Én is inkább itt rontom a levegőt vele. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #55652 üzenetére
Basszus most, hogy írod, megvilágosodtam.
Nekem az ARGB kell, akkor hármas elosztó kell, ha arra akarom a ledszalagot is.Megnéztem a manualt, az 5V 3 pin névleges teljesítménye 2A, maximális hossza 5m vagy 300 led.
Nos ebbe bele kell férjek, mert a ház aljába max 25cm fér el. A venti max 0.4 - 0.5 A. Tehát a két venti max 1A, a másik 1A meg bőven belefér a 25 cm ledszalag, de még az 50 is. -
hegegabi80
addikt
Kicsit elkapott most a led őrület.
Van 2 db ID-Cooling 9215 XT le venti a ház tetejében, ezeket majd elosztóval csatlakoztatom az 5V 3 pines csatira.
Gondoltam lehet jó lenne még egy ledszalag a ház aljába, azt köthetem a 12V-os 4 pinesre igaz? Nyilván olyan fajtát nézek ali-ról, onnan rendelem a többi cuccot is. PL egy ilyet.
Vagy az 5V-ra érdemes kötni azt is?Akkor ezt is tudom vezérelni alaplapról mind szín, mind fényerő szempontjából.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55632 üzenetére
Igen pont akkor vettem, amikor akciós is volt és cseh raktárból.
Viszont ez kettő linkelt is elég baba, az SKTC elrendezésre hasonló az enyémhez, csak perforált az eleje is, bár ez annyira nem tetszik. Viszont a G5 az tök jó, pláne, hogy az elejébe került a táp. Egy ilyet el is fogadnék.
(ne ingerelj ilyenekkel légy szíves
)
Pont most szerelek ismerősnek gépest ATX házban, hát azért elég sok időt eltöltöttem a szerelésével. De amúgy már engem se hoz lázba annyira az alkatrész csere és szerelés, inkább csak nyűg meg ha nagyon muszáj.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55628 üzenetére
Pont ezért vettem én ezt a kis gépházat, mert még tfx táppal is befér egy kisebb matx lap.
Na meg úgy voltam vele, ha netán kell csak tudok szerezni valahonnan LP vga-t.Speed®: Jah igen, úgy már egy fokkal kellemesebb a kiadás.
Csodálkoztam is, hogy annak nem csavaros a venti rögzítője, de nem összekevertem az ID-Cooling hűtővel.
Ismerős ez a rev.1 verzió, szívtam vele én is.De miért nem jó a kampós rögzítés?Az normál ventihez van, nem pedig slimhez.
Nekem is muszáj volt alkalmazkodnom az IS-47K-hoz. De most lehet kipróbálom a gyári felállásban a kis slim venitvel, meg egy kis UV-val.Sajnos az a rendeződés elég messze van, de még szerencse, hogy vannak jó alkalmi vételek. Csak győzze az ember kivárni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #55624 üzenetére
Na annyi felárat nem ér, az tuti, teljesen tökéletes az X570 is (bár nálam a 60K is bőven ingerküszöbön felül van).
Ez milyen borda? ABR? Látom neked is home made rögzítés van.#55626Francia91: annyiért ajándék volt az a lap, én 28K-ért vettem 2020. márciusban apróról garival. (azt a ku... már több mint 2 éve
)
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55622 üzenetére
Persze gondoltam. De ha kevés a 3400G-ben az apu, akkor az 5600G-ben is kevés lesz. Akkor inkább RX6400 és max később cpu. Feltéve ha a 3400G ki bírja hajtani a vga-t.
De akár még ez a dupla ventis is elférne, de az ára már nem annyira.
MSI 1050 Ti LP volt nekem, azzal se volt gondom hang miatt, igaz nem is vagyok rá annyira érzékeny, na meg idle egyik se hangos, játszani meg fülesben szoktam, a család meg már alszik.
-
hegegabi80
addikt
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55615 üzenetére
Na ezt jó tudni. Tökéletes alternatíva számomra, ha kevés lenne az APU és kellene külön vga. Pont befér a házba és még kapna levegőt is. Ha jól nézem ez olyan 1050 Ti szintű vga.
Anno HD7750 vga-ból volt ilyen single sot vga-m igaz nem LP-s volt, de nem volt gondom a hangjával sose. Igaz akkor még nem is az asztalon volt a gépház mellettem.
-
hegegabi80
addikt
Nos világít a venti, csak nem volt rendesen rátolva a csatlakozó, mivel a cpu borda miatt nem fértem hozzá rendesen.
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #55440 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem a venti rgb csatiján csak 3 luk van, ezért is írtam, hogy a 3 pines alaplapi csatira nem is tudom másképen rádugni, meg a 4 pines cpu led csatira sem.
Na akkor lehet jó átbaszás ez a led venti.
Este majd szétszedem, mert cpu hűtő pont betakar.
Meg kipróbálom a másik ventit is.
Ez két egyforma, csak különböző időpontba voltak véve. (persze első esetre is 2 db rendeltem, csak egy volt raktáron így a kérdezésem nélkül egyet küldtek).
De gyanús nekem a korábbi rendelés, mert a frissebbnél én ragasztottam a matricát fel a venti közepére, a másikon meg már rajta volt.Amúgy én azt hittem, ez is valami szabvány szerint megy, de akkor még sem.
-
-
hegegabi80
addikt
Giga B450i lapra rádugtam az ID-Cooling argb led ventit, de nem sikerült beizzítani.
Próbáltam biosban is állítgatni, meg külön win alól szoftverben is de semmi. Az alaplapi ledet tudom, korábban memórát tudtam, de ezt a ventit nem. Van egy másik is, megpróbálom azzal, lehet szar a venti ezen része.
Vagy valami mást is be kellene állítani? -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55265 üzenetére
Tetszetős kis jószág. Végre a talpa is nem a direkt hőcsöves, mert azt elég gyalázatosan szokták ennél a márkánál készíteni.
De mehetett volna rá gyárilag egy normál 25mm vastag venti is, mert még úgy is sok házba befér, és kicsivel hatékonyabb lenne.
Pont ezért plusz pont a csavaros megoldásért a gyors és barkácsmentes venticsere végett.
Az ára annyira már nem tetszik, de hát a mai világban ez van.Továbbá most nézem, van hozzá hátlap is, ez egy újabb plusz pont.
Grave444: teljesítményben talán, hangban nem biztos a slim venti miatt.
-
hegegabi80
addikt
Igen látni a képen is, jó ha egy hajszál befér oda. Nekem is csak úgy férne el, ha kicsit feszíti oldalra a memóriát a másik felé. Így inkább hanyagoltam. Pedig nem is magas a crucial ram bordája. Ezért lett a 47K, de arra meg nem fér már el a 25mm-es venti.
De majd valamelyik este neki esek és újra rápróbálok. Na nem mintha nagyon hangos vagy meleg lenne, de azért még is csak na. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #55092 üzenetére
Akkor te is tettél alá backplatet? Nekem is van egy Noctua, pont emiatt vettem. Csak még nem volt időm beszerelni, ha 5 fokot hoz rajta, akkor én is kipróbálom az IS-47K-hoz.
Az AXP-90 gyári csavarjával tudtad rögzíteni? Nem volt túl rövid?
Nekem kicsit rövid, fel lehet vele fogatni, de eléggé feszül és nem lehet túl sokat húzni rajta. Félek nem nem fogja rendesen ha nem tudok sokat tekerni, bár nekem inkább az IS-47K lefogatóját hajlította rendesen, amikor rápróbáltam. De akkor lehet nem fogok tőlé félni és felteszem. -
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #55041 üzenetére
Nekem is rögtön a kávéfőző jutott eszembe. Amúgy jól néz ki, nekem teszik. Nem egy szokványos kuckó, teljesen egyedi. Na meg ha kávé is jönne rajta még jobb lenne.
Most nézem a gyári oldalt, szerintem aki weblapot szerkesztette jó álmos lehetett. A két 120-as venti lefelé van irányítva, de a képen meg felfelé mutatja a hideg levegőt.
Azért valóban úgy lenne az igazi, ha az alján a két 120-as befelé dolgozna a tetején megy 1 kifelé.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #55014 üzenetére
Nekem a Kolink SFX 350 volt, általános felhasználásra tökéletes, játék alatt nagy melegben lehet egy kicsit hallani a ventit, de nekem nem volt vészes. A kábelek nem olyan merevek, könnyen hajlíthatók és nem is túl hosszúak, én szerettem.
A chieftec nem tudom milyen lehet, de szerintem nem lehet annyira gáz. Az elődből volt 250-es, semmi hangja nem volt.
-
hegegabi80
addikt
Valaki esetleg nem próbálta még a Cooler Master MasterAir G200P-t?
Nekem most megtetszett a kis mérete miatt, lehet jobban mutatna mérete miatt kis kuckóba, mint az IS-47K vagy IS-60.
Igaz kicsit soványnak érzem, de ha teszek rá egy 25mm vastag légkavarót, akkor lehet mindjárt jobban is teljesítene, és a slim venti meg mehet a ház tetejébe. -
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54884 üzenetére
Kíváncsiságból futta egy kis CPU-Z stressz tesztet a 47K miatt.
Pont kifogtam egy jó kis meleg napot, 24 fok körül volt a szobába. 5 per körül már 80 fok fölött volt és 1550 RPM volt a max a venti. Aztán ment még egy kicsit feljebb is, közbe néztem HWinfóval is, és bizony idővel elkezdte a cpu visszavenni a frekit 100-200Mhz-el.Ha lesz időm rápattintom a hátlapot, megnézem úgy, meg az IS-60 is megpróbálom rávarázsolni a memóriától. Erre fel tudok tenni 25mm ventit is, na azzal tuti nem menne fel eddig.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Francia91 #54947 üzenetére
Jah tényleg, még nincs összerakva a géped, mert még nincs meg minden.
Korábban nekem is volt arctic ventim, csak a fehér F szériából. Arra panaszkodtak, de nekem azzal sem volt bajom, csendes volt és azért tolta a levegőt is.
Lehet én is kipróbálok majd egyet a cpu bordára. -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #54890 üzenetére
Igen arra gondolok.
A menetes hüvelyek nem fekszenek fel, pont beleférnek az alaplap lyukába ha kell.
Ahogy elkezdem húzni a csavart, akkor a borda alatt lévő szerelék a húzás hatására elkezd meghajolni a cpu és a mentes hüvely rész, nyilván ez is normális a feszítés hatására, csak nem tudom ez mennyire tesz jót az egész lapnak. Erre értetem, hogy nagyon feszes. Bár tény, hogy így garantáltan felfekszik rendesen a cpu-ra a borda és csak egy nagyon minimális paszta kell.
Nyilván a gyári szerlékhez tartozó csavar nem ilyen plusz hátlaphoz lett tervezve. De van itthon hosszabb csavar, nem ilyen spéci, de alátéttel okés lehet.Az usb csatlakozónál én is pont erre gondoltam, pont volt szó korábban hasonló esetről.
Ha kiszerelve is hasonló lesz a jelenség akkor a kábel lesz a hibás? Régebbi házzal meg se tudom próbálni, mert abba csak 2.0 van. Amúgy meg mivel asztalon van a gép és keveset használom a portot, lehet ki is szedem és pár fölös kábellel már is kevesebb lesz. -
hegegabi80
addikt
válasz
#16939776 #54886 üzenetére
Most én is hátlap nélkül használom, de van egy Noctua hátlapom, korábban volt is erről szó, pont ezért vettem meg én is. No majd ezzel is teszteljük, csak ki kell szedni a lapot, mert nem pont jó helyre sikerült a furat a borda rögzítő csavarhoz.
Bár a gyári csavar is rövid, mert összeszerelésnél próbáltam, igaz be tudtam egy picit húzni, de nagyon feszes volt. Vagy nem kell tőle félni?Amúgy még egy gondom akadt a házzal, vagy is a ház előlapi USB 3 csatival. Ha rádugom a telefont, akkor kapcsolódik majd elveszti, megint kapcsolódik majd megint szakad és így ismétlődik. Ha hátra dugom az alaplapi usb 3-ra akkor nincs ilyen gond.
Pendrive-al nem próbáltam.AxBattler: persze este megnézem. Egy baj van, nem igazán kapni sehol se ilyen tápot.
Amúgy először egy FSP FSP250-50FEB 250W Flex ATX tápot akartam, de féltem a 40-es ventitől, azért ebben a 80-as még is csak halkabb. Aztán paneltáp/pico + külső kocka is tervbe volt, de elég borsos lett volna az is.
Így még akár egy tápcsati nélküli LP vga is mehet bele. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54883 üzenetére
Simán csiszolópapírral nagyon finommal, bár nem emlékszem pontosan milyen, de van még belőle meg tudom nézni.
Egy viedót láttam neten, asztalra rá az üveglap, majd a papír. Egy kis víz rá a tetejére és mehetett a dörzsölés. Ha jól emlékszem meg is van az előtte utána fotó.
Előtte nagyon látszottak a félköríves barázdák, ezeket sikerült eltávolítani és sokkal simább lett, na meg előjött a részfelület.A táp egy Seasonic SSP-300TGS 300W 80+ Gold, nekem egyáltalán nem tűnik hangosnak. Nyilván nincs is nagyon terhelve.
A tetejébe lévő 92-es ventik produkáltak egy kis szélzajt. A biosban lejjebb vettem, de sajnos mivel nem két azonos venti van összekötve, így nem mutatja biosban a fordulatot. Majd ezt is még megnézem, lehet külön-külön rákötöm a ventiket, hogy lássam az adott %-on milyen rpm-en pörögnek és akkor be tudom lőni pontosabban.
PROTON: jelenleg min. fordulaton pörög 630-640 RPM körül, így semmi hangja, nyilván nem a gyári 92-es légkavaróval. Azzal nem is akartam kísérletezni, bár megfordult a fejemben.
A gyári hűtővel atx házba 1400 rpm körül ment alapon, most az IS-47K-val hűvösebb is a kisebb házban alapjáraton kb 8 fokkal.
Valamikor küldök rá egy kis tesztet, ha jól emlékszem a gyárival is van és le is van talán mentve a hőfok is. A 3400G alapon van, tehát megy a PBO és nincs UV.Egyébként amikor először írtad is, utána is olvastam, és láttam, hogy a BR valóban jobban teljesít. De úgy voltam vele, hogy kipróbáljuk, aztán meglátjuk. Sok lehetőségem nem volt, max a még a kisebb 92-es hűtők C7, IS-40X, ami még árban elfogadható, noctua elég drága, abból esetleg a 65mm magason gondolkoztam. De kicsit már mókásabb lett volna a 120-as ventit rámókolni.
Amúgy az IS-60 annyiban jobb lett volna, hogy a 25mm magas venti is elfér volna, a IS-47K-ra 2 mm miatt túllóg. Bár lehet annyit lehetne polírozni a talpán.
Korábban volt olyanom is, és érzésre azért az minőségibb, de ez tükrözi az ára is.Amúgy érdekes, mert ebben a tesztben is cpu stressz alatt a legrosszabb, igaz csak pár fokkal. Viszont az IS-60 egész jól teljesít. Na én is ráeresztek majd egy kis tesztet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #54880 üzenetére
Én az apróról vettem egy komplet gépből került ki, egy 3 pines corsair normál venti volt rajta AM3 lefogatóval.
De a kukázott IS-50-ről minden mehetett át hozzá intel lefogató AM4 (amit a gyártó küldött hozzá a meglévő számlára ingyen az IS-50-hez). Így teljesen komplett lett az IS-60, ezért is vettem meg apróért.
Amúgy meg is políroztam kicsit a talpát, mert nem igazán tetszett a gyári. Az IS-47K-nak sokkal jobb a talpa. -
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #54878 üzenetére
Köszi!
Az adatlapon lévő alaplap van neked? Lehet egy pár milliméterrel arrébb van a cpu foglalat a mem slothoz képest és ez pont elég is
Nekem nem csak hozzáért a borda, hanem egy kicsit közelebb is tolta a másik ramhoz a tetejét. Lehet attól még működött volna, meg még talán a magas ram is befért volna.
Lehet valamikor rápróbálok megint.De amúgy ha kell a csicsa, van 120-as slim rgb venti is. Amúgy egész jó csendbe van most a gép. Még egy kis játék terhelést rátolok, megnézzük meddig pörög fel.
-
hegegabi80
addikt
Nos végre volt egy kis szabad időm, és beköltöztem a Cemo M1 kuckóba.
Kissé rögös volt az út, de megérte.
Természetesen vannak még utómunkálatok a kábelekkel.Akkor egy kis történet. Az alján lévő perforált lyukakat átfurkáltam, hogy szellősebb legyen. Illetve TFX táphely előkészítés.
Szerencsére jött aprón ez a jó kis tápegység, ami pont kapóra jött, mert rövidebb a normál tfx tápegységektől, így befért elé egy 92-es venti. Szerencsére volt itthon elfekvőben egy Scythe Kama 92 pwm.
No igen ám, de a tfx táp magasságilag nem fért be, kb 2-3 mm. Semmi gond vágunk az alaplap tartó tálcából. Hmmmm, hogy is kéne, ha benne van nem férek oda a széléhez. Akkor kivesszük szépen, megfurkáltam a szegecseket, tálca ki, jöhet a flex.
Na de hogy fogom visszatenni? M3x10-es lapos fejű csavar a megoldás. Hátul nem is volt gond, de az oldallap nem feküdt fel szépen. Akkor flexelünk a csavar fejéből. Rögzítés sem volt egy egyszerű, kis csipesszel és fogóval fogtam az anyát, hogy a csavar belemenjen.Tápot belepróbálom, minden okés, csupán egy gond van, rövidek a tápkábelek.
Akkor rendelés egy 8 pin cpu és 24 pin fekete tápkábel hosszabbító, így majd egy hónap szünet. Közben aprón akadt egy fehér harisnyás is, lehet az talán szebben mutatna, de nem biztos hogy elfér, majd még kipróbálom.
Kábelek előzetes elhelyezése megtörtént, jöhet a legfontosabb rész alaplap.Még korábban történt:
Első körben egy ID-Cooling IS-60 lett volna a cpu hűtő befutó. Magasságra ok, még normál 25mm vastag ventivel is. Na de ez alá csak normál magas ram fér be.
Semmi gond, épp meghülyültem és nekem is kell a csicsa, jöhet az RGB-s magas ram. Aprón akad is szép számmal, pl. egy G-SKill Trident Z NEo. Hát legyen a normál magas Kingston 3466 Mhz már nem is jó a hülye gyereknek (már mint nekem), kell a 3600 hátha kihajtja a 3400G. Hát ku.... nem, csak 3200-on ment. Áhhh ez visszalépés, nem kell a csicsa, akad egy szép fehér Crucial Ballistix 3600 Mhz, ezt minden cpu szereti. Szerencsére az enyém is, xmp be 3600-ra és már megy is. Öröm, boldogság ez még talán befér az IS-60 alá is.Csak szeretném, de nem, mert kicsit befelé tolta a belső ramot, áhh ez nem maradhat így. MI jöhetne szóba? Black Ridge jó megoldás, már volt is egyszer a kezeim között, de hoppá, nem jó irányba van az eltolás. Csak is az I/O portok felé mehet, de akkor meg belelóg a felső ventikbe. Na azokat nem szedjük ki, mert kell a szellőzés.
Esetleg IS-40X, áh ez olyan kicsike. Esetleg Noctua, hm magas a felára, nekem annyit nem ér.
Akkor mi legyen. Erre az aprón ráakadok egy IS-47K-ra. Szuper, maradunk márkán belül, talán jó lehet. Gyors net böngészés, ez a másik irányba van eltolva, mint a BR, szuper.Na de olyan kis ventivel hűtsem a cpu-t? Áh dehogy, van ám nekem az elcseszett IS-50-ról egy ventim, valahogy ráhegesztjük. Drót elő, lássuk mi lesz ebből. Szuper, tökéletes rögzítés.
Közben kitaláltam, hogy a tetejébe a gyári 80x15 venti elég karcsú, pláne fix molex 1000 RPM.
Akkor mi jöhetne szóba? Akasa 4 pines slimfan, esetleg ID-Cooling 92x15. Ez utóbbi már nincs sehol, vagy még is? Igen a led-es változat az emag-on. Juhé berendelünk kettő darabot, úgy is akarok egy kis csicsát, max ha nem tetszik kikapcsolom, volt egész jó áron kedvező szállítással.
Erre mit ad isten, jön az email, hogy bocsika, de 1 darab van raktáron annyit küldünk.
Esetleg megkérdezni, hogy kéred az 1 darabot is vagy sem, minek elég az neki.
Hosszú dilemma, hát jó legyen a cpu hűtőről úgy is lejött a kis venti jó lesz azzal.Jó bizony. Behelyezés szépen, pörgetem kézzel a ventit, erre jön valami kis zaj. Mi a fene, hát a lapát hozzá ér az tálcához. No problem, jöhet az alátét.
Akkor dugjuk be a ledes csatit. Alaplap kézikönyv elő, hol is van az, meg is van. Micsodaaaaa??? A cpu borda alá esik? Na nem, azt most nem szedjük le. Majd csipesszel ráügyeskedjük valahogy.Végre lap benne a házban, kábel rendezgetés stb., izzadás szentségelés. Gyerkőcök: "Apa baj van?" Áh dehogy, csak itx.
Összedug bekapcs és működik. Mehet fel asztal szélére, de mintha hangos lenne. Nézzük csak milyen fordulaton pörögnek a házventik. Na azt ne akard megtudni édes gazdám! HWINFo semmi, jöhet a bios: 0 RPM, pedig a ventik pörögnek. Nos talán a 2x2 elosztó, fene tudja, majd még kiteszteljük. Kisebb állítgatás bios-ban és meg is vagyunk. Juhéé csend az asztalon, játék meg úgy is fülesben megy, család meg távol a géptől nem hallják.
Juj ez jó hosszúra sikeredet, de végre el tudtam mesélni a kis történetem.
Amúgy igaz nem itx kuckó, de matx lévén meg elég kicsi.Amúgy még nincs kész a dolog. Még majd kap egy plexi oldallapot, és a gyári perforált lemez mehet át a másik oldalra, legalább szellőzik a hdd is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54859 üzenetére
Dehogy dobom, még csak most lesz összeszerelve végre.
Küszködtem vele így is egy jó pár órát.
Lesz kínlódás a szerelés közben úgy is, kevés a hely, meg 1-2 dolog összeszereléskor fog kiderülni ám, melyik vezeték hova fog elférni.
Aztán majd jövök a beszámolóval.Grave444: Na ja úgy egész szépen mutatnak kábel nélkül, de nem csak dísznek veszi az ember a gépet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #54856 üzenetére
Nálam nem jelent meg a link, csak most. Kissé érdekesen müxik ez a melós gép. Csodálkoztam is, miért csak a kép van benne a hozzászólásban. Azt értettem, hogy AxBattler hsz-ra a válasz, de fura volt.
Azt a ku...., nem semmi mod egyébként. Az enyém ehhez képest fasorban sincs.
Most vettem észre csak, hogy riser-el van a vga csatlakoztatva.Amúgy ez a linked se semmi, mik vannak már.
A korábbi is jó kis mod, igazi retro feeling. -
hegegabi80
addikt
Szerintetek a 3400G-re az ID-Cooling IS47K a gyári ventijével elég lesz?
Kicsit fura nekem ez az elhelyezés, de gondoltam lehet jobban járnék a tetejére egy 120as slim ventivel, van is itthon elfekvőben. Azzal még pont befér, bár akkor meg a ház rácsához kerül közel a venti, hangra nem tudom milyen lesz.
Lehet kénytelen leszek kipróbálni mind a két verziót, csak hát akkor szívás lesz a szerelés. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54736 üzenetére
Jaja, de amikor még volt is, majdnem duplája volt, mint amikor én vettem. A legjobb időpontban sikerült elcsípnem.
Elkezdtem lassan belakni, tfx táp már benne, meg tápkábel hosszabbítók elrendezgetve, talán hétvégén lesz időm a lapot is átrakni a többi cuccal.
Nem egyszerű a dolog, kevés a hely, de jó lesz az. Majd jövök képekkel és beszámolóval. -
hegegabi80
addikt
Biztos nem enged annyit, neked kell valahogy rávarázsolni a ventit.
Nekem is most az IS-47K lesz benn a gépben, de nem a 9-es ventivel, hanem a tetejére rádrótozok egy 120-as slim ventit. Sajnos az IS60 alatt nem férnek el a magas ramok, igaz most normál ram van, de sose lehet tudni később milyen lesz. -
hegegabi80
addikt
Azért a 6,5 cm-be elég sok jó hűtő belefér, ha elárulnál még 1-2 dolgot a konfigról.
Pl ott van aprón egy Alpenföhn Black Ridge vagy Panorama. Ezekre lehet akár tenni 120-as slim ventit is, de lehet még normál is és még mindig beférne magasság méretbe.
Vagy esetleg IS-50 vagy IS-60 is. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54586 üzenetére
Szerintem ennyire ne mélyedj bele, hogy mennyire okoz interfernciát stb., mert csak őrlődni fogsz rajta, nem lesz előrelépés és haladás benne.
Ahogy te is írtad, szinte minden háznál ott a sok ház dupla ventivel elől, sőt van olyan ház ahol hátul is két kicsivel Pl. TT core v1.
Vagy a moddolt metis a tetején 2 db 120-as ventivel.
De ha tovább menyünk, akkor az se mindegy, milyen nyílás van a ház tetején, mert nem mindegyiken megy át annyi levegő, mindegyiknek más a zajkeltése stb.
Nem biztos, hogy megéri az a sok ráfordított idő, energia, bajlódás a végeredményre.Nekem pl 2 db 8-as slim venti van felül, ennyi fér el. Nyilván nem sokat ér, de valamit még is, mert érezni, hogy jön a levegő.
Ha esetleg van elfekvőben két db 92-es ventit, karton papírral próbáld ki, ahogy a többiek is javasolták.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54580 üzenetére
Erre én már korábban rákérdeztem a ventis topokban ha jól emlékszem, és talán az volt a válasz, hogy nem.
Szerintem azt válaszd, amelyik neked a legszimpatikusabb. Ennél a konfignál egy kis lepke fing is elég, csak mozogjon egy picit a levegő.Azért vannak olyan házak, ahol meg csak a 92-es fér el.
Amúgy meg akkor kapod meg a megfelelő választ, ha kipróbálod. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54545 üzenetére
Szerintem a 120-as elég lesz annak a konfignak. Ráadásul a 140-es miatt eltolt elhelyezés elég hülyén nézne ki.
Nekem volt a Sharkoon CA-M-re hajazó Realan E-D5 házam. Ennek a tetejébe lehetett rakni gyárilag a 120-as ventit, aminek egy külön tartója volt, így nem a ház tetejéhez kellett fogatni.Én nem igazán tapasztaltam a Duracellm... által említett rezgést. Sokkal inkább a perforáció okozta fura zaj volt a problémásabb, de az se olyan vészes 1000 rpm alatt. Nekem Alpenföhn Wing Boost venti volt. A ház aljába meg TY-147A.
Ráadásul hasonló konfig volt benne, intel cpu meg 1050 Ti LP kártya.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #54342 üzenetére
Elvileg a két ház fizikai méreténél a szélesség 2 mm eltéréssel szinte azonos (165 vs 163mm). Ebből kiindulva akár még lehet azonos is a két háznál a távtartók hossza.
De lehet az új háznál rövidebbek, hogy jobban beférjenek a tápcsatis vga.
Nekem rövidebbnek tűnik, ha megnézem a te gépedről feldobott képet és a V10 gyári oldalán lévőt. -
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #54330 üzenetére
Köszi. Én elolvastam a cikket meg kommenteket is, majdnem el is kapott a gépszíj. De most inkább maradok vga nélkül, mert bőven elég. De jó tudni, hogy vannak ilyen megoldások is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
MrSealRD #54312 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy aprón még talán kifejezetten moduláris táphoz van hosszabb kábel.
Én pl Ali-ról rendeltem ilyet, pont most jött meg a héten. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #54102 üzenetére
Ajánlottam volna neked a Cemo M1 házat, de sajnos már nem kapni meg amúgy is drága lett. Én még 15K-ért szereztem be Bangood-ról cseh raktárból. Esetleg még szintén Bangood SKTC házak, ezekbe is flex atx táp megy meg kisebb matx lap.
Esetleg valami konkrét elképzelés lenne?
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #54083 üzenetére
Nos keresgéltem is egy kicsit, Ali-ról a 24 pines ATX-ből egy 20cm-es elég is lesz nekem, meg ebből a 8 pines-ből is egy 30-as.
Szerintetek ezeket vehetem bátran? Vagy van esetleg valakinek még ötlete, kitől és hol vegyek? Akkor ezzel jobban el fogok férni a házban. -
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #54080 üzenetére
Ezt jó tudni. Nekem muszáj tápkábel hosszabbítót használni, mert nem érnek el a TFX táp vezetékek a helyükre. Ezért gondoltam vesztek szép harisnyázott hosszabbítókat, de max 30 cm-es elég, de lehet a 20-as is ha van/lenne.
De akkor lehet inkább sima szalagkábellel jobban járnék, mint amilyen van 1-2 moduláris sfx táphoz. Csak azt nem tudom lehet e valahonnan keríteni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #54073 üzenetére
Így van. Nálam pl. volt olyan, amikor ideiglenesen visszatettem a konfigot ATX házba, halkabb volt, igaz oldallap se volt rajta.
Amúgy jó kis kuckó az a T8, csípem nagyon a Jonsbo házait. Kisebb mint a V9, de azért pl SFX táppal ebbe is mehet kényelmesen matx lap.
Jah és végre van normális szellőző a tetején. -
hegegabi80
addikt
válasz
cinemazealot #54056 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #53860 üzenetére
Az a 336W is teljesen okés, de külső kocka tápból nincs túl erős felhozatal. Az aprón lévő 220W-os dell jól hangzik, vagy egy LED tápegység is okés.
Még az 200W okés is, de a 120-as külső tápot kicsit keveslem. Pedig biztos elég lenne, de én jobb szeretek egy kicsit ebben túl tervezni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #53858 üzenetére
Igen aprón van 220W-os Dell kocka táp, meg 160 vagy 300-as pico-t tud hozzá adni az illető.
Sőt aprón van 450W-os pico is.Vagy még a másik lehetőség, ha ől 300-as pico psu-hoz 300w-os led tápot teszek, ahogy imibogyo is alkalmazta. Csak ha jól emlékszem szélességben nem fér be a kis házamba a led táp.
-
hegegabi80
addikt
Nos egy kis segítség kellene pico psu kapcsán.
Ha veszek 300 vagy 450-es pico psu-t, ahhoz milyen kocka táp kell?
Ha jól értem a pico érték az a max ami terhelést bír gondolom.
A kocka táp pedig adja hozzá a kraftot.
Pl 3400G apus rendszerhez milyet érdemes? Aprón van 300-as pico, meg esetleg 200W-os kocka elég lenne?
1 nmve ssd, 1 hdd, 3 ház venti+1 cpu kellene hajtania. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #53836 üzenetére
Jó kis konfigocska lesz, korábban én is agyaltam rajta csak 3400G-vel. Aztán végül más irányt vettem, de méretben nem sokkal nagyobb.
Én se kívánok az évben többet dolgozni, de sajnos még muszáj.
A szerelést se fogom azért kihagyni, gyerkőcök téli szünetében fogok rá időt szakítani. Végre én is összedobom a mini gépecskémet. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Valaki használ itt Giga B450i lapot? Ha igen melyik biossal?
Nekem most F50 van rajta. Eddig nagy gondom nem igazán volt vele. De gondoltam mivel idővel szeretnék majd bele 4650G vagy 5600G procit, ehhez mindenképp friss bios kell.
Na meg az igp résznél hiába állítom a gpu frekit magasabbra, továbbra is agyári 1400 Mhz-en megy. Hátha ezt is megoldaná.
Ha jól látom egyből mehetne fel az F61 vagy F62e, utóbbi már a win 11-hez van?
Jah és miként megy most a bios frissítés menete? Kurva régen csináltam már, még H61 deszkán floppy lemezről.Közben szétnéztem biosban, ha jól értelmezem letöltöm friss biost pl pendrive, majd biosba belépve betöltöm azt, gép újraindít és kész is.
Jah és ha felteszem a legfrissebbet a 3400G fog vele működni -
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #53443 üzenetére
Igen én is a kis pörgettyű miatt aggódom csak, de mondjuk én szerencsére annyira nem vagyok érzékeny a venti zajra. Bár ez se teljesen igaz, mert a metisben a 120-as-nak 1100 körül zavaró volt egy kicsit.
Mondjuk netezésnél nincs gond, játék lenne a legnagyobb terhelés azt meg úgy is fülesben tolom, bár akkor meg lehet a családot zavarná. Jó lenne egyet kipróbálni. Moddolni biztos nem fogom noctua ventire. Akkor marad a TFX megoldás.Még ezt a Seasonic-ot találtam, érdekes délelőtt még nem volt belőle, csak januári elérhetőséget írtak. Nincs valami nagy választék.
Rick: köszi, alszom még rá egyet. Bár szerintem se lenne gond, mert nem egy vékony kis lemez, aminél azért sokat számít a széleken a visszahajtás.
-
hegegabi80
addikt
Adott egy Cemi m1 ház. Szerintetek ha az alaplapi tálcából levágok 1,5 cm-et, ahogy a képen [kép] [kép] is jelölve van, akkor sokat veszít vajon a ház stabilitásából? Szerintem nem igazán, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ez azért kell, hogy a 140 hosszú tfx táp beférjen. De akár végig is vághatom, ha kell akkor később a normál tfx is beférjen.
De ha azt mondjátok, hogy ne vágjam, akkor maradhat, mert élre állítva is befér a tfx táp, csak akkor oldalról szív a venti. A ház hátulját mát kivágtam a tfx tápnak, de itt elbizonytalanodtam egy kicsit mert pont itt vissza is van hajtva a tálca.
Sőt az alján egy kicsit a perforációt nagyobb lyukméretre vágom, hogy több levegő jusson be. Ha jó lesz, akkor lehet a tetejét is megcsinálom. Később majd kap egy plexi oldallapot is cpu felett perforálva.
Kipróbáltam a benne lévő gyári 8cm-es slim ventit, csak 12V-ról üzemel, de teljesen csendes és egész jól tolja a levegőt kifelé.Másik kérdés ez az FSP 250W-os flex táp mennyire vállalható? Lehet jó lenne ez is nekem a 3400G igp-s rendszerhez.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #53329 üzenetére
Annyiért valóban ajándék volt, bár itx lévén elég nagy ház, ebbe nem nehéz 3,5 HDD-t tenni. De metisbe lehetetlen, ha kellenek a ventik is.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest