- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Solicidium #957 üzenetére
-
hito
nagyúr
toldy...köszönöm, de seggnyalás nélkül minden elismerés KillHates-t illeti.
Én csak bután néztem ki a fejelmből
Maximum a fánkot tudtam megmoddolni egy kis porcukorral
Te Kill: úgy látom csak mi értékeljük itt a dolgot igazán. De érthető, a mi "gyerekünk".
Lesz itt minden majd idővel, tuning-ram, HD5770, Imon...hisz tudjuk: fiatalság, bolondság
Az egész gépben a legjobb és legzoralabb az a szép IDE kábel, mostmár csak azért is megtartom
-
hito
nagyúr
toldy: hammonpc-nél rendelhető a kedvenc tápod, 3 darab van belőle nekik, 13.678Ft/db!!!!
-
hito
nagyúr
Akkor még gyűjts egy kicsit...150dodó környékén kínálják kinti webshopokban. Mire ideér addigra lesz április-május és 35eFt
Miért kéne egyébként megvárni? Én túl sok újítást nem találtam benne. Egy erősebb OB-VGA van benne és egy 710-es déli oszt jónapot. Engem személy szerint nem hoz lázba
780G minix viszont helyben van bármelyik extreme digital-ban és egész jó árban adják. Nekem NAGYON bevált, bátran ajánlom -
hito
nagyúr
válasz
Solicidium #913 üzenetére
Mi 55-60fok? Az aktív hűtő a lapnak csak egy lehetőség, nem kötelező
-
hito
nagyúr
válasz
adorjant #900 üzenetére
Hát én nem barkácskodok bele ebbe a szép miliőbe
Hogy nézne már ki mindenfélre alátéttel meg nagyobb ventivel ez a szegény hűtő
A gép belsejének felét a hűtő teszi ki, úgyhogy annak aztán tényleg szalonképesnek kell lennie. Másik, hogy nem is annyira hatásos, mint egy közvetlenül rászerelt venti.
Geree: szvsz az egész lap jobban melegszik egy 80W-os procitól, nem csak a NB.
-
hito
nagyúr
Teljesen kényelmesen elfér. Mondjuk a coller felöli slot-ba picit macerás bejátszani, mert behelyezésnél hátrafele kell dönteni a ramot - nem pedig felülről beereszteni mint az asztalinál -, de utána már teljesen jól van a helyén és nem ér a hűtőhöz.
45W-os procinál én nem tenném rá az aktív hűtést a lapra
-
hito
nagyúr
Összeraktam a gépöt
Estefelé dobok fel pár képet ha esetleg érdekel valakit egy SG06-os AMD konfig
És csak úgy dübörög benne a 80W-os Phenom II X2 550BE, KillHates nagytudású kollegának köszönhetően. A jumperek mindentudója
Procit alulfeszeltem egy picit és a NB-re is felpattintottam az aktív hűtést, amíg ezeket nem tettem hozzáérni sem lehetett a bordához
-
hito
nagyúr
Most jött meg az SG06-om
Szerelem is össze és már most nagy a szerelem
Adtak hozzá slim IDE to IDE konvertert
-
hito
nagyúr
Most nekem lenne egy fontos kérdésem:
Tudok-e BIOS-t frissíteni a J&W 780g Minix lapon proci nélkül. Illetve procim van, de azt olvastam, hogy AM3-as procikat csak egy bizonyos BIOS verzió szám fölött fogad. Namostmár gyárból tutti még a régi BIOS-al jön ki, viszont nekem meg csak AM3-as procim van :SS
Másik: esetleg tud valaki olyan boltot mondani ahol nagy valószínűséggel van slim ODD-hez IDE => SATA konverter?
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #869 üzenetére
Szép volt, rég volt, igaz se volt
Ebbe figyelt nekem az i7 konfigom.
Toldy: ettől fényévekkel szebb a TT Lanbox Lite, most adtam el.
Geree: igen, volt S. Pc-om. Egy E7200-est hajtottam benne. Szellőzéssel nem nagyon törödtem, minek az?
Ha jól emlékszem a táp nem lógott rá a proci fölé, de egy jó hűtővel és egy kevésbé melegedő procivan nem lehet probléma szerintem a passzív rendszerből.
Én még csak úgy oldalra azért benyomtam egy piros ledes 9-es (vagy 12-es?) Revoltec ventit, hangja nem nagyon volt, értelme se, csak a látványelemnek volt jó. Ha megtalálom a képet belinkelem.
A kiborító az volt a házba, hogy nem a VGA felőli oldallap volt luggyatva, hanem a teljesen értelmetlen másik fele -
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Moddereknek...!!! Kíváncsiságból bepróbálkoztam, de az eladó, eladási árával kapcsolatos elképzelése nem volt ínyemre
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #813 üzenetére
Hühh...hát lehet, hogy élnem kellene vele
Attól félek, hogyha nem venném meg viszonylag gyorsan akkor:
1: felmenne mégjobban az ára (mert notikat is gondolom már egyre inkább DDR3-al szerelik)
2: beszerezhetetlenné válna.
De akkor már lehet, hogy táp is kéne egy kis időre (valami codegen szintű is megtenné). Tudok helyette adni kölcsön fasza kis HDD hűtőt
Vagy esetleg őt (
):
-
hito
nagyúr
válasz
Solicidium #811 üzenetére
Hehhh...a borda miatt csinálom ezt a "felhajtást". Ha nem lenne bővel jó lenne innen ph-ről 2x2GB 800-as Samu 14k-ért
Tehát ha nincs borda, nincs üzlet
-
hito
nagyúr
Atyaég...most jutott eszembe, hogy J&W lapba meg vehetek új ramokat
De már meg is találtam
mgzsolt: adnak a laphoz slim-ODD átalakítót? Csak azért mert az ODD már megvan nekem, de még szerezni kellett volna/kellene hozzá átalakítót.
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #778 üzenetére
Az, hogy nem szeretem nem azt jelenti, hogy nem élek/éltem vele
Fejlődik az ember (de úgy látom van aki visszafele
), így a lexikális tudás bővülése visszaköszön a hétköznapok gyakorlatában, amit a saját izlésünk érvényesítésének szolgálatába tudunk állítani (itt szerényen magamra gondoltam
).
-
hito
nagyúr
Nahát azért az hasznos kérem-szépen. Mivel nincs rajta PCI bővítőhely, ezért PCI wifi bővítési lehetőség kilőve. Ha valaki nem szereti, hogy a gép seggéből kiáll (esetünkbe egy majdnem harmad olyan hosszú mint maga a gép) egy nagy dorong USB akkor ez nagyon hasznos lehet. Ma már az emberek többsége WLAN hálózatot használ otthon kábelrengeteg helyett.
Én pl. gyűlölök minden kilógó, kiálló kütyüt akár notiról, akár asztaliról van szó. Legyen csak minden szépen belül, annak ott a helye
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #772 üzenetére
Jaja, meddő gondolat volt. Azért ez nem olyan rossz: X-case X-cube.
Mondjuk az a 650W-os "táp" biztos jó minőségű
-
-
hito
nagyúr
Na az nem ma lesz amikor én egy számológépért 30-35k-t leszurkolok az asztalra
25k-ban húztam meg a határt ennél az alkotóelemnél és ezért a pénzért minnél többet akarok kapni
Eddig egy 25k-s Phenom II X3 705e a befutó.
"Vegyen csak 4 magost vagy olyat amit jól lehet tuningolni. Ő power-user, tehát az fps-ek és a magas CPU eredmények tudják igazán meggyőzni."
Hito-ismeret 5-ös, leülhet
-
hito
nagyúr
x4-el (PCI-e) szinte mission inpossible az izomkocka, de csak megpróbálom
HTPC szintű/tudású gépről szó sem lehet. A procin agyalok most de nagyon, ugyanis most a gépemben egy Phenom X3 720BE @X4 20 van (természetesen 24/7-ben 4maggal) és 65W-os procik között nem nagyon találok hasonló erősségű darabot (kivétel horrorárban lévő Phenom X4-ek).
Athlon-nal sokáig nem bírnám azt tudom, X3-asok meg gyenguszkák. Szóval ez még kérdés (ez is).Hűtő tutti Big Shuriken, ház is biztos SG06 (az elejébe belehackelek valami imon-t), ram kutyát nem érdekli, táp marad a gyári. És mindemellé jön még majd egy 5770-es zsuga.
Csak az a f*king CPU
-
hito
nagyúr
Tudja valaki, hogy rendelhető most a J&W 780G itthon? Elvileg edigital honlapja azt írja, hogy több bp-i boltjukban is raktáron van
-
hito
nagyúr
Toldy...látom még mindig Te vagy az ész a bandába
Tényleg, megjártad már Japánt a házért?
Zotac begyújtotta a rakétákat úgy látom. Nekem nagyon bejött ez az AMD platform váltás, úgyhogy nem hiszem hogy kell nekem a 775, vagy az 1156.
Arról nem is beszélve, hogy Silverstone SG06 lesz az új lakásom és szeretném hasznát venni a 300W-os gyári tápnak, azt egy i5, vagy egy éhes 775-ös quad nem hiszem hogy méltányolná.
Tehát marad a jó kis x4-es PCI-e és egy 65W-os AMD proci. Meglátjuk mit hoz.
-
hito
nagyúr
Hali!
Úgy néz ki, hogy kitomboltam magam mATX fronton és lehet, hogy visszatérek ITX-re
Úgy látszik örök szerelem. Végigböngésztem (eltünésem óta) a topicot és hát nagy újdonságokkal sajnos nem nagyon találkoztam.
AMD-s fronton még mindig a PCI-e sebességével, illetve annak hiányával van a gond, Intel oldalon meg még mindig a Zotac 9300 a trónbitorló. Hát elég siralmas...Nem baj, indul a mazohizmus ismétKérdésem rögtön, hogy ez az "új" J&W 785-ös lap kapható már valahol kishazánkban?
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #575 üzenetére
Ááá...még nem tudom, majd ha meglesz a lapom, meg a procim, meg a házam és mindez egy egységet alkot majd, akkor meg tudom mondani.
Az biztos, hogy nem csak méretbeli változások lesznek. Megnézem (életemben először), hogy mit mutat az AMD vonal. Nagy a várakozás annyi szent. Elvileg ugyanazt a teljesítményt hozza féláron ami nagyon nem mindegy.De természetesen tartok majd OFF beszámolót szép színes képekkel
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #569 üzenetére
Pontosan! Semmi értelme! Még egy bőrt lehúznak a lapról. Biztos jól mentek az eladások, de aztán egy picit megtorpant és megrettentek
A harmadik SATA-t személy szerint üdvözlöm. 2 elég karcsú volt, ha már valaki az ODD mellé akart két HDD-t akkor mehetett a mindenféle barkács. Több mint 30rongyos lapnál az nem túl elegáns. -
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Emberek, szolgálati közlemény:
Lehet szétkapkodni az ITX-es cuccaimat (lehet, hogy a moduláris 400W-os SilenX táp is eladó lesz, elvileg jövő héten jön meg), én kiszálltam. Túl sok a kompromisszum nekem, nyargalok vissza mATX-re
Jó volt veletek, köszönöm mindenkinek a segítséget
Azért még majd be-benézek, itt legalább béke honol
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #533 üzenetére
Jájj fiúk...mi van ha pont a búrámon landol egy orosz kémműhód?
Így nem lehet gépet építeni
Bátorság nélkül nincs győzelem.
Helkis: esetleg ha van kedved priviben adhatnál tippeket a komponensekre nézve (nagyon hálás lennék, mert sok közöm nincs a témához). Minél kisebb legyen és minőségibb
H50 meg megállja a helyét hidd el...nézz meg róla teszteket (volt egy külföldeni teszt, nem találom, de a világ élvonalába tartozó léghűtéseket nem egyszerűen verte pofon). Engem meggyőzött.
-
hito
nagyúr
Esetleg Corsair H50 + ultrahalk slim venti? Én erre készülök
Utána már csak egy halk VGA kell, vagy egy olyan vizesrendszer ami csak a VGA-t hűti...ha egyáltalán van ilyen (de miért ne lenne?).
Vagy így ez azért komolytalan? Nekem gőzöm nincs a vizezésről, el kéne olvasni némi szakirodalmat. -
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #523 üzenetére
Köszi
A látvány miatt is, de egyébként is így szokott lenni szegénykém az esetek 99%-ában. Amennyit variálok rajta hülyeség lenne folyamatosan visszatenni.
Pedig csavarhúzómentes csavarjaim vannak, sikerült "lelopnom" egyik eladott házamrólSajnos az OCZ hűtő ki fog kerülni belőle (az egészben az a legjobb), mert még a rövid ODD se fog elférni tőle, ráadásul az új tápom is 2cm-el hosszabb lesz. Viszont annyira feldobja egy ramhűtő az egészet, hogy egy HyperX fan-nel fogom pótolni
Ez a Luxa2 mini egyre jobban bejön. Bár hc ITX biztos nem építhető belőle sajnos, nem nyel el normál VGA-t
-
hito
nagyúr
Az álatttya
Szétvizezett Shuttle ITX konfig
Mit meg nem művelnek ezek....
-
hito
nagyúr
Na picit felkavarjuk az állóvizet. Én most így festek per pillanat:
Felül egy OCZ memóriahűtő csücsül, elől pedig egy multikártya-olvasó. Már csak egy jófajta ODD köllene, meg egy single slot Galaxy GTX260 Razor
A SilenX táp remélem jövő hétre már landol ferihegyen
MOD: most látom, a kártyaolvasó madzagját illett volna eltűntetni
-
hito
nagyúr
Ha őszinte akarok lenni, nekem mindig jobban tetszett az SG05, abból lehet olyan szép csontvázat építeni mint amilyet szeretnék
SG06 nem tetszett, mostanában kezd hozzászokni a szemem és csak a H50-es beépíthetősége szól mellette.De nem tudom mit drámázok itt, ha valamiért nagyon nem jönne be a 05-ös, akkor váltok 06-ra.
Más: megyek decemberben Bécsbe. Érdemes a hardvervásárlást addig jegelni (H50 és tsai)? Van valakinek valami infója a sógorok hv áraival és választékával kapcsolatban?
MOD: a 25GB nem is rossz, sőt...de mi az a bitcomet ott kérem szépen?
Photoshop a barátod
-
hito
nagyúr
Ez a win7 méret jól hangzik. Az előzetes hírek arról árulkodtak, hogy nagyobb helyigénye lesz mint a Vista-nak
Nemsokára megjön a SilenX tápom, már nagyon kíváncsi vagyok rá, dec elején rendelem meg engusztól SG05-öt vagy SG06-ot (még mindig nem sikerült döntenem
) és új hajnal kezdődik az ITX-es pályafutásomban
Csúszik majd bele egy jó kis GTX, egy H50-et is beleforrasztunk felkészülvén a jövő évi 1156 váltásra és slot-in drive-ot is kap
Toldy: fogadd gratulációmat, én meg 10nappal múltam el HD
-
hito
nagyúr
Te eleve handycap-el indulsz XP miatt, nálam Vista rácsücsül 16GB-ra. Marad kemény 16GB amit be tudnék osztani, nem hinném hogy sikerülne
Most 4 játék van fenn (COD4, RE5, Lost Planet, NFS Shift) meg egy-két progi és van 12GB szabad helyem a 72-ből. Tehát meg se próbálkozok a 32GB-al, halott project lenne. És tervezem a jövőben a 64bitest kipróbálni, esetleg win7 is érdekelne idővel, ezek meg mind kövérebbek a mostani OS-nél is. -
hito
nagyúr
Köszi az infót...az a baj, hogy én szeretem a programokat is a rendszerlemezre tenni. Ha már más vinyóra tenném - egy lomha HDD-re - akkor szvsz lelassulna a rendszer. Vagy rosszul tudom
Gondolom az adatelérés akkor már a HDD paramétereihez igazodna és szinte csak a boot-nál, kikapcsnál meg a win alap programjainak használatánál tudnám élvezni az SSD előnyeit...Javítsatok ki ha tévedek, ebbe soha nem voltam biztos.
-
hito
nagyúr
válasz
adorjant #476 üzenetére
Ha neked nem fontos 2 vinyó, akkor minek?
Én mondjuk bajban lennék 1el, amióta megvan a Raptor azóta nem tennék rendszert sima mezei HDD-re
SSD lenne az igazi - az legalább nem kiabál - de 40k alatt nem nagyon kapok normális 64GB-osat, úgyhogy én meg itt hoztam áldozatot. -
hito
nagyúr
Nem tudja esetleg valaki, hogy a Lian Li Mini-Q házba felejtős egy normál hosszúságú VGA
Kerestem erre vonatkozó adatot, de valahogy sehol nem találták fontosnak közölni, hogy milyen VGA-t nyel el (ha egyáltalán elnyel valamilyet)
-
hito
nagyúr
Javítom magam: tényleg nem fér el a H50-től egy normál méretű VGA, viszont ha kívülre tesszük a radiátor ventijét - mint ahogy azt a cyberpower tette - akkor meg van oldva a dolog elvileg
-
hito
nagyúr
Esetleg van róla infód, hogy tényleg nem férne be vagy csak tippelsz? Hardforumon SG05 topicjában is erről ment a csevej - befér-e a 05-be a H50 - de az angolom nem az igazi és a bonyolultabb postokat nem nagyon értettem
Ma megrendeltem a SilenX IXM-40-14-et, röpke 2hét és itt is lesz, majd írok róla
Mod: egyébként hardforumon eléggé herótozzák a SilenX-et, kb. úgy beszélnek róla mint itt a Codegen tápokról.
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #437 üzenetére
"akkor már mindegy meghúzod"
"felrúgod a gépet, és a megmaradt működő alkatrészeket felrakod a HWApróra"
"és legyen a Tiéd a topic legerősebb ITX-e". Gondolod ez a célom?
Nagyon félreismertél...igen, ez az én nagy bűnöm. Szeternék minél nagyobb teljesítményt (ésszel) kihozni az ITX-ből, de nem minden áron.
Ha valami zajong benne kivágom. Ez lett a HD4850 sorsa is. Légy erős, SG05 azért kell mert erős passzív kártyán agyalok és mivel Spire-be nem megy bele csak egy slot-os (olyanból meg nincs erős passzív) ezért váltok.
Meg mert a hangok is ezt tanácsolják.És azért mert combos gépet akarok összedobni nem biztos hogy lőttek a lopakodásnak (SilenX táp, brutális passzív kártya - szellőzést majd megoldjuk, az a Corsair H50-es se lehet túl hangos, stb...).
Szerintem lehetséges erős ITX konfigot összerakni, úgy hogy viszonylag halk is legyen. Majd meglássuk...Ui.: a hardverapro az nem W
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #433 üzenetére
Bizony-bizony...passzív.
A kérdés egyébként az volt, hogy vaj' melyik a halkabb szerkezet. SilenX-ről tudjuk, hogy 14dB (ami szvsz brutálisan halk), Be Quiet-ről tudjuk, hogy full terhelésnél nem nevezhető halknak (legalábbis a tesztelő véleménye szerint), meg azt is tudjuk hogy a neve mit jelent magyarul.
Ezért próbáltunk/próbáltam valami hivatalos adathoz jutni a Be Quiet hangszennyezését illetően, hogy megállapítást nyerhessék: melyik a halkabb szerkezet(?)IamMenyus:
-
hito
nagyúr
Hát most vagy vak vagy csak simán hülye vagyok, de én nem találom.
Ennyit látok erre vonatkozóan a konklúziónál: The Bad - Noisy approaching full load.
Ez nekem nem mond semmit, ez nem adat hanem vélemény. dB-t kerestem, de sehol nem találom, esetleg valami más mértékegysége is van a dolognak? Arra lennék kíváncsi de nagyon, hogy a SilenX 14dB-éhez képest halkabb vagy hangosabb és mennyivel
-
hito
nagyúr
válasz
IamMenyus #421 üzenetére
Most miért kellett ezt belinkelni?
Megint gyűjthetek és agyalhatok hogy melyiket vegyem
Viszont azt megköszönném ha valaki segítene a döntés meghozatalában tápkérdésben:
Az eddigi kiszemelt, de most megbolondított a kollega az imént belinkelt szépséges Be Quiet táppal. Viszont az a bajom, hogy az utóbbi táppal kapcsolatban nem találtam semmi adatot a hangkibocsájtásával kapcsolatban
A SilenX mellett a moduláris jellege szól (amivel egyedülálló az SFX-ek között), valamint a passzív PFC. De azt se tudom, hogy vajon 2.2-es tápról van-e szóEzen felül gondolom a 14dB-ével nem lehet valami zajos.
A Be Quiet nagyon szép és a nevéből kiindulva nagyon halk is lehet. Esetleg valaki nem tudja, hogy milyen hangkibocsájtása van ennek a tápnak? Vajon halkabb mint a SilenX?Ki melyiket választaná? A SilenX e-bayről beszerezhető 11-12eFt-ért, a Be Quiet 15-16eFt.
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #418 üzenetére
Na ugye...erről beszéltem neked tegnap a telbe. Csak nem valami erős zsugák ezek, éppen hogy csak megütik a 9800GT szintet ha jól láttam.
Bár ha jól lesznek árazva és nem túl melegedősek + még halkak is akkor ideális lehet az ITX-eseknek (már aki teljesítményre is vágyik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged