-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
storm4
aktív tag
válasz
pinnacle #51476 üzenetére
Hali!
Ezt a konfigot: [link] használtam 16GB RAM-mal és egy 500GB SSD-vel néma csendben.
Egy "hátránya" volt/van a 4k HDR tartalomnál a kijelző nem kapcsolt át HDR-módba (LG 65" tv).Váltottam az adatlapomon lévő összeállításra és szintén néma csendben teszi a dolgát és mindenre is elég és nem került 200ezerbe
-
storm4
aktív tag
válasz
zsolt_64 #50181 üzenetére
Köszönöm a kutakodást,akkor most már érthető,hogy miért nem kezeli a HDR-t.
A memóriát csak beletettem és nem figyeltem sem a frekvenciát,sem az időzítéseket.
Linux alatt nem próbáltam,de ezek szerint,akkor ott sem lenne több sikere a HDR-nek.Nos,akkor tudat alatt,ezért is hirdettem meg a lapot....
-
storm4
aktív tag
válasz
zsolt_64 #50167 üzenetére
Üdv!
Elnézést,hogy csak most válaszolok,de most jutottam oda,hogy leüljek a géphez.
1.Jelenleg ilyen RAM-okat használok: [link] és nem volt semmi gondom a kompatibilitással azon rövid idő alatt ,amíg kipróbáltam a lapot.
2.Egy LG65 UM7450PLA tv-re kötöttem és minden gond nélkül kezelte a tv-t az alaplap.Bár windows alatt nem sikerült semmilyen lejátszóval elérni,hogy a tv felismerje,hogy a lejátszó HDR tartalmat küld a tv-nek.
-
storm4
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Egy Asrock alaplaphoz és ehhez a videókártyához milyen paneltáppal lehetne ezt a konfigot meghajtani?
A táp ajánló topikban kaptam aktív hűtésű tápra ajánlatot, de szeretném paneltáppal megoldani a feladatot.
Vagy esetleg egy i5 7500T procihoz ( a proci meg van) és az előbb linkelt videókártyához milyen ITX lapot lehetne használni szintén paneltáppal?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Asus H110S1 alaplapom,amin van egy LVDS csatlakozó.
Arra gondoltam,hogy "hordozhatóvá" (pl.: aktatáskába építve) tenném a konfigurációt és kellene hozzá egy kijelző.
Mit tudnátok ajánlani,illetve pontosan milyen típusú LVDS-kábel és kijelző kellene hozzá?A válaszokat előre is köszönöm
-
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Beszereznék egy ilyen alaplapot.
Milyen tápot ajánlanátok hozzá?
Van egy ilyen tápegységem ,de a kézi könyve szerint 19V-os kellene.
Esetleg ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni : FSP, univerzális vagy Akyga ?
Elfogadok egyéb javaslatokat is és köszönöm a válszokat -
storm4
aktív tag
válasz
AxBattler #36363 üzenetére
Az a helyzet, hogy én sem szeretném cserélni, de jelenleg nem akar felismerni egy G3260-as procit vagyis nem akar elindulni a lap (csak felpörögnek a ventik aztán leáll és újra indul és ezt ismétli,a RAM-ok másik lapban mennek,gondolom azokkal nem lehet baj).
A héten még érkezik egy i5 4460T remélem azzal elindul.
Garancia még van, de nem tudom, hogy lehet-e még cserélni a lapot, ezért keresném az utódját.
Legfeljebb váltok... -
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-B85N Phoenix alaplap után vagy helyett (1150 vagy 1151 vonalon,de inkább 1150) mi lenne a legjobb alternatíva alaplap terén hasonló szolgáltatásokkal, mint a Giga rendelkezett (mSata, mini PCI)?
-
storm4
aktív tag
(#25932) vlevi: köszönöm,én nem néztem ezeknek ennyire utána,szintén csak a jó szándék és a Realan termékek iránt érdeklődő felhasználók miatt osztottam meg az információkat.
(#25934) AxBattler: ismét csak magam tudom ismételni a vámmal kapcsolatban:tavaly kettő megrendelést bonyolítottam le nem kellett külön vámot fizetni
-
storm4
aktív tag
(#25924) sowi: Most néztem meg jobban az általad kérdezett Gigabyte Brix-et ebben egy Intel Celeron N2807 1.58GHz processzor van,míg a Realan által kínált NUC-ban: Intel Celeron quad-core J1900(2.0GHZ) processzor dolgozik,illetve ehhez jár egy 60W-os tápegység,amit az itthon forgalmazott NUC-nál nem látok feltüntetve,persze ez nem azt jelenti,hogy nincs.
(#25925) AxBattler: Mindig dollárban számoltam és fizettem a termékek után,ami az én számításaim alapján (285Ft-os dollárral számolva) ~73000Ft,persze erre még rájönne a szállítási költség,ami aztán a végső árat lehet 85K-ban állítaná meg.
-
storm4
aktív tag
Néhány újdonság a Realan-tol:
1.
Model No.: Mr. NUC V3-J1900
Dimension: 113mm (W) *115mm (D) *57mm (H)
Configuration: Case V3+Gigabyte M/B with Intel J1900 CPU+ 60W adapter2.
Model No.: Mr. NUC V3-A8
Dimension: 113mm (W) *115mm (D) *57mm (H)
Configuration: Case V3+Gigabyte M/B with AMD A8 CPU+ 60W adapter3.
Model No.: Mr. NUC V6-i3 / Mr. NUC V6-i5
Dimension: 118mm (W) *118mm (D) *51mm (H)
Configuration: Case V6+Intel M/B with i3/i5 CPU+ 60W adapter -
storm4
aktív tag
válasz
flashpointer #25374 üzenetére
Üdv!
Csak egy kérés: nem tennéd bele a képeket egy mappába és osztanád meg valahol?
Könnyebb lenne az egészet megnézni,mint egyenként nyitogatni a linkeket.
Hálásan köszönöm! -
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Ennek a lapnak: GIGABYTE GA-B85N Phoenix a wifi-s verziója elérhető Magyarországon valahol?
Mert lehet én rosszul keresem, de nem találok.
A válaszokat előre is köszönöm. -
storm4
aktív tag
válasz
Polllen #24055 üzenetére
Igen, jól látod, hogy nincs árnyékolás.
Nem tapasztalok semmilyen interferenciát egyik eszközömmel sem, ami a közelében van.
Hogy magamat védjem a káros sugárzástól?-- Ezzel kapcsolatban pedig csak annyit tudnék mondani, hogy a lakásban wifi van, okostelefont használok, ennyi sugárzás már szerintem nem oszt-nem szoroz. (bár lehet rosszul látom ezt a dolgot) -
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Tudom,hogy nem teljesen ezen topik témája,ezért is teszem OFF-ba.
Összedobtam egy kis konfigot (ASRock D1800B-ITX,4 GB RAM,ADATA SP600 64GB SSD,Hitachi 750GB vinyó,paneltáp) egy saját építésű házikóba.
Ha valakit érdekel ITT megtekintheti. -
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A Realan újabb házikóval rukkolt elő Realan E-D5S
Természetesen tudom, hogy nem kifejezetten mITX méret, de ebben a topikban sokan preferálják ezen gyártó termékeit.
A termék 29$-os áron érhető el a gyártónál, mely áron szerintem nagyon jó, de sajnos a szállítási költség nagyon meg tudja drágítani. -
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #21618 üzenetére
Ha nem gond,akkor most nem rendelek be mindegyikből csak,azért,hogy ezt a "kicsikét" belepróbáljam,mert nem is menne bele.
-
storm4
aktív tag
válasz
szabi__memo #21616 üzenetére
Sajnos a szállítási költségeket sikerült megtapasztalni
-
storm4
aktív tag
Realan E-C3 : US$25 (with 120W DC module and 60W AC adaptor) [link] (tudom ez már volt)
Realan E-2019 : US$25 (with 120W DC module and 60W AC adaptor) [link]
Realan E-3019 : US$22.5 (with 120W DC module and 60W AC adaptor) [link]
Realan E-G3 : US$20 (with 120W DC module and 42W AC adaptor) jelenleg nem találok róla semmit a gyártó honlapján,de ez is benne volt a mai e-mail-ban
-
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #20994 üzenetére
Az E-D5 csak volt.
Hmm...,érzésre,mivel paneltáppal használom a konfigot,így kényelmesen elfértem a D5-ben is ( [link] ),anno egy kis vízzel.
Szerintem,ha egy ATX-táp van ezekben a házakban használva (E-D5,E-D3) bizony szűkös tud lenni a hely,illetve még,ha kerül egy videókártya is,akkor aztán....
Esetleg az a 2,7cm különbség a meghajtók szellőzésén tud segíteni. -
storm4
aktív tag
Aki,ügyes az ügyes ( Mercutio_)
-
storm4
aktív tag
válasz
szabi__memo #19548 üzenetére
A szállítás az igaz,hogy annyi, de a TNT eddig még nem kért egy fillért se pluszban (áfára, vámra)
-
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Az adapter-nél még sosem láttam ilyen komolyabb házikót.
Ha kell, rajtam nem múlik a beszerzés.
A gondot valóban a magas szállítási költség jelenti.
Ősszel a két E-D5-höz $70.65 volt a szállítás, egyéb költség nem volt.
Kértem ajánlatot két E-M3-ra ott $96.45 lenne a szállítási költség. -
storm4
aktív tag
válasz
protegeone #18600 üzenetére
Üdv!
Ment pü! -
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg nem volna kedve valakinek beszállni ennek a háznak a megrendelésébe?
Egy ezüst és egy fekete.
Az ajánlat már meg van kérve csak egy vállalkozó szellemű társ kellene. -
storm4
aktív tag
válasz
szabi__memo #18447 üzenetére
Ment pü!
-
storm4
aktív tag
válasz
szabi__memo #18437 üzenetére
Szia!
Igen, $24 a ház darabja.
Sajnos tápegység nem jár a házhoz,viszont ATX méretű tápegységet tud fogadni. -
storm4
aktív tag
válasz
storm4 #18152 üzenetére
Sziasztok!
Nos, megejtettem a megrendelést a házakra,amik a héten megérkeztek.
ITT található egy pár fotó a csomagolásról és összeszerelt állapotról.Ha kérdésetek merül fel,akár itt,akár privátban megkereshettek szívesen válaszolok a legjobb tudásom szerint.
Köszönöm a figyelmeteket.
[link] Lehet megint topikot tévesztettem? -
storm4
aktív tag
-
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Ehhez a kis szépséghez mit szóltok?
Lehet megejtek egy megrendelést csak előtte rákérdezek,hogy mennyi lenne a postaköltség.
Ma kaptam egy levelet Simon Wu-tol és,ha jól értem,akkor 24$ a házikó (US$24,New Aluminum Computer Case, support Micro ATX / Mini ITX motherboard and Standard ATX Power-ez volt a levél címében) -
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #18036 üzenetére
De igen
Volt benne egy FSP Zen is csak sajnos arról nincs képem.Annak a harisnyázott kábelei nagyon neki feszültek a ház falának és a levegő se igazán mozgott a házban.
Szeintem válassz egy SFX tápot és "kényelmesen" el fogsz férni.
A modulárissal az lehet a baj,hogy a csatlakozók jobban elállnak a táptól,mint a nem modulárisnál a gyári kivezetés. -
storm4
aktív tag
válasz
Black&White #18027 üzenetére
Innen már én is rendeltem többször (paneltáp),megbízható,korrekt üzlet.
-
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #16725 üzenetére
Helló!
Sajnos, szerintem,ha MX31-be bármilyen tápot teszel (ATX,moduláris ATX,SFX) tele lesz a ház a táp kábeleivel.
Nekem egy ilyennel volt tapasztalatom.Hiába harisnyázottak a kábelei,akkor is kitöltötte az egész házat.
Volt egy ilyen gyenge próbálkozásom is.Itt mondjuk a SATA kábelek,amik a legtöbb helyett elvették.Azóta ezek cserélve lettek. -
storm4
aktív tag
Üdv Uraim!
Van valakinek ezzel az alaplappal tapasztalata?
Válaszokat előre is köszönöm! -
storm4
aktív tag
Jó reggelt!
Megkaptam a választ"Sajnos nem áll módomban hosszas műszaki és gazdasági eszmefuttatásokba bonyolódni, mert rengeteg az érdeklődő. Ezért, ha nem haragszik akkor ezt a témát most röviden és véglegesen lezárom. Attól tartok egy nem létező termék szokásos kamu adatlapjának dőlt be. A feltüntetett paraméterekből ez egyértelműen látszik. A termék létezése esetén sem lenne sokkal beljebb, mert a megtáplálásához szükséges 20A feletti terhelhetőségű adapterek olcsó kommersz kivitelben nem léteznek. Ilyen áramoknál closed frame ipari AC/DC tápot szokás használni, ami tisztességes kivitelben 40-50 eFt.
Ha nagy teljesítményre és csendre vágyunk mi mindig passzív (0dB) ATX tápot választunk (silentMaxx, mCubed). Még olcsóbb is, mint a fenti nem létező megoldás."
Ez aztán üzletpolitika!
Az ajánlatom továbbra is fennáll,ha valaki rendelni akar segítek.Sajnos nem budapesti vagyok,de minden megoldható.
-
storm4
aktív tag
Üdv!
Tegnap este megint nem bírta ki és írtam egy levelet az adapter.hu-nak.
Hát,kaptam egy választ :"Tájékoztatom, hogy cégünk csak olyan mini-ITX termékeket forgalmaz, melyek kereskedelmi mennyiségben kerülnek felhasználásra saját és partnereink rendszereiben. Tapasztalataink és felhasználóink visszajelzése alapján ezek remekül beváltak az egyedi és otthoni alkalmazásokban is. Kínálatunkat a hazai piac csekély mérete és fizetőképessége miatt nagyon megfontoltan bővítjük. Ezért nem tartunk szolgáltatásazonos termékeket és egyedi igényeket is csak egy értékhatár felett teljesítünk.
Ugyanakkor feltétlenül hozza tudomásunkra, ha olyan feladatok adódnak nagy számban a mini-ITX témakörben, melyeket a jelenlegi termékkínálatunkkal nem lehet megoldani és valódi kereslet is van rá, ami új termékek jövedelmező bevezetését garantálja."
Szerintem maradunk a saját beszerzés mellett.
-
storm4
aktív tag
Hétfőn lehet megkezdem a ( C ) opciót és offenzívát indítok az adapter.hu meggyőzésére
(#14359) Gabesz26: Amazon-nal nem vagyok tisztában,de hasonlóan működik,mint az ebay vagy nem?
Értem ez alatt,ha unión kívülről érkezik valami és meghaladja azt a bizonyos értékhatárt szintén vám és adó köteles -
storm4
aktív tag
Van az ebay-en egy angliai forgalmazó,aki forgalmazza az LR1106-os paneltápot [link]
Csak sajnos a jelenlegi "erős"forint árfolyam miatt kb.12200Ft-ra jön ki az ára (postával együtt),bár így megint csak vám és adó mentes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B760M PRO RS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged