Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy mITX gép összeállításán gondolkozom és tanácsot szeretnék kérni, mivel sosem volt még ilyen gépem. Jelenleg egy "nagyobb" gépem van de semmi extra, egy FM2-es A8-5600K van benne meg egy Asus lap ATX méretben, 8GB memóriával, nincs külön VGA, de nincs is rá szükségem.
Amit szeretnék az egy minél alacsonyabb fogyasztású, általános célokra használt gép összerakása (film, net, esetleg régebbi játékok) ITX alapon. Az alaplap, processzor, memória és táp a leginkább kérdéses elemek.
Egy Asrock FM2A85X-ITX alaplapot néztem ki, ha van valakinek tapasztalata vagy javaslata ezzel kapcsolatban akkor megköszönöm.
Úgy gondoltam, hogy akkor már beújítok egy 65W-os TDP-vel rendelkező AMD procit is, konkrétan egy A10-5700 -ra gondoltam, ebben még a GPU is erősebb mint a jelenlegiben, ezért úgy vélem, hogy elegendő lenne számomra a fentebb említett célokra.
A memóriákat jó lenne, ha meg tudnám menteni a jelenlegi konfigomból. Ezek Corsair Vengence memóriák 2db 4GB-os 1866MHz-es. Annyi csak a kérdésem, hogy az Asrock lapnál nem igazán voltak a támogatott memóriák között... ez azt jelenti hogy inkább válasszak valamit azokból? Vagy mit tanácsoltok?
Amiről végképp ötletem sincs az a táp. Nem tudom milyet, vagy mekkorát kellene vennem...
Jó lenne, ha ezzel a 4 összetevővel max 80k körül tudnék maradni árban... inkább alatta.Ezeken kívül egy SSD meg egy 1TB-s HDD lenne majd benne. Olyasmit olvastam, hogy így könnyen 50W körüli fogyasztást lehet elérni, játékoknál is terhelés alatt olyan 100W környékén lehet maradni. Ez nem lenne rossz dolog.
Előre is köszönök minden hozzászólást, tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Elektromos autók - motorok
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- OTP Bank topic
- EA Sports WRC '23
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- SK hynix 32GB DDR5 Notebook RAM
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest