Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
szabonagyur #5997 üzenetére
Ha van SCART a tévén, akkor nem kell túlbonyolítani. Bemész bármelyik teszkóba vagy ilyesmibe és megveszed a legolcsóbbat. (7eFt körül van.)
-
darvinya
titán
válasz
szabonagyur #5997 üzenetére
scart van rajta csak mint csatlakozás.
Evvel nem tudom mit akartál mondani, de Tv-en lévő Scart csatlakozás, csak bemenet.
Amúgy böngésző keresőjébe írva DVB-t dekóder és kidobja a választ.
Mivel nincs konkrét elképzelés, így mindegyik dekóderen van Scart.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Ha csak az ingyenes 7 csatornát szeretném nézni milyen beltéri ajánlottok sima hagyomás tv-hez, scart van rajta csak mint csatlakozás.
Maximális ár 10e ft, de igazából a legolcsóbb verzió érdekelne ami az igényt kielégíti. Semmi extra nem kell csak a tv nézés funkció.
-
asturel
őstag
Alberletben lakok (~1eve ebben a tobbemeletes tarsashazban), a lakasba bejon egy koax kabel, ami egy elosztoba megy (net, tv) - eddig ment igy (mar igy volt mikor bekoltoztem), nem is erdekelt jobban a dolog mikentje, gondoltam van valami tetoantenna, mivel foldszinti lakas es csak a mindigtv adoi jonnek. (Mellesleg egy koaxkabelt a tunerbe dugva is siman jol jott minden
)
-
Watt25
veterán
válasz
asturel #5992 üzenetére
koaxon jon az upc fibernet is
Na, ez is olyan dolog, ami kicsit nagyon megkavarja a dolgot. Biztos, hogy ez így van??? Rá van kötve egy antenna arra a kábelre, amin net jön? Nem is tudod, hogy milyen az antenna? Akkor kié az antenna? Hol van?
Valami itt nagyon nem stimmel... -
darvinya
titán
válasz
asturel #5992 üzenetére
de ugyanezen a koaxon jon az upc fibernet is, lehet hogy akkor az upc a sajat halozatan tovabbstreamelne a mindigtv-t? :S)
Nem egészséges, csak úgy összeereszteni a két műsorszolgáltatót. a kioltás/zavarás miatt.
Ha meg az UPC hálózat biztosítja a Mindig Tv adást (amit kétlem), akkor nekik kell reklamálni.En is erre gondoltam, de C muxon kivul minden tokeletesen jon, osszes analog csatorna, stb.
A felső frekvencia érzékeny mindenre, ezért akarják lejjebb vinni.
Elég a kábel köpeny sérülés és máris elveszett rengeteg jel a felső tartományban.Erősítő haldoklik, vagy túlerősít és akkor megint nincs felső freki.
stb.
(#5993) cigam
Ilyet csak Telefunken tudot produkálni.
-
-
asturel
őstag
válasz
darvinya #5990 üzenetére
En is erre gondoltam, de C muxon kivul minden tokeletesen jon, osszes analog csatorna, stb. Ez elegge kizarja a kabel/erosito/antenna hibakat, nem? Foleg, hogy ezelott 1 evig semmi gond nem volt vele, egyik naprol a masikra lett ilyen, legalabbis nalam. (Antennaval nem igazan vagyok tisztaban, hogy milyen, de ugyanezen a koaxon jon az upc fibernet is, lehet hogy akkor az upc a sajat halozatan tovabbstreamelne a mindigtv-t? :S)
-
Watt25
veterán
-
asturel
őstag
Nem tudja valaki miert gyengult a MindigTV bp-i ado C mux (802mhz) jelerossege? Konkretan nalam mar egy honapja a csatornalista se jon be, pedig a tarsashaz tetejen levo antennat hasznalom, a tobbi mux (A,B) viszont tokeletesen jon es az analog adas is (rtlklub 495,250) jol jon.
(irtam a mindigtv-nek is: valaszoltak, hogy hivjam fel oket telefonon)
-
Watt25
veterán
Na, ez tetszeni fog. Idézet egy reklámlevélből:
Kérdés: Most "lepke" antennám van. Jó lesz a digitális vételre is?
Válasz: NEM! A digitális vételt megfelelően csak irányított antennákkal lehet fogni, melyeknek a magasabb frekvenciákon is megfelelő a nyeresége. A "lepke" antenna NEM ilyen.
Ez mondjuk kicsit meredek. Egy ismert antenna webáruháznak szerintem nem kéne ilyen nyilvánvaló csúsztatást terjesztenie... -
Yushchenko
őstag
válasz
darvinya #5982 üzenetére
Most érdekes volt, mert az előző hozzászólás hatására elkezdtem kísérletezni. Helyezgettem az antennát, és úgy tűnik megint jó. Szóval marad az antenna! Csak valamiért abban a tévhitben éltem, hogy a jó nagy antenna, majd jobb lesz.
Úgyhogy köszönöm, és másnak is csak ajánlhatom, hogy kísérletezgessen, ne sajnálja az időt rá.
-
darvinya
titán
válasz
Yushchenko #5981 üzenetére
Nem mozdult el az antenna, vagy a kábel nem sérült meg?
Ha szórt jelet fogsz, akkor próbálj fallal szemben vagy vele kb. 60°-os szögbe irányítani az antennát.
-
Watt25
veterán
válasz
Yushchenko #5979 üzenetére
Igen, nagyon szokásos kérdés, de nagyjából úgy tűnik, te legalább tisztában vagy az okával. Nem elég jó a vételed. Azonban a leírás alapján elképzelhető, hogy az ablakodból csak szórt jeleket tudsz venni, amelyekhez a linkelt antennák nem megfelelőek. (A szórt jeleket a szobaantenna szerű dolgok, meg talán a lepkeantennák jobban szeretik.) Ideális megoldás a linkelt antennák mellett az lenne, ha tetőre tudnád rakni az antennát.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Gondolom ez már az 1000+1. ilyen jellegű kérdés: Vettem ma egy Samsung ue40eh6030-as TV-t, illetve próbáltam hozzá antennát is venni mindigtv-hez: Strong SRT ANT 15 kültéri antenna. Beltéren nem működött, de kültéren (balkonon) úgy tűnt jó lesz. Aztán pár órával később mikor bekapcsoltam néhány adásnak semmi jele, a többi is szakadozott.
Szerintetek mire cseréljem ki ezek közül: Triax Digi 343 plus DVB-T vagy Synaps AHD-343 DVB-T, esetleg Synaps AHD-310 DVB-T? Sajnos csak ezek vannak készleten.
Egyébként Csepelen az első emeleten lakunk, de sajnos van előttünk ház (igaz, csak 4 emeletesek).
-
plman
tag
Köszönöm a válaszokat.
Időközben kicsit utána olvastam fórumokon ennek a dekódernek, és úgy tűnik, hogy valami szériahibás tipus, mert sokaknak volt hasonló gondja vele. Most visszatettük az előzőt (Alcor hd 1500), azzal tökéeltes az adás. Jövőhéten meg megy gariztatni, csak attól félek, hogy ha cserélik akkor ugyanezt a szart kapjuk.
-
-
plman
tag
Szép Napot mindenkinek!
Egy problémával fordulok most hozzátok amely a következő.
az apám előző év novemberében vásárolt egy kártyás mindigtv extrás dekódert. a tipusa: Telefunken TTR 280C.
Néhány napja, egyszerűen teljesen megbolondult a készülék, adás közben megfagy a kép és a hang, máskor pedig nem érzékeli a készülékbe helyezett kártyát. először arra gyanakodtunk, hogy talán a vétellel lehet valamilyen probléma, de amikor az előző készüléket csatlakoztattuk a televízióhoz semmi gond nem volt.
Ajánlották, hogy frissítsem a szoftvert (V.9.7 2011.12.29), de mivel még garanciális, így ezt nem merném meg kockáztatni.Tanácsokat, javalatokat előre is köszönöm.
-
Kernel
nagyúr
válasz
FRENK1988 #5968 üzenetére
Az egy DVB-S, MPEG 2 műholdvevő, bár van a hátán Terrestrial, vagyis földi koax be/ki, de az csak a modulátor miatt van, egyébként láthatóan SAT-vevő:
http://www.intersatellitetv.com/catalog/x800.html
Input Frequency 950 ~ 2150MHz
A MinDigTV-hez viszont csak DVB-T, MPEG-4 vevő alkalmas.
-
FRENK1988
veterán
urak egy gyors kérdésem lenne:
Adott nálunk egy openbox X-800-as beltéri. Az lenne a kérdésem, hogy ez alkalmas-e a mindigtv vételére? Illetve, hogy Nyíregyházán egy 10 emeletes épület 2. emeletén kell-e tetőantenna? -
Watt25
veterán
.
-
zenészke
tag
válasz
darvinya #5950 üzenetére
Azért írtam, hogy vinni kell a laptopot, mert a nyaralásra gondoltam. Kipróbáláshoz én is csak pendrive-ot szándékozom vinni. Egyébként az STB-k leírásában kifejezetten azt szoktam olvasni, hogy vagy pendrive, vagy külső vinyó, ami számításba jöhet. Pl. a Synaps 2880-as nem ismerte fel a kamerát, gondolom a többi STB is így tenne...
-
Kernel
nagyúr
válasz
zazahoho #5963 üzenetére
Egy ilyen eszköz belsejében szikraköz található elvileg, ahol a kábel belső erén keletkező túlfeszültség szikra formájában rövid úton záródni tud a külső fémrészhez. Azt viszont célszerű földelni (vagy magát a kábelt), hogy utána a föld felé vezetődjön el az energia. Vagy jobb esetben a TV hárompólusú, földelt hálózati csatlakozással rendelkezik, ezeknél a tunercsatlakozó testpontja fémes összeköttetésben áll a hálózati földeléssel, a TV belső fémvázán keresztül. Bizonyos határig ez is képezhet elvezetést.
Set top boxok viszont általában földeletlen csatlakozással rendelkeznek, ilyenkor az áram útja a HDMI-kábel árnyékolásán is haladhat tovább. A TV-k HDMI-bemenetei amúgy is eléggé érzékenyek, lehet belőle gond. Ilyenkor nem a STB tunerbemenete fog károsodni, mert ott testhez képest nem áll elő különösebb feszültség.
Villámlásnál nagyobb veszélyt jelent általában a konnektor irányából érkező túlfeszültség, amit a villámlás pillanatában fellépő elektromágneses térerőváltozás a vezetékhálózatban indukál. Én legalábbis 20 év alatt elég sok villámkáros TV és egyéb készüléket javítottam, jellemzően a tápegység környékén kezdődnek a hibák, látható szikranyomok stb. Így szerencsés esetben csak a tápegység szorul javításra, de azon kívül persze akármi lehet, rosszabb esetben totálkár is.
0,5 dB csillapítás nem sok, de kiélezett helyzetben még a kevés is számíthat:
http://www.mogami.com/e/cad/db.html
http://www.mogami.com/cgi-bin/uncgi.cgi/cad/e.db.cgi?val=-0.5&src=dB
Vagyis jelszintben 0,944 %, de antennás téren teljesítményviszonnyal szoktak kalkulálni, az 0,89 %.
-
zazahoho
őstag
Amit írtál az nálam mind megvalósult, gondolom azért is javasolták.
A leválasztót földhurok kivédésére szokták alkalmazni, amikor például a számítógép egy földelt dugón kap tápot, ugyanakkor a TV mondjuk a központi antenna felől kap egy másik földet, a kettőt összekötjük hang és/vagy videókábellel, és ekkor zavart, illetve búgást tapasztalunk. Vagy ennek még különféle variációi lehetnek, a TV-nek is lehet földeléses hálózati dugója stb.
Itthon bevált, de akkor telekre nem veszek galvanikus leválasztót csak kábelt illetve valamelyik strongot, és megpróbálom régi antennával.
ezt érdemes beszerezni? vagy csak hamis biztonságot nyújt? -
Kernel
nagyúr
válasz
zazahoho #5960 üzenetére
A galvanikus leválasztó pont leválasztja a DC 5 V-ot is, így nem kapna tápot az erősítő, amire még szükség lehet, de majd elválik.
A leválasztót földhurok kivédésére szokták alkalmazni, amikor például a számítógép egy földelt dugón kap tápot, ugyanakkor a TV mondjuk a központi antenna felől kap egy másik földet, a kettőt összekötjük hang és/vagy videókábellel, és ekkor zavart, illetve búgást tapasztalunk. Vagy ennek még különféle variációi lehetnek, a TV-nek is lehet földeléses hálózati dugója stb.
Ilyenkor lehet a központi antennát leválasztani egy ilyennel, hogy arrafelé ne tudjon záródni az áramkör, galvanikusan. (De mellesleg, ha nem földelt aljzatba teszem a számítógépet, földhurok akkor sem alakul ki, tehát ezt csak így zárójelben, mert vitatható megoldás, ámbár működik.)
-
danee91
senior tag
válasz
zazahoho #5960 üzenetére
Azt hogy erősítő kell-e, nem tudom, a jelerősségtől függ...Én padlástérben(2. emelet) elhelyezett régi nagy lepkeantennával nézem, sehol sem alkalmaztam erősítőt, sem ilyen galvanikus leválasztót, erről nem tudok mit mondani. Ha a set top box-al kiadsz +5V-ot a koax-ra, akkor az antenna erősítője működni fog, akkor lehet szükség ilyesmire(?)
-
zazahoho
őstag
Háromszoros árnyékolású, most már beugrott, kb 13-15 méter kell, ehez nem kell még külön erősítő ugye? Ez a galvanikus leválasztó sem kell egy kábel esetén ugye? Csak azért ,mert panelban 2 tv-nél egy ilyet tanácsoltak venni régebben.
-
danee91
senior tag
válasz
zazahoho #5956 üzenetére
Nem néztem a különbséget köztük, de a 8106 erősebb az biztos. A monitorod biztosan megfelelő, FullHD-s HDMI és HDCP megvan, tehát menni fog vele minden.
Vmi hangfalad csak van otthon, ami jack dugós, vagy RCA-s, meg lehet oldani, vannak átalakítók
3x árnyékolású (TRI-SHIELD) kábelek jók lehetnek, nekünk T-Home SAT TV-hez is azt húztak ki, de én MindigTV-hez ezt vettem:
25 méter a kábel, nincs erősítő sehol sem, és tökéletes a jel(tévénél 93%, Strong 8105-nél 80%, mivel mind2-re rá van kötve elosztóval).
-
zazahoho
őstag
strong 8105 ECO és 8106 között a modulátor a különbség illetve, hogy hátra került az usb?
-
zazahoho
őstag
válasz
danee91 #5945 üzenetére
Köszönöm az infót, új monitort biztosan nem veszek, mert akkor ami előtt ülök azt vinném ki ( LG E2360V )
csak akkor kell hangfal illetve box. Még nem tudom eldönteni.
A szoba ahol a tv lenne elég kicsi mondhatni hálószobának is, szóval csak szemből lenne nézve. Tudom az ips az jobb ,de ez most nem fő szempont. Egy évben ha 30 napot menne sokat mondok.
8105 ECO és 8106 közül lenne valamelyik az RCA miatt.
Első körben kicserélném a koax kábelt is ,ami igencsak 25 év körüli lehet. Ebből létezik jobb minőségű? Valami rémlik de nem tudom a pontos kifejezést rá.
-
Haart
addikt
Létezik valami jó multimédia lejátszó ami megbírkózik a mindigTV-s kártyával, valamint wifi is van rajta?
Gondolok itt olyasmire mint pl az asus féle O!play mini plus például, csak az nem fogad sajna kártyát. -
Watt25
veterán
válasz
darvinya #5950 üzenetére
STB nem fogja a kamerát kezelni
Erre nem vennék mérget. Végül is cserélhető adathordozóként jelenik meg a számítógépben is egy pendrive is, meg egy ilyen kamera is. Márpedig ugye abból indulunk ki, hogy a pendrive-ot kezeli az STB. Ráadásul konkrétan ez a kamera csatlakoztatáskor megkérdezi, hogy PC-hez, vagy RECORDER-hez csatlakoztatjuk, aminek gondolom van szerepe.
Szóval szerintem akár még meg is lehet próbálni. -
darvinya
titán
válasz
zenészke #5949 üzenetére
STB nem fogja a kamerát kezelni, de a felvétel file-t amit a kamera készít azt igen.
Ha mp4 vagy ts a file vége, az m2ts -est nem mindegyik ismeri fel.
Konténer file nevek felcserélhető így elég egy átnevezés és nem kell konvertálgatni.Nem kell laptop csak pendrive ami rajta van egy próba kamera felvétel, elég egy 1-2 perces fullHD-s semleges témájú kis kommenttel, hogy ez egy próba.
A lényeg, hogy a felvételből két másolat legyen.
Az egyik .mp4, a másik .ts file végűre legyen átnevezve.A hangot azért ellenőrízd a felvétel nézése alatt.
-
-
zenészke
tag
-
danee91
senior tag
válasz
danee91 #5945 üzenetére
Ha a 23-as monitorodban nincs hangszóró/jack dugónak hely, és nincs modern hangcuccod(S/PDIF)
A 8105 ECO és 8106-ban van RCA hang kivezetés, 8102-n csak S/PDIF.Én RCA-val hallgatom a cuccost, mivel az én monitorjaimban sincsenek hangszórók( de azokba úgyis pocsékat szerelnek). -
danee91
senior tag
válasz
zazahoho #5942 üzenetére
TN paneles monitort vennél tévézésre? Sztem ne tedd, a látószögekkel és a színekkel sem leszel annyira kibékülve. A beépített tv tunerrel rendelkező monitoroknak általában még gyengébb is a színük, mint a sima társaiknak, a tuneruk lehet hogy kielégítő, de én inkább sima monitor+DVB-T boxot ajánlom(én is így tolom).
Az a 23-as monitorod tud HDCP-t? Gondolom HDMI meg van a monitoron. Boxból én egy Strong SRT 8105-el tolom, nagyon kielégítő, nagyon elégedett vagyok vele, de ilyet már nem kapsz, de egy Strong 8105 ECO-t, vagy 8106-ot biztosan bátran ajánlanék
Ha nagyon olcsón kell akkor 8102-es, a napokban vki épp ezt dícsérte, hogy mennyire olcsó, és mégis milyen jó. A kábelezésen is sok múlik persze, minőségi kábelre érdemes cserélni, ha nagy hosszok vannak az antenna és a box közt
Amugy ha mindenképp akarsz új monitort, én ezt venném:
Nem mai, de igen jónak számít...Ja és dönthető forgatható(Pivot). Nekem IPS235V van, ez picit gyengébb, de ennek is olyan színei vannak..Az IPS235P pedig S-IPS paneles, tehát jobb mindenképp mint az enyém.
A lényeg, hogy a 2 Samsung monitort sztem felejtsd el, akkor inkább vidd ki a mostani 23-ast.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zenészke #5943 üzenetére
Az .m2ts csak konténer, hordozhat több mindent, sőt nevével ellentétben (MPEG-2 Transport Stream) MPEG4 kódolású videót is tartalmazhat.
A V700 rögzítési formátuma: [AVCHD] MPEG-4 AVC / H.264
Panasonic AVCHD camcorders use AVC with High Profile @ Level 4.0 for all modes except 1080p50/1080p60, which are encoded with High Profile @ Level 4.2.
A DVB-T médialejátszók alapvetően "kedvelik" ezt a formátumot, miután az adás maga is MPEG-4, H.264, így a szükséges dekóder egyébként is rendelkezésre áll. Az AVCHD a camcorderek részére lett kifejlesztve, de a leglényegesebb a kódolás, így a remény nem lenne alaptalan, de látatlanban ilyet ki mer garantálni... ha kipróbálnád az üzletben.
A doksi szerint például Level 4.1 van feltüntetve, ezt sem tudni, mennyire okozhat gondot:
-
zenészke
tag
Még mindig az új beltérin elmélkedem... Mivel a 2 tuneres nagyon drága, ezért arra gondoltam, hogy legalább a Pana V700-as felvételeimet meg lehessen nézni az új STB-vel. Sajnos nem értek hozzá, így nem tudom, hogy az m2ts az az AVCHD-e? Azt látom, hogy az AVCHD 50p-s felvételeim, mintha m2ts-ben lennének. Azért kérdezem, mert van egy STB, aminek a leírásában benne van, hogy kezeli az m2ts-t: PELSO T - HD 2500 CX PVR Link:
http://www.betacom.hu/mindig-tv-vevo/pelso-t-hd-2500-cx-pvr-foldi-digitalis-mindig-tv-vevo.html
Jó lenne, ha ez le tudná játszani a felvételeimet, mert akkor nem kellene hurcolni a média lejátszót a nyaralóba, ahova úgyis kell venni egy STB-t. Szerintetek jó hozzá? -
zazahoho
őstag
Segítségeteket szeretném kérni, nem tudom eldönteni mit vegyek hétvégi házba.Első felállás T22B300EW vagy T22B350EW ezen két monitor tv között gondolkodom, ha nem vennék boxot. Véleményetek szerint a monitorban levő tuner jobb vagy valamelyik box? Vidéken ( Pilismaróton) lenne használva, ahol évtizedek óta nagyon rossz a vétel. Erősítős antenna van kb. 5 méter magasan, jelenlegi analóg adás is hagy kívánni valót maga után.
Mit javasoltok ,ha nem fent említett monitort venném, hanem egy régebbi 23-as sima monitort vinnék ki ami nem tuneres?
Kártya nélküli készülék kéne, de a lényeg a minőség lenne mármint a vételi, illetve a megbízhatósági. -
zichie
senior tag
Van valami (táblázatos) lista arról, hogy mely dvb-t boxok rögzítenek külső adathordozóra kódolva a MinDigTV Extráról és melyek nem kódolnak?
Eddig ennyi infóm van:
Amelyek nem kódolnak: AZBox és Dreambox cuccok (dvb-t tunerrel), Amiko STHD-8800
Amelyek kódolnak: WayteQ, Synaps, Alma cuccok. -
Kezdő vagyok
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy a COLUMBIA THD 2500,és a WayteQ HD90CX felfűzhető-e Scart-on keresztül?
Úgy látom,az Alcor HD1800-as továbbítja a VCR Scart-ba kötött videó jelét,ha ki van kapcsolva a box.
Milyen 2 Scart aljzatos boxok vannak még forgalomban?
Melyiknek milyen a képe?
Melyek a gyenge pontjaik? -
zenészke
tag
Mivel nem értek hozzá, nem jól kérdeztem. Az lett volna a lényeg, hogy olyan STB-t keresek, ami tudja azt, hogy a Mindig tv extra csomagból úgy vesz fel egy műsort, hogy közben egy másik műsort nézek. Egyébként, amit belinkeltél az tudja ezt? A leírásból nem derült ki számomra... Köszönöm előre is a választ! Ja, még egyszer megnéztem, és látom, hogy tudja... De sajnos valóban aranyárban mérik...
-
válasz
zenészke #5934 üzenetére
Tud valaki olyan dupla tuneres STB-t ajánlani, amibe Conax kártyahely is van?
Erre válaszoltam.
Miért keresel olyant, ami a conax modult fogadja? Ezek a TV-knek van kitalálva.
A fizetős adások vételére is alkalmas vevőkben gyárilag benne van a conax modul, ezért csak az előfizető kártyát kell belecuppantani.
Persze lehet én értettelek félre.Mindenesetre szerintem olyan vevőt keresel, mint az AMIKO HD-8840 CICX E T2-C/T2-C.
Bár ennyi pénzből kapok 2 strongot/wayteq-et... -
azbest
félisten
válasz
zenészke #5932 üzenetére
ha jól látom azt az andromed avevőt, az csak kódolatlan adásra jó, abban nincs conax modul és hely sem a számára.
Az optibox és a dreambox vevőkből van olyan, ahol lehet két tuneres dvb-t megoldást létrehozni, mert cserélhető tunerekkel rendelkeznek. De ezek egészen más árkategóriában vesenyeznek.
-
-
zenészke
tag
Tud valaki olyan dupla tuneres STB-t ajánlani, amibe Conax kártyahely is van? Én csak ezt találtam: http://belteri-egyseg.arukereso.hu/evolveo/andromeda-p85487364/termek-leiras.html
Erről van valakinek tapasztalata már? -
FoxPuppy
tag
válasz
Kezdő vagyok #5929 üzenetére
huhh ,
hát Te tudod , de ez wwwaaaadállat módon drága és sztem ezek a boxok (amilyen képminőséget produkálnak) "nem érdemelnek" meg egy ilyen kábelt , bőven elég hozzá ez a kategória.
aukciós oldalakon is találsz még talán olcsóbban is.
-
Kezdő vagyok
őstag
-
FoxPuppy
tag
válasz
Kezdő vagyok #5927 üzenetére
több helyen azt írták róla, hogy ez már nem viszont ismerősnek ez nem kódol : Ferguson Ariva TS100 HD CR PVR
igaz hogy drágább , de dal tuneres is...
-
Kezdő vagyok
őstag
Vajon ez jó-e kódolt adások számítógépen megjelenítésére?
[link]
Hiszen az Alcor HD1800 ezt tudta. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #5925 üzenetére
Rossz volt a link:
[link] -
darvinya
titán
válasz
Kezdő vagyok #5923 üzenetére
Olvas vissza és minden kérdésedre választ kapsz.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Eddig azért hallgattam,mert halogattam a box vételt.
Jelen pillanatban melyek az ajánlott vételek?
Elvárások lennének:szép kép és hang,amit felveszek vele HDD-re a számítógép is gond nélkül le tudja játszani,illetve jó tunere legyen.
Ki mit javasolna?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
darvinya
titán
válasz
szocske_ #5919 üzenetére
Jobb a WayteQ vétele, ha ő szolgáltatja az erősítő tápját.
Elektrodoki foglalkozik a garanciával.De szerintem inkább a 12V-os erősítő lesz a ludas nálad.
Anno vettem egy GSM és egyéb szűrős erősítőt és az a kis antennából kifacsarta a stabil vételt.
Most már nem kell az új antennához.Jó lenne tudni hányas fw van dekóderen, mert egyes fw okozot vételi zavart.
-
Kernel
nagyúr
válasz
szocske_ #5918 üzenetére
A tápfeladó speciális dugójában egy kondenzátor választja le az egyenáramot, hogy a tuner felé ne tudjon menni, csak az antenna irányába. Tekercset is láthatsz benne, ami pedig AC nagyfrekvencián képez ellenállást, a tápegység irányába, míg a DC-t átengedi.
Erre azért is van szükség, mert a hagyományos TV stb. tunerek (ami tápot egyáltalán nem ad) bemenete DC-szempontból általában kapásból rövidzárat képez, a bemeneten lévő tekercs(ek) miatt, ami az ottani rezgőkörök, sávszűrők természetes részét képezi. Erre nem lehet ráengedni a 12 V DC-tápot.
-
szocske_
csendes tag
válasz
szocske_ #5918 üzenetére
írtam egyébként a wayteq honlapon lévő címre és megkérdeztem, hogy ha 82 és 0 között ugrál a jel, az lehet-e firmware/készülék hiba, vagy a gyenge antenna jel okozhat ilyet.
sajnos csak annyi választ kaptam, hogy hívjam fel a garancialevélen lévő telefonszámot és ott kérdezzem meg.
A garancialevél viszont nincs nálam, és nem is lesz egy ideig (egy nyaralóban van a "probléma").Esetleg, ha van valakinek ilyen beltérije, és kéznél van a papírja is, meg tudná adni a szerviz telefonszámait?
-
szocske_
csendes tag
a lepke antenna csatlakozóját mindenképp le kell cserélni a box 5V tápjának használatához, nem elég, ha nem dugom be a konnektorba a 12V adaptert? (mert ilyet próbáltam, de egyáltalán nem volt vétel ebben a helyzetben).
egyébként nekem is ez a furcsa, hogy 82-3% majd 0, nincs semmilyen átmenet...
bár nem értek túlságosan a rádióhullámokhoz, de nekem az lenne logikus, ha a jel fokozatosan csökkenne és növekedne pl. a rálátási viszonyok (köd, felhő, eső, szél által mozgatott fa az antenna előtt) hatására, nem pedig egy pillanat alatt 0-ra esne, majd visszaugrana 82%-ra.
Ha csak a kép esne ki, azt megértem, mert x% alatti jelnél már nem bírja a processzor javítani a hibákat, de itt nem az van, hogy mondjuk 40% jelnél kiesik a kép, hanem 82 és 0 között "ugrál". -
Kernel
nagyúr
válasz
szocske_ #5915 üzenetére
A túlerősítés is egy lehetséges verzió, nekem például a lepke erősítője jobban dolgozott a vevőről kiadott 5 V-ról, mint a 12 V-os tápfeladó adapterrel. Vétel 50 km-ről, miközben ott voltak az erősebb helyi adók is.
Ehhez a tápfeladó speciális (DC-leválasztós) dugóját le kell szerelni, helyette felrakni egy normál dugót, a vevő menüjében pedig beállítani az 5 V tápot. Ezeknél az erősítőknél ugyanis a tápfeszültséggel lehet szabályozni az erősítés mértékét, nem véletlenül léteznek szabályozható tápfeladók is.
Azonban az M1, M2, és a két Duna pedig néha pár percig, máskor akár negyed óráig is 82-83%-os, azaz jó, majd hirtelen leesik fél-1 percre 0%-ra a jel.
Ez egy érdekes dolog, mert okozhatja valamilyen zavarforrás rendszeres beindulása is, de valahol mintha írták volna, hogy kivételesen firmware-hiba is okozott már ilyet egy fórumozónál. Egyébként ugyanis a firmware semmit nem javít az érzékenységen, mert az egy hardveres tulajdonság.
Olyan viszont van, hogy a gyenge, rossz minőségű jel jobban megdolgoztatja a processzort, ahogy igyekszik a hibajavítással, amitől le is fagyhat teljesen. Ilyet én is tapasztaltam nem egyszer, amikor gyenge jelnél addig mozgattam az antennát, míg a vevő feladta a küzdelmet, újra kellett indítani.
Ilyen elv mentén el tudnám képzelni, hogy szintén a hibajavítással való foglalkozás, plusz egy firmware bug okozhat ilyen jelenséget. Régebben nálunk is alacsony volt a jelszint, ami zavarhatásra tovább esett, de nem 0-ra, ha jól emlékszem. Persze az teljesen más típus volt, más chipset.
-
szocske_
csendes tag
köszi szépen az antenna tippeket és a cikket az átállás utáni frekvencia kiosztásról.
A jelenleg 61 csatornán lévő C-mux vétele Kabhegyről tökéletes, mivel az átállás után 22 és 57 lesz a 61 és 64 helyett, szerintem megvárjuk amíg átkerülnek, akkor nagy eséllyel elég lesz a mostani lepke.Ezen kívül, jól értem, hogy már az is javíthat majd valamit a helyzeten, ha az analóg adást lekapcsolják, mert a lepke erősítője túlerősíti az analóg jeleket, ami zavarja a magas frekvencián lévő digitális vételt?
-
djculture
félisten
válasz
TaylorPro #5912 üzenetére
Ja ezt is néztem csak a zöldre festett uv álló változatát. Még nem döntöttem el melyiket veszem végül még van másfél hónapom addig majd megalkotom. A mostani gyári kettes antenna semmit se ér, mert a felső csatikon kicsi a nyeresége. Ha normális idő van 90% felett van a jel ha eső van akkor meg 10% alatt van és kockázódás nincs jel van minden.
-
Kernel
nagyúr
Az ilyen visszásságokat régebben is felvetettük a különböző fórumokon, hogy miről szól a digitális antenna, meg amikor a MediaMarkt-eladó tavaly a fülem hallatára kábított egy idős házaspárt, hogy a régi TV-t most már úgyis ki kell dobni, mert digitális átállás.
Egy szóval sem kérdezte, hogy kábeles előfizetők-e stb. Ki kell dobni és kész. Plusz a másik polcon ott virít az STB-árukészlet, az sem számít. Tehát ilyenek vannak, különösebben nem tudsz vele mit csinálni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
szocske_ #5905 üzenetére
Nem éppen hivatalos információ, azért ezt még ki is kell várni:
A digitális átállás hozományaként költöznek a jelenlegi A és C multiplexek is
-
Watt25
veterán
válasz
szocske_ #5905 üzenetére
Azok a MUX-ok, amelyek most a 790MHz fölötti sávban vannak, alacsonyabb frekire kerülnek, de nem fogják az összes MUX-ot pakolászni. (Valahol van egy lista arról, hogy konkrétan mi hová fog kerülni, de most nem tudom, hogy hol láttam.
)
Azonban nem egyik napról a másikra megy a dolog, szóval, augusztus 1-én még ne várj változást. -
szocske_
csendes tag
válasz
TaylorPro #5906 üzenetére
Azért nem akarok próbaképp venni egy irányított antennát, mert nincs rálátás az adóra, így visszaverődő jeleket veszek, arra pedig ha jól tudom a lepke a legjobb megoldás...
azt hiszem az lesz a legjobb, ha keresek egy a környéken lévő antenna boltot, ott talán ismerik a helyi viszonyokat és az alapján tudnak antennát ajánlani, esetleg ha veszek egy típust, ami nem működik megfelelően, akkor kicserélik másikra, hátha valamelyik bejön... -
szocske_
csendes tag
válasz
TaylorPro #5902 üzenetére
"most már lehet azt mondani, hogy úgy is belátható időn belül alacsonyabb frekikre kerülnek a csatornák, ez igaz"
jól értem, az analóg adás lekapcsolásával azok helyére kerülnek majd a digitális csatornák?
Ez esetben mindenképp megvárom a július 31-et, mielőtt bármilyen antennát vennék, amit aztán esetleg rosszabb eredményt produkál, mint a mostani... -
kagzer
aktív tag
Elnézést, az "üzleti" ajánlatot nem itt tették. Odahaza, a helyi műszaki üzletben.
Mondjuk megnézném, ahogy a közel 60 éves édesanyám fórumozik a prohardveren...Szóval énnekem csak az fura, hogy sokan kezdik úgy értelmezni, hogy digitálisra csak "az ilyen csőrös" antenna jó. És szépen veszik, akár fölöslegesen, (persze vannak akiknek ez érdekük is).
Meg persze majd ebben is lesz olyan akinek a szomszédjának a lányának az egyetemista fia is megmondta, hogy csak az a jó... és nehogy már...
-
TaylorPro
addikt
3 beltérin a családban különböző helyeken erősítős lepke antennával megakad, elmegy a jel. Az antenna a gond, főleg ha pluszban a beltéribe is be van kapcsolva a tápellátás.
-
Watt25
veterán
Ahol működik a lepke antenna, ott nem hiszem, hogy valaki mondta volna, hogy azt cserélje le csak azért, mert lepkeantenna. (Mármint itt a fórumon.)
De ha már valakinek így is, úgy is vennie kell egy antennát, akkor miért olyat vegyen, amely hivatalosan rosszabb vételi tulajdonságú a magasabb frekvenciákon? Na jó, most már lehet azt mondani, hogy úgy is belátható időn belül alacsonyabb frekikre kerülnek a csatornák, ez igaz. De nincs is nagy árkülönbség egy lepke és "nem lepke" antenna között.
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest