Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Aktív témák
-
domager2
tag
Sziasztok, ma felszereltem egy AHD 343 tetőantennát, mivel idegesített néha, ha mondjuk telefonálás közben szétesik a kép a szobaantenna által.
Minden csavart jól meghúztam (egyik kapupántcsavart le is kellett cserélni, mert túlhúztam). Az antennát mégsem érzem fixnek, kb. fél-1 centis kilengése van. Ennyi kell neki?
Köszi -
törölt tag
válasz
Sunsetjoy #4698 üzenetére
Úgy tudom, mindig az az adó kerül lekapcsolásra, amelyiknek a hatókörzetében már megfelelő a digitális lefedettség. Épp ezért építik ki folyamatosan a nagyobb városokban, településeken a digitális adókat. Ahol eléri a megfelelő szintet a digitális adás lefedettsége, ott kikapcsolják az analóg adót.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #4695 üzenetére
Úgy tudom, hogy az analóg adók lekapcsolása fokozatos, 2014-ig kell lekapcsolni az összeset.
-
válasz
Csabroncka #4695 üzenetére
lehet belefér az ötös is
-
Csabroncka
addikt
Én pontosan nem emlékszem rá, de az analóg lekapcsolás most akkor mikor lesz?
Dátumosan fogalmazhatnék úgy is, hogy a négyes metró elkészülte előtt vagy után
Egyre jobban nem a mennyiség, hanem a minőség érdekel és ezzel nem vagyok egyedül!
-
ludla
őstag
válasz
adriankoooo #4689 üzenetére
Nem erősítős a AHD 343-as anyáméknak is ilyen van és 2-tv van rá kötve, kb: 50Km -ről jól fogja a jelet stabil 75% de tökéletesen fogja az adásokat nincs szükség erősítőre sőt szerintem az még csak rontana rajta. De ha minden kép erősítős kell akkor már vegyél TELEVES DAT HD táppal-tápfeladóval
Ezeket nagyon dicsérik. -
Dave79
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy várható csatorna bővítés, ha igen akkor mik és az árban mi várható?
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Synaps AHD 343 antenna erősítővel érkezik -e vagy sem? Ha nem, akkor tudnátok ajánlani valamilyen erősítőt? 2-3 TV lenne rákötve egy splitterrel (1 bemenet 3 kimenet).
Az erősítő inkább lent a splitternél (kb. 15 méterre az antennától), vagy az antennánál legyen?
-
BTO
őstag
válasz
Tamás88 #4686 üzenetére
m1 - gerincadó hálózat
Cs. F ERP Adóállomás Pol.
[MHz] [kW] neve és helye H/V
R1 49,75 50 Nagykanizsa/Újudvar, Tukora V
R7 183,25 58 Komádi V
R8 191,25 12 Győr/Szabadhegy V
R8 191,25 44 Kékes H
R10 207,25 175 Szentes V
R12 223,25 kabhegyszerinted ezek milyen frekik???
persze fut még UHF frekiken is M-1VHF-I-III=47Mhz-223.25Mhz
uhf 471 -860 mhz
köztes frekik a sonderek + hipersáv. -
A mindigtv EPG-jével is előfordul, hogy "elveszti a fonalat"
A sorozatfelvétel mennyire biztonságos? -
domager2
tag
igen, már a mindigtv facebookos oldalán megy az anyázás, hogy miért nincs tv2 hd a csomagban... a válasz lényege: analógot le kéne vágni a fityf*szba... bár akkor orbán nem tudna náluk kampányolni.
-
Watt25
veterán
válasz
domager2 #4679 üzenetére
Saját tapasztalatom a következő. A szitu kb. ugyanez volt: ablakba kihelyezve a szobaantennát, úgy-ahogy bejöttek az adók. 4 emeletes panelház 2. emeletén mindez. Torony irányába másik 4 emeletes panelház takar.
Ugyanebbe a pozícióba egy jó minőségű irányított tetőantennával szinte semmit sem tudtam befogni. Természetesen a tetőre kihelyezve tökéletes a vétel.
Szóval, nincsen rá semmi biztosíték, hogy ha takarásba elhelyezel egy olyan antennát, akkor jobb lesz, mint a szobaantenna. (Az oka kb. az, hogy a szobaantenna a szórt jeleket jobban összeszedi.)A TV csatis infód érdekes. A tárgyalás még oké, de inkább az RTL II-ről van szó tudtommal. Arról nem is szólva, hogy annak még fenn van tartva a hely, ahogy itt megbeszéltük régebben, de ha még egy csatornát betesznek, az az adott MUX-on a többi csatornánál további minőségromlást eredményezne.
Úgyhogy remélem, hogy ha igaz a híred, akkor nem azt várod el, hogy örüljünk. -
domager2
tag
Sziasztok!
Volt egy erősítős szobaantennám. Jó dolog volt, de bizonyos időkben bizonyos muxok elmentek, rossz időben kockásodott zavaróan + néha a telefon is bezavart.http://bolt.sat.hu/triax_digi_343_foldi_antenna_916?utm_source=antennavalaszto&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link Egy ilyen antennát néztem ki, viszont szerelés szempontjából egyszerűbb felszerelni arra a falra, amiről nem lát rá egyből a toronyra... Ilyen esetben várható javulás?
Budapestről délre, 25 km-re lakom, a térképen piros jelzés van, miszerint szobaantennás vétel lehetséges.Más:
Úgy tudjuk, hogy a két országos tévécsatorna az Antenna Hungáriával is előrehaladott tárgyalásokat folytat, hogy a Mindig TV csomagba bekerüljenek az új adók. Természetesen a fizetős csomagba, ingyenességről ebben az esetben szó sem lehet.
-
mohow
tag
Ahoj!
Wayteq Hd-95CX v. ATD STB-868?
Fontos lenne a média lejátszási képesség feliratkezeléssel.
A frissítésekkel a Wayteq képességei javultak?
Mert a teszt a digiportal.hu-n majd 2 éves, és ott ez a rész volt lehúzva.Az ATD-nél az automatikus képarány hiánya és a számomra kevésbé tetszetős kivitel a hátrány, ellenben alapból jobbak a multimédiás képességei.
Esetleg más lejátszó ebben a kategóriában és képességekkel?
Köszönöm és szép napot!
-
törölt tag
Synaps: Jó kis cucc ez, a médialejátszós képességeit is szoktam használni. USB-ről lejátszik többféle fájlformátumot. Avi, mov, mp4, mkv, mpg. Zenénél eddig csak mp3-mal próbáltam, de lehet, hogy többfélével is elbír. Képeknél meg JPG, BMP van. Felvenni is lehet vele USB-s tárolóra, TS formátumban.
A tévés funkciói pedig a szokásosak. Nyelv, felirat, még teletext is van. Csatornarendezés, átnevezés, kedvencek, műsorújság. Aminek lennie kell. A TV és rádióprogramok között egy gombbal kell átváltani. Van csatornainfó, az adás paramétereiről, jelerősséget és jelminőséget jelző infó. 5 voltos feszültség aktív antennákhoz. Többnyelvű menü. Most így hirtelen ennyit kapartam össze.
Kimenetek, HDMI, Scart a régi tévékhez, digitális audiokimenet. Loop kimenet.
Ja! És persze kártyaolvasó. -
törölt tag
Én szerencsére olyan dekódert vettem, amin nincs MinDig TV-s matrica, de előtte tájékozódtam a képességeiről, hogy megy-e vele a digitális adás, mind a szabadon fogható, mind az előfizetéses.
Synaps THD-2880 CX. -
-
azbest
félisten
válasz
Sunsetjoy #4663 üzenetére
Gondolom a lényeg az, hogy egyszerre csak egy kódolt adást lehet kezelni, még egy muxon belül is. Akinek ennél komolyabb igénye van, az több tuneres stb-t vegyen vagy számítógép alapú megoldást használjon.
(#4664) Tamás88: ez így nem igaz. A matrica rendszer azért kellett, hogy meg lehessen különböztetni az mpeg4/avc és hd (h264 HP@L4) kompatibilis készülékeket a régi mindigtv-re alkalmatlan de még piacon lévő készülékektől.
-
Sunsetjoy
aktív tag
1- akkor nekem melyik firmware van most? egyáltalán melyik szám mutatja ezt?
SW ver 0007 <-- ez?
2- miért nem akar most úgy felvenni, hogy át tudjak kapcsolni azonos muxon belül máshová? eddig működött, de most átkapcsoláskor leállítja a felvételt.
3- az a lökött pendrive hol ilyen, hol olyan sebességgel jön be a teszt szerint, valamikor még a felvételt se "engedélyezi" tanácsolja, valamikor meg 1 hd vagy 1 ts felvétel. valamikor meg semmit nem tanácsol. -
-
darvinya
titán
válasz
Sunsetjoy #4657 üzenetére
Hát nem akartam mondani, de ez splitterezés csak minőségivel működik jól.
Fw-ből pedig van v6(ami eddig a legjobb számomra) v7, v8 amit érdemes kipróbálni.
Fw felrakása előtt javasolt a gyári visszaállítás és utána is pendriver és vinyo nélkülNem lenne egyszerűbb, ha az antenna közvetlenül a box-ba és a box loop-járól menne a videoba és onnan tovább a tv-re.
Így egy splitter sem kell. -
Sunsetjoy
aktív tag
Kicsit rosszul fejeztem ki magam: "10-15 mpre megáll az adás (nem jelvesztést ír, hanem pillanatállj) ami után később folytatódik."
Nem ugyanonnan folytatódik, hanem a közte lévő időszak kimarad. Ha nem is mindig 10 másodperc, akkor előfordul 1-2 mp is. Vagy pl. a felvételes csatornáról átkapcsolok egy másikra (pl. axn), akkor ott ritkán előfordult, hogy sötétség van. El kellett kapcsolnom, majd vissza, hogy bejöjjön az adás. Ilyen megállásnál mondjuk el, majd visszakapcsolásnál az esetek többségében visszajött az adás.
Azonban úgy tűnt, hogy pl. egy RTL klub nézése alatt (míg a TV2 felvétel ment) szinte elő sem fordult akadás, csak mondjuk 1 óra alatt 1-2 fél másodpercnyi. Ezzel ellentétben az előjött hiba a másik csatornán mondjuk 5 percenként 2-3 alkalommal is minimum, vagy 5 másodpercre, vagy fél percre...
Sima adónézésnél ilyen hiba mondhatnám, hogy egyáltalán nincs. Még az első 7 nap fut, amikor minden nézhető, de ugye az AXN abban a csomagban is van pl. amire előfizettem.
A box adatai:
Bootloader 6.0 11/04/14
OTA 1.0 12/07/19
HW 0e16
HW ver 0100
SW 0100
SW ver 0007a jelenlegi pendrive
USB sebesség 68 MBps
writespeed 8713 byte/sec
readspeed 13539 byte/sec
RW speed 3342 byte/secAhogy most lenéztem ezeket az adatokat, és visszajöttem a menüből, egy csomó csatornára nincs jelet adott. Gondoltam megigazítom a dolgokat, ekkor hozzáértem a tápfeladós antennaaljzatához (üres), és rögtön bejött az adás, elengedtem, akkor elment. Még kétszer eljátszottam, és most jó maradt.
Nem lehet, hogy a korábban leírt splitter rombolja a történetet?
-
darvinya
titán
Én tavaly kellett bemennem mert volt olyan hanghiba ami maga demodulátornál volt.
Igaz most is van.Azt a pufferelési gondot pedig nem a pendriver hibája, hanem a dekóder-é.
Ezért várom, hogy befelyeződjön a teszt a másik dekóderrel, mert abban van tényleg vas is és annyival nem drágább. -
-
Tamás88
őstag
válasz
Sunsetjoy #4652 üzenetére
Először a különböző muxokra gondoltam, de láttam, hogy 1 mux alatt van, tehát nem ez a hiba. Inkább az, hogy a dekódolás miatt lehet. Próbáld ki az Euronews, illetve az info csatornánál is csinálja-e, ugyanis szintén ebben a mux-ban találhatóak, és ingyenesen foghatóak.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
Sunsetjoy #4647 üzenetére
Hm... az mi okozhatja, hogy pl.
A box vesz fel pendrive-ra adást (jelen esetben TV2), és közben az azonos multiplex adásait nézem a boxon. De pl. egy AXN, vagy egy hasonló csatornán előfordul, hogy akár 10-15 mpre megáll az adás (nem jelvesztést ír, hanem pillanatállj) ami után később folytatódik.De pl. ilyen hiba RTL klub nézése közben nincs (miközben TV2 felvétele megy).
Az antenna gyenge (pedig a jel egyfolytában 90 körül/felett van) , a pendrive (egy kingston), a box, vagy a technológia?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #4646 üzenetére
Az országban több helyen is megváltoztak a frekvenciák. Érdemes lenne automatikus hangolással újrakeresni a csatornákat, hátha csak más frekvenciákra kerültek.
-
válasz
Peter Kiss #4646 üzenetére
Melyik adót vetted eddig? Nem lehet, hogy a frekicserebere kavart be?
Egy teljes újrakeresés sem talál semmit? -
Sunsetjoy
aktív tag
Ja, ma végülis úgy oldottam meg, hogy az erősítős antenna jelét beküldtem egy splitterbe, amelyikből az egyik megy a boxba (onnan meg tv-re az AV).
A másik a splitterből megy a videó antennabemenetére, amely analóg tunerja továbbíthatja a tévé felé az analóg adásokat. Így ha a digitális kereskedelmik, illetve a csomag programjai vannak nézve, az analóg vehető videóra is. Így akár kettő is mehet felvételbe, míg egy harmadik kerül nézésre
Vettem egy 8Gigás pendrive-ot, amire SD-n mondjuk 0,3-0,4mbyte/sec, HD-n meg 0,8 körül tud venni, így 4-5 óra cucc ráférhet kb. -
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Valami info arról, hogy valami törént volna Karcag, Püspökladány, Kaba, Báránd környéken? Jelenleg a box azt mondja, nincs jel, ez kb. 2 napja tart.
Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sunsetjoy #4639 üzenetére
Az a helyzet, hogy a régi analóg, videómagnós rendszerben azért tudtál másik adást nézni és egy másikat rögzíteni, mert a videómagnóban is van egy tuner, tehát a TV tunerjével együtt így összesen 2 db állt rendelkezésre.
Digitális tuner viszont nincs sem a videóban, sem a TV-ben, tehát itt megáll az elképzelés. Annyit lehet tenni, hogy felfűzöd a koaxra a DVB-T tunert és a videót is, így legalább az analóg adók valamelyikét tudják rögzíteni, miközben digitálist néznek. Ehhez nem kell splitter sem, mert loop-csatlakozó (koax-kimenet) mindkét készüléken van.
További lehetőség a Wayteq SCART-kimenetének kétfelé osztása, így a TV-n nézett digitális adást egyúttal rögzíteni is lehet, vagyis csak párhuzamosan.
-
azbest
félisten
válasz
ja bocs, most értelmeztem a végét... amit nemrég írtam az arra vonatkozott, hogy ugyanazt az adást lehessen nézni és felvenni egyszerre.
Amit te szeretnél, hogy két különböző adást lehessen egyszerre nézni és felvenni, úgy tudod megoldani, hogy veszel mégegy boxot és havidíjas előfizetéshez lehet kérni társkártyát (már, ha előfizetősről van szó).
Ha egyforma boxok, akkor a távirányító mindegyiket irányítja egyszerre. Abból is csak a kavar van.
Egy boxszal nem fogod tudni egyszerre nézni a tv2/rtl klub/euronews közül az egyiket és közben például a közszolgálati csatornák közül felvenni valamelyiket. Egyszerre nem tud két különböző frekvencián lévő adást kezelni. A pendrive-os felvétel esetén is csak az ugyanazon a frekvenián lévő csatornák közül lehet egyszerre nézni és felvenni különbözőket. Ha előfizetős megoldás van, akkor lehet még bonyolultabb.
-
-
azbest
félisten
válasz
Van amelyik videomagnó ki tudja adni a scart-on kapott videó jelet az antenna kimenetén valamilyen csatornán. Ekkor viszont azt hiszem mennie kéne mindog a videónak, szóval ez nem az igazi.
Ha a tévé cserélje nem várható mostanában, akkor a legegyszerűbb a waytek scart kimenetéről rf modulátorral antenna jelet előállítani és a tévének és videónak is az antenna bemenetére kötni elosztóval vagy egymás után fűzve. Gondolom ez nem használ a minőségnek, de jobb megoldás nem nagyon van.
Bár itt találtam olyan rf modulátort, ami felfűzhető a scart kábelre [link].
Ekkor a waytek scartájára lenne kötve az rf modulátor. Az rf modulátor scart kimenetére a tévé, az antenna kimenetére a videómagnó. -
Sunsetjoy
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, mint új MindigTV előfizető.
Adott az alábbi konfiguráció, amely Miskolc Avas-dél területen kitünő minőségben kapja a jelet (95 körüli feletti minőség és erősség vagy mi).Philips SDV 4235 erősítős antenna (1 külső antenna bemenet, 1 antenna kimenet)
Wayteq HD 95CX set-top-box (1 SCART kimenet, 1 antenna be, 1 tápos antenna)
Samsung SV-270GX videómagnó (1 SCART bemenet, 1 antenna be, 1 antenna ki)
Orion televízió (1 SCART bemenet, 1 RF bemenet, 1 rca kompozit+audió bemenet)Az eddigi összeállítás szerint vagy csak a TV-n, vagy csak a videón foghatóak a mindigtv-s csatornák. Ugye így van most:
Erősítős antenna (antennakábel) -> box -> (scart kimenet) -> tv vagy videó (scart bemenet)Így viszont az a helyzet, hogy amíg megy a videófelvétel, nem lehet más adást nézni. Mivel ugye a boxon léptetve (videóra dugva) veszi fel a léptetést is
Tévére dugva meg nincs videófelvételi lehetőség.
A kérdés a következő: meg lehet-e oldani, és ha igen, akkor hogy... azt, hogy a mindigtv adások a videón és a tévén is megjeleníthetőek legyenek, vagyis úgy, mint mondjuk egy kábeltv esetén. Ott a videóba be és kifelé is antennakábel megy, ilyen gond nincs.
Elsősorban a videómagnós megoldás érdekelne, tudom, hogy van beépített felvétel, azonban nem én használnám a berendezéseket, hanem a műszaki újításokra kevésbé fogékony szüleim. RF splitter, scart elosztó, scart-rca átalakító, vagy tudom is én.
Ha máshogy nem menne, akár még úgy is jó végső esetben, hogy mondjuk az egyik (tv vagy videó) csak analóg jelet kapjon.Ha használom a box tápos antennaaljzatát a másik egység (vagyis tv vagy videó) felé, akkor csak az analóg földfelszíni adók jönnek be ott szellemképesen. Persze tudom, hogy nem így kell használni...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tamás88 #4635 üzenetére
Régebben egyébként olyasmire hivatkoztak, hogy a tartalomvédelem miatt csak az ország területén jogosultak terjeszteni, még a kódolatlan akciót is. Ennek biztosítékát a kártyában gondolták, mivel az hivatalosan csak hazai állandó lakcímre adható el, vagyis adott egy felmérhető ügyfélkör, hasonlóan a kábeles előfizetőkhöz. Tehát akkoriban úgy tűnt, ehhez ragaszkodtak az HBO részéről. (Persze aki tudja, a lakcímet is kijátszhatja, de az már törvényellenes, vagyis nem a szolgáltató gondja, hiszen ők megtették, amit lehetett.)
Valószínűleg változott a korábbi "filozófia", van ilyen.
-
darvinya
titán
Jó hogy van hely fentartva, de kinek?
-
-
Watt25
veterán
Kivételesen nem csak Extra-val lehet nézni majd: Ingyen HBO
-
unravel
őstag
-
sonar
addikt
Hi,
Tud valaki adni egy linket ahol megtalálom a pontos csatorna kiosztást? Ki melyik frekin ad?
(googli ma nem a barátom) -
-
azbest
félisten
Sem az mce sem a mediaportal nem működik egyik kártyaolvasóval sem. A ci slotos tunerek közül lehetséges, hogy valamelyiket támogatja az mce vagy a mediaportal, utóbbinál van egy lista, hogy mit szeret. Az mce esetén viszont a tuner leírását kell figyelni, hogy kódolt adásokat tud e mce alatt mutatni.
A softcam megoldást használó rendszereknél a gépen futó program kommunikál a kártyával és szoftveresen történik a dekódolás. Ez esetben olyan szabványos pc/sc kártyaolvasóra van szükség, amelyhez van driver az adott oprendszerre. Az általam ajánlott kártyaolvasó kipróbáltan működik és mindenféle rendszerre van hozzá driver. Az egyik bank által osztogatott omnikey is széleskörben támogatott (csak drága). Korábban valaki próbált egy 3eFt körüli msi olvasót is, de ott más problémák is voltak a géppel, így ez nem biztos, hogy megfelelő.
-
De nincs sehol dokumentálva (garantálva), hogy adott kártyaolvasóval menni fog-e az mce, vagy a HomeSys. "
+kísérletezni egy előfizetői kártyával nem olcsó mulatság (nem csak a kártyaolvasó beszerzési nehézségek, hanem maga mindígtvextra/családi előfizetés)Homesys-ről jut eszembe, jóárasították a HybridBox-ot. Most 50K
-
azbest
félisten
22 dollárért megvan 1 tuner (8), 1 kártyaolvasó (12), 1 usb hosszabbító kábel. Valószínűleg, aki boxot akar, az inkább vesz egyet 10eFt-ért, de ha gépen szeretné nézni, rögzíteni az adásokat, ez is lehetséges minimális befektetéssel, ha kicsit utánajárnak (megrendelés és a program telepítése). Persze lehet kapni kártyaolvasós kész megoldást is 19 ezertől felfelé, de az kevésbé rugalmas.
41 usb-ből megvan egy 3 tuneres rendszer, ami komoly htpc kiegészítő (tetszőleges kombinációban nézhető és rögzíthető adások), de ha 5 mux lesz, akkor 5 tunerest össze elhet állítani 61 usd-ért, de ez már ágyúval verébre
-
BTO
őstag
mire mindenféle kártyaolvasót megvesz az ember addigra lehet hogy 1 kártyaolvasós box is kijön az árból.
próbálkozni lehet ,de nem biztos hogy megéri a + fáradsággal-mindenféle progi megkeresése,és müxik-e- -
azbest
félisten
-
azbest
félisten
De. Bármelyik szabványos bda drivert használó dvb-t tunerrel lehetséges az előfizetéses adások vétele. Csak megfelelő kártyaolvasó kell hozzá (ez100pu ebayről 12 usd, de alig drágábban találkozni más fajtával itthon is). Ha windows-t használ, akkor például az ingyenes homesys programmal tudja nézni a műsort.
Ezen kívül a szintén ingyenes smartdvb program is használható, de azt sokkal bonyolultabb beüzemelni, mert külön programot és plugint is be kell üzemelni a kártya kezeléséhez. (Valamint a fizetős dvbviewer, progdvb és más program is működhet).
Linux alatt tvheadend + a kártya kezeléséhez program.+ xbmc vagy vlc igény szerint.
-
ebegab92
senior tag
USB-s DVB-T vevővel lehetséges akárhogy több csatornát is fogni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
#93794560 #4602 üzenetére
Késik a digitális adás, de ennek szerveroldali oka is van. A digitális jelet adóoldalon számítógépek kezelik, a több forrásból érkező adatfolyamokat egy multiplexbe kell kódolni, ámbár úgy szokás mondani, hogy valós időben, de azért fellép bizonyos késleltetés ott is.
-
Anubis_9
addikt
Köszi! LG 42LE5500-as TV-m van, akkor már csak azt kellene megtudnom, ez képes-e erre. Szerintetek?
OK, otthon megnézem a beállítást...
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Zirc mellett lakok 5 km egy kistelepülésen, Zircen pedig van MindigTV-s szóróantenna, vagy minek nevezzem.
Szerintetek elég lenne egy beltéri antenna a jó vételhez? Pl.?
Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
#93794560 #4600 üzenetére
Az sem mindegy, hogy másik multiplexre váltasz, hiszen akkor a tunert is áthangolja egy másik frekvencia vételére, majd a másik MUX dekódolására, ami egyrészt időtöbblet, másrészt annak lehet gyengébb a jelszintje is, emiatt is kockázhat.
De egy multiplexen belül is előfordul ilyen, amikor hibás a jel. Gondolom, egy adót pufferel a multiplex adatfolyamból. Váltásnál belekezd egy másikba.
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest