-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoloka24
tag
válasz
kiskakas #4735 üzenetére
Hello Kiskakas!
Láttam te is fenn vagy a linksys fórumon
Én a Victek féle Modot használom már 1-2hónapja gond nélkül..nagyon jó, hogy a Robson féle script generátort is beleprogramozta Vic, azóta semmilyen letöltést/feltöltést nem kell korlátoznom és mégis 20-as pingekkel játszanak közben a másik szobában. Csak ajánlani tudom mindenkinek, jobb mint az eredeti!De amiért igazából neked írok: Kijött ugye Roadkill OpenVPN-es 1.19es modja és mintha úgy hallottam volna, hogy beletette a Victek féle módosításokat is(legalábbis egy részét)..erről tudsz valami infot mondani? Mert potyára nem szeretnék átfrissíteni, de az OpenVpn is jól jönne időnként.
-
zoloka24
tag
válasz
h_143570 #4467 üzenetére
Gondoltam én is az ACK csomagokra, de szerintem ez mégsem 100%ig helytálló.
Az érv: A QOS-ban lehetőség van ACK csomagok priorizálására(bepipálva Highest lesz a prioritása az ACK csomagoknak) és ezzel összefüggésben szerintem nagyon valószínű, hogy a QOS-nak megadott sávszélben benne foglaltatik az ACK csomagok által elvett feltöltési sávszél. Ergo, ha kevesebb sávszélt adok meg, mint ami valójában van, akkor ezzel az ACK+TCP+UDP csomagoktól veszek el egyidejűleg feltöltési sebességet, tehát semmit nem ér, hogy kisebb értéket adtam meg.
Személy szerint(sokakkal ellentétben a linksysinfo.org-ról) én be szoktam pipálni az ACK csomagok prioritását, mert ez alapjaiban ugyanazt csinálja, mint sokak kedvence a Cfos/CfosSpeed. Tehát előre engedi az ACK csomagokat feltöltésnél, ezáltal a távoli számítógép küldheti minnél előbb a következő TCP csomagot, ergo nem lassul a letöltés, ha nincs korlátozva az ember feltöltése. Ennek egy hátránya lehet szerintem, ami miatt nem szokták ajánlani: Ha mellette valaki pl. játszik, akkor az ott küldendő TCP csomagokat esetlegesen "beelőzik" a Highestre állított ACK csomagok, tehát a Pingre negatív hatással lehet. Bár szerintem a játék TCP portjának Highest prioritást adva, ez a dolog mérsékelhető.
Erről az esetről mi a véleményed?A torrentes dolgot pedig köszönöm, ugyanis arról nem tudtam, úgyhogy utána is fogok nézni
UI: Azért írtam néhol részletekbe menően, hogy esetleg más, a témában kevésbé jártas személy is hasznát vehesse a párbeszédünknek, nem feltételezem, hogy ne tudnád azokat a dolgokat
-
zoloka24
tag
válasz
h_143570 #4449 üzenetére
"A masik hogy a torrent kliensben limitalt a feltoltesi sebeseget, a neted papiron 64KB/s azaz ugy 50K korul van a megfelelo."
Ezt már rég meg szerettem volna kérdezni valakitől. Miért ajánlja mindenki azt, hogy a névleges sávszélnél kisebb értéket állítson be az ember? Teljesen tisztában vagyok a QOS működésével, tudom, hogy nagyon nem szerencsés ha a megadott érték meghaladja azt, amit a sávszélem ténylegesen elbír.
Egy dologra tudok gondolni: Hogy elvileg a névleges sávszél ugye soha nem volt egyenlő a ténylegessel többek között Upc-nél a docsis overhead miatt. De az utóbbi időben ugyebár a szolgáltatók "bruttósították" meghírdetett sávszélességeiket(UPC tutira), így a névleges és a valós sávszél már megegyezik..ezáltal, ha valaki kisebb sávszélt ad meg a QOS-ban, akkor jó pár kilobyte feltöltési sebességtől esik el(64-50= 14kilobyte már elég sok).
Én azt javasolnám az embereknek(én legalábbis így csináltam), hogy találjanak egy megfelelő ftp-szervert, ahová fel tudnak tölteni, kapcsolják ki a QOS-t először és töltsenek fel mondjuk egy 10-20Mb-os file-t, közben figyelve, hogy hány kilobyte-ra áll be a feltöltés(közben más internetforgalom természetesen ne legyen).
Ezután kapcsolják be/vissza a QOS-t és ott addig játszanak a feltöltési érték megadásával, míg el nem érik pontosan azt az értéket, amelyet kikapcsolt QOS-al.
Akik nagyon tutira szeretnének menni, azok a kikapcsolt QOS-al mért értékből kivonhatnak mondjuk 1-2kilobyte-ot(ez még nem sok, ha kárba vész) és lőjjék be azt a QOS és az FTP segítségével.
PL. nekem 768 kbit/sec -es feltöltésem van(Chello Medium) "papíron" és 800kbit/sec-re kellett állítanom a Tomato firmet, hogy kihasználjam a sávszélt.. -
zoloka24
tag
Sziasztok!
Ezt a sort találom a router logjában pontosan 15 percenként:
unknown cron.notice crond[88]: USER root pid 13723 cmd rcheck --cron #rcheck#A pid utáni szám változik csak. Tomato firmware 1.19 van fenn.
Valaki tudna segíteni, hogy mit jelenthet ez? -
zoloka24
tag
válasz
h_143570 #4258 üzenetére
Igazán nincs mit.
Esetleg az is új info lehet, hogy létezik ún. SpeedMod verzó is a Tomato-ból:[link]
Igazából erre a SpeedMod firm-re épültek az eredeti Tomato 1.18-as verziójának újításai (nem az összes újítás lett átvéve a SpeedModból), majd most az 1.19-ben ezen újítások egy része lett vissza kivéve elsősorban az ún. "rusty's brain broke" hibák miatt.
A SpeedMod készítője azt írta, hogy ezek a hibák az ő verzióját nem érintik..ezt én nem tudom, nem próbáltam még, de fogom, mert jó a visszhangja -
zoloka24
tag
válasz
FireLord #4254 üzenetére
Tomato Mod v1.16.1374 with OpenVPN , SD/MMC Support
Azért látsz ilyen videókat, mert létezik..Tomato firmware kiegészítve a fent látható két igen hasznos feature-el..
Olvasgass sokat a linksysinfo.org-on és sok mindenre választ kaphatszEgyébként kint van az 1.19-es Tomato!
-
zoloka24
tag
Sziasztok.
Első vélemény az új 1.18-ról:
Gyorsabb admin felület, kevesebb memória igény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged