- Kínai tech-túra összefoglaló
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Yettel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoloka24
tag
válasz
h_143570
üzenetére
Gondoltam én is az ACK csomagokra, de szerintem ez mégsem 100%ig helytálló.
Az érv: A QOS-ban lehetőség van ACK csomagok priorizálására(bepipálva Highest lesz a prioritása az ACK csomagoknak) és ezzel összefüggésben szerintem nagyon valószínű, hogy a QOS-nak megadott sávszélben benne foglaltatik az ACK csomagok által elvett feltöltési sávszél. Ergo, ha kevesebb sávszélt adok meg, mint ami valójában van, akkor ezzel az ACK+TCP+UDP csomagoktól veszek el egyidejűleg feltöltési sebességet, tehát semmit nem ér, hogy kisebb értéket adtam meg.
Személy szerint(sokakkal ellentétben a linksysinfo.org-ról) én be szoktam pipálni az ACK csomagok prioritását, mert ez alapjaiban ugyanazt csinálja, mint sokak kedvence a Cfos/CfosSpeed. Tehát előre engedi az ACK csomagokat feltöltésnél, ezáltal a távoli számítógép küldheti minnél előbb a következő TCP csomagot, ergo nem lassul a letöltés, ha nincs korlátozva az ember feltöltése. Ennek egy hátránya lehet szerintem, ami miatt nem szokták ajánlani: Ha mellette valaki pl. játszik, akkor az ott küldendő TCP csomagokat esetlegesen "beelőzik" a Highestre állított ACK csomagok, tehát a Pingre negatív hatással lehet. Bár szerintem a játék TCP portjának Highest prioritást adva, ez a dolog mérsékelhető.
Erről az esetről mi a véleményed?A torrentes dolgot pedig köszönöm, ugyanis arról nem tudtam, úgyhogy utána is fogok nézni

UI: Azért írtam néhol részletekbe menően, hogy esetleg más, a témában kevésbé jártas személy is hasznát vehesse a párbeszédünknek, nem feltételezem, hogy ne tudnád azokat a dolgokat

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Az átlagnál nagyobb eséllyel pusztulnak el a Western Digital egyes HDD-i
- Spórolós topik
- Frissítettél? Lehet, hogy ezért tűnt el egy funkció a VGA-dról!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest