- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Access Point-ként szeretném használni a WRT54GL routeremet, olvastam a topikot. elvileg beállítottam a dolgokat, de úgy né ki valamit nem jól csinálok, mert nem akar összejönni.
Alapból van egy T-s modem/router Cisco EPC3925, IP 192.168.0.1
Rádugtam a laptopra a Linksys routert, IP-t beállítottam 192.168.0.2-re es kikapcsoltam a DHCP szervert.
Wifi be van kapcsolva.Ezek utan a Cisco ra lett kotve a Linksys egyik lan portjára, a laptop pedig egy másikra.
Nincs net es a Cisco-t se erem el. Ha remegyek a Linksys wifijere, akkor mar elerem a Cisco-t, de net továbbra sincs. Ekkor a Cisco dhcp tablaja mutatja, hogy ra van kotve a Linksys es a Laptopot es erzekeli.Mit ronthattam el?
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12861 üzenetére
Látom már, hirtelen megzavart a "Product Segment N300 complete networking; 300Mbps".
Na, akkor azt hiszem újra nekilátok a router ajánló topik böngészésének. A jövőre gondolva kéne olyan, ami a 120-as netet is tudja, ha netán a UPC ismét bővítene. Én magamtól nem fogok gyorsabb csomagra váltani, jó a 60-as is.
A 2 router amit ajánlottál, jóval drágább mint a RT-N12 D1, nekem is olcsóbb is megfelelne. Persze ha gigabitesben van egyáltalán olyan. (persze a megbízhatósság és minőség legalább olyan fontos, sőt).
Köszi a segítséget.
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12859 üzenetére
Hmm. Na akkor most jól befürödtem.
Tudom van erre saját topik, ott az Asus RT-N12 D1 routert ajánlották egy lassabb T-s nethez. Az egy 300Mbps-es router, gondolom bőven elég a 60-as netnek, de még megbirkózna a 120-assal is?
Mert akkor nem válnék meg teljesen a Linksystől, megkapnák a szüleim és akkor enyém lenne helyette az Asus. -
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12857 üzenetére
Na közben találtam én is http://www.thinkbroadband.com/download.html
Routerrel:
konkrét letöltés 3,3MBs
speedtest: 36,89 / 6,28
upc sebességteszt: 38,3 / 6,2Router nélkül:
konkrét letöltés 7,3MBs
speedtest: 62,11 / 6,37
upc sebességteszt: 62,1 / 6,2Pedig meg mertem volna esküdni, hogy az 50-es netet routeren keresztül megmérte a Spedtest is.
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12855 üzenetére
Pontosítanék, 50-es net volt, de a letöltést korlátoztam 40-re, hogy közben lehessen netezni is (vagy mást tölteni), így működött zökkenőmentesen.
Amióta 60-as netem van, azonos beállítások mellett sokszor a böngészés is belassul, ha közben töltök.
Én nem tudtam másra gondolni, mint a routerre, hogy ez már sok neki.Akár most is kipróbálhatom, ha tudsz mondani egy oldalt, ahonnan kellően nagy mérető fájlt tudok leszedni.
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Én is nemrég szembesültem ezzel.
Eddig az 50-es netet simán vitte, most viszont a 60-assal már nem bírkózik meg.
Úgy látszik eljött az idő, hogy új router után nézzek. -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Egy wrt54gl routerem van és chellot használok.
Utóbbi időben a chello modem véletlenszerűen, napi 1-2 alkalommal újraindult.
Mivel más problémám is volt a modemmel, felhívtam a upc-t.Azt mondták, próbáljam meg router nékül és bár nem hittem, hogy az lehet a gond, mióta nem használom a routert, nem indult újra a modem.
Okozhatja ezt tényleg a router? Vagy csak szerencsém van és azért nem indul újra?
Esetleg valamit be kéne állítani a routeren?Előre is köszönöm a segítséget.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bluetooth hangszórók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged