- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv!
Ha valaki Tomato firmware-t használ, és szeretne segíteni Shibby-nek egy kis adatbázis összeállításában, akkor az SSH-n futtassa a következő néhány parancsot...
cd /tmp
wget http://update.groov.pl/TomatoAnon.sh
chmod +x /tmp/TomatoAnon.sh
/tmp/TomatoAnon.shEzzel felkerül ebbe a táblázatba, amivel segíthet a későbbiekben a többi felhasználónak eligazodni a firmware választásban! Fontos megjegyezni, hogy a script semmi olyan adatot nem küld el, ami alapján a küldő forrás azonosítható lenne!
-
válasz
Mogcaa #11947 üzenetére
Ehhez először is tudni kell, hogy milyen verziójú pontosan a routered, mert a Tomato csak v1-v4 közt használható, ezen felül DD-WRT, de az sem mindegyiken! Valamint fontos tudni, hogy csodát ettől ne várj! Némi javulás talán hozható vele, de ettől nem fog hirtelen kétszer olyan messzire szórni...
-
válasz
Mogcaa #11945 üzenetére
Szia!
1. Nem igazán hiszem, hogy ez fw gond lenne, inkább valami hardver elöregedés jellegű a dolog, kiszáradt kondik, stb...
2. Lehet moddolni, például Tomato, vagy DD-WRT firmware-el is, de alapesetben ha kielégíti az igényeidet, és főleg ha nem is értesz hozzá, akkor nem szükséges!
-
-
-
-
-
Szia!
Nincs jelentősége, mert igazából nem vagyok érintett a témában, csak próbálkoztam tegnap egy kicsit, és gondoltam leírom Neked, mert Te is belefolytál a múltkor... A Wireless repeater dologról van szó, gondolom rémlik még, hogy bizonyos típusokhoz nem lehet virtuális interface-t hozzáadni! Nos akkor utánajártál, hogy kiderítetted, hogy mégiscsak van HW különbség a különböző verziókban, de mondtad, hogy DD-WRT-ben simán hozzáadható a virtuális interface, szemben a Tomato-val! Tegnap unatkoztam, és kipróbáltam a dolgot, és azt tapasztaltam, hogy lehetőség valóban van rá, de amint megpróbálom elmenteni a beállításokat, a virtuális interface eltűnik az admin felületen, és utána már a hozzáadás lehetősége sem jelenik meg! Vagyis olyan, mintha a firmware ekkor venné észre, hogy ez bizony nem fog menni, és kikapcsolja a funkciót! Vagyis azon a verziókon, ahol Tomato alatt erre nincs lehetőség, ott egyértelműen DD-WRT alatt sincs!
-
válasz
ssppiikkee #11931 üzenetére
Szia!
Tudtommal a több antennás routerek antennái sem választhatóak el egymástól, ez sajnos nem így működik! De ha már így raktad össze, próbálj meg esetleg emelni egy kicsit a TX Power értékén, hátha jobb lesz!
-
-
válasz
argos1987 #11927 üzenetére
Akkor tedd fel a Tomato-t, az a tuti...
Én mentem aludni, mert 6 előtt csörög a vekker... Jóéjt!
Ha tényleg felteszed, akkor első indítás után a menüben...
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ezzel visszaáll minden alapra, törli a "szemetet" az NVRAM-ból!
-
válasz
argos1987 #11925 üzenetére
2005-ös? Szerintem 2012.02.24. Download
De ha gondolod, én ezt a Tomato-t javaslom rá!
http://tomato.groov.pl/download/K24/build5x-101-EN/tomato-ND-1.28.5x-101-VPN.trx
Ezt lehetséges, hogy át kell nevezned bin kiterjesztésűre, mert így nem fogja megenni! Ahogy azt a gyári végén is látod...
-
válasz
argos1987 #11923 üzenetére
Azért jó, mert abba belekerülnek az esetleges hibák javításai, amikre a kiadás óta derült fény, illetve esetenként új funkciók is! A gyári fw frissítését természetesen a Linksys hivatalos oldalról tudod letölteni, de ehhez a verzióhoz léteznek alternatív firmware-ek is, amivel lényegesen okosabbá tehető a vas, csak kérdés, hogy szükséged van-e rá...?!
-
válasz
argos1987 #11921 üzenetére
A helyzet az, hogy ott is kicsit téves a megfogalmazás, mert kellően kis távolság, és zavarmentes környezet esetén megvalósulhat közel 54Mbps sebesség, csak az a baj, hogy ennek jó, ha a fele hasznos adat lesz, a másik fele elmegy a kapcsolat fenntartására! Itt ez kicsit másképp van mint kábelen...
-
válasz
argos1987 #11919 üzenetére
Akkor az teljesen jó! Tenni sajnos nem tudsz ellene, a G szabványú WiFi-nek ennyi a vége!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#Legelterjedtebb_szabv.C3.A1nyok
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ginola #11882 üzenetére
Erről is van leírás a DD-WRT WIKI-ben!
-
-
-
-
-
-
Nem mount root, hanem mount_root
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.failsafe#in.failsafe.mode
-
-
-
-
-
-
válasz
SteadyMan #11844 üzenetére
Nem, nem kell szégyenkeznie, de ha pontosak szeretnénk lenni, akkor nem a WAN portja, hanem a processzora nem bírja a sebességet! Amúgy meg, ha már Netgear a példa, akkor van WNR3500L, 20k alatt, aminek 200Mbps felett van a WAN <-> LAN irányú átviteli sebessége! Mellesleg szintén Tomato képes, és USB-s!
-
válasz
q13579 #11839 üzenetére
Szia!
Én például még mindig Tomato párti vagyok, csak kérdés, hogy a routered milyen verziójú, és elég flash van.e benne...? Ez v1-v4 közt oké!
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11719-11719.html
-
válasz
Wind-Storm #11823 üzenetére
Lehet elaludt közben!
-
-
válasz
Wind-Storm #11811 üzenetére
Jaaa... Másképpen értettük a kiírást, most esett le!
Te a flashbe való kiírásról beszélsz, én meg azt hittem azt mondod, hogy majd kiírja ha készen van... Mármint a Win cmd ablakba, vagy hasonló! Erre kérdeztem vissza, hogy mit kellene kiírnia, és hova?! Mert abban igencsak kételkedtem, hogy oda bármit is kiírjon!
-
válasz
Wind-Storm #11807 üzenetére
Én ezt nagyon jól tudom... Nem is a file áttöltésére mondtam, hogy 1-2 perc, hanem kompletten a flashelés folyamatára! Flasheltem már nem egyszer soroson is, tudom, hogy az milyen.
-
-
-
-
-
Nem, semmilyen menüt nem lehet előhozni - vagy én maradtam le valamiről - csupán a recovery módba lehetne így belépni, ahol is tftp-n keresztül fel lehetne tolni az új firmware-t! Akkor még valamit próbálj meg! Áramtalanítsd a routert, majd parancssorba írd be ezt...
ping -t -w 100 192.168.1.1
és ezt követően dugd be a tápot! Így sincs válasz egy pingre sem?
szerk.:
És egy fontos dolog kimaradt! Mind eközben a gépen állíts be fix IP címet!IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0Más egyéb nem is kell...
-
-
válasz
reepamester #11779 üzenetére
Szívesen! Működik?
-
válasz
reepamester #11777 üzenetére
A Linksys-en semmit!
A másik routeren kapcsold ki a DHCP szervert, az IP címét pedig állítsd be úgy, hogy a Linksys tartományába legyen, tehát, ha a Linksys 192.168.1.1, akkor ez is valami 192.168.1.x legyen! Ez után kösd össze a két router egy-egy LAN portját, és onnantól kell működnie mint Print Server!
-
válasz
reepamester #11775 üzenetére
Igen, több új dologra is képes lehet, mint például IPv6, VPN, forgalom statisztika, CIFS, stb...
A másik kérdésnek nem sok köze van a Linksys-hez, talán csak annyi, hogy a másik router erre van kötve... De mivel a Print Server azon fut, így ez nem Linksys-es téma, ehhez a Linksys-en nem is kell semmit állítanod!
-
válasz
reepamester #11773 üzenetére
Szia!
Valamit gyorsíthat rajta egy custom firmware, de ez nem számottevő, mert a sebesség nagyrészt úgyis a vason múlik! Inkább a lehetőségek tágulnak ki egy ilyen fw használatával, több mindent fog tudni a router, és esetleg stabilabb lesz, bár az igazat megvallva én nem sokat használtam Linksys WRT54G routert, gyári fw-vel meg végképp nem, tehát sok viszonyítási alapom nincs!
-
-
-
válasz
SteadyMan #11765 üzenetére
Szia!
Igen, sajnos ez valószínűleg ennyit tud! Nekem is volt nemrégiben egy Linksys WRT54G v2.2-m, és annak is 30Mbps körül volt a vége!
Esetleg EZZEL a Tomato Victek Mod-al lehet próbálkozni, mert egy ígéret van mellette...
This version guarantees WAN-LAN 80Mb throughput. For WRT54G/GS/GL. Dated, February 20th, 2011
Aztán, hogy ebből mi válik valóra, az egy másik kérdés... 80Mbps biztosan nem!
-
-
-
válasz
Qkackca #11757 üzenetére
Hát ez elég furcsa nekem akkor is, de mindegy, ha így van, akkor így van!
Gondolom akkor a kapcsolat DHCP-s ugye...?! Ha a routered HW verziója támogatja, esetleg meg lehetne próbálni custom fw-vel! Tomato-ban például tudsz időzített Reconnect-et beállítani, ami esetleg segíthetne!
-
válasz
Qkackca #11755 üzenetére
Szia!
Szerintem nincs az a szolgáltató, ami 3 óránként bontja a kapcsolatot, ott valami műszaki probléma lesz! Erre utal az is, hogy a szakadás után a kapcsolat nem áll helyre automatikusan! Egy IP csere (megújítás) amúgy sem jár kapcsolat szakadással! Amikor szakad, azután mit látsz a router logjában?
Illetve szerintem nem ártana ránézni a kábelnet jelszintjeire sem, mert a problémát ez is okozhatja!
-
-
válasz
ilovedigweed #11750 üzenetére
ITT le van írva a helyreállítás menete!
-
válasz
ilovedigweed #11748 üzenetére
Uhhh.... És ezt most, hogy sikerült elérni?
Mondjuk tftp-n minden bizonnyal újra lehet flashelni, de ha egyébként sem működik, akkor lehet felesleges küzdeni vele!
-
válasz
ilovedigweed #11745 üzenetére
Nem a firmware-ben kell nézni, hanem a router alján lévő címkén!
-
válasz
ilovedigweed #11743 üzenetére
Igen, az 2MB flash-el szerelt darab, és DD-WRT létezik rá!
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Tudomásom szerint abban is megoldható a dolog, bár sosem próbáltam!
-
válasz
ilovedigweed #11741 üzenetére
Akkor gondolom olyan HW verziód van, aminek kevés a flash memóriája! Mi van alul ráírva?
-
válasz
ilovedigweed #11738 üzenetére
Például tedd fel rá EZT! Feltenni ugyanúgy kell, ahogy a gyárit is frissíted... Ha nem tetszik neki a trx file, nyugodtan nevezd át bin-re! Ha készen van a flashelés, akkor feltétlen csináld meg ezt...
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ez visszaállítja a beállításokat alapra, így bejelentkezési név/jelszó páros, root/admin lesz!
-
válasz
ilovedigweed #11736 üzenetére
Szia!
Minden bizonnyal a WAN portja ment tönkre, az kapta a villám okozta túláramot! Szervizben javíttatni nem érdemes, és szerintem nem is vállalják, de egy olyan megoldás lehetséges, hogy felteszel rá custom firmware-t, és az egyik LAN portját konfigurálod át WAN portnak... Ez annyit jelent, hogy mondjuk a LAN1 portba fogod tudni csatlakoztatni a netet, a többi három portba mehetnek gépek, és természetesen a WiFi is fog működni!
-
-
-
-
-
-
-
-
Nem, Shibby a fejlesztő, vagyis Michał Rupental nick-neve! A build hivatalos weboldalát itt találod...
A Neked kellő aktuális legújabb firmware verziót pedig itt...
-
-
Mint azt Te is láthatod a képen, a maximális interface-ek száma ezen modell esetén 1, még GL-nél 4! ASUS WL-500W-n szintén 4, RT-N16-on 16!
-
válasz
llaszlo #11696 üzenetére
Beállítod a WiFi-t kliensnek, majd hozzáadsz egy Virtuális Interface-t, azt meg beállítod AP-nek...
Tomato-val ugyanígy, a Virtual Wireless funkcióval, de az nem minden HW verziónál támogatja ezt! Linksys WRT54G v2.2 esetén például nem (nekem is van egy ilyen), de a GL állítólag igen! ITT 1-nél nagyobb számnak kell lenni, akkor megy!
-
-
-
-
válasz
beller #11688 üzenetére
Azért ez érdekes, mert a webes felületre elvileg be tudsz lépni admin felhasználónévvel is, és root-al is, de SSH konzolba már csak a root működik, én ezért mindenkinek azt mondom, hogy a root-ot szokja meg, az mindenhova jó! Persze nem mindenki használ konzolt, de ez már egy másik kérdés...
-
válasz
beller #11686 üzenetére
A 80 a port száma, de ezt nem szokás kiírni, mivel ez az alapértelmezett http port, így ha nincs egyéb port megadva, akkor ezt használja! Ugyanígy https esetében sem adjuk meg a 443-as portot, csak ha ettől eltérőt használunk! Véletlenül a böngésződ nem tárolt el valami régi jelszót, ami nem érvényes már?
A TomatoUSB szerintem nem az SSID, amit a routeren belül látsz!
-
-
-
-
válasz
beller #11670 üzenetére
Lehet az is a legújabb (azt a verziót nem követem), de más fejlesztőtől... Az általam linkelt természetesen ugyanúgy az eredeti Jonathan Zarate féle verzióra épül, de több extra funkció van benne! Nem kell frissítened, de ha szeretnéd használni az IP Traffic funkciót, akkor szükséges!
-
válasz
beller #11666 üzenetére
Szia!
Erre való az IP Traffic menü, ott láthatod minden, a routerre csatlakozó eszköz sebességét! A sebesség limitálást a Bandwidth Limiter menüben tudod megoldani, leginkább IP vagy MAC címekre korlátozva, vagy pedig külön VLAN-ba kell tenned a WiFi hálót, és akkor lehet egyben is korlátozni azokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest