Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz SeaShark #7418 üzenetére

"Én úgy tudom hogy a linksys wrt54gl nek nagyom a memoriája 16mb"
    Nem jól tudod. A GL-nek pont 16MB RAM-ja és 4MB nemfelejtő flash-tára van, az oprendszer / firmware meg természetesen nem a RAM-ba települ. Mellesleg van ennek a topiknak egy #1 sz. hozzászólása, tele hasznos linkekkel, nem véletlenül..
    "(a haverom azt monta hogy nek ia mega van fent, lehetséges?)"
    Még mindig szeretem a 'haverom azt mondja', meg a 'szomszédom feleségének a bátyja azt hallotta' típusú történeteket (bocs ;]). Természetesen nem lehetséges, ha GL-lel rendelkezik, és nem hekkelt bele még 4MB flash-eepromot. A minimum 8MB-os flasht különben magának a DD-WRT-nek a weblapja is említi, ennél autentikusabb forrás nem nagyon van a témában.
    A DD-WRT nem az első bejelentkezéskor adja a lehetőséget az nvram törlésére, hanem a Firmware Upgrade oldalon van egy olyan opciója, amellyel ez elvégezhető: After flashing, reset to.. (úgy tudom, ez a v24-verziónál jött be, de lehet, hogy korábban is volt). Tehát a 'mini' feltelepítése után nem kell megtenni, ha nem az a végleges verzió, amit telepítesz. Elegendő a teljes folyamat végén. Valószínűleg semmi látványosat nem fogsz észrevenni, ha nem ejted meg a konfig-törlést a telepítés után, de furcsa dolgokat tapasztalhatsz, ezért eléggé ajánlott. A hátsó resetgomb 30mp-es nyomvatartása is a beállítások törlését eredményezi, ezért nem kell feltétlenül a firmware-re hagyatkoznod. Nem kell ennek akkora feneket keríteni, mint gondolod: a fontosabb, vagy nem megjegyezhető adatokat (wifi-kulcs, bejelentkezési adatok, egyebek) lejegyzed, és frissítés után újra beállítod, ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák