-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
crissprivat
senior tag
Nincs mit.
Találtam egy jó kis leírást is magyarul az eredeti firmware beállításához.Linksys WRT54G/GL/GS beállítás
Elég részletesen le van minden írva érthetöen.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
tjsz
senior tag
válasz Intruder2k5 #13486 üzenetére
Szia!
Közben kijött az 1.31-es build és van benne Mini firmware. Hurrá! Kipróbáltam, működik!
Üdv: Szabi
-
crissprivat
senior tag
Most olvasgatom a topikot és találtam benne egy ILYEN beállítási lehetöséget. Ez a mostani Shibby féle Tomato-nál is müködik. Mert nagyon jó dolognak tartom.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
MODERÁTOR
válasz crissprivat #13504 üzenetére
Sosem próbáltam, de feltehetően régebbi jól működő funkciókat nem vettek ki az fw-ből.
-
crissprivat
senior tag
válasz Intruder2k5 #13505 üzenetére
Úgy gondoltam beállítani,hogy
-ha sugároz wifit,akkor világítson fehéren
-ha csatlakoznak a wifihez,akkor narancs
-és este,mikor lecsuk a wifi,akkor maga a led is aludjon el
Utánakeresek,hogyan kellene ezt beírkodni.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
crissprivat
senior tag
Tegnap feltettem a nemrég kiadott (4.30.17) gyári firmwaret. Semmi nem változott az utolsóhoz (4.30.16) képest. Csak más a bejelentkezési felület,eltüntették a Cisco kiírásokat a menüben és még a routeren a Cisco LED sem világít az elején. Gondolták a Belkines fiúk,hogy ezt neked Cisco.
Csak gondoltam megírom,mi a helyzet az új firmware körül.
Amúgy a Belkines Linksys WRT54GL fullra azonos a még 2005-ben kiadott eredetivel,vagy változtathattak rajta hardverileg valamit? Nem találok róla semmi infót.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
zsbalazs
csendes tag
Sziasztok, WRT54G v8.2 routeremen letört az egyik antenna. Csere lehetséges szerintetek? Angol oldalakon nem nagyon találtam infót. Tudna valaki segíteni? Köszi.
-
Yogibear974
senior tag
Regg'Urak! Egy kis segítség kellene! Egyik pillanatról a másikra a router wifis része kakukk! Beállításokban minden ok, wlan led is ok, de nem tudok csatlakozni. Router ki-bekapcs csatorna választás.
Következő lesz az alaphelyzet vagy gyári fw. visszarak. Táp is okozhat ilyen galibát?! Olyan mintha az antenna lenne rossz, ugyanakkor a környező wifiket "látom" köszi, Nap'Üdv: -=Yogibear=-
-
And
veterán
válasz Yogibear974 #13511 üzenetére
Tény, hogy a táp is okozhat sok furcsaságot, de én inkább úgy gondolom, ott mással lehet gond, egyébként nem csak a wifi-t érintené. Olyannal már találkoztam, hogy egyszer csak eltűnt a wifi, és semmilyen beállítással nem lehetett visszahozni. A megoldás akkor annyi volt, hogy hosszú resettel alapra kellett tenni a routert. Ha a reset előtt lementett konfigurációt utána visszatöltöttem, ismét kikapcsolt a wifi, tehát a problémát a konfiguráció (nvram) tartalma okozta, telnet / ssh alatt ki is derült, hogy lényegében 'elfogyott' az nvram terület. Tehát mindent szépen újra be kellett állítani, és utána már ment, illetve azóta is működik.
-
Yogibear974
senior tag
Elmentem futni, osz mire visszajöttem nem volt a "tartományban".
Azt nem értem, hogy akkor a környező wifit miért látja?! RX vagy TX nincs jel?!
Este visszatolom a régit most ddwrt van rajta maxra tolva a jel. Állandóa nincsen bekapcsolva a router, úgyhogy az sem lehet, hogy túlmelegedne. Amennyiben nem müxene a gyárival akkor lehet, hw hiba. Kondi, táp stb...meglátjuk.Üdv: -=Yogibear=-
-
And
veterán
válasz Yogibear974 #13514 üzenetére
Nem tudom, konkrétan milyen bug okozta a teljes 32 kB-os nvram-terület elfogyását, de a maradék méretére már negatív értéket mutatott az nvram show . Ilyenkor a webfelületen végrehajtott módosítások sem tárolódtak el, ezért vált gyanússá. Szintén dd-wrt alatt, egy régebbi build-et használva jött elő a jelenség évekkel ezelőtt, de csak sok hónapnyi folyamatos működést követően, persze amikor épp napokig nem voltam otthon és más használta volna a megosztott netet. A jelenlegi verzióval (v24 sp2 standard, build 14896) már évek óta gond nélkül megy, a konfigurációt sem nagyon b@szkuráltam már az elmúlt sok hónapban, az uptime olykor meghaladja a fél évet.
-
Yogibear974
senior tag
-
Yogibear974
senior tag
válasz Yogibear974 #13517 üzenetére
Tényleg, nekem sem mentette el a pl. a magyar nyelv beállítást, csak nagy neheze n, azután pár visszalépés után a webes konfigban visszaált angolra! Akkor ez okozta a problémát!
Üdv: -=Yogibear=-
-
Minstrel
senior tag
Mi miatt lehet az, hogy android eszközökön lassabb a wifi WRT54GL router-rel? Itt vagyok a routertől 2 méterre és telefon és tablet is csak 4mbps miközben a net a 10mbps és ez meg is van mindkét notebook-on. Másik router-rel most nem tudom kipróbálni, de mindkét Linksys-nél ez van.
-
MODERÁTOR
válasz Minstrel #13520 üzenetére
Szintén Tomato-t ajánlok rá, bár ettől mennie kellene gyári fw alatt is, én sem hiszem, hogy router oldali probléma lenne. inSSIDer-el nézted már az étert?
-
Minstrel
senior tag
válasz Intruder2k5 #13522 üzenetére
Tomato van rajta, igaz még a régebbi 1.28, de én se gondoltam, hogy amiatt nem jó.
Viszont érdemes volt az étert átnézni, szomszédnak lett nemrég egy telekomos routere, valamilyen zte ami elég jól tolja neki és pont az én két router-em közé, és mindhárom az 1-es csatornát használta. Most átraktam 11-esre és mindkét mobileszköz is hozza a maximumot. Köszönet a segítségért.
-
Budafok
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre van szükségem...
Adva van egy router open wrt-vel. a régi ip címét megváltoztattam, most viszont nem érem el. Sem pingelére, sem böngészővel való megnyitásra nem válaszol. (Téglásítottam????)
Telnet működik, de erase parancs nincs benne (ez létezik?) Kép mellékelve.Mit lehet ilyenkor csinálni?
Válaszaitokat előre is köszönöm,
Péter
-
MODERÁTOR
válasz Budafok #13524 üzenetére
Szia!
Az OpenWrt nem az NVRAM-ban, hanem file-ban tárolja a beállításokat. próbáld ezt a parancsot:
cat /etc/config/network
Ezzel elvileg láthatod majd, hogy milyen IP címet sikerült beállítani neki. Vagy ha inkább reset-elnéd, akkor legyen ez:
rm -r /overlay/*
[ Szerkesztve ]
-
Budafok
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13525 üzenetére
Szia!
Köszi az ötletet, de sajnos egyik sem segített...
Az ip-cím lekérdezésére no such file or directory a válasz. (Egyébként emlékszem a beállított címre, de nem reagál rá.)
A reset kísérletére pedig ezt lépte (nem lehet egy teljesen új, akár gyári fw-t rárakni valahogy? nem ragaszkodok openwrt-hez):
Üdv
Péter[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Budafok #13526 üzenetére
Így próbáld...
mount_root
rm -r /overlay/*Egyébként de, lehet rajta firmware-t cserélni terminalban is.
[ Szerkesztve ]
-
Budafok
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13527 üzenetére
cannot remove '/overlay/*': No such file or directory
-
MODERÁTOR
válasz Budafok #13528 üzenetére
Esetleg kérdezz még rá az OpenWrt topikban, az ottaniak ezt jobban tudják.
-
vargalex
félisten
válasz Budafok #13528 üzenetére
Szia!
Egy szóközt kihagytál a / jel előtt! Szóval elsőre valóban ez kellene:
cat /etc/config/network
Ha tényleg nem található, így nem tudod meg az IP címet, akkor jöhet az
mtd -r erase rootfs_data
vagy
rm -r /overlay/*
vagy
mount_root
firstbootparancsokkal. Ha javasolhatom, copy-paste-old, különben megint ki fog maradni a szóköz valahonnan!
Alex
-
sniphoe
aktív tag
WRT54GL-en fut Tomato-ból a 2.6-os kernel?
Ha igen, akkor innen melyik MIPSR1-es FW-t kell feltenni?
Köszi!If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
MODERÁTOR
válasz sniphoe #13533 üzenetére
Igen fut. Mindenképpen olyat, ami kisebb mint 3,9MB, tehát jelenleg ez a kettő.
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-131-MiniIPv6.zip
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-131-Mini.zipDe ha nem sürgős, elvileg a héten lesz 132-es build, Shibby ezt írta legalábbis a lengyel fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
sniphoe
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13534 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként mi a különbség a különböző kiadások között? (Mini, Max, ...)
Esetleg az előre telepített csomagok száma?[ Szerkesztve ]
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
MODERÁTOR
-
Yogibear974
senior tag
Kíváncsiságból ismét mértem egy wifi speedtestet. szoba 2 részleges betonfal. Le:7.29 M Fel:10,38
Közvetlenül router wifi antenna cc. 1m Le:8,14 M Fel:10.05Most vagy a net csomagom lassú (100/100) vagy ennyit tud. Antenna "irányított" Chipmagazin házi félparabola
"high-thec" cucc :-)DDWRT 13-as csati, föltolva maxra:251 mW.
-
And
veterán
válasz Yogibear974 #13537 üzenetére
"Le:7.29 M Fel:10,38"
Mit mértél, hogyan mértél, milyen router / fw mellett, milyen mértékegységek ezek és jelen esetben mi köze a neted sebességének a wifi-átvitelhez? Csak ennyi a kérdés.
"DDWRT 13-as csati, föltolva maxra:251 mW."
Ha nem tolod fel ennyire (valószínűleg értelmetlen értékre, amit a hardver amúgy is képtelen kisajtolni magából, de legalább az összképen is ronthat) a teljesítményt, még akár szebb értékek is kijöhetnek .. -
Yogibear974
senior tag
Mérni egyenlőre telefonnal speedtest app.(nagyon régebben datanetes,matáv), Nem laborkörülmények :-) Router WRT54G v1.1 fw. 14896 v24-sp2. Mbps a mértékegység. Majd lentebb veszem a TX antenna erejét.
Nem tudom, hogy ez a szelessav.net mennyire megbízható!?
-
crissprivat
senior tag
válasz Yogibear974 #13539 üzenetére
Hali.
Ezekre a Linksys routerkre jobban passzol a Tomato,mint a DDWRT.
Amúgy meg 70mW bőven elég ennek a hardwernek. Többet úgy sem préselsz ki belőle,csak a zajt fogod növelni feleslegesen.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Yogibear974
senior tag
válasz crissprivat #13540 üzenetére
Visszavettem alapértelmezettre 71mW-ra. Rögtön jobb lett az eredmény 16,23 Mbps. Köszi a tippet!
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Digi 100/50 Mbps net van bekötve pppoe felhasználónév és jelszóval és ehhez van itthon egy 2008 körüli wrt54g v7 router és mostanában igencsak ingadozó a sebessége :S maximum letöltési sebessége 1,4 MB/s de képes simán visszaesni 100 KB/s is hosszú percekig :S átlagosan 500 KB/s-el jönnek a dolgok :S
kérdésem hogy mi lehetne tenni, hogy ez gyorsabb legyen? reset volt, utána amit beállítottam, hogy a wireless wpa2 +aes legyen próbáltam 6-os, 4-es csatornán (wifi analyzer szerint ezeken voltak a legkevesebben a panelban), többi beállításhoz nem nyúltam.
firmware v7.0**** de ennél újabbat nem találtam.
milyen beállításokat ajánlotok?Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
-
Hegasus
senior tag
válasz Hegasus #13542 üzenetére
ahogy olvasom a wikipedia szerint a v7-es az egyetlen verzió, amire nem lehet semmilyen custom firmwaret feltenni :S bad luck brian
"Switched to Atheros SoC. This is the only version of the WRT54G that does not support third-party firmware at all."ezt végignyálaztam, de ebből nem tudtam meg hogy mit mire állítsak, hogy a maximális sebességet kapjam, főleg tapasztalatok érdekelnének.
(#13543) crissprivat: köszi! igen a másik lehetőség az lett volna, hogy router csere, csak azt hittem ebből is ki lehet hozni.
és ha szabad ilyet kérdezni, melyiket lenne érdemes választani (elfogadható áron)[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok,
kaptam egy gs v6 téglát:
power villog, ethernet és internet ledek folyamatosan világítanak.
Böngészőben nem látom, pingre nem reagál. Rossz FWt raktak rá, 7eshez való ddwrt-t.
Ami link van fent, ott már nem elérhető a szükséges progi, illetve pingelni sem tudom az eszközt.
Van valami ötletetek, vagy ez most már tényleg kuka?
kösziÜdvözlettel: Gabi
-
And
veterán
válasz Shia-ko #13546 üzenetére
Olyan nincs, hogy egy WRT54G/GL/GS kuka legyen elszoftverezés miatt . Persze vannak fokozatok a helyreállítás nehézségét tekintve, de mindegyik helyrehozható.
"Rossz FWt raktak rá, 7eshez való ddwrt-t."
Ez önmagában nem lehet ok, mivel a -GS v6-ra és v7.x-re tehető verziók ugyanazok a binárisok. Viszont a v7.x verziókról először le kell vakarni a VxWorks-öt, amit a v6-on nem kell megtenni.
Helyreállítási módszerek:
- TFTP: [link], mondjuk erre csak bizonyos körülmények között van lehetőség, és ahhoz minimum pingelni kell tudni a routert (de lehet, hogy csak az indulás utáni rövid időszakban lehetséges, ah egyáltalán.
- JTAG: némi felkészültséget igényel (kábel, debrick utility), de univerzális módszer, minden elszoftverezett Broadcom-chipsetes WRT54Gx típus helyrehozható vele. Erről itt olvashatsz többet: [link].
Van olyan fórumtárs, aki foglalkozik routerek szoftveres helyreállításával ([link]). -
And
veterán
válasz Shia-ko #13549 üzenetére
Mondjuk a "költeni" az elég túlzás: 2x5-ös tüskesor + hüvely (ezek ideiglenes forrasztás esetén el is hagyhatók), 30-40 cm öteres szalagkábel, 4 db. ellenállás és egy csatlakozó az LPT-portra (DB-25 papa), nem egy óriási költség, kisker alkatrészárakon 3-400 forint. Vagy a posta oda-vissza a javítást vállaló felé.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!