- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13746 üzenetére
54GL v1.1 mind a 16 MB aktív. Elméletileg! Bár van amit nem használ!
Most, hogy jobban rápillantottam, jelenleg így néz ki!
Rendszer, vagy cache részére van az a kb 1,3MB?! -
Yogibear974
senior tag
-
Yogibear974
senior tag
Ált. 97%-os memó. használatnál, ha kevés a 'szabad' hely. Tünetek: elmegy a wi-fi, hiába jelzi, hogy van. Webes kezelőfelület újra angol (ddwrt). Hiába mentem el. Olyan, mintha valami overburning lenne.
Ilyenkor vissza az alap rom és ráfrissít. Restore beállítás backupból. Reset sem segít.
Évente max.1-2x ilyen. Nem tudom mitől van. Annyira nem zavar. Remélem nem nyírom ki a flasht ezel. -
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13739 üzenetére
Köszi! Jó ez még, tökéletesen működik!
Kiszolgál minden egységet! Néha újra kell húzni a romot, ha betelik a memó, de amúgy atomstabil! Akkor ennyire képes a wifi része. -
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13737 üzenetére
Ált. le:13-16 Mbps, fel:16-20 Mbps között.
-
Yogibear974
senior tag
A wifin a feltöltés mindig nagyobb, mint a letöltés! (speedtest) Mit állítsak még be, hogy jobb legyen?! TX power az jó! Antennakat vegyem ki automatikosból?! Kisérletezzek úgy?! Köszi.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #13708 üzenetére
...bakker, benéztem a topikot! Bocsesz...a router tökéletesen müxik ddwrt-vel. Memó túlcsordulás sincs mostanság :-D
-
Yogibear974
senior tag
Azt vettem észre, hogy most ebben a nagy melegben, ahogyan a telefon egyre jobban melegszik. A kék nilkin szilikon hátlap elszineződött. Konkrétan szürkés 'füstfoltok' jelentek meg rajta a kritikus 'forró' helyeken. (régebben S5 hátlapnál is előfordult.)Annyira nem zavaró, csak esztétikailag. Leszedni még nem próbáltam, ha lehet egyátalán.Ti is tapasztaltatok már ilyet?!
-
Yogibear974
senior tag
válasz
crissprivat #13690 üzenetére
Évek óta ezt használom DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std. Gond nélkül! Néha újra kell konfigurálni, ha túlcsordul a memo használat és elmegy a wifi, hiában jelzi, hogy van! (ilyenkor visszaáll az alap nyelvre)
Újra húzom hard reset után backupból a beállításokat! Pár perc a művelet!Ilyen
beállítások vannak benne időzítésre!
Amúgy atomstabilan működik ez is!
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13577 üzenetére
Ok, köszönöm a tanácsokat!
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13575 üzenetére
GL v1.1 Mind a 16-ot látja. Elöször restore-nál ugye protokol szerint a minit raktam föl, utána a generic-et. hogy ráférjen! Akkor volt sok szabad RAM. Cfg ráhúzás után csökkent le. No mind1, megy ameddig megy, azután újrahúz. (torrent azé' megy néha, dögivel)
Van, hogy 1/2-1 évig nem köööll, hozzányúlni! Ettől függetlenül szeretem, mert atomstabil router!A sok ram irogatás nem fogja agyonvágni?!
-
Yogibear974
senior tag
94%-os mem. kihaszáltágnál mikor fogja dobni a wlan-t. Vagy csináljak default fw visszarakást?! Akkor cc. 84%, ha .cfg-t rátolom cc 87%-ra megy fel. Sokáig hibátlan, amíg meg nem telik a memo.
Nem lehet parancssorból üríteni a puffert!? (DDWRT) -
Yogibear974
senior tag
válasz
crissprivat #13540 üzenetére
Visszavettem alapértelmezettre 71mW-ra. Rögtön jobb lett az eredmény 16,23 Mbps. Köszi a tippet!
-
Yogibear974
senior tag
-
Yogibear974
senior tag
Kíváncsiságból ismét mértem egy wifi speedtestet. szoba 2 részleges betonfal. Le:7.29 M Fel:10,38
Közvetlenül router wifi antenna cc. 1m Le:8,14 M Fel:10.05Most vagy a net csomagom lassú (100/100) vagy ennyit tud. Antenna "irányított" Chipmagazin házi félparabola
"high-thec" cucc :-)DDWRT 13-as csati, föltolva maxra:251 mW.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #13517 üzenetére
Tényleg, nekem sem mentette el a pl. a magyar nyelv beállítást, csak nagy neheze n, azután pár visszalépés után a webes konfigban visszaált angolra! Akkor ez okozta a problémát!
-
-
Yogibear974
senior tag
Elmentem futni, osz mire visszajöttem nem volt a "tartományban".
Azt nem értem, hogy akkor a környező wifit miért látja?! RX vagy TX nincs jel?!
Este visszatolom a régit most ddwrt van rajta maxra tolva a jel. Állandóa nincsen bekapcsolva a router, úgyhogy az sem lehet, hogy túlmelegedne. Amennyiben nem müxene a gyárival akkor lehet, hw hiba. Kondi, táp stb...meglátjuk. -
Yogibear974
senior tag
Regg'Urak! Egy kis segítség kellene! Egyik pillanatról a másikra a router wifis része kakukk! Beállításokban minden ok, wlan led is ok, de nem tudok csatlakozni. Router ki-bekapcs csatorna választás.
Következő lesz az alaphelyzet vagy gyári fw. visszarak. Táp is okozhat ilyen galibát?! Olyan mintha az antenna lenne rossz, ugyanakkor a környező wifiket "látom" köszi, Nap' -
Yogibear974
senior tag
Basis rate all és TF fix 54Mbps-re véve rögtön nem tud csatlakozni wifire semmilyen eszköz, hiába aktív a ddwrt.Lehet itt már sok a 13-as csati fixen.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #13150 üzenetére
Probléma megoldva! Reset, újrakonfig.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13146 üzenetére
14-nél már nem tudtam wifit csatlakoztatni. Maradt fix 13
-
Yogibear974
senior tag
Ddwrt fw, föltoltam 54 Mbps-re. 1 napig működött. Azóta csak eredeti fw titkosítás és jelszó nelkül lehet elérni a wifit. Előtte auton működött a ddrwrt wifi. Szerintetek ez mitől lehet?
-
Yogibear974
senior tag
Regg'!
Sikerült megoldani a problémát. Újratoltam az fw-t, resettel. Belllítottam a PPPoE-t user-t, psw-t.
Klónoztam a MAC-címet, mert nem az volt, mint az eredeti. (olvastam itt, hogy probléma lehet egyes
szolgáltatóknál). Kis idő elteltével már működött is a rourter at dd-wrt-vel.
Már csak a finombeállítások kellenek.
Port forwardingnál kell beállítani, hogy melyik legyen nyitott (utorrent...stb.)
A wriless részét kell még beállítani, mert most lassabb, mint az eredeti fw-vel.
qos. kikapcsolva, antenna teljesítmény megnövelve, csatorna 13. Közelben csak g-s routerek, nincs moddingolt
fw. Legalább is a csatornáikról gondolva. Ennyi. -
Yogibear974
senior tag
Sajna a továbbra sem jó valami. Pedig a beállítások ua.,mint a gyári fw-n.
Már fixre is állítottam a szolgáltatói DNS-t. Úgy sem csatlakozik, csak a sárga felkiáltójel. :-(
Amint visszarakom a gyári fw-t. Gond nélkül megy megy a DNS névkiosztás és van net.Biztos, még valamit kell sz@rakodni a beállításoknál, de már annyi mindent állítgattam:-o
-
Yogibear974
senior tag
Est' Topiklakók!
Ezzel a kis progival(V4.3) tökéletesen vissza lehet állítani az elqrt DD-WRT fw fél updatet. (Persze, hogy a generic-el kezdtem:-o hiába,fw update előtt olvasni...olvasni)
Utána mehet vissza a gyári és újra kísérletezni. Amennyiben ügyes vagy és csináltál előtte egy Backupot,
akkor Config managmentbe vissza is tudod állítani restore-val a beállításaidat. Nekem pik-pakk meg volt,
hála az fw-hez tartozó .cfg backup.Kérdés, hogy akkor a DD-WRT melyiket érdemes felrakni. BETA BULID14896 vagy a stabil BULID10020,
hogy ne szívjak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged