Új hozzászólás Aktív témák
-
Quent1n
senior tag
Markolat nélkülit én nem vennék videózásra. Pisztolymarkolat v sima az meg ízlés kérdése, a pisztoly szerintem kényelmesebb ha a videózás a fő cél. Mozgás tekintetében azt mondom el kell menni, ki kell próbálni. Ha elég finom a kezed akkor lehet, hogy az olcsóbbal is remekül elvagy és nagyobb akadások/röccenések nélkül tudod mozgatni.
-
jjeahh
nagyúr
Ha akarsz videó alatt svenkelni, akkor fluid fejest nézz vagy fluid fejet és alá fej nélkül állványt, előző hsz-kben leírtam miért. Az ilyen fejek folyadékos csillapításúak, ezért nem ugrálnak, nem akadnak, finoman járnak.
Mondjuk te tudod, végülis azt veszel amit akarsz, csak számíts rá, hogy videózás közben egy normál nem fluid fejes állványon valószínűleg nem fogod tudni mozgatni a kamerát. -
jjeahh
nagyúr
Lehetséges, de sokkal valószínűbb, hogy akadni fog szerintem... nekem 3 hama és egy vanguard van, mindegyik akad vagy ugrással indul, pedig próbáltam már megkenni is őket
Ezzel szemben az említett fluid fejes weifenget is kölcsönkapom néha, és tökéletesen simán lehet vele svenkelni, az eredmény összehasonlíthatatlanul jobb.
-
jjeahh
nagyúr
Csak nehogy csalódj, mint én...
Nemrég pont a compact sorozatot nézegettem g6 és gh2 alá makró fotózni meg videózni, szal az igényeim hasonlóak, de szerencsére még időben rájöttem, hogy a nem fluid fejes állványok egyszerűen használhatatlanok videó közben svenkelésre... így nem vettem meg a ki s manfit, csak pénzkidobás lett volna
Egy normál nem fluid fejjel amikor el akarod fordítani a kamerát, nehezen indul meg, majd kattanás után ugrik egyet, megáll, majd megint ugrik, megáll, szóval recsegve-ugrálva fordul, mindez nem csak a képen látszik, hanem a felvételbe is behallatszik. A legolcsóbb fluidos alternatíva valszeg a Weifeng FT-717A vagy egy Velbon PH-368 + egy bármilyen stabil állvány. Én a Manfrotto MT293A4-t néztem ki, avagy a 290-es sorozatot, de nyilván vannak olcsóbbak is.
-
Quent1n
senior tag
Manfrottoban engem zavart a tüske + kampo hiánya, illetve a vízmérték se egy hülyeség ha van. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb az alapján belőni szerintem mint a képernyőt bámulva.
Cullmannt ha a tok nem szempont én már csak a magasság miatt is tudom ajánlani ezt a méretet egy állvány se tudja ilyen kategóriába de ugye ennek a hátránya is meglesz az pedig az instabilitás. 170re húzott 1.5 kilós állványtól ne várj túl stabil állást max ha megpakolod cuccal
-
Quent1n
senior tag
Üdv
Compact Advancednél szerintem jobb amit én vettem (Vanguard Espod Plus 203AP) egyszerűen többet tud. Túl sokba van a Manfrotto név, holott ebe a kategóriába egyáltalán nem nagy szám. Én is Cullmannt akartam de nem volt raktáron abba a boltba ahol ki is tudtam volna próbálni így maradt a Vanguard. Szerintem ebbe a kategóriába a Cullmann a magasság miatt verhetetlen. Ha rám hallgatsz olyan helyen veszed ahol ki tudod próbálni. Nekem a Vanguard a panorámafejjel tudja egyszerre a vízszintes és függőleges elmozdulást is.
Egy dolgot vegyél figyelembe a Cullmann-nél ami fontos és szerintem elég cink a részükről. Mégpedig, hogy legjobb tudomásom szerint (felhívtam egy boltot aki meg a forgalmazót) egy béna tornazsák szerű csomagolása van amin még vállpánt sincsen ergo vagy varratni kell rá, vagy kell valami tok ami plusz 3-4k (én olcsóbban nem láttam olyat amibe beleférne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest