Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz picur220 #3234 üzenetére

    Hama gyorsrögzítős, cseretalpas megoldások nem biztonságosak DSLR súlyoknál. Viszonylag rövid idő alatt elkopnak, főleg, ha a névleges terhelést megkapják.
    Biztonságosnak akkor nevezhető egy rendszer, ha elfelejted berögzíteni a fejet, majd az előrebukik, és nem tépi ki magát a cucc a foglalatból.

    Hamára nagyon-nagyon kell vigyázni. A legnagyobb baj, ha megsérül, és valaki még használni próbálja.

    A másik dolog, hogy remeg, mint a kocsonyalevél. Kint, ahol fújhat a szél abszolúte használhatatlan kis szellő mellett is. Ez független a felrakott súlytól. Ott vagy, és mégsem tudod használni a rendszert.

    A harmadik dolog, hogy egy 100-150-200k HUF szerkezetet raksz rá egy nyikló nyakló valamire, ami nem titkoltan nem erre való.

    Most dacosan azt kellene mondanom: Akkor vegyél olyat, és tanuld meg a saját tapasztalatodból. ;] De én inkább lebeszéllek róla. Akkor inkább egy 20k-s Cullmant, vagy valami stabilabbat vegyél, és az első jelre, ami arra utal, hogy nem stimmel valami az állvány körül -> kuka. :K Ez utóbbi tanácsot érdemes megfogadni.

    De ha valaki használt már jó állványt, akkor tudja, hogy mi az amivel öröm fotózni. Amivel nem sok olyan szitu van, ahol nyűgnek érzed a cuccot. Aminél nem fordul elő, h mikor berögzíted a kart, elengeded, belenézel a kukkerba és azt látod, hogy lefelé előrebukott a rendszer, és a csajszid feje kilóg a képből.

    Egy fokkal jobb a Hama nem gyorscseretalpas verzió. Azt már mertem vaku tartására használni. Tehát most is van Hama-ám, de egy kompakt fényképezőn kívűl nem tennék rá semmilyen fényképezőt (ezen az újon nem is volt még soha fényképező). Vakukhoz meg nem kell pontosnak lenni, bár az 580EXII már elég súlyos egyéniség neki. Csak beltérben használom, és nagyon vigyázok rá.

    Ne keseredj el, a fényképezés most is sokba kerül. A kattintgatás, meg a képgyártás nem, de a fényképezés az igen...

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák