- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZN5187
újonc
válasz
kelekyle #28051 üzenetére
Az anyag filanora bio és bio plus. Én simán Mesh levelinget használok, 8x8 pontban, kb kéthetente egyszer méretem újra, nem minden nyomtatásnál. A nyomtatás elején csak betöltönm az előző hálót. Eddig teljesen jól működött. Ha lassítom a nyomtatást az overhangek-nél, az működik (cura-ban). De mostanában inkább Prusaslicert használok, és ott nem találtam külön beállítást rá, csak a bridge-el egyben, viszont a bridge-et pont nem kellene annyira lassan nyomtatni.
-
ZN5187
újonc
válasz
kelekyle #28016 üzenetére
Nekem is Biqu B1 nyomtatóm van (első gépem), nagyrészt elégedett vagyok vele, sikerült egész jól beállítani, az egyetlen amivel folyamatosan küzdök, az a tárgyhűtés PLA-nál. Ha olyasmit nyomtatok, amin vékony overhang van, az elkezd felfelé pöndörödni, és extrém esetben le is löki a fej egy idő után (beleütközik). Thingi-ről próbálkoztam másik tárgyhűtő légcsatornával, de nem volt jó. Ezután tervestem sajátot, most tartok a 3. verziónál, egyértelműen javult a helyzet, de megoldva még nincs. A ventilátorok zörögtek, úgyhogy közben lecseréltem őket, de ugyanolyan méretűre (4010es, asszem creality-re). Lehet új 5010-es vagy 4020-as lesz a vége.
Kérdés: te a gyári tárgyhűtőt használod? -
LógaGéza
veterán
válasz
kelekyle #28016 üzenetére
A retracttal azért játszottam kicsit, mert annyit látok a problémából, hogy az a vége, hogy el van nyírva az extruderben az anyag. Ez ugye lehet a dugulás kiváltója, és oka is. Nagy retract jobban nyírja a filamentet, én alapból naggyal kezdtem, hátha ez megoldja - de nem.
Hiába cseréltem a szorítókat is újra (direkt olyanra, ahol körbe van köröm), meg Capricornra, ugyanúgy van holtjátéka - érdekes, mert kézzel alig tudom leszedni a csőről, mégis mozog valamennyit. Láttam a videót, hogy átfúrja a szorító végét, áthúzza a csövet, feltágítja, stb, de ennyire még nem mentem bele.
Tegnap kijött egy 4,5órás nyomtatás, nem rossz minőségben. Annyi különbség volt, hogy lejjebb vettem a retractot, és kinyitottam a szekrény ajtaját, amiben van. Ma reggel ugyanez, csukott ajtóval bedugult ~ 2 óra fele. Elképzelhető, hogy túlmelegszik az extruder-motor és veszít az erejéből, és ez okozza a problémámat?
Akik dobozolva használják a nyomtatót hogy oldották meg a hűtést úgy, hogy a nyomaton ez ne látszódjon? Gondoltam, hogy rakok egy 12cm-es venit egyik oldalra alulra, felülre pedig egy légbeeresztőt, de nem tudom, hogy a légáramlat nem okozna-e plusz csíkozódást a nyomaton... -
azbest
félisten
válasz
kelekyle #28031 üzenetére
plusz a középső lyuk is lehet kisebb lesz
Brain75
De tényleg nem rossz. Nem próbáltam, egészen jó eredmény a fenti, rosszabbra számítottam. Akkor már csak a magasság (vastagság) érték hiányzik, hogy biztosan beférjen a törött helyére. A belső karikáé is külön, mert lehet az tartja távol a külső részt valamitől.Meg lehet van különbség, az árnyék a rajzon több, mint 9mm, ami nem 8.6 körüli. Szóval valami paraméter még lehet különbözik, ha jó volt a mérés.
-
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
kelekyle #27110 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Nézegettem a GitHubjukat, egyedül csak attól félek, hogy ha nem lesz sikeres ez a modell, akkor majd a "három" ott is aktív felhasználónak kell mergelnie a Marlin verziókatAmi ugye az Endereknél a hatalmas vevőkör miatt nem probléma.
Facebook csoportban benne vagyok (Biqu és a Biqu B1), próbálom figyelemmel kísérni. Mivel nem olvasgattam még éjszakákon át a részletekről, esetleg meg tudod mondani, hogy van-e olyan alkatrész vagy kiegészítő aminek a beszerzése / felszerelése problémás lehet, ha egyszer csak a BTT azt mondja, hogy ennyi volt a terméktámogatás? Gondolok itt például a hotendre vagy a népszerű tárgyhűtő remixekre amik főleg Crealitykre vannak igazítva?
-
Tomi_Sci
őstag
-
Pew
tag
válasz
kelekyle #26594 üzenetére
Nálam Prusaslicer 2.3 beta 2, monotonic top layer + ironing ami csak jobbra balra megy tengely mentén és nem 45 fokban mint Curában. Nekem ez vált be, kb tükörsima a felület alap PS ironing beállítással. Ahol áltmegy újra zhop nélkül travel move helyén bizonyos szögben tartva úgy látszik csak rajta egy kis csík.
@Saccco: A SuperSlicert majd megnézem én is... Pár hónap Cura után sokkal jobban bejött a PS, de ha már új slicer a gyárival kezdtem. Az 1 perimeter mit dob rajta? csak a felső réteget kell kb csak levasalja és nincs más irányba álló réteg ami + változó lenne?
-
Rulez81
tag
válasz
kelekyle #26134 üzenetére
En egy ortur obsidiant akartam, csak nincs és nem is tervezi a gearbest eu raktárból forgalmazni, nem értem miért.
igy akciosan hiába volt 90ezer + vám +áfa már sok.
Maradt az ender 3 v2 , csak hogy legyen már valami, mert elég régota variáltam vele, hogy mi legyen.
63volt kiszállitva, ennyit már most látom egy hét után, hogy nagyon megért.
Persze lágy TPU-hoz egész biztos nem lesz jó (javitsanak ki a régi tulajok).
Hacsak nem direkt drivre-ra alakitod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- PlayStation 5
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged