-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pew
tag
válasz
Alex123 #26619 üzenetére
Kb ugyan ez a véleményem mint Tikakukacnak. Jónak tűnik, de ha arra kell amire írod cserélhetsz rajta mindent is. Én a helyedben vennék 150-200 $ ért egy Ender 3 at és pár kiló PLAt és töltsd el vele az ünnepeket és az újév elejét. Fogd fel egy olyan online kruzus árának aminek az anyagai ingyen vannak a youtubeon, csak a gép kell hozzá. Ha már az alapok mennek és sokat olvastál/videót néztél tudni fogod mit is szeretnél és nem akarsz megvenni minden ilyet elsőre. Kitanulhatod a szeletelést, a tervezés gondolom megy ha van már cél, és párezres PLA ból látod milyen minőséget tud a technika, és azt hogy tudod belőni. Onnan már egyszerűbb lesz egy pontos géppel egy komolyabb anyaggal.
Aztán már lesz tapasztalatod ahoz hogy keress egy open source gépet amihez mindneből elég egy alkatrész 😄
Én is így tanultam, modolgattam az Enderem, tanultam, mert volt min, rájöttem a hibákra és most már magabiztosabban nézek open source dizájnt akár saját ötlettel együtt. 120-130 ezerből már el lehet indulni arra amit te szeretnél, főleg ha hozzá veszed azt az 1-2-300 dollárt amit erre rá kéne költs...(na jó, a motiváció másik fele a külföldi rendelés szabályváltozás fél év múlva,amit lehet be kell még húzni aliról... 😅) -
Pew
tag
válasz
Alex123 #26557 üzenetére
Akkor ebben a többiek majd biztos tudnak segíteni. Nekem az Ender után majd valami open source vagy az alapján összerakott CoreXY az irány. x100 dolláros gépekkel az a baj, hogy valamit úgyis cserélsz rajta. Voron van ami jó pl, de az is magadnak építős és drágább. Amit megveszel és működik 600 ért precíz fogaskerekekre... Hát, én is azt gondoltam hogy a 3D nyomtatás mindenre is jó 200$ ért már, és rá kellett jöjjek hogy nem. Ennek ellenére nagyon bejön, tudni kell a határait és hogy mit akarsz vele kezdeni, nekem csak abszolút hobby és bütykölés
Nem tudom mekkora fogaskerekek kellenek és milyen felhasználásra, de a resines nyomtatásnak sokkal jobb a felbontása. Bár ott az anyagokhoz nem értek milyen tulajdonságokkal bírnak, van e hasonló mint a nylon/abs/petg paraméterek alapján.Saccco, Energetichez képest milyen, megéri az plusz pénzt, vagy jó ez is? Teszteled, vagy ez vált be jobban?
-
Pew
tag
válasz
Alex123 #26555 üzenetére
Ha kezdő vagy, mint én az Ender 3 tökéletes.... tanulni és ha időt töltesz vele + pénzt akár pontos féle is lehet. Mit takar a nagyon pontos? Milyen anyagok? Nézz utána milyen anyag milyen bed és hotend hőfokot igényel, kell e zárt nyomtató tér stb... PLA val tökéletes az Ender nálam. 200-250$ felé attól tartok főleg csak "ajándék/dísztárgyak/vázák, stb. nyomtatására" lesz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest