- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kavalkád #49138 üzenetére
Az az 57 fok teljesen jó.
A lapodnak nincs véletlen egy másik oldala? Lehet, hogy az jobb.
Próbálj meg egy olyan tárgyat kinyomtatni, amit már egyszer sikerült kinyomtatnod. Gondolom nem törlöd minden nyomtatás után a pendrive-ot (SD kártyát), akkor meg lesz a sikeres nyomtatás gcode-ja. Az egy jó kiindulási alap.Ha a már sikeresen kinyomtatott tárgyat sem képes kinyomtatni, akkor a nyomtatóval lesz a gond, nem a beállításokkal. Ellenkező esetben meg a beállításokkal.
Ha van kéznél fáziscerka, akkor nézz körbe a csupasz csavarok terén, hogy világít e. Nem szabadna. Ha mégis, akkor földelési gondok vannak, ami bezavarhat a szintezésnek.
Érdemes lehet átellenőrizni a kábeleket is. Nincs e valamelyik nagyon megtörve. Főleg a szintező szenzor kábele. Vagy esetleg csak a csatlakozás laza.
A start gcode-ot nem szerkesztetted? Gondolok itt olyanra, hogy megcsinálja a szintezést, de aztán el is felejti valamiért.
Ha megoldható, hogy a lapot elcsúsztatva ragd rá, hogy középen (ha középre teszi), ahova először leteszi a nozzle-t (és ahhoz méri a többi ponot) jó legyen a felület, akkor meg kellene próbálni abba a pontba nyomtatni egy kis tárgyat. Ott Jónak kell lennie az első réteg magasságának. -
5leteseN
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
kavalkád #49136 üzenetére
A nyomtató Bed hőmérséklete valós? Azaz stabilan képes tartani a 60 C°-ot?
A PLA nyomtatása átlagos nyomtatási sebességen 200-205 C°, ez így legyen, nem kell több se kevesebb.A nyomtató szintezése egészen biztosan jó? Ez a nyomtató tudja az autó szintezést, vagy neked kell papírlappal bohóckodni? Ha papírlapos bohóckodás megy, akkor inkább közelebb legyen a First layer a bed-hez. Inkább kenje bele az első réteget, de így legalább tapadni fog. Használj ragasztót, de még inkább lakkot.
A felület amire nyomtatsz az Textured Pei? Ha igen és még se jó, akkor célszerű lenne lecserélni valami másik gyártó megoldására, hátha gyenge minőség. -
5leteseN
senior tag
válasz
kavalkád #49131 üzenetére
Szerintem nem jó annál is "letesztelni", hogy mennyi idő alatt nedvesedik be!
Most, hogy ez a terület szóba került, érdeklődnék, hoyg a Sunlu szárítóról technikailag(megoldás, hőmérséklete, bármi) mit lehet tudni?
Azért érdekelne, mert "felém" kb 30-50€ egy használt párátlanító, amit(ha lehetségesnek látom) át-/beépítenék egy saját készítésű tárolóba, vagy direkt szárítóba, csak kellene néhány adat, hogy ezek az erre készített szárítók mekkora hőmérsékletekkel dolgoznak, milyen technikai megoldásokkal vannak kivitelezve.Előre is
-
5leteseN
senior tag
válasz
kavalkád #49129 üzenetére
Pont írni akartam, hogy szerintem megszívta magát nedvességgel. Ha azonosak maradtak a beállítások a korábbi sikeres maj a sikertelen nyomtatásnál is, akkor csak az idő múlása adhatja a választ, ami pedig felveti kérdést, hogy hohyan-ho tároltad a két nyomtatási idő között a filát.
Ha nyomtatóban maradt, és kb szobai(műhely) viszonyok között, akkor az eltelt időben az ilyen helyeken normális 50-60%-os páratartalmú levegőből sajnos megszívhatta magát.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
kavalkád #49127 üzenetére
A lapot amúgy megfelelően lemostad? Folyékony szappanal ajánlott.
Az eryone-t is tudod valósínűleg nyomtatni csak más filament profil beállításokkal. Milyen filament profilt használtál a cura-ban? Próbáld átállítani kezdésnek general-ra. Ezt követően szükséged lesz majd egy tower test, flow esetleg pa testre. Ezekre a fogalmakra keress rá a nyomtatóddal kapcsolatban a saját fb csoportjában vagy yt-on és próbáld meg megérteni, hogy melyik mire való mert nagyon sokszor szükséged lehet még rá. Első találat
OrcaSlicerben kicsit egyerűbb dolog van mert ezek a tesztek be vannak építve és a tutorial is szépen össze van foglalva. Esetleg megfontolhatod, hogy kipróbálod azt is alternatívaként. -
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
kavalkád #49068 üzenetére
Nagyobb tárgyasztaloknál ez gyakori. Lehet ezeket valamennyire korrigálni silicone spacer-ekkel és vagy alu szalagokkal.
Teszteld le valami 1st layer nyomtatással szerintem. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
kavalkád #49056 üzenetére
Nincs definiált szabvány a PLA+ ra. Elvileg azt jelenti, hogy a gyártó úgy módosítja a pla-ját, hogy az valamilyen szempontból jobb minőségű mint a pla. Te pedig ezt bemondásra vagy elhiszed vagy nem. A nevesebb márkák pla+ filamentje általában valamilyen szempontból "jobb".
Szóval, hogy az adott gyártó pla+ ja miben tér el a pla-jától, a gyártónál érdmes tájékozódni és a beszámolókban. A gyártói marketinget pedig ajánlott egészséges szkepticizmussal kezelni. Az alsó szegmensben pedig kötelező -
JulianSinulf
őstag
válasz
kavalkád #48962 üzenetére
Én a Prusament-et szeretem. A Prusa-tól rendelem. Ez az egyik, amivel eddig a legkevesebb gondom volt.
A Bambu anyagok is jók. Azokkal sem volt igazán gondom. A Bambu-tól szoktam őket rendelni.
Filamentum-ból is van pár darab. Vannak szép színeik. 3DJake-ről rendelve.
Most Sunlu-val nyomtatok (3DJake). 7 tekercset rendeltem más-más színnel. A fekete-arany egy kis csalódás, mert nem fekete a fekete. A fekete-kék esetén viszont stimmelnek a színek. Eddig ezt a kettőt próbáltam. Kicsit erősnek tartom náluk a színátmenetet. A bambu silk-ekkel nem volt ilyen drasztikus, hogy az egyik eltűnjön egy rétegen és a másik jöjjön elő a következőn, ugyanazon a felületen.
Van colorfabb tpu-m, amivel már nyomtattam, meg ngen-em, ami bele is tört egyszer az ams-be. A nyomtatott tárgyakra nem volt panaszom. -
Emunem
őstag
-
5leteseN
senior tag
válasz
kavalkád #48896 üzenetére
A
(Kis-Ördög) sugdossa a fülembe: Ha türelmetlenségedben nem vetted volna meg a nyomtatót, akkor a az ünnepek utáni 14 napos visszaadási hullámból 10-20-30%-kal jobb áron (vagy eggyel erősebb visszaadott-(alig)használt modellt) is vásárolhatnál.
Ha meg nem jön be: két héttel később lesz meg ugyanaz!Egyénként 50-100€-s különbség, egyik végeredmény sem vág senkit a falhoz(remélem).
Poénnak, tanulásnak jó(k az ilyenek nekem), meg egy kis tréning és valószínű sikerélmény abban a csúnya üzleti világban.
-
5leteseN
senior tag
válasz
kavalkád #48886 üzenetére
...420x420x480mm: 440€. "Maradhat?"
Vagy(ha lúd, legyen "dundi"
):
800x800x1000mm: 2.500€
Biztos van-lesz más gép is, én náluk szoktam nézelődni, érdek nélkül. -
imibogyo
veterán
válasz
kavalkád #32606 üzenetére
Nem működik. Nincs megjeleníthető legfelső réteg... Viszont a német tudásom közelít a nullához, szóval nem állok neki a hibát megkeresni. Amit Reggie0 linkelt az ugyanabból (a nem működő) csomagból építkezik, csak egyrészt angol fordítással, átláthatóbban és sokkal jobban paraméterezhetően.
-
azbest
félisten
válasz
kavalkád #30470 üzenetére
vannak olyan programok, amelyek fénykép felvétel sorozatból képesek 3d modelt lérehozni. De csak nem csillogó felületről. És kell pár referencia pont, amelyek egymástól való távolságát tudod, hogy megfelelően be tudd aztán a modelt is skálázni a jó méretre.
Photogeometry talán a kulcsszó. Sosem csináltam még, de youtube-on vannak videók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Diablo IV
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- RAM topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest