- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Vennék a közeljövőben egy Sapphire R7 260X vga-t, és próbálnám összehasonlítani két bolt kínálatát (pcx, ipon) de nem igazán látom az összefüggéseket a termék elnevezésekben. Látszólag pl a 11222-05-10G és a 11222-00-20G ugyan azt tudja, mégis két különböző termék, más árakon. Mi a difi? Felvilágosítana valaki, hogy a 11222-xx-xx(g) termék kódok mit jelentenek?
Köszi előre is
FóbKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Van arról hír, hogy a Maxwell-ekből mikor jönnek nagyobb VGA-k? Konkrétan a 750 Ti árának csökkenése miatt lenne érdekes.
Eredetileg egy 260X 1 GB szerepelt a (költségileg már így is túlfeszített) terveimben, de már gondolkozom egy GTX750-en, mert bár jászogatok is néha azért nagy előny lenne a CUDA támogatás PS-hoz. De az alkalmi játék miatt akkor már mégis csak jobb lenne egy 750Ti, és a 30K-s vga helyett máris 38K-nál járok alsó hangon. (2 DVI-s Asus GTX750TI-PH-2GD5)
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Gyanítom a GTX960-asokkal nincs még túl sok tapasztalat, de amennyi van az alapján melyik a legolcsóbb (iponról, witcher 3 kuponnal) ami már megüti az ajánlható szintet? Nekem pl a Gainward noname kategória, mivel abszolut nem ismerem.. És fájdalmasan szűkös a keret, minden ezrest meg szeretnénk fogni, ha lehet. Perpill az ASUS GTX 960 OC a kiszemelt (71K), de pl az MSI GTX 960 2GD5T OC (67,5K) még vállalhatónak tűnik számomra. Ti hogy látjátok?
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz HunFly #64150 üzenetére
Konstruktívabban fognak tudni hozzászólni, ha megírod milyen gépbe vennéd, milyen kártyát váltanál le vele, mire használnád leginkább. (Munka vagy játék, ha utóbbi akkor leginkább mikre, itt is számíthat pl, hogy melyik "oldal" felé billenjen a mérleg nyelve.) Üdv!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Perverz és disszonáns kérdés, tudom, de i7-4770 mellett 1280*1024-es felbontáson egy GTX750Ti mire lehet elég kb? Kis felbontáson ugye CPU limit szokott lenni, kérdés, hogy szerintetek egy ilyen párosítás mit tudna majd kipréselni magából mondjuk Witcher 3 alatt?
u.i.: Egy GTX 960-at tervezgettünk meg egy monitor cserét, de lehet, hogy a monitor marad még egy ideig, akkor meg talán elég lenne egy 750 Ti is.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz gtamate2 #64919 üzenetére
Tudom, ezért terveztünk eredetileg 960-at, de ha belátható időn belül nem lesz monitor akkor szvsz kidobott pénz. Erre a nem túl szerencsés esetre keresnék optimális vga-t TT Hamburg táp alá. Én mondjuk Maxwell alá már nem adnám, inkább okosabb legyen, minthogy erősebb. Ezért nyúltam gondolatban 960 helyett 750Ti-hez. Aztán persze én lennék a legboldogabb (vagyis öcsém), ha lenne monitor is meg 960 is.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Üdv!
Én egy alap órajeles i7-4770K + 2*4 GB Corsair + Asus GTX750TI-OC-2GD5 kombinációval karistolok, nekem tökéletesen megfelel. Igaz vén fejjel már a "casual gamer" kategóriában is csak alul vagyok, de eddig 1680*1050-ben minden elment szépen amit néztem. Hirtelen pl NFS MW, Tomb Raider, Mirros Edge, Project Cars, de már a konfigokat is csak átfutom, nem nagyon vacakolok azokkal sem, belő magának amit akar, oszt jó napot. Ha a játék nem kiemelt szempont, és nem lankad le (a játékhoz való kedved) ha nincs maxon minden, akkor elleszel vele. De ha minden gyerekem hirtelen napi plusz egy óra játékidőre változna, akkor cserélnék 960-ra.
Gyilkolással (Prime+Furmark) 185 wattot tudtam elfűteni vele (konnektornál mérve, 1 SSD és 2 HDD volt benne), játékok közben emlékeim szerint max 160 körül mozgolódott.
Az időtállóság szempontjából igazat adok a többieknek, nem leszel sokkal előrébb mondjuk 3-4 év múlva egy i7-tel, ha az akkori játékokat akarod majd nézegetni. Akkor inkább i5+750TI, és lassan de biztosan gyűjtögess egy 3-4 év múlva esedékes VGA vásárlásra.
u.i.: nálam (is?) fontosabb szempont volt a fogyasztás (és hő, és zaj), mint a powa
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam rajta, hogy beruházok egy "átmeneti" VGA-ba (jövő áprilisban meg egy 1660Ti, 2060 környéki lenne majd, ha minden jól megy), ehhez kérnék kis segítséget. A gép, amibe menne: Asus Gryphon, 4770K, Corsair VX450, meg egy jól szellőző ház, a monitor pedig egy 1440p-s 75Hz-es AdaptiveSync-es Acer. Medium-high beállításokkal ~40 minimum FPS számomra már szuper lenne.
Kb 30 ezret szánnék rá, és persze használtban gondolkozom. Ahogy néztem az RX 570 kb hozná is az elvárásaimat, (...bár egy 1060 6GB-nek jobban örültem volna, de látom, azok sokkal drágábban mennek, a 1060 3GB helyett meg gondolom inkább az 570 legyen) azt viszont nem tudom, hogy melyek azok a gyártók/típusok amikkel jobban járnék (gondolok itt tartósságra, zajszintekre, stb.).
Előre is köszi
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #122904 üzenetére
u.i.: Azt lefelejtettem, hogy mindenféleképpen félpasszív kéne.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Metalmedve #123212 üzenetére
Meg milyen felbontáson használtad te és használja ő? Nem tudom, hogy általános jelenség-e, de amikor én egyszer ilyenbe belefutottam, határozott összefüggés volt a nagyobb FPS és a hangosabb whine között.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Jól látom, hogy új kártyák közül, 60-70K HUF körül a 1650 Super játszik? I7-4770 mellé, 60Hz Fullhd-ra kellene és egy GTX 960-at váltana.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Pécsi gyerek #133899 üzenetére
Na mondjuk ja, ez eléggé adja magát.. Utálom, hogy mindig ez van, hogy már csak egy kicsit kell hozzátenni, és.. Ok, az új keret legyen 88.000 max.
1660-ból mennyire életképesek az egy ventis változatok? Például az Asus PH-GTX1660-6G 82.500-ért remek lenne, csak fosok az Asus olcsóbb kategóriás kártyáitól.. Meg 87-ért már lenne 1660 Super ugyanebből a kicsiből, ezt még bevállalnám, ha nem para a hűtése. Ennél feljebb már nem akarok menni árban, úgyhogy az általam megbízhatóbbnak gondolt gyártók Super kártyái már tuti kiesnek, az olcsóbbakat meg nem vágom (Palit, Gainward, Pny).
Szóval vagy alja 1660 super lesz, vagy egy sima 1660. Nehezítő körülmény, hogy DVI csatlakozó mindenféleképpen kéne rá!
TLDR: maximum 88.000 forintig, DVI csatlakozós, 3 év garis, új vga-ra kérnék tisztelttel javaslatokat! (i7-4770 mellé, 60Hz FullHD-ra)
Köszi előre is mindenkinek!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Meggyi001 #133955 üzenetére
Érzem és értem a rejtett utalást a kérdésben, de nem szeretek átalakítózni, ha elkerülhető. (Bumszli, befér-e, szarba futok-e bele, ilyenek.) És ahogy látom, DVI-t elengedve sem kapnék sokkal jobb kártyát a keretből. Eredetileg egy 1650S volt a kiszemelt, rokonomnak megy, 60-nál nem nagyon akar (vagyis akarni biztos akar, csak nem tud:) többet rászánni, én voltam vele úgy, hogy rádobok neki annyit, amiből már egy 1660 kijönne a 6GB miatt. Itt kezdett el bonyolódni a sztori
maxxenergie
De szerencsére nem muszáj. Az UFO-kért meg riszpekt, legjobb játékélményeim között voltak!BerserkGuts
Köszi neked is!Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest