- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
likeaRAINBOW
senior tag
Nincs problémám vele, egyszerűen a FullHD-t inkább digitális jellel továbbítom, mint analóggal, illetve digitális jelekkel a monitort tudom 72/75Hz-en hajtani.
Szóval olyan eszközt keresek, amivel tud édesanyám TV-t nézni a monitoromon, PC használat nélkül. Ki mit ajánl? / Panellakás, Digi.tv analóg adás /
-
Pancsermeste
őstag
Leadtek-nem annyira szimpi nekem, bár ez lényegtelen, ha valaki megerősítene, hogy jó minőségben rögzít...
Az a baj, hogy egy ismerősöm sincs, aki elégedett lenne a tunerjével, legalábbis a felvett anyag minőségével, így gondoltam írok ide, hátha itt valaki elégedett a sajátjával. -
vitya81
tag
egyenlőre analóg vételre használom/használnám, de nem baj ha a későbbiekben a földi digitális sugárzást is lehet vele fogni, ne kelljen megint újat venni 1-2 év múlva. volt egy pinnacle pctv pro kártyám, de win7 alatt nem akart működni, meg azóta meg is adta magát. azt a kártyát 8 évig használtam. mindenképpen leadtek-et szeretnék. szerintem akkor marad a PxDVR3200 H, ha nincs jobb ötlet.
Üdv:Viktor
-
azbest
félisten
közben rájöttem, hogy biztos nem kötelező a megléte... sőt elvileg a win7-es wmc változat tartalmaz szoftveres encodert... akkor a tuner drivere nem támogat mindent amit a wmc megkövetel
Na hogy valami haszna is legyen a kommentemnek:
Íme egy leadtek dtv1800h tuner kártya képe analóg adással:
Itt pedig egy noname kínai analóg usb tunerkártya képe:
Szóval az usb-s tuneren sem veszik el részlet. Ezesetben is csak annyi a különbség, hogy az usb tuner kicsit több elmosásra van állítva, míg a kártya élesebb de zajosabb képre. (de ez állítható is némileg). Mindkettő 720x576 módban mutatja a képet.
-
-
Avermedia_hu
senior tag
Technikailag az MPEG4-ben kódolt digitális adásnak HD minőségben is elég az USB2 csatlakozás átviteli sebessége. Tehát ha valaki különbséget érzékelne a belső és külső kártya között, az az USB csatornán keresse a hibát.
Többen írták, egyetértek: a megbízhatóságon, strapabíráson kívül a szoftver, és ezen keresztül a szolgáltatások tudnak igazán pluszt adni a tunereket összehasonlítva. A beépített szoftveres képjavítás nyújthat szebb képet, szebb eredményt. -
törölt tag
A DMA elérés a problémás. Szóval tényleg a memóriaelérés körül van gebasz.
Nem csak szokták mondani, tényleg azok. Az USB-n keresztül egy sem küldi át a PAL D1 frame-et. Többnyire mind 320x240-es képet küld, esetleg 352x288-asat. A sw pedig ezt nagyítja, jobb esetben interpolálja.
-
canniball
nagyúr
Az jó, mert eddig úgy néz ki Brazos lesz az alap, azon pedig a CPU nem épp a legbrutálisabb családból származik. A dekódolást pedig majd megoldja a GPU.
A másik kérdésre? 32biten akkor nincs gond a PCI kártyákkal? (Nekem az is újdonság volt hogy 64biten van.) Jelenleg hajlok arra hogy most inkább megmaradok a már meglévő PCI analóg tunereknél (eladni (értelmes áron) úgysem tudnám őket) W7 x86-tal, aztán az általad elmondottak alapján később ha úgy alakul veszek mellé egy USB-s digitális példányt.
-
canniball
nagyúr
"Alapból a tuner (az usb-s is) a teljes mux (frekvencia) tartalmát átadja a gépnek és a gépen futó program az ami kiválogatja abból a csatornákat."
És ez a kiválogatás mennyire erőforrás- (gondolom CPU-) igényes feladat?"...(64bit 2+GB memóriával magas prociterhelés és akadozó kép)."
Akkor ha jól értem 32biten nincs gond, igaz?fezlergabor!
Most látom csak hogy földik vagyunk.
A Rubicomnál jelenleg az a helyzet, hogy az analóg mellett digitálisan ingyen adják az RTL Klubot, a TV2-t és a közszolgálatiakat (HD-ben egész jó a kép), illetve néhány rádiót, a többi fizetős/kártyás. Nem vagyok benne biztos hogy később más lesz a hozzáállásuk, ha tutira akarsz menni inkább így készülj... -
törölt tag
Illetve ott van még a Hauppauge HVR-930c is, mint mindent vevő USB "stick".
PCI-E-ben viszont nem igazán van egyelőre ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest