- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello
Probaltam utana jarni, de nem tudom mi a kulonbseg, melyik lenne nekem az idealais.
Jelenleg : Bush LE-39GBP-A hasznalok. Van e ertelem cserelni?
HDR10 miatt gondoltam a cseret. !k ban nem igazan hasznalom a tv-t (csak a pc tudja a 4k-t, ott keveset jatszom, inkabb film, az meg ugy is csak full hd, ezert full hd ban hasznalom csak pc-n is)Amire kell: PC , Xbox one, PS4, Nintendo Wii U , Nintendo Switch
Nem erdekel a smart tv, se semmilyen ingyom bingyom, csakis a kepa 3 ami kozul nem tudok valasztani:
SAMSUNG UE43NU7020
LG 43UK6950PLB
PANASONIC TX-43FX555BEzek mit jelentenek?
Picture quality: 1300 PQI
Picture quality: TruMotion 100
Picture quality: 1200 HzMert en ennyi kulonbseget talaltam (valoszinu nem csak ennyi)
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nézegettem a tv-ket, de ezek a számok nekem semmit se mondanak.
Olyan tv-t szeretnék, aminek a kép minősége jó, nem a felbontása. Nem kell 4k, bőven elég a full hd. Mert mindenhol a felbontás van, de kula kép.
Játékra kell, tehát legalább 60Hz.
Xbox, ps4, pc, tehát 3 HDMI bemenet.
60col feletti. Nem gond ha évekkel ezelőtt jött ki.
Sehol se találok full hd normális tv-t. 4k ban pedig arany áron vannak aminek jó a képe, de sose használom a 4k-t akkor meg minek...
Smart funkció se kell.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Szia,
4k nem érdekel, most is 4k tv -m van és fullhd ben használom.
A felbontás semmit se jelent.
Pont az amit leírtál, a foltok pl.
Vagy amit irtam hogy 60hz legalább mert játékhoz kell. Hdr10+ meg ilyenek.
Néztem én már mindenhol, több mint 1 éve keresem, de sehol semmi.
60Hz nagyon nehéz találni, általában 50Hz, vagy annyi se. És hogy 60Hz hdr10+ azt meg sehol.
Ezért gondoltam régi modellekre 2-3 éves full hd tv pl. De azt se találok. Áruházak itt nincsenek. Ahol van is tv, ott a 4k és ennyi. Vedd meg a legdrágábbat, és a legújabbat, az a jó.
A számok, a neten nekem semmit se mondanak. Minden gyártó mást ír, és a Hz -t nem sok irja le. -
lanszelot
addikt
Hello,
30Hz tv is van, sok tv-nel a 4k 30Hz.
60Hz a konzol miatt kell, azt támogatja. 50Hz miatt van hogy 30Hz val megy a játék, és nincs opció állításra. 30Hz az meg borzalom.
4k ban alig látni a feliratokat, azért nem kell /tapasztalat/. 4k val csak a nyűg van.
A pc tudna 4k-ban menni, és ott is szeretne, de én nem akarom, emiatt gubanc gubanc gubanc..
Így viszont leteszek a tv ről.
A buták miatt van ez. Sok pocsék tv van kint, de 4k. Ugyanannyibol egy sokkal jobb full hd panelt is berakhatnának, de 4k kell a parasztnak, hogy a szalagos videjó magnót nézze.
Olyan ez mint a telefonok 4k kijelzője, annak is sok értelme van....de 4k
Hát így jártam :(
Köszönöm szépen a segítséget :) -
lanszelot
addikt
válasz grabber #37571 üzenetére
Értem, de a végeredmény mégis 30Hz.
Kb 1 éve nézegettem, de rengeteg tv nél találkoztam 30Hz vel. Hogy hdmi vagy sem az mindegy, mert nincs rá mód kicserélni a hdmi -t
Pont az ilyen fricskák miatt fordultam ide.
Mint irtam nem értek hozzá.
Azt látom csak hogy a 4k val bódítják a népet.
A foltokat pl sötétben lehet látni, melyik üzletbe kapcsolják le a lámpát :D
Várok még, hátha kijön egy 40col vagy feletti monitor. -
lanszelot
addikt
válasz grabber #37575 üzenetére
Hello,
Leírtam mi a gond a 4k val. A pc-n nagyon sok gubancot okoz. /Ezért le is hülyéztetek./ Tapasztalatból írom, a mostani 4k tv full hd ban futtatása állandó problémát jelent.
piero86: azért a monitor és a tv között nagy a különbség. Csak még nincsenek nagy monitorok. Azért 40col mert még az sincs, nem hogy 60 feletti. És monitorokban van full hd, pláne a nagyokban.
Miért kell nagy? Mert 2-3 méterről tudom nézni. Nem megoldható egy asztal amihez oda ülhetnék.
-
lanszelot
addikt
válasz piero86 #37595 üzenetére
A pc-m bármelyik játékot ultrán viszi 4k ban.
Írtam hogy a betűket nem látom, azért kell a full hd. És mielőtt trabant agyam lenne /lenti hozzá szólás/ hiába veszem fel 200% ra a windows-t nem nagyít fel mindent.
Nem az a baj, hogy ne menne át állítva, az a gond hogy gubancot csinál, mert tudja hogy mehet 4k ban, és abban akar futni. Van hogy 3 kijelzőnek érzékeli azt az 1 tv t, villog, mikor játékot indítok, mert 4k ban akar, de észre veszi hogy mégse. Minden játékot vissza kell butítani első indításkor...stb csak baj van vele.
Trabantos srac: A pénzzel nem kell hencegni, sokszor jobb egy trabant mint egy bmw. A trabi simán befejezi az útját még komoly hibával is, nem tiltja le az elektronika. És van amikor be kell fejezni az utat bármi áron.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz piero86 #37605 üzenetére
arra senki se tudott választ miért látja 3 nak néha.
Igen, felbontást vált. 1080p röl 1080p re, de komolyan. Játékoknál, böngésző alatt...
Szerintem 4k ba akar váltani, de közbe rájön, hogy be van korlátozva.
Nem 4k az asztal. Csak 1920X1080 /1080p/. Egyáltalán nem használom a 4k -t.
Anyagi keretet nem írtam, mivel írtátok, hogy nincs olyan tv amilyet szeretnék. -
lanszelot
addikt
válasz rainman72 #50942 üzenetére
Engem nem a 4k 60Hz érdekel,se nem a Full HD 120Hz , mert az említettek csak ezt tudják.
Goigle 1 darabot se tud.Ance: Se az lg, se a samsung nem tünteti fel egyértelműen, hogy milyen felbontáson /valószínű mert nrm tudja, ahogy más gyártóké se/, hány Hz -n fut és milyen módon éri azt el. /Azaz 60hz képek közé betol 1-1 feketét, hogy 120hz nek hassaon./
Csak és kizárólag gyártói oldal érdekel, nem érdekel Vidéki Sanyi oldala, mert össze szedett mindent.
Arra hivatkozva nem vihetem vissza, de a gyártói oldalon lévő miatt bármikor vissza vihetem, ha nem igaz.Valószínűleg nem létezik valós 4k 120hz tv.
Ebben az esetben pedig az új konzolok csak reklám dumával etetik a népet. -
lanszelot
addikt
válasz rainman72 #50951 üzenetére
Nem konzollal kapcsolatban van kérdésem, egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy megint ámítják a népet, vagy valós.
Tv-t keresek ami ki tudja szolgálni az új konzolt.
A hangsúly a tv-n van.
Ezért elkezdtem keresni, keresni, keresni, de eddigsehol se találtam valós 4k 120Hz tv-t.Én több mint 20 éve nem nézek tv-t. Be sincs kötve. Mégis van tv-m mint eszköz, mert 2-4 m-re ülök a képernyőtől, és a 32' -os monitor kicsi ehhez. Mivel nincs nagyobb, marad a tv. /39' monitorok nem nagyobbak, csak szélesebbek/
-
lanszelot
addikt
válasz rainman72 #50953 üzenetére
Igen, lényegesen kevesebb a 4k 60Hz ami fel tud skálázni 120 Hz-ra, de az legalább van.
És a rengeteg uhd-hez képest a 4k is elenyésző, de az is létezik, tehát van mivel eladni.
De tv részlegen iszonyat nagy az átverés, ha valaki bemegy tv-t vásárolni és eladóhoz fordul még ha nem is akarja átverni is átveri, mert mr eladó se tudja, hogy amit kérnek az nem létezik.
Ha pedig elmondja, hogy nem létezik, simán azt mondják, ennyit se tud. -
lanszelot
addikt
Hatalmas butaságot írtál.
Szerinted a gyártó kevesebbnek tűnteti fel a terméket mint ami?
Valószínűnek tartom. Pláne azt, hogy a teszter csapat jobban tudja mint a gyártó.
Nem értem milyen agresszív kismalac stílust említesz.
Szerintem össze keverted vmelyik hozzászólással.Pl a te általad említett LG oldalán ez áll:
OLED Motion Pro Fluid motion puts you in the moment OLED Motion Pro is technology you see, but don't notice. It's our most advanced motion handling for fast movements in sports and action sequences. Kickoff returns look just as smooth at home as from 50-yard line seats, with less stuttering to slow down the big car chase. *Screen images simulated.Utolsó mondat mindent megmagyaráz
kolosszus87 Ez így honnan jött? Melyik youtuber mondta ezt a marhaságot? Vagy a facebook írta? Gondolom ilyen megbízható forrásból van eme hír.
Ha nem tudja a kojnzol amit rá írtak vissza viheti bárki és vissza kapja a teljes összget, sőt tapsolva perelnék be a céget. -
lanszelot
addikt
válasz KD6-3.7 #50967 üzenetére
Félre értettél vmit:
Én azt állítottam, hogy a gyártó azt írja, hogy a tv nem tudja. /Nem tudja a valós 4k 120Hz-t/
Mások azt állították, hogy a gyártó rosszul írja, mert tudja.Olvass vissza.
Erre írtam amit, és kizárt, hogy a gyártó lehúzza a saját termékét.Hunt3r22: nem is tudtál volna rendelni, mert nem létezik olyan tv ami tudná 4k 120Hz -t. Erről beszélünk egy ideje :)
Többiek: konzol kérdést itt nem folytatnám, engem a tv érdekel :)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Hardcore café
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iOS alkalmazások