Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
(rögzített hozzászólás)
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?SSD kibeszélő topikba írj és ne ide, ha:
- már túl is vagy a vásárláson, és szeretnéd a tapasztalatodat, akár tesztedet megosztani,
- még csak gondolkozol a vásárláson, és mások tapasztalatai érdekelnek valamilyen SSD-vel kapcsolatban,
- bármi kérdésed, észrevételed lenne egy SSD-vel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
joefasalasso
üzenetére
Összefoglalót olvastad? Van benne konkrét ajánlás, de nehéz úgy mondani valamit is, hogy árat nem írsz, mert van azért különbség a 250 és 500 GB-os SSD-k árai között.
240GB körül egyébként az 5 év garis Adata SP920-at, SX930-at, vagy Intel 535-öt ajánlanám. 500 GB körül pedig szintén az Intel 535 , Adata SP920 vagy Samsung 850 EVO, ez utóbbinál lejár a garancia, ha elérted a 150 TB írási limitet.
-
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok
Főnökömnek az irodai gépébe tennék 250-es (max 500-as) ssd-t. Fontos az üzembiztosság és a hosszú garancia. Windows lenne csak rajta, pár szkennelt doksi.
Köszönöm.
-
gorog00
csendes tag
Sziasztok!
Szokásos téma kompatibilis kérdés:
240GB-os asztali gép ssd-ben mi per pillanat a best buy 26k alatt?
Windows 7 alatt használnám, néhány grafikai tervező és videoszerkesztő program futtatására. Esteleg 1-1 játék. Letöltögetés a megmaradó normál vinyóra történne továbbra is.Próbáltam utánaolvasni, de csak jobban összekavart a sok szakmai információ, illetve a néhány helyen feltüntetett ellentmondó sebesség adatok.
Amiket néztem:
https://www.aqua.hu/250gb-samsung-850-evo-ssd-meghajto-mz-75e250beu-316739.html
https://www.aqua.hu/240gb-kingston-ssd-sata3-25-meghajto-sv300s37a240g-209903.html
https://www.aqua.hu/240gb-kingston-ssd-sata3-25-hyperx-fury-meghajto-shfs37a240g-288905.html
https://www.aqua.hu/240gb-kingston-ssd-sata3-25-hyperx-savage-meghajto-shss37a240g-348824.html
A kingstonokra eltérő sebesség adatokat láttam a különböző oldalakon így egy kicsit félek, hogy melyik a valós. Viszont ha hozzák a szintet akkor az olcsóbbságuk jelenthet előnyt.
Vagy ezen kívül bármi javaslatot szívesen hallok.
Előre is köszi -
customer114
őstag
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Már sokszor láttam hogy van sata csatlakozású és pcie (azthiszem mini pcie) csatlakozású ssd-k . A pcie csatlakozású ssd hátrányban van bármiben a satáshoz képest?
Az én gépembe sata2 van és van ez a mini pcie is .Melyik a gyorsabb?Vagy ugyan olyan? A pcie -ről is bootol és tudok rá oprendszert telepíteni? Köszönöm előre is a válaszokat!Jelenleg egy kisebb sebességű (250/170 ) sata ssd-m van amit most vettem használtan de később akarok majd cserélni gyorsabbra /nagyobbra .
-
lazydog
addikt
válasz
üzenetére
Nem tudom mennyi az írási limitje, de ehhez is 10 év korlátozott gyártói garancia jár. Az egyik legjobb notebook akkubarát SSD.
Az áramszünet okozta adatvesztés ellen a Crucial rendelkezik erre a célra beépített elektrolit kondenzátorokkal. Ha ez az elsődleges szempont, egy Crucial M550 lehetne a legjobb választás, ami még sebességre is több mint elfogadható. -
TeeJay
félisten
válasz
Viktor81
üzenetére
1TB kellene minimum mert ugye 5évre tervezem legalább
jelenleg 1TB méretben a Samsung 850EVO ára verhetetlen
150TB-ig NAND garis, azon felül meg csak vezérlő hiba esetén 5év gari van
szerintem az bőven elég, a 830-as SSD-m 3,5éve megy 0-24-ben és köszöni szépen kutya baja
igaz még 9TB írás nem jött rá de majd most elkezdem kicsit gyepálnia többi Intel meg Plextor SSD-ben sima MLC van és szerintem az drágább mint a 3D VNAND TLC, ráadásul utóbbi nagyon sokat kibír gyilkolós tesztben...
ha csak 2-3000x programozás/törlést visel el egy cella akkori s 2-3PB-ig nem kell a fejemnek fájni
az meg kb. elérhetetlen szint
én úgy vagyok vele ha már 3évet kihúzott megérte mert 80ezer 3évre az max 27ezer évente

-
Viktor81
senior tag
válasz
lazydog
üzenetére
Ne értsd félre, nem ellened irányul, amit írtam ! Mindenki tévedhet, ezzel semmi probléma, csak szemtanúja voltam, hogy tegnap Őt eligazítottad (egyébként úgy emlékszem, nem jogosan) és mivel picit g.ci gyerek vagyok lecsaptam a magas labdát. Nem keresem senki hibáit (nekem is van bőven), csak ez most adta magát.
Viktor
-
törölt tag
Egy Linux-os Thinkpad X200-ban (C2D P8600, 8GB) van most egy Samsung 850 Pro 128GB-os SSD (desktop gépből került át), aminek a méretét szeretném megduplázni. Van-e bármilyen művelet, amivel akár egy csöppet is gyorsabb lenne a Sandisk Extreme Pro 240GB az Intel 535 240GB-al szemben? 5k a difi mindössze, ami nem a világ vége. Később persze átkerülhet erősebb processzoros, SATA III-as gépbe is (igen, a mostani noti SATA II-es csak). Torrent is menne róla, persze nem orrba-szájba.
-
Bodor
veterán
válasz
lazydog
üzenetére
Biztos vagy te ebben?
Azért van különbség.
(#35475) Joe fiú: Azért nem ajánlunk, mert USB driver alatt nem megy a TRIM , így hamar belassul az SSD, de ha neked ez nem számít, akkor szerintem bármilyen 2.5-es USB SATA csatlakozós ház jó lenne.
(#35477) Viktor81: Szerintem is...

-
glaci
őstag
válasz
lazydog
üzenetére
Hát, biztos én emlékszem rosszul, de én úgy tudom, hogy:
- 850 EVO: 3D V-Nand TLC
- 850 PRO: 3D V-Nand MLC
És ezt nem kötözködésből írtam, csak helyreigazításként.(#35475) Joe fiú:
Mobilról vagyok, így nem tudok linkelni, de van kifejezetten USB ház ajánló topic. Keress rá!
Annyit kell tudnod, hogy USB -n bekötve nem fog működni a TRIM, így néha érdemes berakni gépbe is, hogy emiatt ne lassuljon esetleg be. -
Joe fiú
senior tag
Tudom, hogy nem topiktéma, de esetleg tudtok ajánlani ssd-hez USB 3.0 házat?
-
poci76
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Bármelyik MLC többet bír, mint bármelyik TLC. A Samsung 3D VNAND csak annyiban jobb a többi TLC-nél, hogy nem sokkal rosszabb náluk, kb. a 2/3-át bírja. Mindent figyelembe véve megérheti egy EVO-t megvenni bizonyos MLC-s SSD-k helyett, de csak a tartósságot figyelembe véve nem. Ha a tartósság fontos, akkor vegyél 850 PRO-t.
-
Viktor81
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia !
Ez igaz, de Te EVO-ról beszélsz, ami TLC. Azért azt nem gondolom, hogy egy limitmentes MLC NAND nem bír ki annyit (szerintem többet), mint a 3D TLC NAND. Az előbb még a garancia volt a lényeg ! Mit számít a technológia, ha pl. a Plextor limitmentes 5 évet vállal a Samu 150TBW -jével szemben ? (bár nem 80 ezer, ez tény) Ha az ár a fontos, akkor nincsen miről beszélni, mert a 3D miatt a 850 EVO ebben verhetetlen, viszont akkor el kell minden mást fogadni, vagy felejteni és ezt megvenni. Abban szinte biztos vagyok, hogy senki nem tud Neked tanácsot adni arra vonatkozóan, meddig bírja a kemény torrentet a 850 EVO, mert ilyen elvetemült kevés van, aki pedig más alkalmazások kapcsán látott már durva terhelést, az szinte biztosan nem Samsung 850 EVO volt. Ismétlem, nincsen mit vesztened ! Megveszed és ameddig a 150 TBW nem jár le, biztosan van garanciád. Ha 5 évet kibír, megdolgozott a az áráért.
Viktor
-
worxland
addikt
válasz
Viktor81
üzenetére
"5 év múlva sem lesz "senkinek" 10, de még 2 TB-os SSD-je sem." - erre azért ne fogadj. A hardverapro-n már 30 ezerért kapsz 500-as SSD-t, 36-ért boltban garival 480-ast
Egy éve még 250-est se nagyon kaptál ennyiért. Az elmúlt hónapokban nagyot zuhantak az SSD árak, így a 2 terás 5 éven belül igenis leeshet a megfizethető 40-50 ezres kategóriába. -
Viktor81
senior tag
Szia !
10 éve azt ígérik, hogy "idén" olcsobb lesz az SSD és ugyanennyi ideje mondják, hogy "3-5 év múlva mindenkinek akkora lesz, mint a HDD-je" - nem lett. Az árak csökkentek, de ettől még nem tudnak átlagemberek 1 TB-os 850 PRO-t venni. A folyamat tart, ez tagadhatatlan, de ez minden IT folyamatra igaz: megjelenik egy új technológia, majd szépen lassan viszik le az árát. Már sokszor leírtam, véleményem szerint soha nem lesz SSD HDD árban és méretben.
Viktor
-
Viktor81
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia !
Az 5 év garancia temrészetesen a vezérlőre is szól (mivel a NAND-okat íráslimit is védi, véleményem szerint jobban szól a vezérlőre, mint bármi másra)
5 év múlva sem lesz "senkinek" 10, de még 2 TB-os SSD-je sem. Még amennyiben elérhető is lesz, akkor is igen szűk réteg fogja tudni megfizetni. Példa: 2009-ben vettem egy 80 GB-s Intel X25M G2-t, eltelt 7 év és nézd meg, mit vesznek most: 120 GB Intelt és ADATA-t... (néhányan 240GB-t és csak 1-2 elvetemül hülye - mint és is - vesz 1 TB-ot)
Amennyiben torrentre veszel SSD-t, ne érdekeljen a garancia. Mármint, számold ki, kb. mennyi idő múlva fog lejárni a Samsung íráslimitje és dönts el, Neked megéri-e azt a pénzt annyi időre. Szerintem a 150 TBW még Neked is legalább 3-4 év alatt jönne össze, addig pedig lesz garancia. Amennyiben ez nem felel meg, kell hozzárakni és limitmentes Intelt, Plextort, stb. venni. Ha így sem kivitelezhető, akkor nem szabad belevágni, mert az anyagi lehetőséged nincsen arányban az elvárásaiddal.Viktor
-
Látom ezt a LiteOn LMH-512V2M-11 típusú SSD-t, az aprón, de info alig van róla a neten. Se cella típus se teszt nem jött elő nekem google-ből. Valaki tud róla mondani valamit?
-
Bodor
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
és ha annyit ment már kétlem hogy tönkre menne
Nem úgy van az! A vezérlőhalál bármikor bekövetkezhet.
(#35458) semetka: HypeX 3K. Jó kis SSD az. Kár, hogy már nem lehet kapni.
A sima HyperX ( 3K) nélkül meg még jobb volt.
(#35459) Nojbee:
Beszámolót kérünk a Flash SSD topikba! -
Bodor
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Ok, neked jó lesz a 850 EVO, mert az a legolcsóbb 5 év garis, és reméljük addig nem lesz baja.
ha meg a vezérlő hal be úgyse fogják nézni a NAND-ot hogy mennyit írtam rá és gariztatni fogják
mondjuk megnéztem múlt hónapban mennyi letöltésem volt és 4TB alatt van bőven, tehát évente nem lenne 50TB írás sem rá így 3évig amúgy is van garim ha meg 3év alatt nem döglött meg valszeg még 3évet ki fog bírni
Meggyőző állítások. Azért én csak 5 év garival venném ( már ha kapható így valahol értelmes áron) , hátha tényleg elszáll a vezérlő úgy a 4. év vége felé...
-
TeeJay
félisten
vágom én hogy limites a garancia de mutass nekem 1TB-os SSD-t 80ezer körül ami jobb
150TB nevetséges limit, annak 20-30x annyit is el kell bírnia főleg a 3D VNAND TLC-nek!!!
ha meg a vezérlő hal be úgyse fogják nézni a NAND-ot hogy mennyit írtam rá és gariztatni fogjákinkább veszek Samsung-ot amiből stressz tesztben 4-8PB írást bírtak a 250gigás változatok is
mint vegyek mást amiben nem VNAND vanmondjuk megnéztem múlt hónapban mennyi letöltésem volt és 4TB alatt van bőven, tehát évente nem lenne 50TB írás sem rá így 3évig amúgy is van garim ha meg 3év alatt nem döglött meg valszeg még 3évet ki fog bírni
kösz Intelt inkább nem -
Bodor
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Tényleg nem érdekel, hogy 150 TB írási limites a garancia?
Én többek között ezért sem ajánlom annyira a Samsungokat, ha van hasonló képességekkel rendelkező, hasonló árú, de írási limit mentes típus, ami ajánlható. Természetesen abban igazad van, hogy jóval többet bírnak,mint a 75 vagy 150 TB, de ha nem érdekel a garancia, akkor legyen a te választásod. Én biztosan mást vennék, mondjuk ezt. Itt is számol visszafelé az MWI, de szerintem nem olyan ütemben,mint a Samunál.(#35450) lazydog: El sem tudom mondani, hogy mennyire "örülök", hogy újra felbukkantál, elkezdtél kötözködni velem, és úgy viselkedsz, mintha te lennél a Samsung marketingese.
(#35449) Wanted:
240 Gb-os, vagy 480-as
Garancia 5 vagy 10év
Egy kicsit légy már határozottabb abban, hogy mit szeretnél,mert így nehéz ajánlani, főleg úgy hogy nem tudjuk mennyit szánsz rá.
Egyik ajánlott típus sem lesz érezhetően gyorsabb,mint a Vertex 4 ( már ha azon ment a TRIM, mert ha nem akkor azért érzed lassabbnak)(#35448) semetka: Jó döntés!
Milyen típus ez?(#35447) Nojbee: Szerintem jól választottál, én is ezt ajánlottam volna.
U.2 az mire jó?Otthoni felhasználóknak szerintem teljesen felesleges sávszélességet biztosít megfelelően gyors SSD-vel, főleg akkor, ha nincs forrás, amiről vagy amire történik a másolás, írás.
-
TeeJay
félisten
válasz
lazydog
üzenetére
A 3D VNAND TLC 2000 programozási/törlési ciklust tuti kibír, akkor az 1TB méretben legalább 2PB írás... Havi, 10TB esetén is 16+ év ráadásul nagyon óvatosan adják meg ezt az értéket, a gyakorlatban SSD gyilkoló tesztben 5x túlteljesíti ezt. Ezért gondolkozok én is egy 1TB-os 850EVO-n torrentezés alá... Laptopom bőven elég erős csak a 2,5" 5400-as HDD nem bírja az 1000/200-as DIGI netet

-
lazydog
addikt
Samu 850 EVO TLC-s és írási limit van a gariban, a Pro túl drága és felesleges is lenne szerintem annyit kiadni érte,
Megint előbújt belőled a "szakértő".

A Samsung az SSD iparág megkérdőjelezhetetlen vezető cége. Az általuk gyártott 3D V-NAND pedig túlél egy átlagos középkorú usert.
-
Wanted
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépbe (Asus H87PRO alaplap, I7 4770K proci) keresek egy gyors SSD-t.
(https://www.asus.com/hu/Motherboards/H87PRO/)Min. 240 Gb-os, vagy 480-as sata3-as kellene.
Garancia 5-10év legyen.
Rendszer lenne rajta (win10), 1-2 játék, photoshop, archicad.Jelenleg egy 128GB-os OCZ Vertex 4 van benne, ami kezd kicsi és lassú lenni.
Milyen SSD-t vegyek?

-
Nojbee
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 128-as SSD-t. OS meg programok mennének rá csak (IntelliJ+workspace, Office, Skype, stb). A játékok meg a szemét maradna a Kingston HyperX 3K-n.
Kipróbálnám ezt az új M.2 szabványt, csak nem vagyok otthon benne, hogy melyiket. Annyit tudok, hogy PCIE-os legyen.
Most veszek új alaplapot is, és a specifikációban ez van:
1 x U.2 port, support PCIe 3.0 x4 NVM Express storage
1 x M.2 Socket 3, with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (both SATA & PCIE mode)U.2 az mire jó?

Plextort néztem ki. Jó választás? Milyen alternatívák vannak?
Thx

-
$p@rr0w
őstag
-
TeeJay
félisten
az a baj hogy a HDD nem bírja az egyidejű gyors le és feltöltést is...
ráadásul mivel a töredezettség elkerülése miatt előre le kell foglalni a fájlokat rajta
egy 30-40gigás cuccnál megfogja a HDD-t percekre
SSD-nél pl még ezt is ki lehet hagyni mert olyan hogy töredezettség nem létezikazt persze még nem tudom egyidejűleg hogy bírja egy 850EVO a le és feltöltést de biztos 100x jobban mint egy 2,5" laptop merevlemez
a cache is nagyobb rajta a random írás és olvasás is 100x annyi mint egy merevlemeznek
igazából egyedül már csak az ár foghatja vissza azt hogy mindenki SSD-re töltögessen1TB 80ezer körüli áron még húzós
de ha fele ennyi lenne már nagyon sokan váltanának rá -
TeeJay
félisten
nem érdekel az írási limit mert azt irreálisan alacsony szinten adják meg, már már nevetséges TB értékkel...
a 850EVO-ban 3D VNAND van
anandtech tesztben azt írták alsó hangon is lazán 2000 P/E ciklust el kell viselnie egy cellának
1TB méretben ez legalább 2PB írást jelentene
(ugyebár a 40nm-es 3D VNAND TLC még a sima 2x nm-es MLC-től is tartósabb az MLC pedig már teljesített)
de stressz tesztben kiderült hogy ennek akár öt-tízszeresét is bírja szóval nagyon óvatosan adja meg Samsung is a becslést
SSD-t azért akarok mert 1000/200-as DIGI-t 5400-as 2,5" laptop HDD-re nem lehet használni igazán
ha a letöltés 20MB fölé megy a feltöltés megszűnik létezni meg akad a HDD és csak a szenvedés vanazért gondoltam hogy rááldozok 80ezret és veszek egy 1TB-os 850EVO-t
az bőven baromi gyors lesz, havonta úgysem kap 5TB-tól több írást így évente 60TB nem igen fektetheti meg
5évet ha kibír már megérte szóval részemről az 5év garit max a vezérlőre nézem a NAND-nak tovább kellene bírni
ja és igen lehet vannak jó HDD-k olcsóbban csak laptopba mást nem igen rakok be meg amúgy is szeretem ha hangtalan a gép
a laptopnak nincs hangja mehet 0-24-ben csak egy olyan SSD-t kell bele raknom ami bírja a gyűrődést
850Pro-ra nem fizetek feleslegesen mert nem hiszem hogy többet tudna mint az EVOViktor81

kösz az infót, ezek szerint jól működik az SSD-re torrentezés
én is ki fogom próbálni
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Bár nem engem kérdeztél, én szívesen válaszolok. Én például építettem egy teljesen passzív mini PC-t, aminek a hangja 0 a fogyasztása minimális az értéke (inkább az ára) pedig irracionálisan magas. Nem fogok beletenni egy "eléggé halk" merevlemezt, mert akkor az egésznek semmi értelme és megmaradhatott volna a korábbi konfig, amiben csak a tápban volt egy ventilátor + egy eléggé halk merevlemez. Mivel úgy éreztem, megtehetem, a lehetőségek szerinti legjobb komponensekből raktam össze a gépet. Hogy ez normális-e ? NEM. De a 10 millió feletti autók léte sem az, hiszen 6-7 millióért én olyan autót tudok, ami minden átlagos ember igényét kielégíti (ki kellene, hogy elégítse), mégis nagyon sok luxusautó fogy világszerte...
Viktor
-
Bodor
veterán
Nem értem, hogy torrent-re minek SSD. Vannak nagyon halk merevlemezek, ha ez a szempont, más nem igen tudok elképzelni.
-
Viktor81
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Szia !
Nekem egy 850 EVO és egy 850 PRO van erre a célra. Mindkettő 1TB-os. Azért, mert bár limitesek (150TBW), amikor megvettem nem volt másnak ekkora méretben és SATA, mSATA változatban. (ezen kívűl, bár nem sokra tartom a Samsungot, memória és SSD terén jó tapasztalataim vannak vele) Amennyiben jól számoltam, napi 82GB írással 5 év alatt fogy el a 150TBW. Én nem írok ennyit, de ha már 5 évet kibír, elégedett leszek.
V.
-
TeeJay
félisten
Kifejezetten torrentezésre vennék SSD-T 500-1000GB méretben. Samsung 850 EVO bírni fog napi 100 gb-ot? Ahogy olvastam teszteket, 2000p/e ciklust simán bírnia kell így egy 500 gigás SSD ki kell birjon 1 PB írást ami úgy 20 év alatt sem jönne össze.
Használ itt valaki torrentre SSD-t?
-
joefasalasso
aktív tag
válasz
joefasalasso
üzenetére
Megoldódott. Köszi. A 0 sata csatorna letiltódik M2 behelyezésekor.
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Intel 535 M2 ssd-T. Betettem, és semelyik sata eszközt nem latja a gép.
Mi lehet?
Köszi.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy Intel 520 240GB-os SSD-t mennyiért lehetne eladni? HDSentinel 100%ot ír, 22TB írás van rajta, 2019.12ig garanciás.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok! 15.000 és 20.000 Forint között tudnátok valamilyen SSD-t ajánlani? Laptopba szeretném, a HDD helyére.
A laptop: Inspiron 3543
i5 5200U és 4GB ram, és egy 820m
Előre is köszönöm
-
Lacielvtárs
nagyúr
Dicső Uram... jó reggelt
van egy ilyen ssd-m
[link]
most mértem adatot, és ezt kaptam.
viszont tegnap hozzájutottam egy ilyenhez...
[link]
ingyé volt, és arra gondatlan érdemes lenne e kicserélnem a laposomban...
ez a hyper 500/500-as olvasás írás, a másik ami a kingston
annak ez van a leírásában...
"Adatátviteli sebesség:
Compressible Data Transfer (ATTO):
Olvasási sebesség max.: 450 MB/s
Írási sebesség max.: 450 MB/s
Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark) :
Olvasási sebesség max.: 180 MB/s
Írási sebesség max.: 133 MB/s"Ez mit jelenthet a gyakorlatlanan?

előre is köszönöm a segítséget, és a választ

-
Viktor81
senior tag
válasz
boldi21
üzenetére
Szia !
Arra figyelj, hogy legyen hozzá hivatalos gyártói garancia ! A Samsungnak van (nyílván a többieknek is) saját jelölt garanciajegye. Azt kell megkapnod hozzá, akkor elvileg nincsen gond. (bár regisztrálnod is kell)
Én rendeltem egy 850EVO-t egy boltból, ahol ki volt emelve, hogy 5 év magyarországi gyártói garancia, mikor megjött, volt 3 év bolti... Írtam nekik, hogy nem ezt ígérték és hogyan tudjuk megoldani (még azt sem írtam le, hogy küldöm nyomban vissza - természetesen ez lett volna), postázták a hivatalos Samsung garanciajegyet.Viktor
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
boldi21
üzenetére
Fene se tudja. Volt olyan helyről vásárolt VGA-m, ami már megszűnt garancia idő alatt (3 év), aztán az itthoni forgalmazót felkeresve sem tudták orvosolni a problémát, mert nem rajtuk keresztül vette a bolt a kártyát.
Kicsit macerásabb a gyártói garancia érvényesítése, de szerintem Samsungnál pont nem (van itthoni címük). -
boldi21
csendes tag
Miert van az, hogy legtobb bolt (Budapesten) az SSD Samsung 850 Pro szeriara csak 5 ev garanciat ad 10 ev helyett?
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Kérdésem annyi lenne, h mennyire volt jó választás egy Hyperx Fury laptopba rendszernek meg mi den másnak. A hdd ami bennevolt ment külső usbs házba. Gyakorlatilag az ssdről megy minden. Torrent (max napi 10 GB), starcraft 2, film, rendszer minden. Mennyire terheli ez a kis Furyt? Vagy jobb lenne egy Intel, Samsung erre a célra?
-
customer114
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Akkor nem veszek.

-
wulfgar
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.
Mindenképp veszek egyet, már csak ebben kérném a Ti segítségetek.Asus p7p55d alaplapom van, amire ha rá googlizok azt irja, hogy "e-sata".
Viszont azt is kiderítettem, hogy ami most hdd benne van a gépbe az sata2-es. Ez már itt nekem kezd bonyolult lenni, nem vagyok egy guru
Milyen csatlakozos ssd-t tudok venni ebbe a alaplapba? A kingston fury hyperx-et ajánlották itt sokan , ezért ez az elsődleges "célpont".Köszönöm előre,
Gergő
-
Viktor81
senior tag
válasz
wulfgar
üzenetére
Szia !
Mindennél többet ér egy SSD ! Teljesen mindegy, mennyi idős a gép, tehetsz bele bármilyen CPU-t, akármennyi RAM-ot, semmi nem okoz olyan látványos változást, mint egy SSD. Nyílván a játékok nem lesznek szebbek, de általánosságban a gép "élvezeti értéke" megsokszorozódik.
V.
(#35404) Vaszil76
Szia !Itt a gondot a műanyag támasztó hiánya jelenti. Az érintkezőre ami hiányzik nincsen szükséged, így csak azt kellene megoldani, hogy a PIN-ek mögött legyen valami támaszték, ami biztosítja a kontaktus a csatlakozóban. (igazából csak a középső három és a mellette bármlyik irányban lévő három érintkezőre van szükség) Szerintem nézz körül az aprón, hátha hirdet valaki HDD,SSD javítást. (úgy rémlik, van ilyen)
V.
-
ricshard444
veterán
Sziasztok, nézegettem a fórumot, de sajnos nincsen sok szabadidőm, szóval lényegre térnék:
Vennék egy SSD-t apróról, 180-256GB méret közöttit, a kiválasztottak:
Intel 1500 Pro 180GB
Samu 850 Evo 250GBDarabonként állítom össze az új gépem, most a háttértároló van soron, úgy 1 év mire összeáll, így addig a régi gépemben robogna az oprendszer alatt + néhány játék is lenne + program.
Melyik lenne tartósabb ezt figyelembe véve, illetve sebességre milyennek mondható átlagosan az Intel ezen modellje a Samu-hoz képest?
Előre is köszönöm a válaszotok!
-
törölt tag
na ezért lenne szükség arra, hogy az ember önállóan gondolkodjon, és rájöjjön arra, olyan sebességkülönbségért, amiből semmit nem fog megérezni, olyan garis opciókért, ami 90% feletti valószínűséggel nem érintik felesleges pluszpénzt kiadnia.
de felőlem tényleg vehetsz valószínűleg nulla kézzelfogható előnnyel majd 10k-val drágább cuccot, hidd el, engem aztán nem fog zavarni.
értendő ez a 480 gigás tételekre. -
M3lakH
tag
-
Vaszil76
tag
Sziasztok segítség kellene! Van egy kingstone hyperx ssd.m, aminek eltört az egyik csatlakozója, amin a tápot kapja. A kérdésem, hogy hol tudom javíttatni vagy kivel? Garancia lejárt!!! Előre is köszönök minden segítséget!
(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2016-05/05/274868_ydgs4vuze259x7xc_img_1530_3.jpg](IMG:/dl/upc/2016-05/05/274868_ydgs4vuze259x7xc_img_1530_3.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2016-05/05/274868_ail7nxglkyzxcbqs_img_1528.thumb.jpg/800)

[ Módosította: radi8tor ]
-
wulfgar
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideig új gépben gondolkodtam, de mivel annyira keveset ülök előtte, nem biztos, hogy megéri 200ezreket költeni egy új masinára.
Jelenleg kb. nem játszok semmivel (ami persze változhat később), de addig is szeretném egy kicsit felgyorsítani a gépem.
Bekapcsolás után a rendszer 5-10 perc alatt áll fel használható állapotba, és sokszor elég lassú...
Egy 6-7 éves gépről beszélünk, amibe 2-2,5 éve volt egy kis frissítés VGA és +4giga ram terén (most 8 giga van).
Mennyit dobhat a sebességen egy SSD? Megéri egyenlőre csak ezzel próbálkozni?
Kingston fury 120g sata3 -at néztem, ami elvileg jó lenne az alaplapomba, mivel a mostani vinyom sata2-es.
Köszönöm előre is a válaszokat
Gergő
-
M3lakH
tag
válasz
oravecz56
üzenetére
Köszönöm, ez így már információ!

Akkor V300 kihúzva. FuryX-et mellőzném, gyári adatok szerint is vannak lassú pillanatai.
Marad a SavageX, illetve tud ajánlani valaki jobbat 17 körül, vagy ami olcsóbb és tudja ezt a szintet?
(Toshiba Q300, vagy valamelyik Adata esetleg?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Autós topik
- Haditechnika, harcászat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sweet.tv - internetes TV
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Kösz a felvilágosítást! Akkor csakis sata csatlakozóst veszek majd!
Kár, pedig relatíve jó áron mennek...

Egy éve még 250-est se nagyon kaptál ennyiért. Az elmúlt hónapokban nagyot zuhantak az SSD árak, így a 2 terás 5 éven belül igenis leeshet a megfizethető 40-50 ezres kategóriába.
Beszámolót kérünk a Flash SSD topikba!
Milyen típus ez?

Pyttawrx