- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
NagyBandi
csendes tag
válasz
Alex91 #92436 üzenetére
Köszönöm!
Igen, némi utánaolvasást követően kettő AX92U lett a döntés, már csak azért is, mert a hangsúly azon van, hogy a wifi backhaullal csatlakozó node vezetéken stabil és relatíve gyors nettel lássa el az asztali gépet. A többi wifis eszköznek meg nem igazán gond, hogy wifi backhaul esetében az AX92U már csak ac-s routerként működik.
-
NagyBandi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #92431 üzenetére
Köszi! Igen, én is már eléggé rábeszéltem magam napközben, hogy egyszerűbb (bár drágább) egyből mindkettőt megvenni.
A választás amúgy szerinted jó, vagy érdemes valamelyik helyett mást venni? Összköltségben 70-80 körül gondoltam. Ha van érezhető gyakorlati haszna, akkor esetleg két TUF-AX5400 még beleférhet, de pl. kettő AX92U-ba csak NAGYON indokolt esetben fektetnék. -
NagyBandi
csendes tag
Sziasztok, a következőhöz szeretném a segítségeteket kérni, van-e jobb javaslatotok:
A jelenlegi helyzet: családi ház, a Telekom által viccesen routernek nevezett (gondolom, valami belső poén) kábelmodem-szutyok kombó a földszinten van, kb. a ház középpontjában. Az emeleten van két laptop meg egy asztali gép, utóbbi egy a routerhez wifin csatlakozó TP-Link RE650 repeaterből kapja a "vezetékes" netet. A router és a repeater között egy fal van meg a födém. A repeater emelett persze wifit is nyújt az emeleten, minden releváns szobától egy fal választja el.
A gondom főleg az, hogy az emeleten a net nagyon instabil, ha olyanja van, akor fél percekre elmegy a net az asztali gépen, igazából nem tudom, hogy a repeater vagy a router hibájából. A T-s kábelmodem mögé amúgy is akarok venni egy routert, ezért arra gondoltam, hogy első körben vennék mondjuk egy TUF-AX5400-at a földszintre (alternatív javaslatokat megköszönöm), és kipróbálnám, hogy azzal stabil-e fent a net. Ha nem, akkor pedig vennék mondjuk egy AX55-öt az emeletre node-nak, és wifis backhaulú mesht csinálnék belőlük.
A sebesség nem kritikus, nem szoktunk multizni, az elvárás kb. annyi, hogy az emeleten a netflix full HD-ban menjen, és mellette még egy másik gépen munkára (mondjuk zoom meeting) alkalmas legyen a net.
A konkrét modellek inkább csak kategóriát jelentenek, bármi javaslatra nyitott vagyok. Kezdek hajlani arra, hogy egyből két routert veszek, csinálok egy mesht, és nyugdíjazom a repeatert. Gondolom, wifis backhaulnál az emeleti routerre rá lehet vezetéken kötni az asztali gépet.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest