- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somesz1988
csendes tag
válasz
kreténke #38459 üzenetére
Szia.
Bár nem vagyok /szakértő/ rangú, de a 2. problémára szerintem (igaz írtad, hogy csak router kell) a powerline adapter lenne a legelegánsabb és stabil megoldás, emeletenként 1-1 router, a legjobb ha két ugyanolyan, de mindez persze pénztárca kérdése. És mivel kábellel lennének összekötve, 2 külön csatornán (1, 6, vagy 11 no interference) ua. az SSID egyforma beállításokkal lefedné mindkét szintet és nem kell "átkapcsolni", ha az ember mozog az eszközzel. De nagyon sok múlik a bútor/falak elrendezésén is.
Router márkában nincs ötletem mert tp-linket használok, nálam beváltak. De persze minden gyártótól kifoghat az ember gagyi darabot.
-
válasz
Valami izmosabb TP-LINK router jó lesz, hidd el. Netgear-em is volt régebben, semmi gond nem akadt a működésével, de az még a draft N korszakban volt, akkoriban semmi pénzért nem vettem volna TP-LINK-et, akkor kezdtek befutni. Most viszont már nem éri meg a felárat, szerintem. Amit ellenben erősen ajánlok, hogy vezess fel a felső szintre egyetlen UTP kábelt, és dobd a végére ezt:
Ha nagyon biztosra akarsz menni, van ennek egy drágább, "LR", azaz long range változata is, azt 200 méter fölé javasolja a gyártó, ahol azt próbáltam, ott 6 falat vitt át tisztességesen.
-
-
válasz
Szia!
Hát igen, az egyetlen ASUS talán az E széria ami nem ajánlott, Te azt vetted meg!
A födém sajnos mér csak ilyen, jellemzően tele van vasbetonnal, és hát a router WiFi sugárzása is vízszintesen terjed leginkább, a másik szintre tehát célszerű lenne UTP kábellel egy másik AP-t üzembe állítani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Gombászkönyvek egyben
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged